Ποιος ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ποιος ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Φεβ 2009, 15:31

ftso έγραψε:Εμένα ήταν στην 1η γυμνασίου (αν θυμάμαι καλά), ένας Pentium I mmx 200Mhz με 32 (ή 16 δεν θυμάμαι) MB ram. Η κάρτα γραφικών ήταν 8 MB (SiS νομίζω) και ο σκληρός δίσκος 2GB!!!

Βλέπω ότι έχεις μία αγάπη στις κάρτες SiS :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 06 Φεβ 2009, 22:30

Εγώ είμαι σχετικά πρόσφατος στα pc. Το αστείο όμως με την περίπτωσή μου ήταν ο χωροχρόνος και οι συνθήκες. Το 1995 βρέθηκα στη Γαλλία και το επίπεδό μου στα pc εξαντλείτο στο να ανάβω την οθόνη ΟΤΑΝ το κουμπί on/off ήταν μπροστά (υπήρχαν κάτι τύποι που το έιχαν στο πλάι, οπότε τα παρατούσα). Επειδή ο Θεός σαρκάζει και η ζωή τιμωρεί όμως, εκεί που σπούδαζα έπρεπε να παραδίδω τα πάντα δακτυλογραφημένα (μέγας πόνος) και υπήρχαν εξετάσεις και σεμινάρια με βαθμολογίες (μέγιστος πόνος) στην πληροφορική. Ασε την πληκτρολόγηση εργασιών 40 και 50 σελίδων στα υπόγεια εργαστήρια. Ασε και το πληκτρολόγιο. Αλλη πίκρα η διάταξη στα γράμματα (AZERTY, γράμματα με τόνους, echap αντί για escape και άλλες γραφικότητες). Κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός ότι η πρώτη ορολογία που έμαθα ήταν γαλλική, οπότε όταν μιλούσα με διεθνείς κλήσεις στους γκουρού μου για προβλήματα με fichiers και archives άντε να καταλάβουν files logiciel για software κλπκλπ

Τρώγοντας κους κους κάθε μέρα για κάτι μήνες και ψοφώντας στο κρύο το χειμώνα, πήρα με τις οικονομίες μου τον πρώτο μου desktop τον Απρίλιο του 1996, pentium I αν θυμάμαι καλά, της ΙΒΜ από μια fnac στη Μασσαλία. Εκλαψα κάτι χιλιάδες φράγκα τότε, και κουβάλησα κάτι κασόνες ογκώδεις και χωρίς λαβές με τη βοήθεια ενός κολλητού ατελείωτα (χιλιό)μετρα με τα πόδια, ως το σπίτι μου με λεωφορεία και τρένα κάπου κάπου (στις αποστάσεις από πόλη σε πόλη).

Συνδέω τα κομμάτια, και ανοίγω όλο συγκίνηση. Και τρώω μαλαστούπα διότι είχαν μια προβληματική έκδοση windows 95 (στα σεμινάρια μάθαινα σε 3.1). Αρα, ξανακουβαλάμε στη fnac, διορθώνουν και ξανακουβαλάμε σπίτι (αρχή δισκοπάθειας και πρώτα ένσημα βαστάζου). Α, ναι, παίρνω και καμία 100στη floppy disks για να κάνω και backup (πολλή φαντασία και ένας επιδέξιος πωλητής οδηγούν σε τρελές σπατάλες αθώα και ασχετα θύματα...). Τότε δούλευα σε ένα θλιβερό νούμερο works τα κείμενα (1.κάτι ή το πολύ works 2) και τα σεμινάρια ήταν σε word 2 αν και ήδη έξω κυκλοφορούσε το word 4. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που πέταξα με χαρά το αρχαίο χαζό γαλλικό πληκτρολόγιο όταν γύρισα Ελλάδα. Ηταν μουσειακό είδος. Το υπόλοιπο pc δεν επεβίωσε καν της μετακόμισης. Οι κασόνες παρέμειναν κασόνες, αλλά οι φορτοεκφορτωτές στα δύο αεροδρόμια (Μασσαλίας και Αθήνας) παρέμειναν κλασικοί φορτοεκφορτωτές και τα έκαναν όλα μπίλιες (σκληροί δίσκοι, ακόμα και το κουτί είχε βαθουλώματα, η οθόνη αν και δεν έσπασε δεν ξανάέπαιξε ποτέ). Αρα απλά έφερα σκουπίδια. Ασήμαντη πληροφορία και άσχετη με το θέμα : φόρτωσα 10 κομμάτια αποσκευών με βάρος 167 κιλά σε αεροπλάνο, χωρίς να πληρώσω υπέρβαρο, αν και με πολύ κόπο και παράσταση. Ηταν όντως πολύ παλιά (και σε αεροπορική ιστορία).
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 07 Φεβ 2009, 01:55

Το 1989, μία Commodore Amiga 500.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geraki2 » 16 Μαρ 2009, 22:13

Amiga 500 και ενα συρταρι με δισκετες παιχνιδιων
Τωρα το μονο που εχει απομεινει απο αυτην ειναι ενας μετατροπεας σηματος για την τηλεοραση , ο Α520 της commodore
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Ελάχιστα/Προγραμματισμός: Όχι/Αγγλικά: Λίγα
Ubuntu 9.04 32bit ext4, win XP SP3
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz , RAM 1.5g ,VGA Intel Corporation 82945G/GZ ,Audio C-Media Electronics CM8738
geraki2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Μαρ 2009, 22:32

geraki2 έγραψε:Amiga 500 και ενα συρταρι με δισκετες παιχνιδιων
Τωρα το μονο που εχει απομεινει απο αυτην ειναι ενας μετατροπεας σηματος για την τηλεοραση , ο Α520 της commodore

Εγώ κάπου την έχω, και είναι "σκυλί" αληθινό: την άνοιξα τελευταία φορά το 2004 (εάν θυμάμαι καλά) και δούλευε άψογα! :D
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geraki2 » 17 Μαρ 2009, 00:04

greatst έγραψε:
geraki2 έγραψε:Amiga 500 και ενα συρταρι με δισκετες παιχνιδιων

Εγώ κάπου την έχω, και είναι "σκυλί" αληθινό: την άνοιξα τελευταία φορά το 2004 (εάν θυμάμαι καλά) και δούλευε άψογα! :D

H δικη μου κατεληξε στο τζακι μετα απο ενα καυγα με την συζυγο ( αντι να πεταξω την συζυγο πεταξα την amiga . O A520 καπου θα ειχε κρυφτει και τη γλυτωσε )
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Ελάχιστα/Προγραμματισμός: Όχι/Αγγλικά: Λίγα
Ubuntu 9.04 32bit ext4, win XP SP3
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz , RAM 1.5g ,VGA Intel Corporation 82945G/GZ ,Audio C-Media Electronics CM8738
geraki2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 17 Μαρ 2009, 17:31

Αρκετά νέος εγώ. Το πρώτο μου pc ήταν:
Pentium 4 1,4GHz
256MB SDRAM 133MHz
20GB HDD
SIS 32MB vga

μάρκας Altec PC αγορασμένο από...... το Carreffour στο Ρέντη :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό reza » 21 Μαρ 2009, 14:42

Καλημέρα και από μένα
Είναι το πρώτο μου post και τι καλύτερο για να ξεκινήσει κανείς από ένα θέμα για τα πρώτα μας PC
Λοιπόν αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν ένας Amstrad 8086. Ακόμα θυμάμαι τους 2 οδηγούς για τις δισκέτες τις μεγάλες , θυμάμαι οτι ο ήχος αυξομείωνε απο τα πλάγια σαν τηλεόραση, πρέπει να το έχω ακόμα στην αποθήκη. Θυμάμαι ότι έπαιρνε ο πατέρας κάποια περιοδικά (chip,pcmaster) που είχαν δισκέτες γεμάτες με παιχνίδια!

Εικόνα
reza
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 24 Μαρ 2009, 21:37

Τι μου θυμίσατε τώρα... μέσα σε λίγες σελίδες (κάποτε τις λέγαμε "οθονιές") πέρασε από μπροστά μου το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μαζί με τα "μηχανάκια" που σημάδεψαν τις συζητήσεις μας. Θυμάμαι τον πατέρα μου να φέρνει σπίτι το πρώτο τεύχος του Computer για όλους, την αγορά του Spectrum λίγους μήνες μετά (που με στιγμάτισαν σε όλο το Δημοτικό ως τον εξωγήινο του σχολείου αν και όλοι με ζήλευαν για τα παιχνίδια). Μετά στα διαλείμματα στο γυμνάσιο να βλέπατε flames μεταξύ Commodorάδων και ημών των αγνών και πιστών Sinclairάδων -ένας είναι ο Θείος! (είπαμε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι). Παρόλο που τελικά δεν σπούδασα πληροφορική, δεν μετανιώνω γιατί ως χομπίστας είμαι ίσως πιο ελεύθερος στη σχέση μου με τα αγαπημένα μηχανάκια μας.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 31 Μαρ 2009, 00:21

michael_k έγραψε: Μετά στα διαλείμματα στο γυμνάσιο να βλέπατε flames μεταξύ Commodorάδων και ημών των αγνών και πιστών Sinclairάδων -ένας είναι ο Θείος! (είπαμε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι).

Έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά...

flame ξε-flame, αγνοί ξε-αγνοί, σας πατούσανε κάτω τα μηχανάκια μας!!! (Commodore Maniac) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ