Τα ρομποτάκια των Μικρομαλακών

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τα ρομποτάκια των Μικρομαλακών

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 21 Μαρ 2009, 11:00

Εγώ πάντως κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Άν ό άλλος δεν έχει μέσα του το μικρόβιο για να ψαχτεί δύσκολα θα του αλλάξεις γνώμη. Όσοι έρχονται γενικώς στο λίνουξ, είναι ανήσυχα πνεύματα , έχουν την αγάπη για τον υπολογιστή και γενικώς ψάχνονται. Όλοι οι άλλοι είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ χρόνο για να περάσουν "απέναντι" , γιατί άν είχαν τέτοιου είδους ανησυχίες θα είχαν ήδη λίνουξ.

Το βλέπω και απ' τον συνετάιρο μου, του δείχνω λίνουξ και μου λέει ωραία είναι και τέλος. Πάω να του περάσω και δεν θέλει με τίποτα γιατί δεν του αρέσει το όλο θέμα να ψαχτεί, θεωρεί πως με τα βίστα είναι ολοκληρωμένος. Οπότε τον αφήνεις στην άγνοιά του και να τα σκάει κανονικότατα.

Τώρα και λίγο offtopic, το ΟΟο έχει ακόμη για μένα αρκετή δουλειά για να φτάσει το αντίστοιχο εμπορικό της ms, κακά τα ψέματα. Όσο και να λένε ότι είναι πλέον πιο γρήγορο , για δοκιμάστε να ανοίξετε ένα αρχείο λογιστικό με πίνακες και εικόνες μέσα π.χ. εμπορικός κατάλογος προϊόντων που έφτιαξα για μένα κι έχει μέσα 250 φωτογραφίες. Θα πιείτε πρώτα έναν καφέ και μετά θ' ανοίξει το αρχείο. :cry:

Αυτά είναι σημαντικά θέματα και δη της ταχύτητας σε έναν επαγγελματία που θέλει κάποια στιγμή να κάνει μια παρουσίαση και να μην περιμένει δέκα ώρες ν' ανοίξει ένα κείμενο. Έτσι την ψιλοπάτησα με το netbook που τρέχει φυσικά μόνο ΟΟο. Υπάρχουν βέβαια ανάγκες και ανάγκες, αλλά και αυτές που είναι λιγάκι αυξημένες τι θα γίνουν?
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Μαρ 2009, 11:53

cyberpython έγραψε:
linuxman έγραψε:
Τώρα για το φίλο σου εάν αυτός σπουδάζει πληροφορική και δεν έχει καταλάβει την δύναμη που υπάρχει στο Λίνουξ και ΕΛΛΑΚ τότε είναι εντελώς άσχετος .

Δύο λέξεις θα πω μόνο: Visual Studio
Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις αγγελίες σχετικές με development, πέρα από αυτές που έχουν σχέση με J2EE και web-development, στο 99,9 των περιπτώσεων το βασικό προσόν που αναφέρεται είναι ο υποψήφιος όχι μόνο να ξέρει VB/C# (και γενικότερα .NET), αλλά και να είναι εξοικειωμένος με το VS.

Δεν είμαι προγραμματιστής άλλα από λίγα που ξέρω είναι αυτά
http://ubuntuguide.org/wiki/Alternatives#Development
Τι κόλλημα είναι με το Visual Studio , λες και το έχουν πληρώσει όλοι αυτή που το έχουν , και γενικά εφαρμογές που φτιάχνουν είναι μόνο για παράθυρα , ενώ αυτά εδώ μπορούνε να κάνουν και για παράθυρα και για Λίνουξ
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Μαρ 2009, 13:58

digibill έγραψε:
bullgr έγραψε:Τους έχουν μάθει να μην ψάχνουν εναλλακτικές οδούς, να φοβούνται κάθετι διαφορετικό.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ εντοπίζω εγώ το πρόβλημα! Όλοι μα όλοι οι απλοί χρήστες με τους οποίους έχω συζητήσει για ελεύθερο λογισμικό, με την στάση τους δείχνουν αυτό ακριβώς: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να "μπλέξουν" με οτιδήποτε διαφορετικό....... :evil:
Ας μην είμαστε αθώοι, αν ήθελε η MS δεν θα μπορούσε να περιορίσει κατά πολύ την πειρατεία λογισμικού της? Φυσικά και θα μπορούσε! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ όμως, γιατί αν έχεις μάθει σε συγκεκριμένο σύστημα (έστω και πειρατικό) δένεσαι και αργότερα, όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, πάλι εκεί που έχεις μάθει θα στραφείς.....

Προσωπικά δηλώνω απηυδησμένος και απογοητευμένος :x Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πείσω τον κάθε αδαή για τα αυτονόητα :evil: :arrow:

έτυχε να γνωρίσω κάποιον που ανήκει στον χώρο του ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν κάτοχος μιας ευρύτατης γκάμας προγραμμάτων και δεν είχε και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να το πει ή να δώσει και σε άλλους. Δεν του είπα φυσικά για linux και στην σχετική παρέα μόνο ένας άλλος είχε ασχοληθεί με linux. θα είμουν ο τρελός της παρέας :) :D :lol: :mrgreen:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Μαρ 2009, 14:05

stavrosLinux έγραψε:έτυχε να γνωρίσω κάποιον που ανήκει στον χώρο του ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν κάτοχος μιας ευρύτατης γκάμας προγραμμάτων και δεν είχε και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να το πει ή να δώσει και σε άλλους. Δεν του είπα φυσικά για linux και στην σχετική παρέα μόνο ένας άλλος είχε ασχοληθεί με linux. θα είμουν ο τρελός της παρέας

Λαμογιές υπάρχουν παντού σε όλους τους χώρους... Να δείτε ότι σε λίγο θα δημιουργήσουν ελεγκτική ομάδα που θα ελέγχει τους ελεγκτές!!! Όπως έγινε και με τον ΣΔΟΕ, τους δήθεν "αδιάφθορους"...

Η πειρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα... Δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Άρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με τους γνωστούς τρόπους διάδοσης του Linux από το να περιμένουμε τους ελεγκτές να ρίξουν πρόστιμα... Αυτό που κάνουν, ρίχνοντας πρόστιμα σε μεμονομένους επαγγελματίες, είναι "σταγόνα στον ωκεανό".
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 21 Μαρ 2009, 14:22

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που θα μεταβεί από windows σε linux με το κίνητρο του να ξεφύγει απ'τα πειρατικά... (και τα 3TB ταινίες, mp3, games τι θα τα κανουμε δηλαδή? :mrgreen: )
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Μαρ 2009, 14:32

linuxman έγραψε:
Δεν είμαι προγραμματιστής άλλα από λίγα που ξέρω είναι αυτά
http://ubuntuguide.org/wiki/Alternatives#Development
Τι κόλλημα είναι με το Visual Studio , λες και το έχουν πληρώσει όλοι αυτή που το έχουν , και γενικά εφαρμογές που φτιάχνουν είναι μόνο για παράθυρα , ενώ αυτά εδώ μπορούνε να κάνουν και για παράθυρα και για Λίνουξ

Δίκιο έχεις, δε λέω το αντίθετο και ευτυχώς στην ΑΣΟΕΕ ασχολούμαστε κατά 99% με Java/C/C++/Fortran οπότε δεν υπάρχει το ζήτημα VS (πέρα από ένα μάθημα όπου ο καθηγητής θέλει να παραδίδονται οι εργασίες ως VS projects). Aλλά όταν ο εργοδότης σου ζητάει να ξέρεις να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα/πλατφόρμα δε μπορείς να κάνεις κάτι.... Οπότε, αν θέλεις τη δουλειά θα πρέπει να δουλέψεις με VS και κατ' επέκταση με Win.

Ένα άλλο πολύ σηματνικό ζήτημα που αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι οι πιστοποιήσεις (λέγε με ECDL). Π.χ. ας πούμε οτι έχω μία σχολή όπου κάνω μαθήματα ECDL. Αυτή τη στιγμή πρέπει για κάθε ένα PC στις αίθουσές μου να έχω αγοράσει άδειες για Windows και Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook). Φυσικά κάθε τόσο πρέπει να ανανεώνω τη συνδρομή του anti-virus/anti-malware. Και φυσικά το συνολικό κόστος του software έχει ξεπεράσει αυτό των ίδιων των μηχανημάτων μετά από μία περίοδο! Πιστεύω οτι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τέοιων σχολών θα έκανε τη στροφή αν οι πιστοποιήσεις συμπεριλάμβαναν open-source επιλογές (εννοείται βέβαια με την προϋπόθεση οτι και η μετέπειτα αναγνώριση των πτυχίων θα είναι ισότιμη).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Μαρ 2009, 14:36

tolis_01 έγραψε:Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που θα μεταβεί από windows σε linux με το κίνητρο του να ξεφύγει απ'τα πειρατικά... (και τα 3TB ταινίες, mp3, games τι θα τα κανουμε δηλαδή?

Έχεις δίκιο, αλλά μερικοί δεν καταδέχονται ούτε να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά open source προγράμματα... Σου λέει, γιατί να χρησιμοποιεί gimp αφού μπορεί να έχει τσάμπα το photoshop; Γιατί να έχει το openoffice αφού μπορεί να έχει το ms office;

Εκεί είναι η δική μου ένσταση... Και αυτός είναι ο λόγος αυτού του θέματος.

Για τις ταινίες και τα τραγούδια, εντάξει δεν μπορούμε να γίνουμε σωτήρες του πλανήτη... Με αυτό ας ασχοληθούν άλλοι :mrgreen:
Αν και πιστεύω πως εάν πειστούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν εναλλακτικά open source προγράμματα, θα αλλάξει και η νοοτροπίας τους και στις τανίες και τα τραγούδια. Γιατί κατά βάθος είναι θέμα παιδείας, νοοτροπίας παρά οτιδήποτε άλλο...

Πως αλλιώς να εξηγήσω κάποιον επαγγελματία που έχει τζίρο εκατοντάδες ευρώ το χρόνο, που μπορεί να κάνει απόσβεση το photoshop με έναν πελάτη, αλλά παρ' όλα αυτά να χρησιμοποιεί από τη έναρξη της επιχείρησης έως τώρα μόνο πειρατικές εκδόσεις photoshop; Δεν είναι οικονομικό το θέμα... Είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας. Η νοοτροπία του μ@λ@κ@ Έλληνα που πάντα προσπαθεί να την βγάλει όπου μπορεί στην "αμάκα"...

cyberpython έγραψε:Πιστεύω οτι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τέοιων σχολών θα έκανε τη στροφή αν οι πιστοποιήσεις συμπεριλάμβαναν open-source επιλογές (εννοείται βέβαια με την προϋπόθεση οτι και η μετέπειτα αναγνώριση των πτυχίων θα είναι ισότιμη).

Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει η microsoft... Θα πρέπει πρώτα να αποβάλει το ελληνικό κράτος τη microsoft από το δημόσιο για να γίνει αυτό που αναφέρεις... Αλλά πιο εύκολο είναι να κάνουμε Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον Ούγκο Τσάβες παρά να εξαφανιστεί η microsoft από το ελληνικό δημόσιο :lol:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 21 Μαρ 2009, 14:39

cyberpython έγραψε:

Ένα άλλο πολύ σηματνικό ζήτημα που αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι οι πιστοποιήσεις (λέγε με ECDL). Π.χ. ας πούμε οτι έχω μία σχολή όπου κάνω μαθήματα ECDL. Αυτή τη στιγμή πρέπει για κάθε ένα PC στις αίθουσές μου να έχω αγοράσει άδειες για Windows και Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook). Φυσικά κάθε τόσο πρέπει να ανανεώνω τη συνδρομή του anti-virus/anti-malware. Και φυσικά το συνολικό κόστος του software έχει ξεπεράσει αυτό των ίδιων των μηχανημάτων μετά από μία περίοδο! Πιστεύω οτι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τέοιων σχολών θα έκανε τη στροφή αν οι πιστοποιήσεις συμπεριλάμβαναν open-source επιλογές (εννοείται βέβαια με την προϋπόθεση οτι και η μετέπειτα αναγνώριση των πτυχίων θα είναι ισότιμη).

Η αγορά εργασίας ζητάει πιστοποίηση σε ms windows και ms office, και αυτό δίνουν οι σχολές. Αν έδιναν κάτι άλλο, δεν θα ήταν πιστοποιηση ecdl αλλά κάτι άλλο.
(επίσης τα μόνα έξοδα που χρειάζονται είναι τα windows -που ούτως η αλλως οι περισσότεροι τα έχουν ήδη προεγκατεστημένα/αγορασμένα- και το office. Το ότι για να εχεις windows πρέπει να πληρώσεις antivirus, antispyware, nero, powerdvd κλπ είναι η πιο άκυρη δικαιολογία που έχω ακούσει στη ζωή μου).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Μαρ 2009, 15:26

tolis_01 έγραψε:
cyberpython έγραψε:

Η αγορά εργασίας ζητάει πιστοποίηση σε ms windows και ms office, και αυτό δίνουν οι σχολές. Αν έδιναν κάτι άλλο, δεν θα ήταν πιστοποιηση ecdl αλλά κάτι άλλο.
(επίσης τα μόνα έξοδα που χρειάζονται είναι τα windows -που ούτως η αλλως οι περισσότεροι τα έχουν ήδη προεγκατεστημένα/αγορασμένα- και το office. Το ότι για να εχεις windows πρέπει να πληρώσεις antivirus, antispyware, nero, powerdvd κλπ είναι η πιο άκυρη δικαιολογία που έχω ακούσει στη ζωή μου).

δεν το ζητά αγορά το ECDL άλλα ΑΣΕΠ μόνο , εάν πεις σε μία εταίρα ότι έχεις μόνο ECDL θα πάρεις δρόμο .
http://www.ecdl.org/publisher/index.jsp?nID=369&pID=98 γράφει ότι
έγραψε:#
An ECDL Foundation certification stands for flexible, vendor-neutral skills. The skills you acquire will help you to work with applications from most software companies both now and in the future. ECDL Core V 4.0 has been approved for the following software applications:

Open Office
Star Office
XP
2003
MAC
Lotus Smartsuite

Και εδώ http://www.ecdl.gr/computerusage.aspx
δεν θα βρείτε πουθενά λέξη για ΜΣ σουίτα κτλ άρα ισχύει και OpenOffice ? , το πρόβλημα είναι που θα δώσεις τις εξετάσεις ποιος έχει κάνει εγκατάσταση αυτά και το υλικό , το χειρότερο είναι ότι δεν τους λένε ξέρετε θα πρέπει να το αγοράσετε , μπορεί να τους το δίνουν και σε cd με κωδικό key .
Και βγάζουν τα λεφτά από αυτό .
Και εδώ στην γερμάνια το κάνανε ήδη εδώ ακόμα το παίζουν τρελήτσα http://www.informatik-moodle.de/
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Μαρ 2009, 15:43

tolis_01 έγραψε:

Ο linuxman έχει δίκιο. Έκανα την προετοιμασία σε υποψηφίους γαι την πιστοποίηση σε τέτοια σχολή για 3 χρόνια και πουθενά στα αντίστοιχα syllabus του ECDL Foundation δεν αναφέρεται συγκεκριμένο OS ή σουίτα εφαρμογών γραφείου. Επίσης, ο tolis_01 έχει δίκιο οτι για έναν χρήστη τα έξοδα είναι αμελητέα (και το πιθανότερο μηδενικά αφού θα στραφεί στην πειρατία), αλλά για μία επιχείρηση (όπου αν γίνει έλεγχος υπάρχει πιθανότητα για σοβαρές επιπτώσεις) με 10-20 + υπολογιστές το κόστος δεν είναι και τόσο μικρό (βέβαια η απόσβεση θα γίνει αρκετά γρήγορα, αλλά και πάλι αφού θα μπορούσε να μειώσει το κόστος από την αρχή γιατί να μην το κάνει;).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων