Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

Δημοσίευσηαπό 2genes » 22 Απρ 2009, 20:54

εγω ξεκινησα με mandrake το 2004 , ξανα επεσα στα παραθυρα μετα απο μερικες εβδομαδες, το 2006 ξανα βαλα λινουξ suse αλλα γρηγορα ξανακυλισα στα παραθυρα για δευτερη φορα !!!! Τελικα εβαλα ubuntu περσυ με dual boot και μετα απο μια εβδομαδα τα παραθυρα φαγανε format .
απο τοτε μονο ubuntu και αυτη τη φορα ξερω οτι δε θα ξανακυλησω.
Συγχωρεστε με για τη δισ-προδοσια μου αλλα σαν ανθρωπος ειμαι πολυ επιρρεπης στις μ@λ@κιες :)
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 22 Απρ 2009, 22:05

Και η δική μου ιστορία μου έχει "μπρος-πίσω" υπόθεση:

Πριν το 2003: MS-DOS, Windows 95, 98, ME, 98 SE, XP
2003: Κάποιος μου έχει πει για το debian σαν desktop, και λέω "αμα είναι free.. ok!". Άρα Dual-boot Debian / Windows XP
Εδώ συνέβηκε ένα crash με το σκληρό δίσκο που είχα, νόμιζα ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό και έτσι πάλι στο Windows XP (2003).
2004-2005: Πρόσεξα το Ubuntu (2004-2005).
2006: Είπα "άντε, κι αν είναι να χάσω ακόμη ένα σκληρό δίσκο, ας είναι ο παλιός!" - Βάζω λοιπόν το Ubuntu 6.06 Dapper drake σε ενα παλιό σκληρό. Κρατάω το Windows XP στο dual-boot.
2007-2009: Από τότε μπήκα στο Windows 2 φορές, κι αυτές επειδή επρεπε να κάψω ένα καινούργιο .iso για επανεγκατάσταση του Ubuntu: Την πρώτη έπαιζα με εγκατάσταση πακετων από τριτους (εκτός Ubuntu δηλαδή). Η δεύτερη ήταν προχθες και η εντολή ήταν "sudo you-know-what -rf /etc/" (πάτησα το enter αντί το tab που ήθελα :roll: ) και κατέληξα χωρίς λειτουργικό σύστημα που να είναι... λειτουργικό! :mrgreen:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a80 » 22 Απρ 2009, 22:13

Έτσι είναι φίλε 2genes. Και εγώ παιδευόμουνα χρόνια με διάφορες εκδόσεις που αγόραζα μέχρι και από τα περίπτερα.
Τελικά κατέληξα στο ubuntu. Εγώ να δεις n-προδοσιές μέχρι να μάθω Linux. :evil:
Άβαταρ μέλους
a80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2genes » 22 Απρ 2009, 23:05

a80 έγραψε:Έτσι είναι φίλε 2genes. Και εγώ παιδευόμουνα χρόνια με διάφορες εκδόσεις που αγόραζα μέχρι και από τα περίπτερα.
Τελικά κατέληξα στο ubuntu. Εγώ να δεις n-προδοσιές μέχρι να μάθω Linux. :evil:

τελικα ομως, ο επιμενων νικα :D
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 22 Απρ 2009, 23:36

Απο τον Ιανουαριο!Απο τοτε δεν μπαινω σχεδον καθολου σε Windows!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Απρ 2009, 00:15

a80 έγραψε:
Κάπου το 2000 και μετά με το Internet το linux έκανε το μεγάλο άλμα. Το internet έδωσε την δυνατότητα στους "ελεύθερους και ανύσηχους" χρήστες να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν απέναντι στην "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ", και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Η όλη ιστορία μου θυμίζει το Matrix.
Η ιστορία του Linux έχει άκρως επαναστατικά και αντιστασιακά στοιχεία και σίγουρα στο μέλλον θα απασχολήσει τους ιστορικούς.

Off topic:
Καλώς είλθες
Συμφωνώ και επαυξάνω :
Το linux και το open source γενικά αψήφησε και αψηφεί ουσιαστικά την ίδια την ιδιοκτησία(θεμέλιο του άνισου συστήματος μας ) και έδωσε σαν ένας σύγχρονος προμηθέας την γνώση (φωτιά) στους ανθρώπους .
Σκεφτείτε όπως είπε και ένας απο το forum να πληρώναμε ακόμα πνευματικά δικαιώματα στους μεγάλους εφευρέτες και ερευνητές...
Η γνώση ανήκει σε όλους και αυτό έχει αποδειχτεί . Τώρα αν κάποιοι δεν μπορούν να την αφομοιώσουν (για χ ψ λόγους ) αυτό δεν συνεπάγεται
τον περιορισμό τους. ;) :ugeek: Ίσα ίσα μπορούν και αυτοί σιγά σιγά να προσαρμοστούν.
Το γεγονός ότι υπερκαλύπτει τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας δεν καθιστά την νοοτροπία του opensource και του linux ελλιπές ή περιορισμένων δυνατοτήτων ίσα ίσα δεν έχει κανένα εμπόδιο να εξαπλωθεί και στην πραγματικότητα παρά από εμάς τους ίδους ...σε τελευταία ανάλυση.
Σκεφτείτε να μοιραζόμασταν και άλλα αγαθά χωρίς μεσάζοντες και λαμόγια.
Όσο πιο πολύ παίρνουμε μέρος στα communities (ircs,bbs,forums,mails), κάνουμε debug, γράφουμε κώδικα μοιραζόμαστε cd και livecd ,
ιδέες κλπ τόσο ποιό πολύ αποδίδει.

Στο linux και στο opensource μοιράζεσαι δεν είσαι πια ένα απαθές καταναλωτικό ανθρωποειδές που γράφουν για αυτόν
αλλά μπορείς να πέρνεις και εσύ μέρος ενεργά στα κοινά.

To linux και το opensource δεν θα απασχολήσει απλά στο μέλλον ιστορικούς
Το linux και το opensource γράφει ιστορία!

;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 23 Απρ 2009, 03:07

Off topic:
Όσο αυξάνεται η βάση χρηστών του GNU/Linux τόσο περισσότεροι θα γνωρίζουν αυτές τις ιδέες.
Γι'αυτό καλό είναι να λέμε σε αυτούς που το δίνουμε δυο λόγια για τη φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω του.
"free" as in "free speech," not as in "free beer."
Λέτε να καταφέρει ο Φιλανδός παραπάνω πράγματα από αυτά που σχεδίαζε;
Όχι αν δεν έβαζαν το χεράκι τους κι άνθρωποι όπως ο Stallman
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Απρ 2009, 12:30

Έπαιζα σε pc φίλων ή με live cd's <- Έπαιξα λίγο με ubuntu 4.10 (μπλιάχ) -> εγκατέστησα suse 9.3 (αν θυμάμαι καλά) σε dualboot αλλά είχα προβλήματα με κάρτα ήχου -> χτύπησα μέσα σε 6 μήνες 2 σκληρούς (avast, full protection :twisted: ) <----adsl---> kubuntu 6.10 - win XP (μόνο για games) ->...-> kubuntu 8.04 - XP+Vista (δεν μπούταραν σχεδόν ποτέ) ->kubuntu 9.04 + Vbox με XP Sp3 για κάθε ενδεχόμενο...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gerorg » 23 Απρ 2009, 12:56

Και εγώ με mandrake ξεκίνησα το 2004 από ένα φίλο-μαθηματικό που με παρακίνησε...΄
Το πάλεψα για να μάθω, πήρα και το βιβλίο του Γκιούρδα "UNIX" αλλά δυσκολεύτηκα αρκετά τότε και το παράτησα...
Βλέπω όμως ξανά μετά από μερικά χρόνια ότι μου γεννήθηκε η επιθυμία να ξαναρχίσω πάλι το Linux μέσα από την ελληνική κοινότητα που ασχολείται με το Ubuntu και πιστεύω ότι θα βοηθηθώ έτσι ώστε να αποτελέσει το unix βασικό λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή μου...
Ήδη μόλις κατέβασα την 8.10 και το απόγευμα θα την ξεκινήσω στηριζόμενος όπως είπα και στην βοήθεια της κοινότητας....
=======
Η αλήθεια είναι ότι τα windows έχουν αρκετά χρηστικό περιβάλλον...Ίσως όμως να αλλάξω γνώμη μαθαίνοντας καλά και το Linux....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Λίγο HTML┃ Αγγλικά: Σχεδόν Καθόλου
Λειτουργικό: Windows.7 ULTIMATE - UBUNTU.12.10
Προδιαγραφές ⇛ Pentium (R) Dual Core CPU E5200 2.5GHz │ RAM 2 GB │ nVidia 306 97 [GeForce 8600 GT]│
Άβαταρ μέλους
gerorg
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Απρ 2009, 16:27

Off topic:
gerorg έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι τα windows έχουν αρκετά χρηστικό περιβάλλον...Ίσως όμως να αλλάξω γνώμη μαθαίνοντας καλά και το Linux....

Κοίτα .. εξαρτάται με τι λειτουργικό έχεις ξεκινήσει ... Μία κοπέλα ενός φίλου μου δεν είχε ιδέα απο pc , όταν έκανε την πτυχιακή της
(η κάτι τέτοιο) χρειάστηκε έναν υπολογιστή για "γραφομηχανή" και internet.
O φίλος μου της έβαλε linux και αυτή ...πληκτρολογούσε.. απο τότε όταν βλέπει windows δεν
ξέρει πως να τα λειτουργήσει και τις φαίνονται μάλιστα δύσκολα , περίεργα , και ενοχλητικά
( με όλα τα παράθυρα που κολάνε , πετάγονται κλπ κλπ)
;)
Φιλικά :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων