ftso έγραψε:Εγώ νομίζω πως έχουν, αλλά με τόσα που παίρνουν σιγά να μην κάτσουν να σκάσουν...
Και όμως οι περισσότεροι δεν έχουν... Και αν έχουν, θα επιλέξουν έναν κομπιουτερά ο οποίος θα είναι για όλες τις δουλειές εκτός αυτής του sysadmin...
Θα σας αναφέρω μια δική μου εμπειρία για να κατανοήσετε τι λέω: Μια φορά και έναν καιρό, πήγα σε μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της περιοχής μου... Ζητούσαν sysadmin και ο γνωστός μου που εργαζόταν ήδη στη εν λόγω γαλακτοβιομηχανία (μεγάλο κεφάλαιο για την εταιρία, άρα η πρόσληψη μου ήταν κατά 99% σίγουρη), μου είχε προετοιμάσει το έδαφος για να έρθω σε επαφή με τους υπεύθυνους...
Μου έκαναν μια tour στη γαλακτοβιομηχανία και μου εξηγούσαν τα καθήκοντά μου: Ήθελαν να ασχολούμαι ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευή με τη συντήρηση/αναβάθμιση των υπολογιστών/διακομιστών (εάν δεν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα) και τις υπόλοιπες μέρες θα ήμουν σε μια μηχανή που έλεγχε τα καζάνια και θα ανακάτευα τα διάφορα μίγματα (κακάο, γάλα κλπ)... Α, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως εάν θα απουσίαζε κάποιος, για να μην χαλούσε η γραμμή παραγωγής, θα έβαζαν εμένα, ακόμη και εάν χρειαζόταν να ήμουν στη ράμπα με τα καφάσια... Δηλαδή θα ήμουν κάτι σαν τσόντα, όπου θα υπήρχε έλλειψη προσωπικού, θα έστελναν τον "κομπιουτερά" για να μην κωλοβαράει...
Και κάπου εκεί αφού κατάλαβα το σκηνικό, τους ευχαρίστησα ευγενικά και την έκανα με ελαφριά πηδηματάκια...
Και μιλάμε για μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία που στον νομό της είναι "κράτος".... "Κόβει" τρελό χρήμα... Αλλά παρ' όλα αυτά δεν κατανοούν την αξία και τη χρησιμότητα ενός sysadmin παρά μόνο όταν χαλάσει κανένας εκτυπωτής ή εάν δεν μπαίνει κάποιο μηχάνημα στα windows... Ως εκεί φτάνει η αξία ενός sysadmin γι' αυτούς.
Εν τέλει, είναι θέμα νοοτροπίας παρά οτιδήποτε άλλο... Δυστυχώς ως χώρα είμαστε και σε αυτό πίσω...