Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 20:17

fkol k4 έγραψε:
Μεταξύ του νεοφιλελευθέρου και του κομμουνιστικού οικονομικού μοντέλου που εκφράζουν τα 2 άκρα των απόψεων περί της οικονομίας, υπάρχουν και άλλα μοντέλα. Το δίλημμα «ή νεοφιλελεύθερος ή αριστερός» δεν υφίσταται. Πάντως , το «αν δεν σε παίρνει να πληρώνεις τότε μην προσλαμβάνεις» είναι πάντα σωστή συμβουλή, όπως επίσης και το «αν βλέπεις ότι ο εργοδότης σου δεν μπορεί ή δεν ξέρει ή δεν θέλει, κάντην με ελαφρά».

Kαι εγω ακριβως αυτο πιστεύω ;)
Καλυτερα να πεινάσω παρα να με εκμεταλευτεί
ο καθε "εξυπνακιας" . Εννοειται πως δεν τον αφηνεις να σου χρωσταει παραπανω απο 1 μηνα έτσι?
ΣΤο 1.5 μηνα εχω φυγει εγω προσωπικα... 15 μερες διορια για να βρει καποιος λεφτα ειναι αρκετες.
Δεν γουσταρω δικαστηρια μετα και μανούρες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 25 Νοέμ 2011, 23:03

logari81 έγραψε:Με καθαρά οικονομικά κριτήρια οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουνε λόγο ύπαρξης. Τζάμπα ταλαιπωρούνται και οι εργοδοτες ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους. Αν είσαι εργοδότης, πιστεύεις στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και δεν μπορείς να βγάλεις από τον εργαζόμενό σου αρκετά για να του δώσεις πάνω από 600 € το μήνα ή κλείστο ή γίνε αριστερός, να έχεις μιά δικαιολογία τουλάχιστον.

+1

Πόσοι είναι όμως στην Ελλάδα ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μόνο από ανάγκη (σήμερα αυτό, γιατί παλιότερα το κίνητρο ήταν να τα κονομήσουμε), χωρίς καμιά υποδομή, προετοιμασία και το κυριότερο διάθεση να εξελίξουν την επιχείρηση τους;
Η συντριπτική πλειοψηφία! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βασανίζονται οι ίδιοι, να βασανίζουν τους εργαζόμενους και το κυριότερο να δημιουργείται ένα τέλμα που καμία σχέση δεν έχει με ελεύθερη αγορά, ποιότητα υπηρεσιών, ενημερωμένους καταναλωτές κλπ. Έτσι τελικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει και η σωστή επιχείρηση...

Φυσικά αυτά ισχύουν μόνο για τους τομείς που δεν έχουν καπαρώσει και λυμαίνονται τα καρτέλ με την βοήθεια των πολιτικών που μισθοδοτούν...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Νοέμ 2011, 03:46

pros έγραψε:
+1

Πόσοι είναι όμως στην Ελλάδα ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μόνο από ανάγκη (σήμερα αυτό, γιατί παλιότερα το κίνητρο ήταν να τα κονομήσουμε), χωρίς καμιά υποδομή, προετοιμασία και το κυριότερο διάθεση να εξελίξουν την επιχείρηση τους;
Η συντριπτική πλειοψηφία! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βασανίζονται οι ίδιοι, να βασανίζουν τους εργαζόμενους και το κυριότερο να δημιουργείται ένα τέλμα που καμία σχέση δεν έχει με ελεύθερη αγορά, ποιότητα υπηρεσιών, ενημερωμένους καταναλωτές κλπ. Έτσι τελικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει και η σωστή επιχείρηση...

Φυσικά αυτά ισχύουν μόνο για τους τομείς που δεν έχουν καπαρώσει και λυμαίνονται τα καρτέλ με την βοήθεια των πολιτικών που μισθοδοτούν...

Περα απο τα λογια και τα επιχειρηματα αν κοιτάξουμε και λιγο το τι ακριβως συμβαινει γυρω μας , στην χωρα μας. Θα καταλαβουμε πως για να φτασουμε σε αυτο το σημειο κατι δεν δουλευε σωστα ολα αυτα τα χρονια. Η ιδια η κατασταση το δειχνει. Η επιχειρηματικοτητα στο ναδιρ. Κλεινουν πολλα , ανεργια στο φουλ. Επομενως δεν μας μενει να πουμε και πολλα. Αλλα ενταξει πιστευω πως το καλυτερο απο ολα ετσι οπως διαμορφωνεται η κατασταση απο το να κατσεις εδω και να τσακωνεσαι με ανθρωπους που δεν θελουν να καταλαβουν ειναι να φυγεις εξωτερικο. Το σκεφτομαι αρκετα σοβαρα.

Εδω περα δεν προκειται να αλλαξει το συστημα. Επομενως τα βαζεις κατω τα ζυγιζεις και αποφασιζεις το καταλληλο. Και ερχεσαι μετα εδω για τις διακοπες σου , κρατας τους φιλους σου (που σιγουρα θα φτανατε στα μαχαιρια αμα εμενες εδω και προσπαθουσες να δουλεψεις μαζι τους) και τελειωνει εκει το πανηγυρι και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.

Η ιδια ιστορια δειχνει πως ο ελληνας δεν προκειται να αλλαξει... πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι... τοσες πτωχευσεις ειχαμε και στο παρελθον και παλι τα ιδια , μια απο τα ιδια και τι μου λετε εμενα μετα οτι ειμαι ασχετος απο οικονομικα τα ακουω βερεσεδια ολα αυτα . ;)

Δεν ειναι ουτε η οικονομια , ουτε η μορφωση , ουτε η γνωση , ουτε τα πτυχια ΟΥΤΕ τιποτα. Ειναι θεμα ανθρωπου και πως σκεφτεται απο μικρος. Αυτο θα πρεπει κυριως να κοιτας πριν αποφασισεις να δουλεψεις μαζι του αλλιως θα υποφερεις και οταν καποιος υποφερει τα λεφτα παυουν να εχουν αξια.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Νοέμ 2011, 17:43

Έγινε διάσπαση του θέματος και τα offtopic μεταφέρθηκαν στον κάδο.

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Νοέμ 2011, 20:11

Να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου πάνω στο θέμα, όχι διότι ξέρω από οικονομικά , ούτε από στήσιμο-δούλεμα επιχειρήσεων ξέρω. Είμαι ένας απλός εργαζόμενος .Δουλεύω συνολικά 18 χρόνια (σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις).Και νομίζω πως έχω μια μικρή εμπειρία στο πως (σε γενικό βαθμό) συμπεριφέρονται οι εργοδότες.
Έγραψε λοιπόν ο fkol k4:
fkol k4 έγραψε: το συμπέρασμα από τα όσα θέλει να σου πει ο @geosanto είναι ότι η τιμή του προϊόντος μίας εταιρείας πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει όλα της τα έξοδα και να αφήνει και ένα ποσό κέρδους. .

και συμπληρώνω , πως όταν αυτό δεν συμβαίνει(όπως σήμερα με την κρίση) , τότε ο "εύκολος στόχος" για έναν εργοδότη είναι ο υπάλληλος. Δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια κέρδους μην πληρώνοντας την εφορία ή τη ΔΕΗ ή τους προμηθευτές του.Ούτε έχει στήσει την επιχείρηση του για την ψυχή της μάνας του. Συμπληρώνει εύκολα και σε γρήγορο χρονικό διάστημα , την απώλεια κέρδους με την μείωση του μισθού του εργαζομένου ή με την ανασφάλιστη εργασία . Βέβαια το πόσο γρήγορα θα προβεί σε αυτή την ενέργεια ένας εργοδότης , εξαρτάται και από τον ίδιο.Δηλαδή αν πρώτα θα κοιτάξει άλλες διεξόδους (όπως π.χ προσπάθειες για μείωση ενοικίου ή δανειοδότηση ή πόσο από το κέρδος του είναι διατεθιμένος να χάσει) ή αν πρώτα απ'όλα ξεκινήσει "κουρεύοντας" τον υπάλληλο.
Όλα αυτά σε πολύ γενικές γραμμές βέβαια.
Και ναι εγώ θα δουλέψω με 500ευρώ 8 ώρες . Και θα δουλεύω κανονικά, δεν θα φυλάω την ενέργειά μου για να βρώ και δεύτερη και τρίτη δουλειά. Διότι στην τελική δεν ζώ για να δουλεύω , αλλά δουλεύω για να ζήσω.Κι επειδή μάλλον δεν θα μπορώ να ζήσω με 500 ευρώ , θα έχω τα μάτια και τα αυτιά μου ανοικτά (δεν θα εφυσηχάσω ποτέ) , για μια καλύτερη(μισθολογικά) εργασία.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 29 Νοέμ 2011, 03:00

Dimitris έγραψε:Είτε το θέλουμε είτε όχι κάποιος μας πληρώνει παραπάνω μόνο όταν δείξουμε ότι αξίζουμε αυτό το παραπάνω και όχι για να μας δώσει το κίνητρο να δουλέψουμε παραπάνω. Κι αυτό συμβαίνει παντού στην πραγματική ζωή. Καλώς ή κακώς.

Αυτό δεν ισχύει απόλυτα σε όλους τους εργασιακούς τομείς. Τουλάχιστον από την εμπειρία μου στη βιομηχανία που απασχολήθηκα για ένα διάστημα αυτό δεν ισχύει σίγουρα! Οι διευθυντές των εργοστασίων είναι βρικόλακες & προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα από παντού! Σύμφωνα με το μάθημα Οργάνωση & Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων (ΟΔΒΕ) που διδάχτηκα σαν σπουδαστής μηχανολογίας, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις θεωρούνται (& στην πράξη αντιμετωπίζονται) σαν <<εσωτερικοί πελάτες>> από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων! :thumbdown:
Σε εργοστάσιο που δούλευα μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όταν πήγα να δουλέψω σαν μηχανολόγος στις εγκαταστάσεις πριν από 4 χρόνια, φρίκαρα με αυτά που αντίκρυσα μόλις μπήκα μέσα, ειδικά στο λεβητοστάσιο! Η κατάσταση ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη! Ο παλιός θερμαστής έβγαινε στη σύνταξη & τα είχε γραμμένα όλα στα παλιά του τα παπούτσια! Η μισή εγκατάσταση ήταν νεκρή & η άλλη μισή ένας Θεός ξέρει πως δούλευε, όπως δούλευε! 2 χρόνια έτρεχα να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα!
Μετά από συντήρηση, μερικές μετατροπές & πολλή δουλειά, έφτασα σε σημείο να κάνω την εγκατάσταση να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι & να καταφέρω τρελή εξοικονόμηση ενέργειας σε φυσικό αέριο & ηλεκτρική ενέργεια. Σε σημείο που φτάσανε να ρωτάνε από τα κεντρικά του ομίλου στη Δανία "τι έχετε κάνει & εξοικονομείτε τόση ενέργεια;" Φυσικά εγώ έμεινα αφανής ήρωας, χωρίς αυξήσεις, πριμ ή μπόνους γι' αυτά, αλλά & άλλα πράγματα που είχα κάνει στα μηχανήματα της παραγωγής!
Ακόμη τις υπερωρίες μας τις πληρώνανε αλλά τις δηλώνανε σαν μπόνους & όχι σαν υπερωρίες. Έτσι αντί να φορολογείται η επιχείρηση για τις υπερωρίες, φορολογούνται οι εργαζόμενοι γιατί στην εφορία φαινότανε σαν μπόνους & όχι σαν υπερωρίες! Λογιστικά παραθυράκια βλέπετε! Αυτά & άλλα πολλά τρελά & απίστευτα πράγματα με κάνανε να παραιτηθώ για λόγους προσωπικής ευθιξίας το Μάρτη που μας πέρασε εν μέσω οικονομικής κρίσης! Έφυγα πικραμένος αλλά δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή & στο μέλλον θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να ξαναδουλέψω στη βιομηχανία!
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 29 Νοέμ 2011, 10:20

Star_Light έγραψε:
Περα απο τα λογια και τα επιχειρηματα αν κοιτάξουμε και λιγο το τι ακριβως συμβαινει γυρω μας , στην χωρα μας. Θα καταλαβουμε πως για να φτασουμε σε αυτο το σημειο κατι δεν δουλευε σωστα ολα αυτα τα χρονια. Η ιδια η κατασταση το δειχνει. Η επιχειρηματικοτητα στο ναδιρ. Κλεινουν πολλα , ανεργια στο φουλ. Επομενως δεν μας μενει να πουμε και πολλα. Αλλα ενταξει πιστευω πως το καλυτερο απο ολα ετσι οπως διαμορφωνεται η κατασταση απο το να κατσεις εδω και να τσακωνεσαι με ανθρωπους που δεν θελουν να καταλαβουν ειναι να φυγεις εξωτερικο. Το σκεφτομαι αρκετα σοβαρα.

Εδω περα δεν προκειται να αλλαξει το συστημα. Επομενως τα βαζεις κατω τα ζυγιζεις και αποφασιζεις το καταλληλο. Και ερχεσαι μετα εδω για τις διακοπες σου , κρατας τους φιλους σου (που σιγουρα θα φτανατε στα μαχαιρια αμα εμενες εδω και προσπαθουσες να δουλεψεις μαζι τους) και τελειωνει εκει το πανηγυρι και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.

Η ιδια ιστορια δειχνει πως ο ελληνας δεν προκειται να αλλαξει... πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι... τοσες πτωχευσεις ειχαμε και στο παρελθον και παλι τα ιδια , μια απο τα ιδια και τι μου λετε εμενα μετα οτι ειμαι ασχετος απο οικονομικα τα ακουω βερεσεδια ολα αυτα . ;)

Δεν ειναι ουτε η οικονομια , ουτε η μορφωση , ουτε η γνωση , ουτε τα πτυχια ΟΥΤΕ τιποτα. Ειναι θεμα ανθρωπου και πως σκεφτεται απο μικρος. Αυτο θα πρεπει κυριως να κοιτας πριν αποφασισεις να δουλεψεις μαζι του αλλιως θα υποφερεις και οταν καποιος υποφερει τα λεφτα παυουν να εχουν αξια.

Star_Light μέχρι πριν από λίγο καιρό (κανένα μήνα πριν περίπου) σε παρόμοιο θέμα καταφερόσουν εναντίον μου(μεταξύ άλλων) όταν σου έλεγα ότι δεν υπάρχουν δουλειές και προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα και ότι πολλοί μεταναστεύουν γι αυτό το λόγο.
Θεωρούσες ότι αυτοί που μεταναστεύουν δεν ασχολήθηκαν με επιμονή να ψάξουν για δουλειά ή δεν άρπαξαν όλες τις δυνατές ευκαιρίες.Μάλιστα είχες δείξει ως επιχείρημα ένα βίντεο που εξηγούσε πώς μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι ως προγραμματιστής αφού η δουλειά του προγραμματιστή δεν έχει σύνορα.
Χαρακτηριστικά είχες αναφέρει : "Φύγετε όλοι στο εξωτερικό , να μείνουνε τελικά δουλειές στην Ελλάδα για εμάς που θα μείνουμε πίσω"

Ένα μήνα μετά βλέπω έχεις αλλάξει άποψη και σκέφτεσαι το εξωτερικό ; Τι μεσολάβησε και άλλαξες γνώμη αν επιτρέπεται ;
Μήπως τελικά να μην είμαστε τόσο εριστικοί και να μην εμμένουμε με τόσο σθένος στις απόψεις μας ; ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 29 Νοέμ 2011, 11:27

Star_Light έγραψε:
fkol k4 έγραψε:
Μεταξύ του νεοφιλελευθέρου και του κομμουνιστικού οικονομικού μοντέλου που εκφράζουν τα 2 άκρα των απόψεων περί της οικονομίας, υπάρχουν και άλλα μοντέλα. Το δίλημμα «ή νεοφιλελεύθερος ή αριστερός» δεν υφίσταται. Πάντως , το «αν δεν σε παίρνει να πληρώνεις τότε μην προσλαμβάνεις» είναι πάντα σωστή συμβουλή, όπως επίσης και το «αν βλέπεις ότι ο εργοδότης σου δεν μπορεί ή δεν ξέρει ή δεν θέλει, κάντην με ελαφρά».

Kαι εγω ακριβως αυτο πιστεύω ;)
Καλυτερα να πεινάσω παρα να με εκμεταλευτεί
ο καθε "εξυπνακιας" . Εννοειται πως δεν τον αφηνεις να σου χρωσταει παραπανω απο 1 μηνα έτσι?
ΣΤο 1.5 μηνα εχω φυγει εγω προσωπικα... 15 μερες διορια για να βρει καποιος λεφτα ειναι αρκετες.
Δεν γουσταρω δικαστηρια μετα και μανούρες.

διάβασα μέσες άκρες τα ποστ μέχρι αυτό , αλλά στο σημείο <<καλύτερα να πεινάσω παρά να με ....>> σβήνω λάμπες και κατεβάζω διακόπτες .
αν πεινάσεις παληκάρι μου (που δεν στο εύχομαι) σου τρυπήσει το στομάχι η μυρωδιά από το σουβλάκι που ψήνεται στο φαστ φουντ απέναντι και δεν έχεις να το πάρεις
τότε θα ήθελα να σε εδω .
με τα λεφτά του μπαμπά και εγώ είμαι μάγκας με τρία σακκιά @@ .

συγνώμη από το φόρουμ , αλλά ...
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Νοέμ 2011, 11:40

@matthew Δε θα διαφωνίσω ότι η συμπεριφορά του υπό συζήτηση εργοδότη ήταν απαράδεκτη. Η υπερωρία είναι υπερωρία και πρέπει να πληρώνεται και το μπόνους είναι μπόνους δίνεται ακριβώς σε περιπτώσεις αύξησης κέρδους/μείωσης κόστους. Και να μου το θυμηθείς ότι η βιομηχανία που βλέπει τους εργαζόμενους ως "εσωτερικούς πελάτες" αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση αν ο εργαζόμενος δεν είναι ευχαριστημένος, τότε πώς μπορεί να μείνουν οι πελάτες ευχαριστημένοι. Κι αν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος τότε θα κλείσει και η επιχειρηση.

Αυτό που θα πω με μεγάλη πίκρα είναι ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι επαγγελματίες.

Ένα άλλο θέμα που θα θίξω είναι η έννοια της απεργίας που έχει παραγνωρισθεί τον τελευταίο καιρό από τους δημόσιους υπαλλήλους. Όταν κάνω απεργία σίγουρα έχω τους λόγους μου να την κάνω. Αλλά αυτό που δε γνωρίζω είναι ότι θίγω τη βιωσιμότητα συνανθρώπων μου. Ενα πραγματικό παράδειγμα. Συζητάνε δυο φίλοι μου, ο ένας δουλεύει στα ελληνικά πετρέλαια και ο άλλος σε έναν υπεργολάβο των ελληνικών πετρελαίων. Ο πρώτος διαμαρτύρεται που τους εκόψαν μισθούς και έλεγε ότι με την απεργία υπερασπίζεται τα δικαιώματά του. Από την άλλη ο άλλος κόντευε να χάσει τη δουλειά του επειδή ο υπεργολάβος δεν έπερνε δουλειές από τα ελληνικά πετρέλαια που έκαναν απεργία.

Πείτε μου εσείς ποιός έχει δίκιο; Ο ένας που "αγωνίζεται" για τα δικαιώματά του χωρίς να νοιάζεται (γιατί δε βλέπει πέρα από τον εαυτούλη του) για το συνάνθρωπό του, ή ο άλλος που κοντεύει να χάσει τη δουλειά του.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 29 Νοέμ 2011, 13:05

Δυστυχώς παιδιά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στον εργασιακό τομέα! Παλιότερα ο εργαζόμενος μπορούσε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του (συμβάσεις εργασίας, επιθεώρηση εργασίας κλπ). Σήμερα τα έχουν γκρεμίσει όλα & οι εργοδότες κάνουν ότι τους συμφέρει σε βάρος των εργαζομένων. :thumbdown:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων