Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 27 Νοέμ 2010, 04:27

Apopas έγραψε:Αν το δεις δημοκρατικά οι windowsάδες έχουν δίκιο :lol:
(οχλοκρατία είναι εδώ που τα λέμε βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται)

άλλο η ποιότητα άλλο η ποσότητα οι πολλοί δεν έχουν πάντα δίκιο... ( τουλάχιστον όχι σε εποχές έως τώρα βέβαια...........)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 27 Νοέμ 2010, 12:39

sokoban4ever έγραψε:άλλο η ποιότητα άλλο η ποσότητα οι πολλοί δεν έχουν πάντα δίκιο...)

συμφωνώ και θέλω να προσθέσω ότι οι επαναστατικές αλλαγές προέρχονται κυρίως από λίγους και παίρνουν αργότερα γενικές διαστάσεις.

Μια παρατήρηση ακόμη, θα πρέπει να οραματιστούμε πως θα εξελιχθεί η παγκόσμια κοινωνία. Μιλάμε για μια ομογενοποιημένη μάζα με κοινές ανάγκες όπου η διαφορετικότητα δεν έχει θέση ή για χρήστες που η ατομική σκέψη θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εξέλιξη;;;

Το linux δείχνει να σέβεται την μοναδικότητα αλλά και την ομάδα, υπάρχουν διανομές για όλα τα γούστα και αν μια διανομή δεν ταιριάζει στις ανάγκες κάποιου, τότε αυτός μπορεί να την προσαρμόσει αποκλειστικά πάνω του σαν κουστούμι από ράπτη. Επίσης έχει δείξει πως οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν άψογα μεταξύ τους πέρα από τις διαφορές τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάνω απ' όλα υπέρ της δημοκρατίας.

Νομίζω ότι είναι μονόδρομος η επικράτηση του ελεύθερου λογισμικού διότι σε αντίθετη περίπτωση φοβάμαι ότι ο κόσμος μας θα μοιάζει με κοπάδι από πρόβατα.
Τελευταία επεξεργασία από Atlantios και 27 Νοέμ 2010, 23:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 27 Νοέμ 2010, 12:43

Atlantios έγραψε:Νομίζω ότι είναι μονόδρομος η επικράτηση του ελεύθερου λογισμικού διότι σε αντίθετη περίπτωση φοβάμαι ότι ο κόσμος μας θα μοιάζει με κοπάδι από πρόβατα.

Μπεεεεεέ; Ποῦ ζεῖτε, κύριε; Ἐδῶ τὸ κοπάδι ἔφτασε στὶς πῦλες τοῦ σφαγείου καὶ ἀκόμα ὅλοι ὑπακοῦμε στὰ γαυγίσματα τῶν τσοπανόσκυλων... Μπέεεε!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Νοέμ 2010, 14:08

monkgr έγραψε:Μπεεεεεέ; Ποῦ ζεῖτε, κύριε; Ἐδῶ τὸ κοπάδι ἔφτασε στὶς πῦλες τοῦ σφαγείου καὶ ἀκόμα ὅλοι ὑπακοῦμε στὰ γαυγίσματα τῶν τσοπανόσκυλων... Μπέεεε!

Ακόμη χειρότερα...
Μερικά ξύπνια πρόβατα, που σε μια στροφή του δρόμου είδαν την ταμπέλα του σφαγείου,
νομίζουν ότι αυτά θα την γλυτώσουν και κάνουν ότι μπορούν για να σπρώξουν τον διπλανό τους μπροστά στην ουρά...

Τους πρώτους τους σφάζουν ήδη!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dstil » 29 Νοέμ 2010, 13:07

Απο Wikipedia:
Spoiler: show
Markets/OS Linux Windows Mac OS & iOS Symbian Blackberry other Unix Z/OS
Desktops & laptops 1.43% 88.4% 8.22% --- --- --- ---
Netbooks & tablets 25% 68% 7% --- --- --- ---
Smartphones 27% 3% 17% 37% 15% --- ---
Servers 50% 45% --- --- --- 5% ---
Mainframes 35% --- --- --- --- --- 65%
Supercomputers 92% 1% --- --- --- 3.4% ---
Real time 48% 16% --- --- --- 4% ---

Μα τι λετε;;;;;!!!!!!;;;;;;
Ειμαστε πρωτοι με διαφορα!!!!!
Supercomputers 92% τι αλλο να πουμε;

Με σωστο πλασαρισμα: (lap-top με ολες τις διανομες ubuntu, mint, debian κτλ + USB για να το κανουμε live + ιντερνετ connection) για επιδειξη προς υποψηφιους, και αν κανουμε πληρη εγκατασταση οπου φροντισουμε να εχει συμβατοτητα με οτι χρησιμοποιει και θελει ο χρηστης (codecs, flash και minitube, αντε και ενα wine για τιποτα κολλημενους...)...τοτε μπορουμε ανετα να το διαδοσουμε
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Acer Aspire 5738ZG
Προδιαγραφές ⇛ T4200│ RAM 4GB │ NVIDIA G105M (512 απο συστημα) │
Dstil
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 29 Νοέμ 2010, 13:28

Αυτό το πλασάρισμα Dstil γίνεται εδώ και κάποια χρόνια. Δεν είναι τόσο ευκολο... Δυστυχώς!

Ναι όλοι το ξέρουν οτι οι υπερυπολογιστές και οι web servers τρέχουν σχεδόν σε απόλυτο ποσοστό linux αλλά αυτοί δεν είναι μέσοι χρήστες ή gamers ή επαγγελματίες....

Αν ψάξεις διάφορα θέματα εδώ στην κοινότητα θα δεις οτι υπάρχουν προβλήματα. Να πάμε να το δείξουμε στον υποψήφιο και να έχουμε και full συμβατότητα... τότε σου λέει: Ξέρεις έχω μια λογιστική εφαρμογή στην εταιρεία... Δεν παίζει και το wine αν παίξει δεν είναι λύση. Είναι η δουλειά του καθενός και δεν πέρνει πειραματισμούς. Ο gamer θα σου πει να μωρέ ας το βάλω dual boot για να κατεβάζω τα σπασμένα παιχνίδια (χιχιχι ωραία δεν πιάνω ιους!!!) και μετά M$ πάλι. Ο μέσος χρήστης αν κρασάρει κάτι πολύ απλό που μπορεί να λύνει με ένα update πίστεψε με αν έχει ένα cd/dvd απο παράθυρα θα πάει και θα τα φορτώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το ποσοστό στους μέσους χρήστες μεγάλωσε πολύ με αυτή τη διανομή, το ubuntu και σε αυτό έχει συμβάλλει και η συμβατότητα αλλά και η κοινότητα (όχι μόνο η ελληνική) μιλάμε για τη παγκόσμια αγορά εξάλλου.
Θα συνεχίσει να μεγαλώνει όμως γιατί αλλιώς προωθείται κάτι με 10 ατόμα, αλλιώς με 100 και αλλιώς με 1000.

Αυτά.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Νοέμ 2010, 13:39

Έχει πιο πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού.
Το ποσοστό για την Ελλάδα φαίνεται να είναι μεταξύ 1-1.25%,
https://lists.ubuntu.com/archives/ubunt ... 10951.html
Στην Ελλάδα το ποσοστό φαίνεται να είναι λίγο μεγαλύτερο από το παγκόσμιο μέσο όρο, ωστόσο μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο (π.χ. όπως Γερμανία ή Γαλλία).

Μπορείτε να γραφτείτε και στη λίστα Ubuntu-gr από το http://wiki.ubuntu-gr.org/MailingList
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 29 Νοέμ 2010, 15:45

Αν εξαιρέσουμε τα μηχανήματα που τρέχουνε ντούαλμποτ και << μετρήσουμε >> αυτά που τρέχουνε μόνο λίνουξ ,

τότε παίδες νομίζω ότι τα νούμερα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά .

Αν όλοι πούμε αλήθεια , έστω και εδώ σε αυτό το φόρουμ , τότε θα βγάλουμε αριθμούς παράξενους .
Γιατί μπορεί να λέμε διάφορα , αλλά το τελικό αποτέλεσμα έχει σημασία .
Εννοείται βέβαια πως σε μια σφυγμομέτρηση μπορεί να πει ο καθένας ότι θέλει π.χ εγώ μόνο λίνουξ και τα μυαλά στα κάγκελα .
Εγώ πάντως , γιατί δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους , από αυτά τα λίγα που βλέπω γύρω μου , και μόνο από αυτά
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τρέχει μόνο λίνουξ , και ο ένας από αυτούς που ξέρω έχει μπει τουλάχιστον μια φορά σε φόρουμ και έχει γράψει κάτι του τύπου <<μόνο λίνουξ και ψωμί και ελιά>>
αν έγινα κατανοητός , ....το προσπάθησα πάντως ...

και για να μην έχουμε παραξηγήσεις ούτε και εγώ έχω μόνο λίνουξ , το λαπτοπ της υπογραφής είναι ντουαλμποτ με windows 7 home ...

για να ξέρουμε και τι λέμε έτσι ....
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 29 Νοέμ 2010, 15:55

g.b. σὲ χαιρετᾶ ὁ κανένας!!! Ὅπως θὰ δεῖς καὶ στὴν ὑπογραφή μου, ἀπεταξάμην τὰ παραθύρια καὶ στὰ δυο μηχανήματά μου, ποὺ φιλοξενοῦν άποκλειστικὰ διανομὲς Linux. Ναί, τὸ ξέρω ὅτι εἶμαι μειοψηφία, ἀλλὰ - ἔστω κι ἔτσι - ὑπάρχουμε κι ἐμεῖς. Μὴν μᾶς διαγράφεις, please!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 29 Νοέμ 2010, 16:12

Δεν μπορεί να μην δεν διάβασες ότι αναφέρομαι μόνο σε όσα είδα και γνωρίζω ,
το γράφω <<ολοφάνερα>> που λένε :)
εννοείται ότι υπάρχετε και εσείς ....
δεν είναι αυτό το θέμα ,
το θέμα ειναι πόσοι είστε....?
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων