από Dimitris » 01 Σεπ 2009, 13:05
Ας πω κι εγώ τα δικά μου, αφού τα είπατε όλοι. Σε ένα χρόνο, τρεις μήνες και κάτι μέρες μπαίνω στα πρώτα ~άντα. Και έχω αρχίσει να τους βαριέμαι τους υπολογιστές. Όλο τα ίδια και τα ίδια, αλλάζει η επιφάνεια αλλά η ουσία μένει ίδια. Και με ευκαιρία αυτής της πικρίας, ας πω και δυο αράδες που θέλω να τις πω εδώ και καιρό.
Off topic:
Μπορεί να λέμε ότι έχουμε αναπτύξει τεχνολογία, αλλά δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά χρήστες της. H γνώση είναι διάσπαρτη αλλά δεν την κατέχουμε. Ίσως να φταίει και ο όγκος της. Προσπαθούσα το καλοκαίρι (στην άμμο) να κατασκευάσω μια παραβολή με κανόνα και διαβήτη. (Απλό δεν ακούγεται; για να σας δω) Κι όμως οι αρχαίοι γεωμέτρες είχαν τη γνώση. Σίγουρα δε ξέρουν να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή (βλ. inkscape). Δεν έχουμε ιδέα από αστρονομία, κι όμως παλιότερα είχαν γνώση για την ακριβή θέση των άστρων. Ενώ τώρα ανοίγουμε το πρόγραμμα που μας τις λέει (δε θυμάμαι πως λέγεται) Αυτά που θέλω να τονίσω είναι η διαφορά μεταξύ γνώσεις και χρήση των εργαλείων. Έχει διαφορά να γνωρίζει πότε θέλει ένα φυτό πότισμα, κλάδεμα, λίπασμα, από το να χρησιμοποιείς το λάστιχο, το κλαδευτήρι, ή τα εργαλεία της κηπουρικής. Σίγουρα και τα δύο είναι απαραίτητα αλλά χωρίς το πρώτο, η χρήση των εργαλείων είναι ανούσια. Αυτά με τις ανούσιες σκέψεις μου.