Καπνιζετε?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Καπνιζετε ?

Ναι
34
31%
Ναι και θελω να το κοψω
10
9%
Που κ που
5
5%
Οχι αλλα καπνιζα
14
13%
Μονο τρακες κανω :mrgreen:
1
1%
Οχι
44
41%

Σύνολο ψήφων : 108

Re: Καπνιζετε?

Δημοσίευσηαπό mrjack » 21 Δεκ 2009, 20:19

filippos.xf έγραψε:
Σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα ναι δεν μπορεί ο καθένας να του βάζει ότι διαστάσεις θέλει, έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες διαστάσεις.

Μαλλον εχεις στο μυαλο σου την καθημερινη εννοια του καπνισματος με εναν τυπο να φυσα τον καπνο του πανω σε αλλον.
Εγω μιλαω για το καπνισμα. Ως πραξη. Και αυτη δεν επιδεχεται καμια οριοθετηση για προσωπικες θεσεις.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 21 Δεκ 2009, 20:25

mrjack έγραψε:Μαλλον εχεις στο μυαλο σου την καθημερινη εννοια του καπνισματος με εναν τυπο να φυσα τον καπνο του πανω σε αλλον.
Εγω μιλαω για το καπνισμα. Ως πραξη. Και αυτη δεν επιδεχεται καμια οριοθετηση για προσωπικες θεσεις.

@mrjack πίστεψε με ξέρω πολύ καλύτερα από τον καθένα τι έχω στο μυαλό μου και όχι δεν έχω αυτήν την περίπτωση που ανέφερες.
Φίλε μου και εγώ μιλάω για το κάπνισμα, ως πράξη. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 21 Δεκ 2009, 20:29

Ωραια, για να καταλαβεις τι εννοω, εσυ μιλας για την πρακτικη εφαρμογη του καπνισματος (πληττει και τους αλλους) ενω εγω για την θεωρητικη εννοια.
Καταλαβε λιγο την διαφορα. Οταν μιλας για πολυ συγκεκριμενες διαστασεις απο μονος σου οριζεις την πρακτικοτητα, δεν μιλας για το θεμα αλλα για την εφαρμογη του.
Δεν θα το επεκτεινω, ημουν αρκουντως κατανοητος.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 21 Δεκ 2009, 20:40

mrjack έγραψε:Ωραια, για να καταλαβεις τι εννοω, εσυ μιλας για την πρακτικη εφαρμογη του καπνισματος (πληττει και τους αλλους) ενω εγω για την θεωρητικη εννοια.
Καταλαβε λιγο την διαφορα. Οταν μιλας για πολυ συγκεκριμενες διαστασεις απο μονος σου οριζεις την πρακτικοτητα, δεν μιλας για το θεμα αλλα για την εφαρμογη του.
Δεν θα το επεκτεινω, ημουν αρκουντως κατανοητος.

Τι πιο ουσιαστικό από την κριτική της εφαρμογής του καπνίσματος σε πρακτική εφαρμογή; Οι διάφορες θεωρίες περί αυτού του θέματος πάνε στον βρόντο και μόνο που το κάπνισμα έρχεται σε πρακτική εφαρμογή και με τα αποτελέσματα αυτής της εφαρμογής. Προφανώς γιατί είναι κάτι που προκαλεί πολύ άσχημα αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να έχουν την ίδια απήχηση όταν αναφερόμαστε για αυτά σε θεωρητική έννοια. Γενικότερα πάντως ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την γνώμη του.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 21 Δεκ 2009, 22:49

Πριν από λίγες εβδομάδες ήμουν καλεσμένη σε σπίτι. Ήμασταν 8 άτομα συνολικά, ηλικίες 25-35, μεταξύ μας και μία έγκυος. Ο άντρας της, με το που κάθησε, ρωτάει:
-Καπνίζουμε, ε;
1η απάντηση: -Όχι.
2η απάντηση: -Ναι. (Η οικοδέσποινα)
3η απάντηση: -Αφού είναι η γυναίκα σου έγκυος, θα περίμενε κανείς να μας κυνηγάς εσύ να μην καπνίζουμε!
Ο τύπος άρχισε να καπνίζει ανενόχλητος.

Το ξέρω ότι είναι τραβηγμένο το παράδειγμα, αλλά συνοψίζει το βασικό μου πρόβλημα με τους καπνιστές αυτήν την περίοδο:
Η κοινωνία θεωρεί ότι ο καπνιστής έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του από τη στιγμή που θα ρωτήσει αν επιτρέπεται το κάπνισμα. Και ο μη καπνιστής (ή και καπνιστής) που του λέει να μην καπνίσει θεωρείται κακός/αγενής/φασίστας.
Γιατί όμως να είναι φυσιολογικό να ρωτάς τους φίλους σου "Τι προτιμάτε; Να ενοχλείστε εσείς από το τσιγάρο μου ή να ενοχλούμαι εγώ επειδή θα βγαίνω έξω να καπνίσω;" Δεν είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι φίλοι σας θα προτιμήσουν να ενοχληθούν αυτοί και όχι εσείς; Άρα, δεν γίνεστε εσείς εγωιστές και αγενείς όταν ρωτάτε; Θα ρωτούσατε ποτέ "Δε σε πειράζει που έχω τρεις μέρες άπλυτος, ε";
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 22 Δεκ 2009, 02:43

jennie έγραψε:Πριν από λίγες εβδομάδες ήμουν καλεσμένη σε σπίτι. Ήμασταν 8 άτομα συνολικά, ηλικίες 25-35, μεταξύ μας και μία έγκυος. Ο άντρας της, με το που κάθησε, ρωτάει:
-Καπνίζουμε, ε;
1η απάντηση: -Όχι.
2η απάντηση: -Ναι. (Η οικοδέσποινα)
3η απάντηση: -Αφού είναι η γυναίκα σου έγκυος, θα περίμενε κανείς να μας κυνηγάς εσύ να μην καπνίζουμε!
Ο τύπος άρχισε να καπνίζει ανενόχλητος.

Το ξέρω ότι είναι τραβηγμένο το παράδειγμα, αλλά συνοψίζει το βασικό μου πρόβλημα με τους καπνιστές αυτήν την περίοδο:
Η κοινωνία θεωρεί ότι ο καπνιστής έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του από τη στιγμή που θα ρωτήσει αν επιτρέπεται το κάπνισμα. Και ο μη καπνιστής (ή και καπνιστής) που του λέει να μην καπνίσει θεωρείται κακός/αγενής/φασίστας.
Γιατί όμως να είναι φυσιολογικό να ρωτάς τους φίλους σου "Τι προτιμάτε; Να ενοχλείστε εσείς από το τσιγάρο μου ή να ενοχλούμαι εγώ επειδή θα βγαίνω έξω να καπνίσω;" Δεν είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι φίλοι σας θα προτιμήσουν να ενοχληθούν αυτοί και όχι εσείς; Άρα, δεν γίνεστε εσείς εγωιστές και αγενείς όταν ρωτάτε; Θα ρωτούσατε ποτέ "Δε σε πειράζει που έχω τρεις μέρες άπλυτος, ε";
:thumbup: :thumbup:
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 22 Δεκ 2009, 09:18

μία μέρα χωρίς τσιγάρο ^^ άντε να δούμε...
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 22 Δεκ 2009, 09:30

χεχε, μαζί σου Ντίνο... Κάθε δύσκολη στιγμή να σκέπτεσαι ότι θέλουμε να κρατηθείς!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aflaouras » 22 Δεκ 2009, 10:26

Γιατί το ελ/λακ εκτός από όλα τα άλλα , βοηθάει και στο κόψιμο της κακής συνήθειας του τσιγάρου!!!!!
Στηρίζουμε ntinos_!!!!!!
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS 32bit σε Toshiba Satellite A210-1A0
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 │ 2GB │ATI Radeon Mobility HD 2600 Series│Atheros AR242x │HDA - Intel│ TFT 15.4" 1280x720
Άβαταρ μέλους
aflaouras
punkTUX
punkTUX

Launchpad: lennondtps
IRC: aflaouras
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 22 Δεκ 2009, 10:34

δεν είναι τόσο εύκολο... περισσότερο είναι οι πρώτες μέρες που γίνεσαι αρκετά νευρικός και δύσκολα κάθεσαι σε ένα σημείο... το είχε κόψει και η μητέρα μου πριν 5-6 μήνες και μου έλεγε εχτές πως είναι οι πρώτες μέρες και τώρα έχω τρελαθεί... όποιος το έχει κόψει θα με καταλάβει. ;)
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων