ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ 70ΧΡΟΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ UBUNTU H ΤΟ ΑΛΛΟ?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ 70ΧΡΟΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ UBUNTU H ΤΟ ΑΛΛΟ?

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 17 Ιαν 2010, 23:56

Apopas έγραψε:Εμένα ο 60χρονος πατέρας μου χρησιμομοιεί Gentoo :lol:
Πως τα καταφέρνει; Εύκολα. Του ρυθμίζεις τα πάντα ώστε να είναι απλά και έτοιμα και του μαθαίνεις πως να χρησιμοποιεί τον Firefox. Μετά ούτε που σε ξαναπρήζει για τπτ...

παρόμοιο και εδώ... 47 χρονών είναι. απο υπολογιστές, κινητά (εκτός απο τα βασικά) αγγλικά δεν έχει ιδέα. και όμως...

"Κώστα φέρε το λαπτοπ να δω κανένα βίντεο"

ξέρει ακριβός τα βήματα, ακόμα και το site :lol: :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 18 Ιαν 2010, 02:01

Έτσι είναι. Γιατί νομίζετε ότι έχει διαφορά να χρησιμοποιεί Gentoo, Ubuntu ή Slackware; Σάμπως θα κάνει αναβαθμίσεις ή compile; Το ίδιο γραφικό θα έχει παντού και θα χρησιμοποιεί τα ίδια προγράμματα. Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει τα άδυτα των λειτουργικών συστημάτων για να είναι απλός χρήστης...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 18 Ιαν 2010, 03:13

Apopas έγραψε:Έτσι είναι. Γιατί νομίζετε ότι έχει διαφορά να χρησιμοποιεί Gentoo, Ubuntu ή Slackware; Σάμπως θα κάνει αναβαθμίσεις ή compile; Το ίδιο γραφικό θα έχει παντού και θα χρησιμοποιεί τα ίδια προγράμματα. Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει τα άδυτα των λειτουργικών συστημάτων για να είναι απλός χρήστης...

σωστα, σε ενα καλοστημενο μηχανημα δε χρειαζεται να πειραξεις τιποτε
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Ιαν 2010, 22:33

Εγώ δε θα του έκλεινα τις ενημερώσεις. Θα του εξηγούσα απλώς ότι θα πρέπει να βάζει το password και να πατάει enter.
Θα του έστηνα το σύστημα και θα όταν θα βγει η 10.04 που θα είναι LTS θα έκανα upgrade και θα τον άφηνα εκεί. Δε νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα με τις ενημερώσεις στην LTS.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 18 Ιαν 2010, 22:58

Για του γηραιότερους υπάρχει και αυτό το οποίο νομίζω είναι πάρα πολλύ καλό σαν σύλληψη . :)
Πρόκειται να εξελληνιστεί στο άμεσο μέλλον .
http://www.eldy.eu/
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 19 Ιαν 2010, 04:05

Εξαιρετικά ενδιαφέρον project giormatsis. Μου κάνει εντύπωση που δεν το είχα καν ακούσει... :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2genes » 17 Φεβ 2010, 10:36

Ξανακοιταζοντας αυτο το ποστ σχεδον ενα χρονο μετα σκεφτηκα να αναφερω τα αποτελεσματα - την προοδο - του εγχειρηματος.

φυσικα και του εβαλα ubuntu.
φυσικα και τα σεταριζα για μερες
σεταρισα τα παντα. απο τα αποθετηρια medibuntu, codecs, evolution mail (για να βλεπει τα mail του πατωντας μονο "το κουμπακι") add-ons mozilla , ελληνικα παντου, σελιδοδεικτες στον μοζιλα για ο,τι μπορει να τον ενδιαφερει (Το οτι θα βαζα στο mozilla σελιδοδεικτη τη νεα δημοκρατια και την εκκλησια δεν το περιμενα ποτε :lol: ), skype , εκτυπωτες καμερες , μικροφωνα , λεξικα, google earth (πορωθηκε!)
Και μετα τελος.
Με πηρε το πολυ τρεις φορες τηλεφωνο για ψιλοπραγματα
Τωρα, μετα απο καποιους μηνες ,χρησιμοποιει τον υπολογιστη με τρομερη ανεση. Περναει κανα τριωρο στο διαδυκτυο, βλεπει βιντεακια, παει wikipedia και διαβαζει ειδησεις. Δεν αγοραζει πια εφημεριδα (ΑΡΔ sorry) και γενικα το πειραμα πετυχε περισσοτερο απ οσο περιμενα.
ηταν πολυ πιο ευκολο απ οσο νομιζα.

Το ιντερετ για εναν ηλικιωμενο μπορει να ειναι μια αποκαλυψη που θα αλλαξει τη ζωη του. Ειδα τον πατερα μου να μιλαει στους φιλους του για το ιντερνετ με ενθουσιασμο 17χρονου
Καντε το και εσεις. Δειξτε σε καποιον ηλικιωμενο τον κοσμο του διαδυκτιου. Αξιζει.
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 17 Φεβ 2010, 15:50

Αξίζει πως δεν αξίζει, ανοίγουν περισσότερο τα μυαλά και καταλαβαίνουν καλύτερα τη νέα γενιά... άσε που ξεβαριούνται και οι ίδιοι κιόλας και περνούν ευχάριστα την ώρα τους.
Έψαξες καλά μήπως ο πατέρας σου είναι μέλος του forum μας; :clap:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 18 Φεβ 2010, 04:28

Apopas έγραψε:Αξίζει πως δεν αξίζει, ανοίγουν περισσότερο τα μυαλά και καταλαβαίνουν καλύτερα τη νέα γενιά... άσε που ξεβαριούνται και οι ίδιοι κιόλας και περνούν ευχάριστα την ώρα τους.
Έψαξες καλά μήπως ο πατέρας σου είναι μέλος του forum μας; :clap:

Ρε Apopas δεν παίζεσαι με τίποτα...!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 18 Φεβ 2010, 04:43

Πολυ καλη κινηση.Γουσταρω να βλεπω ετσι μεγαλυτερους ανθρωπους να ασχολουνται με αυτα και να μπαινουν λιγο στο τρυπακι που ειναι η νεολαια.
Οσο για αυτο τον ενθουσιασμο,πρεπει να δεις πως μιλαγε ο πατερας μου στους φιλους του για την πρωτη εμπειρια χρησης που ειχε με το iPhone OS!
Ωρες ωρες ψαχνω το ipod touch και τον βρισκω να χαζευει το Cover Flow και να κανει pinch σε φωτογραφιες !
παρολαυτα δεν εχει ακουμπησει ποτε τον υπολογιστη...
ΥΓ.Ο πατερας μου ειναι 60...
Off topic:
Φανταζεστε ο πατερας του 2genes να ειναι Contributor στον Linux Kernel; :clap: :shock:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων