Hack 4 - μεγάλη επιτυχία για τους πειρατές του διαδικτύου..

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Hack 4 - μεγάλη επιτυχία για τους πειρατές του διαδικτύου..

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 30 Σεπ 2009, 10:02

:shh:
είναι καιρός να κατανοήσουν οι μεγάλες εταιρίες αλλά το ελληνικό κράτος πριν από όλους, ότι πρέπει να προσλάβουν σοβαρούς sysadmin , αυτό βέβαια προϋποθέτει και σοβαρούς πολιτικούς το οποίο είναι το ζητούμενο...
τεσπά είναι θέμα εθνικής ασφάλειας στην τελική δεν το καταλαβαίνουν ?
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Σεπ 2009, 10:04

taratatzoum έγραψε:ότι πρέπει να προσλάβουν σοβαρούς sysadmin

Εγώ νομίζω πως έχουν, αλλά με τόσα που παίρνουν σιγά να μην κάτσουν να σκάσουν...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Σεπ 2009, 10:21

ftso έγραψε:Εγώ νομίζω πως έχουν, αλλά με τόσα που παίρνουν σιγά να μην κάτσουν να σκάσουν...

Και όμως οι περισσότεροι δεν έχουν... Και αν έχουν, θα επιλέξουν έναν κομπιουτερά ο οποίος θα είναι για όλες τις δουλειές εκτός αυτής του sysadmin...

Θα σας αναφέρω μια δική μου εμπειρία για να κατανοήσετε τι λέω: Μια φορά και έναν καιρό, πήγα σε μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της περιοχής μου... Ζητούσαν sysadmin και ο γνωστός μου που εργαζόταν ήδη στη εν λόγω γαλακτοβιομηχανία (μεγάλο κεφάλαιο για την εταιρία, άρα η πρόσληψη μου ήταν κατά 99% σίγουρη), μου είχε προετοιμάσει το έδαφος για να έρθω σε επαφή με τους υπεύθυνους...

Μου έκαναν μια tour στη γαλακτοβιομηχανία και μου εξηγούσαν τα καθήκοντά μου: Ήθελαν να ασχολούμαι ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευή με τη συντήρηση/αναβάθμιση των υπολογιστών/διακομιστών (εάν δεν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα) και τις υπόλοιπες μέρες θα ήμουν σε μια μηχανή που έλεγχε τα καζάνια και θα ανακάτευα τα διάφορα μίγματα (κακάο, γάλα κλπ)... Α, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως εάν θα απουσίαζε κάποιος, για να μην χαλούσε η γραμμή παραγωγής, θα έβαζαν εμένα, ακόμη και εάν χρειαζόταν να ήμουν στη ράμπα με τα καφάσια... Δηλαδή θα ήμουν κάτι σαν τσόντα, όπου θα υπήρχε έλλειψη προσωπικού, θα έστελναν τον "κομπιουτερά" για να μην κωλοβαράει...

Και κάπου εκεί αφού κατάλαβα το σκηνικό, τους ευχαρίστησα ευγενικά και την έκανα με ελαφριά πηδηματάκια...
Και μιλάμε για μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία που στον νομό της είναι "κράτος".... "Κόβει" τρελό χρήμα... Αλλά παρ' όλα αυτά δεν κατανοούν την αξία και τη χρησιμότητα ενός sysadmin παρά μόνο όταν χαλάσει κανένας εκτυπωτής ή εάν δεν μπαίνει κάποιο μηχάνημα στα windows... Ως εκεί φτάνει η αξία ενός sysadmin γι' αυτούς.

Εν τέλει, είναι θέμα νοοτροπίας παρά οτιδήποτε άλλο... Δυστυχώς ως χώρα είμαστε και σε αυτό πίσω...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Σεπ 2009, 10:35

bullgr έγραψε:Και όμως οι περισσότεροι δεν έχουν... Και αν έχουν, θα επιλέξουν έναν κομπιουτερά ο οποίος θα είναι για όλες τις δουλειές εκτός αυτής του sysadmin...

Αυτό το υποψιαζόμουνα, αλλά τώρα που το λες το πιστεύω κιόλας ότι έτσι είναι. Φανταζόμουνα ότι θα τους είχανε τουλάχιστον για δουλειές σχετικές με υπολογιστές, όχι κι ετσι...
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Σεπ 2009, 10:40

:lol: :lol:
Μάλλον δεν ζητούσαν sysadmin, αλλά γαλατά που ξέρει από πισιά...

Ναι αυτό συμβαίνει και στις περισσότερες των περιπτώσεων πολλές εταιρίες κτλ προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξίγκι.
Φίλος μου για παράδειγμα, δούλευε σε γραφεία μεγάλης τράπεζας πέρυσι ως πρακτικάριος πληροφορικός σε ένα απαρχαιωμένο pc που έτρεχε win95!!!
Κάθε φορά που έκανε κλικ να εκκινήσει ένα πρόγραμμα, έστριβε τσιγάρο, πήγαινε τουαλέτα, πεταγόταν για μπουγάτσα στο καψιμί και όταν γυρνούσε δεν είχε ανοίξει ακόμα :lol:

Παρόλα αυτά και να υπάρχει sysadmin σε κάποια εταιρία, οργανισμό, δημόσια υπηρεσία κτλ συνήθως με τις πενταροδεκάρες που παίρνει σιγά μην κάτσει να κάνει σοβαρή ασφάλεια κυνηγώντας πιτσιρικάδες που έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο θα στην βρουν την τρύπα για την πλάκα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 30 Σεπ 2009, 10:46

Πλήθος χρηστών έγραψε: Μπράβο στα παληκάρια !!!

παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια ! Η ομάδα μας θα συνεχίσει δυναμικά το έργο της !
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 30 Σεπ 2009, 12:50

Πρόσεχε μην σας δέσουν όμως πρώτα γιατί η ασφάλεια έχει άλλη γνώμη..

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_331283
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 30 Σεπ 2009, 14:27

πάντως αν είναι τίποτα πιτσιρικάδες με ετοιματζίδικα προγράμματα φανταστήτε τι μπορεί να κάνουν οι ψαγμένοι ή αυτοί που δουλεύουν για κάποιους...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 30 Σεπ 2009, 17:19

Εκτός του καλού που κάνουν στην κοινωνία, μαθαίνουν και στις εταιρείες να φτιάξουν μία στοιχειώδης ασφάλεια στους servers τους. Σας θυμίζω
http://4.bp.blogspot.com/_X4lfqpxxOCQ/S ... y-team.jpg
έγραψε:"Όλο το ελληνικό διαδίκτυο είναι τρύπιο...μερικά από τα μεγαλύτερα κρατικά site δεν γνωρίζουν καν τον όρο της ασφάλειας...
αφού δίνουν σε άσχετες εταιρείες τη σχεδίαση..."
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων