I have a dream...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: I have a dream...

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Μάιος 2009, 02:10

Η άδεια BSD πώς σας φαίνεται;
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Μάιος 2009, 02:16

I περσοναλι χέϊτ bsd λάϊσενς :lol: :lol: :lol:

.. γιατί κάνεις τον χαμάλη και μετά πέρνουν άσπλαχνα τον κώδικα έτοιμο ανεμπόδιστοι ...και τον κάνουν ...κλειστό...
για μένα είναι ανούσιο ότι δεν είναι true open source !
Anyway kαλύτερα CC παρά BSD ...
:D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 18 Μάιος 2009, 02:30

Kαι μιας και μιλάμε για όνειρα, (εγώ αυτή τη στιγμή βαριέμαι να προγραμματίσω κάτι για open source γιατί έχω κουραστεί από τη δουλειά--όχι ότι έχω φέρει ποτέ κάτι σε πέρας, μόνο λόγια είμαι--αλλά) με ευχαρίστηση θα προσφέρω τις γνώσεις μου σε όποιον τις θέλει. Αυτό που προσφέρω είναι προγραμματισμός σε fortran, λίγη C και λίγη python σε συνδυασμό με λίγη GTK. To GTK canvas σε συνδυασμό με διαφορική γεωμετρία ή υπολογιστική γεωμετρία (καμπύλες Bezier, splines, NURBS, tensor product & coons patches και πολλά άλλα) μπορεί να γίνει πολύ ισχυρό εργαλείο για γραφικά (βλ. cad προγράμματα ή inkscape). Όποιος θέλει να μάθει δεν έχει παρά να το πει.

ΥΓ. Μπορούμε να πάμε και σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα, αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρουν και πολλούς.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Μάιος 2009, 02:32

sokoban4ever έγραψε:για μένα είναι ανούσιο ότι δεν είναι true open source !

:lol: :lol: :lol: : Σωστός. Είναι και αυτή μια σχολή open source όμως, φιλελεύθερη βέβαια...
Δεν μπορώ να την αποκλείσω... Σου λέει π.χ ο τύπος, πάρε 100.000 ευρώπουλα και δικιά μου η δουλειά σου. Παίζει το σενάριο;
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Μάιος 2009, 02:34

Dimitris έγραψε:Kαι μιας και μιλάμε για όνειρα, (εγώ αυτή τη στιγμή βαριέμαι να προγραμματίσω κάτι για open source γιατί έχω κουραστεί από τη δουλειά--όχι ότι έχω φέρει ποτέ κάτι σε πέρας, μόνο λόγια είμαι--αλλά) με ευχαρίστηση θα προσφέρω τις γνώσεις μου σε όποιον τις θέλει. Αυτό που προσφέρω είναι προγραμματισμός σε fortran, λίγη C και λίγη python σε συνδυασμό με λίγη GTK. To GTK canvas σε συνδυασμό με διαφορική γεωμετρία ή υπολογιστική γεωμετρία (καμπύλες Bezier, splines, NURBS, tensor product & coons patches και πολλά άλλα) μπορεί να γίνει πολύ ισχυρό εργαλείο για γραφικά (βλ. cad προγράμματα ή inkscape). Όποιος θέλει να μάθει δεν έχει παρά να το πει.

ΥΓ. Μπορούμε να πάμε και σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα, αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρουν και πολλούς.

Να κολυμπήσουμε δηλαδή στα βαθιά;
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 18 Μάιος 2009, 02:35

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Εγώ μόνο γνώσεις προσφέρω :D Και που ξέρεις στην πορεία μπορεί να μου ανοίξει η όρεξη.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Μάιος 2009, 02:40

Ωχ, πρέπει να λείπει ένα post μου παραπάνω, που το έστειλα...; :?: :?: :?:
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Μάιος 2009, 02:49

Ψηθείτε να φτιάξουμε κανα προγραμματάκι συλλογικά (open source εξ αρχής )
κάτι που να χρειάζεται... και λείπει (κάτι χρήσιμο όπως πολύ έξυπνα σκέφτηκε πχ ο lyrisias
εδώ viewtopic.php?f=45&t=4949)

Έστω για την εμπειρία ;
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 18 Μάιος 2009, 03:12

Τώρα είδα το thread, τελευταία έχω ΠΗΞΕΙ με την δουλειά... Αρχικά έχω να προτείνω το βάλσαμο για τις δύσκολες ώρες από την Τσίπρον... Τσιβανία είναι ΌΤΙ πρέπει...:-DDDDDDDDDDD

Από εκεί και πέρα είμαι θετικός σε ΚΑΘΕ πρόταση ακόμα και καφετιέρα με USB τροφοδοσία αν θέλετε να φτιάξουμε.... είμαι μέσα.
Εγώ αυτό που παλεύω και μάλλον θα τελειώσω μόλις αδειάσω από την δουλειά είναι να κάνω hack το bios μου και να βάλω coreboot. Και φυσικά θα ανεβάσω οδηγό....
!!!NO MORE PROPERTIARY BIOS!!!

Απλά είχαμε ξεκινήσει εκείνο το βιβλίο ... το οποίο δεν βλέπω άμεσα να παίρνει μπρός. Μήπως δηλαδή να προχωρούσαμε αυτό πρώτα... και μόλις αυτό γίνει ... τετράδιο .. να ξεκινήσουμε κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 18 Μάιος 2009, 15:02

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το post.
Στο χαμένο μου post λοιπόν (μάλλον πάτησα προεπισκόπηση και αγνόησα την υποβολή) καταρχάς συμφωνούσα με τον @sokoban4ever, εξηγούσα γιατί κλωνοποίησα τον @gourgi και κατέθετα ορισμένες σκέψεις. Διαπιστώνω με χαρά ότι υπάρχουν developers ικανοί για μεγάλα project, αλλά λείπουν τα κίνητρα και κατά συνέπεια ο χρόνος...
Για θύμισε μου @Nisok τα περί βιβλίου. 'Έχω "κατακερματιστεί" σε διάφορα μέτωπα και αρχίζω να χάνω τη μπάλα...

Και μια ωραία ιδέα του @ftso

Να σας αναφέρω και εγώ ως αυτοδίδακτος που βρίσκομαι: TCP/IP, CSS, XML, XSLT, XHTML, Web Design/Graphics, λίγη Java, λίγη PHP και λίγο Shell Scripting. Έχω στήσει και συντηρώ ένα Root Server (ubuntu 6.06 LTS) και παρέχω web hosting (με τα παραπάνω βγάζω το ψωμί μου ως freelancer).Η διάθεσή μου βέβαια για μάθηση δεν εξαντλείται (Γηράσκω αεί διδασκόμενος).

Θα μπορούσα να προσφέρω σε συντονιστικό ρόλο και στην τεκμηρίωση.
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων