Εμείς έχουμε το δικό μας «κάψιμο», είμαστε λίγοι σε σχέση με το σύνολο και είμαστε άλλο καπέλο όχι μόνο γιατί δεν βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά, αλλά το δικαιολογούμε κιόλας...
Πχ.
stavrosLinux έγραψε:Σε αυτή την περίπτωση τους παρεπέμπεις εδώ viewtopic.php?f=60&t=7097&http για να μάθουν κάποια πράγματα για το ελεύθερο λογισμικό. Δεν ασχολούμαστε με το linux για λόγους design. Αυτό είναι ελάσσονος σημασίας.
Άσχετα λοιπόν με το ότι εγώ συμφωνώ με αυτή την άποψη, αυτή ακριβώς η άποψη δείχνει πως οι Linux users είναι «χαλασμένο δείγμα ακατάλληλο για τέτοιου είδους έρευνα».
Για το θέμα μας, ομοοιομορφία εφαρμογών δεν εννοούμε μόνο το θέμα, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία σχεδίασης των εφαρμογών.
Ανοίξτε για παράδειγμα τρεις εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα όχι μόνο είναι gtk, αλλά είναι και οι τρεις επίσημες εφαρμογές του ίδιου του GNOME.
- Ναυτίλος
- Rhythmbox
- Gucharmap
Εμένα βέβαια αυτό μου είναι εντελώς αδιάφορο. Και τι έγινε που δεν έχουν κοινή σχεδιαστική φιλοσοφία, άμα κάνουν τη δουλειά τους δε με χαλάει καθόλου, από την άλλη, αν κάποιος μου πει πως «ξέρεις, στο συγκεκριμένο τομέα το MacOS είναι πιο προσεγμένο...», ε, θα είμαι και τρελός να του φέρω αντίρρηση.
Απλά θα του απαντήσω «δεν με νοιάζει...» και τελείωσε η συζήτηση.
Παρεμπιπτόντως, για όσους λένε πως το Gnome shell έχει προσεγμένη εμφάνιση, δε λέω, το θέμα εμφάνισης είναι αντικειμενικό. Θα δεχτώ τον όρο «ωραία εμφάνιση γενικότερα», κι εμένα μ' αρέσει.
- Αλλά «προσεγμένη»;
Το Gnome shell έχει τεράστιο πρόβλημα με το rendering των γραμματοσειρών, έχω χρησιμοποιήσει Gnome shell σε Ubuntu, Fedora, Sabayon και Debian testing και παντού οι γραμματοσειρές φαίνονται χάλια (και όχι, δεν εννοώ μόνο τη default ρύθμιση, εννοώ πως ότι και να κάνεις δεν συνέρχονται με τίποτα...).
Και δεν είναι πρόβλημα του Gnome ούτε του Gnome 3, γιατί δεν το έχει ούτε το Unity, ούτε το Cinnamon, ούτε το gnome panel (gnome2) και φυσικά ούτε το Pantheon desktop (το unstable του Elemantary Luna), το οποίο παρεμπιπτόντως όσον αφορά την άποψη «ομοιομορφία και ενιαία σχεδιαστική αντίληψη» είναι χρόνια μπροστά από κάθε άλλη διανομή Linux και αν το δοκιμάσετε θα δείτε τι εννοούν οι Mac users όταν μιλάνε για «ενιαία σχεδιαστική αντίληψη».