dim459 έγραψε:...Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί windows και δυσανασχετώ πραγματικά τις σπάνιες φορές που αναγκάζομαι να το κάνω.
Μπορεί να έχω και προκατάληψη (σίγουρα έχω), αλλά μου φταίνε όλα !...
Η αλήθεια είναι ότι έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει το ίδιο (δυσανασχετώ και μου φταίνε όλα στα windows) αν και δεν είμαι αντικειμενικός σε αυτό... Εννοώ ότι έχω αρχίσει το linux από το 2007 (07.04) και αυτό αναγκαία σημαίνει ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε vista ούτε 7. Μικρό το κακό δεν μου λείπει κάτι, αλλά απλά και να έχουν κάνει κάποια πρόοδο, εγώ δεν είμαι εκεί για να τη διαπιστώσω, με αποτέλεσμα να δυσανασχετώ βάσει των προβλημάτων που αντιμετώπιζα στα XP.
Στην πραγματικότητα βέβαια, η χρηστικότητα είναι ένας άξονας της επιλογής λογισμικού, και οι συνθήκες είναι ένας άλλος άξονας που για μένα βαραίνει περισσότερο, δηλαδή : το να είμαι νόμιμος και χωρίς κόστος, να χρησιμοποιώ λογισμικό ανοικτού κώδικα (και να χακεύω βρε αδελφέ μικροπράγματα από τα θέματα εμφάνισης και εικονιδίων, το conky, ακόμα και αυτά τα ψιλοπράγματα έχουν την αξία τους...) έχοντας για υποστήριξη μια κοινότητα αντί για τη MS για μένα μετράει περισσότερο από το να είμαι πειρατής και mainstream (για να αγοράσω windows δεν το συζητάω : 1.δεν αξίζουν τα λεφτά τους, με την έννοια της κατανάλωσης πόρων από αντιβιοτικά και άλλου τύπου «προστασίες» και της συντήρησης σε περίπτωση προβλήματος, 2.Δεν ξέρω τι γίνεται με τα κλειδιά αν αρχίσεις τα φορμάτ και 3.Με την ύπαρξη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι «σπατάλη» σε δύσκολους καιρούς) . Με αυτήν την έννοια, ακόμα και αν τα windows γίνουν καλύτερα από το linux (ασφαλέστερα-γκουχ, χωρίς προβλήματα κατακερματισμού του δίσκου-γκουχ γκουχ και παραφουσκώματος της registry -πολύ γκουχ κλπ κλπ) πάλι εδώ θα έμενα.
Αναγκαία υποσημείωση : δεν είμαι gamer (το sdlmame με υπερκαλύπτει) και δε χρησιμοποιώ ειδικές επαγγελματικές εφαρμογές.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800