από baggos12 » 05 Απρ 2010, 04:00
Εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα του υπολογιστή. Έτσι κ' αλλιώς σχεδόν όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι ξενόφερτα. Έτσι υπάρχουν διάφορα προβλήματα στις μεταφρασμένες εκδόσεις ακόμα και των Windows(Διάφοροι φάκελοι φαίνονται μεταφρασμένοι ενώ στην πραγματικότητα, όταν πας να τους βρεις από τη γραμμή εντολών είναι στα Αγγλικά).
Το αν εγώ έχω στον υπολογιστή μου Ελληνικά ή Αγγλικά Windows (ή Linux) δεν λέει τίποτα. Οι ελάχιστες λέξεις που χρησιμοποιούνται δεν νομίζω ότι βοηθάνε καθόλου στο βελτιστοποιήσω τα Ελληνικά μου. Από την άλλη, έστω και αυτές οι λίγες λέξεις βοηθάνε πολύ όταν είναι στα Αγγλικά και πάνω σε αυτό έχω προσωπική εμπειρία. Παρ' όλα αυτά και τα Windows μου και το Ubuntu μου είναι στα Ελληνικά καθώς έτσι ο υπολογιστής μου είναι πιο οικείος (μάλλον λόγο συνήθειας).
Τέλος κάποιοι όροι όπως client, server κ.α. πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να μεταφράζονται. Μην ξεχνάμε ότι οι μεταφράσεις γίνονται για λόγους ευκολίας και ευχρηστίας και όχι για να κάνουμε το Ubuntu και το κάθε Ubuntu "ελληνικό"
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλές | Προγραμματισμός: Ναί | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Beta 1