atermon έγραψε:Να μου επιτρέψετε να κάνω εγώ ένα συνειρμό; Ο κύριος θεωρείται ο Πρόεδρος της Ε.Ε; Ποιος τον διόρισε και γιατί ξέρετε να μου απαντήσετε; Αν όχι, δεν πρέπει να λεγόμαστε ευρωπαίοι πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη καπιταλιστικών συμφερόντων, ή μια Ευρώπη των Πολιτών της; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα...
Τον διόρισαν με ομόφωνη απόφαση 27 εκλεγμένοι πρωθυπουργοί της Ε.Ε.
Υπενθυμίζω ότι ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δικαίωμα να διορίζει όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης χωρίς να ρωτάει κανέναν.
Υπενθυμίζω επίσης ότι ο κ. Van Rompuy θα εκπροσωπεί και θα συντονίζει το Συμβούλιο, αλλά δε θα λαμβάνει καμία απόφαση χωρίς την ομόφωνη ή με μεγάλη πλειοψηφία (πολύ πάνω από 50%) στήριξη των 27 πρωθυπουργών ή των 27 αρμόδιων υπουργών. Επίσης, οι περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να επικυρώνονται από το Ευρωκοινοβούλιο, που εκλέγεται άμεσα από τους Ευρωπαίους πολίτες (και στο οποίο κανένα κόμμα δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, ώστε να μπορεί να αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα).
Όχι πώς δεν έχει πολλά στραβά η λειτουργία της ΕΕ, αλλά ας το χωνέψουμε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν και εκεί οι πρωθυπουργοί, υπουργοί και ευρωβουλευτές που εμείς ψηφίσαμε. Αν δεν μας αρέσει το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ας το αλλάξουμε πρώτα στη χώρα μας (π.χ. απλή αναλογική) και μετά να απαιτήσουμε αλλαγές από την ΕΕ.
Όσο για τον Farage, συγκρίνει έναν πολιτικό με πατσαβούρα, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από το παρακατιανό και άσημο Βέλγιο των 10εκ. κατοίκων και όχι από την κραταιά Αγγλία ή Γερμανία. (Πώς θα αντιδρούσαμε αν ο νέος πρόεδρος ήταν Έλληνας); Για μένα, ο Farage είναι ρατσιστής και τσάμπα μάγκας. Αν είχε τα κότσια, να πήγαινε να βρίσει κατάμουτρα κανένα Μπερλουσκόνι, που δε θα δίσταζε να τον αρχίσει στις σφαλιάρες.