ελλας -ελληνων -εμπρηστων

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: ελλας -ελληνων -εμπρηστων

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 28 Αύγ 2009, 18:36

Εγώ θέλω να πω κάτι γενικό για τους πολιτικούς που λέμε ότι φταίνε και έτσι και γιουβέτσι.
Τους πολιτικούς που έχουμε, αυτοί μας αξίζουν.Ο λαός της Ελλάδας αποφασίζει για το ποιός θα κυβερνήσει.
Άρα το πρόβλημα είναι από εμάς.Από το λαό.Και έρχομαι στα λόγια σας.Έλλειψη παιδείας, κτλ, κτλ, κτλ, κτλ....
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 28 Αύγ 2009, 22:59

@panagiotis
κάτσε δηλαδη ο πολύς κόσμος είναι εμπρηστές . :?:
Μήπως κάνεις λάθος :?:
Επειδή οι Έλληνες έχουμε μια ιδιάζουσα ιδιοσυγκρασία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι βάλαμε εμείς την φωτιά .

Υπάρχουν αρμόδιοι υπηρεσίες κλπ που το γνωρίζουν χρόνια και δεν κάνουν τίποτα ενώ είναι η δουλειά τους !!!
Είναι υποχρέωση της πολιτείας .
Η πολιτική ηγεσία έχει και αυτή τις ευθύνες στις .
Η λογική ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά μόνο εμπρηστική μπορεί να είναι ....

Και τέλος πάντων ο τρόπος με τον οποίο εξισώνουν διάφορα άτομα έναν λαό και μάλιστα τον ελληνικό με τους εκάστοτε δυνάστες πολιτικούς και μή και τα λοιπά
αντανακλά ένα έντονα ελληνικό φαινόμενο... της συγκάλυψις μέσω της άγνοιας ή της σύγχυσης ( όχι ότι δεν υπάρχει αυτή η σύγχυση και αλλού αλλά εδώ στην ελλάδα παιρνάμε "διάφορα"... και για ανακάλυψη.. )
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες ( λίγο ακραίο αλλά αρκετά κατατοπιστικό ) σου λέει κάτι αυτό ?

Πάντως είναι επίσης ελληνικό φαινόμενο να μιλάμε για κοινωνικά πράγματα που δεν είμαστε αρμόδιοι με μεγάλη σιγουριά
και έυκολα να αντικρούουμε συλλογισμούς έτσι για την πλάκα μας για σοβαρά θέματα όμως...
Έχετε σκεφτεί όμως γιατί δεν μιλάμε άμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο επιστημονικό θέμα όπως η ιατρική , βιολογία ,μαθηματικά?
Γιατί μιλάμε έτσι λες και ξέρουμε όλες τις παραμέτρους για ένα θέμα κοινωνιολογικό ,οικονομικό... :?:
Γιατί είμαστε ξερόλες και προπέτες :think: χμμμ όχι μόνο...
Μήπως γιατί είμαστε ή αισθανόμαστε διαπλεκόμενοι , συνένοχοί?
Ποιοί θέλουν να είμαστε συνένοχοι :?:
Μήπως οι εμπρηστές και η παρέα τους .... :?:

λέω μήπως .... ;)
Με φιλικές προθέσεις :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 28 Αύγ 2009, 23:28

Επειδη εχω ζησει καποιες καταστασεις... και εχω περασει και πλυμμηρες και πυρκαγιες... και επειδη καθε χρονο, ολο τα ιδια γινονται και δεν αλλαζει κατι... και επειδη αν νομιζετε οτι οι 300 κυβερνουν ειστε γελασμενοι... θα σας πω μονο οτι ο καθενας θα πρεπει να παρει τα μετρα του για την δικη του προστασια... μπορει να ειναι απογοητευτικο, αυτο που σας λεω... αλλα πλεον τα πραγματα εχουν γινει τοσο χαλια, που δεν μπορεις να βασιζεσαι στην "βοηθεια του κρατους"

Ναι... φταιμε ολοι... και εμεις.. και αυτοι... και αυτοι που μιλανε.. και αυτοι που σωπαινουν... το θεμα ειναι οτι οταν η φωτια φτασει 2 μετρα απο το σπιτι σου δεν υπαρχει κανενας να βοηθησει... οταν το νερο, σου εχει φτασει στη μεση και εχουν ολα χαθει... τι να την κανω την πυροσβεστικη και την αποζημιωση που δεν φτανει ουτε για τα πρωτα εξοδα.. εχουμε καταντησει μια κοινωνια οπου το ρητο "ο σωσων εαυτον σωθειτο" εχει γινει υποχρεωτικη καθημερινη πραγματικοτητα.

Σημερα ειναι οι φωτιες, αυριο οι πλυμμηρες, μεθαυριο οι διαδηλωσεις και τα σπασιματα στο κεντρο... πεφτεις να κοιμηθεις και δεν ξερεις αν θα εχεις "επισκεψεις"... πας στο νοσοκομειο για να γινεις καλα και φευγεις χειροτερα... ανοιγεις την τηλεοραση και τρομοκρατήσε... πας να δουλεψεις και απολυεσαι... πας να ανοιξεις μια δουλεια και σε κυνηγανε χιλιοι μυριοι... κ.ο.κ... Τι να πεις? Αστα να πανε στο δ...ο...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 04 Σεπ 2009, 01:40

Spoiler: show
sokoban4ever έγραψε:@panagiotis
κάτσε δηλαδη ο πολύς κόσμος είναι εμπρηστές . :?:
Μήπως κάνεις λάθος :?:
Επειδή οι Έλληνες έχουμε μια ιδιάζουσα ιδιοσυγκρασία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι βάλαμε εμείς την φωτιά .

Υπάρχουν αρμόδιοι υπηρεσίες κλπ που το γνωρίζουν χρόνια και δεν κάνουν τίποτα ενώ είναι η δουλειά τους !!!
Είναι υποχρέωση της πολιτείας .
Η πολιτική ηγεσία έχει και αυτή τις ευθύνες στις .
Η λογική ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά μόνο εμπρηστική μπορεί να είναι ....

Και τέλος πάντων ο τρόπος με τον οποίο εξισώνουν διάφορα άτομα έναν λαό και μάλιστα τον ελληνικό με τους εκάστοτε δυνάστες πολιτικούς και μή και τα λοιπά
αντανακλά ένα έντονα ελληνικό φαινόμενο... της συγκάλυψις μέσω της άγνοιας ή της σύγχυσης ( όχι ότι δεν υπάρχει αυτή η σύγχυση και αλλού αλλά εδώ στην ελλάδα παιρνάμε "διάφορα"... και για ανακάλυψη.. )
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες ( λίγο ακραίο αλλά αρκετά κατατοπιστικό ) σου λέει κάτι αυτό ?

Πάντως είναι επίσης ελληνικό φαινόμενο να μιλάμε για κοινωνικά πράγματα που δεν είμαστε αρμόδιοι με μεγάλη σιγουριά
και έυκολα να αντικρούουμε συλλογισμούς έτσι για την πλάκα μας για σοβαρά θέματα όμως...
Έχετε σκεφτεί όμως γιατί δεν μιλάμε άμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο επιστημονικό θέμα όπως η ιατρική , βιολογία ,μαθηματικά?
Γιατί μιλάμε έτσι λες και ξέρουμε όλες τις παραμέτρους για ένα θέμα κοινωνιολογικό ,οικονομικό... :?:
Γιατί είμαστε ξερόλες και προπέτες :think: χμμμ όχι μόνο...
Μήπως γιατί είμαστε ή αισθανόμαστε διαπλεκόμενοι , συνένοχοί?
Ποιοί θέλουν να είμαστε συνένοχοι :?:
Μήπως οι εμπρηστές και η παρέα τους .... :?:

λέω μήπως .... ;)
Με φιλικές προθέσεις :)

Φίλε μου δεν κατάλαβες τ ι ήθελα να πω ή το διατύπωσα λάθος.
Καταρχήν να σου πω ότι συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία που έθιξες.
Όμως εγώ δεν είπα ότι εσύ και γενικά ο καθένας από εμάς είναι εμπρηστής.Δεν είπα ότι ο Ελληνικός λαός είναι εμπρηστής.Ναι συμφωνώ ότι υπάρχουν οι αρμόδιοι αλλά δεν κάνουν την δουλειά τους.
Εγώ δεν νοιώθω συνένοχος.Αντίθετα.
Η συγκάλυψη και η άγνοια στη κοινωνία που ζούμε είναι έντονο Ελληνικό φαινόμενο.Πράγματι.Όμως γιατί? Εγώ δεν ξέρω το γιατί. Απλά υπολογίζω. Και νομίζω ότι φταίει η παιδεία μας.Γιατί πιστεύω ότι ένας άνθρωπος με σωστή παιδεία, δεν είναι απαθείς. Δεν θα είναι διαπλεκόμενος αλλά και ούτε θα αισθάνετε έτσι. Γενικά εγώ πιστεύω ότι η παιδεία και η νοοτροπία κάποιου είναι τα πάντα στον άνθρωπο.
Ίσως και να έχω λάθος.
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 04 Σεπ 2009, 09:30

Μια που βλέπω ότι πολύς κόσμος κουβεντιάζει τους πολιτικούς, ας βάλω κι εγώ ένα ταπεινό κρικάκι στην αλυσίδα τους. Οχι για άλλο λόγο αλλά όπως και σε περισσότερα θέματα, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ κακό να ξεχνάει κανείς όσα περνούν (ειδικά όταν η κοροϊδία είναι διαρκής και μόνιμη).

Επειδή λοιπόν οι φετεινές πυρκαγιές είναι πολύ πρόσφατες θυμηθείτε την αντιμετώπιση των πιο παλιών ...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_327354

και γελάστε ή κλάψτε ή κυρίως σκεφτείτε.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων