Τσιγάρο Τέλος?!

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τσιγάρο Τέλος?!

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 07 Ιούλ 2011, 21:57

Με αυτον τον αναπτήρα μπορεί να το κόψετε το κωλοτσίγαρο πιο γρήγορα παιδιά!!!!

http://imageshack.us/photo/my-images/823/127lf.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/36/70788173.jpg/
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 07 Ιούλ 2011, 22:09

Συγχαρητήρια παίδες! Εγώ σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα κλείνω τον ένα χρόνο χωρίς τσιγάρο. Κοιτάζοντας πίσω σκέφτομαι ότι ίσως πρόκειται για την πιο έξυπνη επιλογή που έκανα στη ζωή μου. Πάντως θέλω να προειδοποιήσω τα παιδιά που βρίσκονται στην αρχή της προσπάθειας, να μην ξαφνιαστούν και να μην απογοητευτούν αν κάποια στιγμή νιώσουν ότι επανέρχονται οι παλιές επιθυμίες για τσιγάρο. Εμένα κάποια στιγμή από το πουθενά με έπιασε στους 3 μήνες μια ακατάσχετη επιθυμία για τσιγάρο ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν αρκετά χαλαρός. Τι ίδιο συνέβη και σε ένα φιλαράκι. Μην μασήσετε. Είναι πολύ προσωρινό και περνάει. Τέτοιες κρίσεις μπορεί να της περάσετε αλλά είναι παροδικές και κατά μια έννοια είναι μη-πραγματικές αφού δεν εδράζονται σε πραγματική εξάρτηση από τις ουσίες του τσιγάρου αλλά σε κάποιες ίσως ψυχολογικές αιτίες. Υπομονή παίδες και το δύσκολο πέρασε.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιούλ 2011, 06:23

razor έγραψε:Συγχαρητήρια παίδες! Εγώ σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα κλείνω τον ένα χρόνο χωρίς τσιγάρο. Κοιτάζοντας πίσω σκέφτομαι ότι ίσως πρόκειται για την πιο έξυπνη επιλογή που έκανα στη ζωή μου. Πάντως θέλω να προειδοποιήσω τα παιδιά που βρίσκονται στην αρχή της προσπάθειας, να μην ξαφνιαστούν και να μην απογοητευτούν αν κάποια στιγμή νιώσουν ότι επανέρχονται οι παλιές επιθυμίες για τσιγάρο. Εμένα κάποια στιγμή από το πουθενά με έπιασε στους 3 μήνες μια ακατάσχετη επιθυμία για τσιγάρο ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν αρκετά χαλαρός. Τι ίδιο συνέβη και σε ένα φιλαράκι. Μην μασήσετε. Είναι πολύ προσωρινό και περνάει. Τέτοιες κρίσεις μπορεί να της περάσετε αλλά είναι παροδικές και κατά μια έννοια είναι μη-πραγματικές αφού δεν εδράζονται σε πραγματική εξάρτηση από τις ουσίες του τσιγάρου αλλά σε κάποιες ίσως ψυχολογικές αιτίες. Υπομονή παίδες και το δύσκολο πέρασε.

ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα... στο ονειρο σου ειχες δει ποτε οτι καπνιζεις???
χαχαχαχα το βλεπω μια δυο φορες το μηνα! Ο αλλος καπνιζε 40 χρονια
και οταν το κοψε λεει το εβλεπε καθε μερα επι 2 χρονια στον υπνο του
πω ρε φιλε τι κολαση θα ηταν αυτη.

Κοιτα να σου πω κατι? μεταξυ μας.... εχουμε κακομαθει.... και εγω πρωτος απο ολους
ειχα κακομαθει ασχημα. (Επειδη παντα πριν γινω αυστηρος με τον απεναντι μου θα ειμαι
πρωτα με τον εαυτο μου) και ενταξει τι θα πει ψυχολογικα και αμηχανια???
Δηλαδη οταν ημουν 15χρονων (εποχες 2000-2002) 14-16 μεχρι και τα 18 που αρχισα να πρωτοκαπνιζω τοτε
εγω στο λυκειο δεν το ειχα αγγιξει... την δευτερη χρονια που εδινα παλι πανελληνιες το πιασα...
οταν λοιπον ημουν 15-18 μια χαρα την περνουσα... ουτε υπολογιστη ειχα.... ουτε τσιγαρο τπτ
με ενα ραδιοφωνακι (να ακουω τις εκπομπες στον τοτε jeronymo groovy με τον πετρακα αν θυμαστε!!! 88.9)
Ποσο ωραια περνουσαμε τοτε... ουτε τσιγαρα ουτε λιωσιμο στον υπολογιστη που λενε μερικοι....
εγω αμα δεν εχω υπολογιστη να παιξω και να καπνισω θα πεθανω... ενας γυρισε και μου ειπε
ρε φιλε δεν καπνιζεις... δεν πινεις.... τι κανεις???? Ιδου μυαλο και μετα αμα παθουν κατι που δεν το ευχομαι
μοιρολατρουνε.

ΤΙ κανω? Ασχολουμαι με το λινουξακι μου... προγραμματισμος.... διαβασματακι.... πεζοπορια ... καμια μπαλιτσα πλεον
μπασκετακι (ανοιξανε και τα πνευμονια) απο φαγητο τρωω οτι γουσταρω.... γκομενιτσες.... κτλπ
δηλαδη πρεπει να καπνιζεις σαν τον βλακα για να χεις ζωη δεν καταλαβαινω την συχνοτητα και τους κυκλους ρολογιου
του μυαλου ορισμενων!!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 08 Ιούλ 2011, 23:00

Star_Light έγραψε:

ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα... στο ονειρο σου ειχες δει ποτε οτι καπνιζεις???
χαχαχαχα το βλεπω μια δυο φορες το μηνα! Ο αλλος καπνιζε 40 χρονια
και οταν το κοψε λεει το εβλεπε καθε μερα επι 2 χρονια στον υπνο του
πω ρε φιλε τι κολαση θα ηταν αυτη.

Κοιτα να σου πω κατι? μεταξυ μας.... εχουμε κακομαθει.... και εγω πρωτος απο ολους
ειχα κακομαθει ασχημα. (Επειδη παντα πριν γινω αυστηρος με τον απεναντι μου θα ειμαι
πρωτα με τον εαυτο μου) και ενταξει τι θα πει ψυχολογικα και αμηχανια???
Δηλαδη οταν ημουν 15χρονων (εποχες 2000-2002) 14-16 μεχρι και τα 18 που αρχισα να πρωτοκαπνιζω τοτε
εγω στο λυκειο δεν το ειχα αγγιξει... την δευτερη χρονια που εδινα παλι πανελληνιες το πιασα...
οταν λοιπον ημουν 15-18 μια χαρα την περνουσα... ουτε υπολογιστη ειχα.... ουτε τσιγαρο τπτ
με ενα ραδιοφωνακι (να ακουω τις εκπομπες στον τοτε jeronymo groovy με τον πετρακα αν θυμαστε!!! 88.9)
Ποσο ωραια περνουσαμε τοτε... ουτε τσιγαρα ουτε λιωσιμο στον υπολογιστη που λενε μερικοι....
εγω αμα δεν εχω υπολογιστη να παιξω και να καπνισω θα πεθανω... ενας γυρισε και μου ειπε
ρε φιλε δεν καπνιζεις... δεν πινεις.... τι κανεις???? Ιδου μυαλο και μετα αμα παθουν κατι που δεν το ευχομαι
μοιρολατρουνε.

ΤΙ κανω? Ασχολουμαι με το λινουξακι μου... προγραμματισμος.... διαβασματακι.... πεζοπορια ... καμια μπαλιτσα πλεον
μπασκετακι (ανοιξανε και τα πνευμονια) απο φαγητο τρωω οτι γουσταρω.... γκομενιτσες.... κτλπ
δηλαδη πρεπει να καπνιζεις σαν τον βλακα για να χεις ζωη δεν καταλαβαινω την συχνοτητα και τους κυκλους ρολογιου
του μυαλου ορισμενων!!!!!

Ναι, έβλεπα όνειρα και μάλιστα σε συχνότητα 3 φορές τη βδομάδα τον πρώτο καιρό και πιο αραιά μετά για κανα δίμηνο. Μιλάμε για εντελώς άκυρα και σουρεαλιστικά όνειρα! Και πάντοτε κάπνιζα στο όνειρο και θυμάμαι ότι όταν ξυπνούσα, για μερικά δευτερόλεπτα βίωνα την απογοήτευση ότι τελικά υπέκυψα και ξανάρχισα το τσιγάρο μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι ήταν απλά ένα όνειρο!

Κοίτα, από "καπνοφιλοσοφίες" και τσιπουροφιλοσοφίες" της ζωής, έχω μπουχτίσει. Υπήρξα μη καπνιστής, καπνιστής και τώρα πρώην καπνιστής και εκείνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο άνθρωπος πάντοτε προσπαθεί να εκλογικεύσει τις επιλογές που κάνει. Θεωρώ πιο ειλικρινές και ντόμπρο να μου πει κανείς ότι καπνίζει επειδή του αρέσει, επειδή το απολαμβάνει, επειδή έχει να ξοδεύει, επειδή δεν μπορεί να το κόψει κτλ. Αλλά τις μπαρούφες περί ζωής καλύτερα να τις κρατάει για τον εαυτό του γιατί πολύ απλά πρόκειται για μια θεωρία που κατασκεύασε ο ίδιος για να πείσει τον εαυτό του ότι έχει κάποια υπέρτερη αξία και κάποια ανώτερη σκοπιμότητα η επιλογή του να είναι καπνιστής. Τι να λέμε τώρα; Ότι το να βάζεις φωτιά σε ένα ρολό από χαρτί που μέσα του είναι τυλιγμένα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρίμματα καπνού και το να ρουφάς τα προϊόντα της καύσης δίνει κάποιο βαθύτερο νόημα στη "Ζωή"; Εδώ μιλάει η εξάρτηση και όχι η κοινή λογική. Γιαυτό μην τους ακους και κάνε τις δικές σου επιλογές ελεύθερα. Και "ελεύθερα" σημαίνει "ελευθερία από καταναγκασμούς και εξαρτήσεις", όσο είναι δυνατό βέβαια στη ζωή. Σε μερικούς μήνες θα ακούς αυτά τα περί ζωής και θα γελάς. Κουράγιο λοιπόν και να σε δούμε να γράφεις και για τον 4ο και τον 14ο μήνα και τον 54ο χωρίς τσιγάρο.
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Ιούλ 2011, 06:11

Κοιτα ο τυπακος που μου εκανε λογο για καπνοφιλοσοφιες κτλπ... ειναι εξω καρδια και καλος για χαβαλε αλλα ως εκει.

Ειναι οι κλασσικοι αυτοι μωρε.... οι ελληνες καλοπερασακηδες που ζουν το τωρα και χεστηκαν για το μετα.

Για πλακα και χαβαλε ειναι οι καλυτεροι... αλλα απο σχεδιασμο και υπευθυνοτητα ειναι μαλλον οι χειροτεροι.

Επομενως απλα δεν τους ακολουθεις στις συμβουλες που θα σου δωσουν. ; )

Eγω το τσιγαρο κατα 80% το εχω κοψει.... πλεον δεν το ζηταω καθολου να σου πω την αληθεια

και οσοι καπνιζουν καποια στιγμη θα το κοψουν αν αναγκαστουν πιστευω αν και υπαρχουν και τελειως αμετανοητοι

ενας φιλος του πατερα μου εχει ζαχαρο 2 μπαι μπας και συνεχιζει να καπνιζει του ειχανε βρει αρτηριες βουλωμενες κατα 90% - 95!!!!!

Και συνεχιζει... καλα να ναι ο ανθρωπος να τον βοηθησει ο θεος.

Π.Σ 3 φορες την βδομαδα το εβλεπες? ελα ρε... εγω μεσα σε 3 μηνες... να το εχω δει 5-6 φορες πες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 09 Ιούλ 2011, 10:00

έγραψε:Ναι, έβλεπα όνειρα και μάλιστα σε συχνότητα 3 φορές τη βδομάδα τον πρώτο καιρό και πιο αραιά μετά για κανα δίμηνο. Μιλάμε για εντελώς άκυρα και σουρεαλιστικά όνειρα! Και πάντοτε κάπνιζα στο όνειρο και θυμάμαι ότι όταν ξυπνούσα, για μερικά δευτερόλεπτα βίωνα την απογοήτευση ότι τελικά υπέκυψα και ξανάρχισα το τσιγάρο μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι ήταν απλά ένα όνειρο!

Τώρα, μετά από 7-8 χρόνια που έκοψα σε μια στιγμή το τσιγάρο που κάπνιζα 25 χρόνια, θυμάμαι ακόμα τον τρόμο και την απογοήτευση όταν είχα και γω τέτοιους εφιάλτες. Εβλεπα δηλαδή στον ύπνο μου ότι κάπνιζα γιατί είχα ξεχάσει ότι το έκοψα και όταν αντιλαμβανόμουν το λάθος (στον ύπνο μου) με έπιανε μια τρομερή απογοήτευση γιατί πήγαν στράφι οι μήνες που το είχα κόψει. Από το εξάμηνο μέχρι το έτος ήταν αυτοί οι εφιάλτες. Από τότε σταμάτησαν και δεν ξαναήρθαν ποτέ.

Πάντως κι εγώ, παρότι δοκίμασα τσίχλες νικοτίνης (μάλιστα ξέρω κάποιον που είναι εθισμένος πλέον στις τσίχλες νικοτίνης - αηδία), τελικά ο δύσκολος καιρός ήταν οι πρώτες μέρες, μέχρι ίσως τις πρώτες 2 βδομάδες. Μετά ήταν ολοένα και πιο εύκολο να ξεπερνώ τα διαστήματα των 2-3 λεπτών που μου έλειπε φριχτά το τσιγάρο. Η πιο καλή μου βοήθεια τότε ήταν να παίρνω ένα σταχτοδοχείο με αποτσίγαρα, να το μυρίζω και στη συνέχεια να αναρωτιέμαι γιατί μου έλειπε εκείνη η βρωμιά.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Ιούλ 2011, 10:36

vasster έγραψε:Η πιο καλή μου βοήθεια τότε ήταν να παίρνω ένα σταχτοδοχείο με αποτσίγαρα, να το μυρίζω και στη συνέχεια να αναρωτιέμαι γιατί μου έλειπε εκείνη η βρωμιά.

:clap: :thumbup: :clap:
Τὰ περισσότερα (ἂν ὄχι ὅλα) ἀπὸ τὰ τσιγάρα ποὺ καπνίζει κανεὶς γίνονται μηχανικά. Ἡ ἴδια ἡ κίνηση τοῦ χεριοῦ ποὺ πηγαίνει στὸ πακέτο, τὸ ἀνοίγει και παίρνει ἀπὸ μέσα τὸ τσιγάρο γιὰ νὰ τὸ φέρει στὸ στόμα εἶναι 100% μηχανική.
Τὸ σῶμα ἀπεξαρτᾶται ἀπὸ τὴ νικοτίνη μέσα στὰ λίγα πρῶτα εἰκοσιτετράωρα. Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα ὑπάρχει ἡ «ψυχολογικὴ ἐξάρτηση», ποὺ εἶναι καὶ ὁ πιὸ ὕπουλος ἐχθρὸς τοῦ τέως καπνιστῆ. Σὲ αὐτὴ τὴ φάση (ποὺ κρατάει ἕνα μὲ δύο μῆνες συνήθως) βοηθοῦν ἐξαιρετικὰ τέτοιου εἴδους «τρύκ», διαφορετικὰ ἴσως γιὰ τὸν καθένα. Ἄλλα τρὺκ ποὺ ἔχουν πετύχει σὲ φίλους καὶ γνωστοὺς εἶναι:
    * ὁ (διαφανής, κατὰ προτίμηση) κουμπαρᾶς, ποὺ ρίχνεις κάθε μέρα μέσα τὸ ποσόν ποὺ θὰ ἔδινες γιὰ νὰ ἀγοράσεις τσιγάρα. Ὅποτε σοῦ γεννιέται ἡ ἐπιθυμία, κοιτάζεις τὰ χρήματα ποὺ ἔχεις ἐξοικονομήσει καὶ σκέφτεσαι τὶ θὰ κάνεις μόλις συγκεντρωθεῖ ἕνα ποσόν-στόχος (π.χ. ταξίδι στὸ ἐξωτερικό, ἀγορὰ κάποιου πράγματος ποὺ σοῦ φαινόταν ἀπρόσιτο κ.λπ.)
    * ἡ σκέψη κάποιου προσώπου ποὺ σὲ συγκινεῖ ἐρωτικὰ καὶ ποὺ ξέρεις ὅτι εἶναι φανατικός(-ὴ) ἀντικαπνιστής(-ίστρια). Φαντασιώνεσαι ἕνα φιλὶ ποὺ διακόπτεται γιατὶ τὸν(τὴν) ἐνοχλεῖ ἡ κακοσμία τοῦ στόματός σου ἀπὸ τὸ τσιγάρο (ἔχει πιάσει σὲ καλὴ φίλη μου, ὅπως μοῦ τὸ ἐκμυστηρεύτηκε).
    * ἡ ἀνάκληση στὴ μνήμη τῆς ἀπαίσιας αἴσθησης (συνήθως μὲ βήχα, ναυτία, τάση γιὰ ἔμετο κ.λπ.) τοῦ πρώτου-πρώτου τσιγάρου καὶ ἡ ἀπορία πῶς ὁ ἐθισμὸς σοῦ ἄλλαξε τόσο πολὺ τὴ σωματικὴ ἐνόχληση σὲ ὑποκατάστατο «ἀπόλαυσης».
Τὸ τσιγάρο, ὅπως καὶ τὸν στρατό, τὸ ἔχεις πραγματικά ξεπεράσει, ὅταν πάψεις νὰ ἀνοίγεις συζήτηση γι' αὐτό. Τότε πιὰ δὲν σοῦ χρειάζονται οὔτε τὰ τρυκάκια οὔτε τὰ ὅποια ὑποκατάστατα - ὐγιεινά καὶ μή (ἀπὸ ἄθληση μέχρι φαΐ)!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 09 Ιούλ 2011, 11:10

Ορίστε και μια παρουσίαση από το μέλος eumetaxas με χρήση tex:
http://www.ubuntucy.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=1637
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 09 Ιούλ 2011, 16:43

@ Star_Light
Εννοείται πως δεν υπάρχει απολύτως καμία αιχμή ενάντια οποιουδήποτε λόγω του τσιγάρου. Αλίμονο δηλαδή. Και από τη στιγμή που ο καθένας κάνει τις επιλογές του και τις υφίσταται ο ίδιος, δεν υπάρχει και κανένα ζήτημα. Άλλωστε, και εγώ δεν είμαι τέρας οργανωτικότητας και υπευθυνότητας για να μπορώ να κρίνω τους άλλους. Δε παύω όμως να πιστεύω ότι τα επιχειρήματα υπέρ του τσιγάρου σε αυτό το στυλ είναι ψευτοεπιχειρήματα και εκλογικεύσεις. Κατά τα άλλα, ας είναι καλά οι άνθρωποι στην υγεία τους και όλα τα άλλα βρίσκονται.

@vasster
Είχα μπλέξει και εγώ με τις τσίχλες νικοτίνης ένα διάστημα αλλά δεν τράβαγε το θέμα. Εκτός του ότι είχαν άσχημη γεύση, μου προκαλούσαν και πονοκέφαλο. Και στην ουσία, δεν αντιμετωπίζουν την πραγματική αιτία του καπνίσματος, που είναι η εξάρτηση. Ευτυχώς τα όνειρα δεν κράτησαν τόσο πολύ αλλά μου συνέβησαν και μερικές φορές μερικά παράξενα πράγματα. Πχ μου συνέβη να γεύομαι στη γλώσσα μου τη νικοτίνη ή να το μυρίζω ενώ κανένας δεν καπνίζει γύρω μου. Το μυαλό μου ξαναδημιουργούσε αυτή την εμπειρία - ενώ ήμουν ήδη 5 - 6 μηνες άκαπνος - και την ξαναζούσα λες και ήταν πραγματική. Αφού ακόμα και τώρα κάθομαι και σκέφτομαι τι σου είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Γευόμουν μια γεύση και μύριζα έναν καπνό που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα παρά μόνο στο μυαλό μου.
Τελευταία επεξεργασία από razor και 09 Ιούλ 2011, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Ιούλ 2011, 17:07

vasster έγραψε:
έγραψε:Ναι, έβλεπα όνειρα και μάλιστα σε συχνότητα 3 φορές τη βδομάδα τον πρώτο καιρό και πιο αραιά μετά για κανα δίμηνο. Μιλάμε για εντελώς άκυρα και σουρεαλιστικά όνειρα! Και πάντοτε κάπνιζα στο όνειρο και θυμάμαι ότι όταν ξυπνούσα, για μερικά δευτερόλεπτα βίωνα την απογοήτευση ότι τελικά υπέκυψα και ξανάρχισα το τσιγάρο μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι ήταν απλά ένα όνειρο!

Τώρα, μετά από 7-8 χρόνια που έκοψα σε μια στιγμή το τσιγάρο που κάπνιζα 25 χρόνια, θυμάμαι ακόμα τον τρόμο και την απογοήτευση όταν είχα και γω τέτοιους εφιάλτες. Εβλεπα δηλαδή στον ύπνο μου ότι κάπνιζα γιατί είχα ξεχάσει ότι το έκοψα και όταν αντιλαμβανόμουν το λάθος (στον ύπνο μου) με έπιανε μια τρομερή απογοήτευση γιατί πήγαν στράφι οι μήνες που το είχα κόψει. Από το εξάμηνο μέχρι το έτος ήταν αυτοί οι εφιάλτες. Από τότε σταμάτησαν και δεν ξαναήρθαν ποτέ.

Πάντως κι εγώ, παρότι δοκίμασα τσίχλες νικοτίνης (μάλιστα ξέρω κάποιον που είναι εθισμένος πλέον στις τσίχλες νικοτίνης - αηδία), τελικά ο δύσκολος καιρός ήταν οι πρώτες μέρες, μέχρι ίσως τις πρώτες 2 βδομάδες. Μετά ήταν ολοένα και πιο εύκολο να ξεπερνώ τα διαστήματα των 2-3 λεπτών που μου έλειπε φριχτά το τσιγάρο. Η πιο καλή μου βοήθεια τότε ήταν να παίρνω ένα σταχτοδοχείο με αποτσίγαρα, να το μυρίζω και στη συνέχεια να αναρωτιέμαι γιατί μου έλειπε εκείνη η βρωμιά.

Απο ποσο χρονων καπνιζες vasster ???
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων