από kzlazy » 06 Φεβ 2009, 22:30
Εγώ είμαι σχετικά πρόσφατος στα pc. Το αστείο όμως με την περίπτωσή μου ήταν ο χωροχρόνος και οι συνθήκες. Το 1995 βρέθηκα στη Γαλλία και το επίπεδό μου στα pc εξαντλείτο στο να ανάβω την οθόνη ΟΤΑΝ το κουμπί on/off ήταν μπροστά (υπήρχαν κάτι τύποι που το έιχαν στο πλάι, οπότε τα παρατούσα). Επειδή ο Θεός σαρκάζει και η ζωή τιμωρεί όμως, εκεί που σπούδαζα έπρεπε να παραδίδω τα πάντα δακτυλογραφημένα (μέγας πόνος) και υπήρχαν εξετάσεις και σεμινάρια με βαθμολογίες (μέγιστος πόνος) στην πληροφορική. Ασε την πληκτρολόγηση εργασιών 40 και 50 σελίδων στα υπόγεια εργαστήρια. Ασε και το πληκτρολόγιο. Αλλη πίκρα η διάταξη στα γράμματα (AZERTY, γράμματα με τόνους, echap αντί για escape και άλλες γραφικότητες). Κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός ότι η πρώτη ορολογία που έμαθα ήταν γαλλική, οπότε όταν μιλούσα με διεθνείς κλήσεις στους γκουρού μου για προβλήματα με fichiers και archives άντε να καταλάβουν files logiciel για software κλπκλπ
Τρώγοντας κους κους κάθε μέρα για κάτι μήνες και ψοφώντας στο κρύο το χειμώνα, πήρα με τις οικονομίες μου τον πρώτο μου desktop τον Απρίλιο του 1996, pentium I αν θυμάμαι καλά, της ΙΒΜ από μια fnac στη Μασσαλία. Εκλαψα κάτι χιλιάδες φράγκα τότε, και κουβάλησα κάτι κασόνες ογκώδεις και χωρίς λαβές με τη βοήθεια ενός κολλητού ατελείωτα (χιλιό)μετρα με τα πόδια, ως το σπίτι μου με λεωφορεία και τρένα κάπου κάπου (στις αποστάσεις από πόλη σε πόλη).
Συνδέω τα κομμάτια, και ανοίγω όλο συγκίνηση. Και τρώω μαλαστούπα διότι είχαν μια προβληματική έκδοση windows 95 (στα σεμινάρια μάθαινα σε 3.1). Αρα, ξανακουβαλάμε στη fnac, διορθώνουν και ξανακουβαλάμε σπίτι (αρχή δισκοπάθειας και πρώτα ένσημα βαστάζου). Α, ναι, παίρνω και καμία 100στη floppy disks για να κάνω και backup (πολλή φαντασία και ένας επιδέξιος πωλητής οδηγούν σε τρελές σπατάλες αθώα και ασχετα θύματα...). Τότε δούλευα σε ένα θλιβερό νούμερο works τα κείμενα (1.κάτι ή το πολύ works 2) και τα σεμινάρια ήταν σε word 2 αν και ήδη έξω κυκλοφορούσε το word 4. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που πέταξα με χαρά το αρχαίο χαζό γαλλικό πληκτρολόγιο όταν γύρισα Ελλάδα. Ηταν μουσειακό είδος. Το υπόλοιπο pc δεν επεβίωσε καν της μετακόμισης. Οι κασόνες παρέμειναν κασόνες, αλλά οι φορτοεκφορτωτές στα δύο αεροδρόμια (Μασσαλίας και Αθήνας) παρέμειναν κλασικοί φορτοεκφορτωτές και τα έκαναν όλα μπίλιες (σκληροί δίσκοι, ακόμα και το κουτί είχε βαθουλώματα, η οθόνη αν και δεν έσπασε δεν ξανάέπαιξε ποτέ). Αρα απλά έφερα σκουπίδια. Ασήμαντη πληροφορία και άσχετη με το θέμα : φόρτωσα 10 κομμάτια αποσκευών με βάρος 167 κιλά σε αεροπλάνο, χωρίς να πληρώσω υπέρβαρο, αν και με πολύ κόπο και παράσταση. Ηταν όντως πολύ παλιά (και σε αεροπορική ιστορία).
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800