Περίεργη ανάρτηση για την Ελλάδα σε blog του gnome

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Περίεργη ανάρτηση για την Ελλάδα σε blog του gnome

Δημοσίευσηαπό floral » 04 Μαρ 2010, 19:30

tolis_01 έγραψε:Εντάξει, το να πάμε απ'τη φτωχή χώρα στην πλούσια δεν είναι λύση. Ο σκοπός θα έπρεπε να είναι να αλλάξουμε την κατάσταση, όχι βούλιαξε η μια χώρα και πάμε να φάμε σε άλλη.
Κακά τα ψέματα, αν όσοι καταλαβαίνουν τι γίνεται και την κάνουν αμέσως, έμεναν εδώ και συνεργάζονταν, πολλά μπορεί να είχαν αλλάξει.

Αυτό με τον προσωπικό βολευτή και τα μέσα που έχουν όλοι, δεν ξέρω. Εγώ δεν έχω κανένα μέσον, ούτε έχω πολλά παραδείγματα φίλων που να έχουν. Εκτός αν μιλάμε για συγγένεια με τον βουλευτή ή κομματόσκυλα που δέκα χρόνια γλύφουν μώλους και κάνουν εθελοντική εργασία στο κόμμα.

1ον με προσβαλλεις. Δεν είμαι χρυσοθήρας.
2ον δεν πάω από την φτωχή χώρα στην πλούσια. Πάω από την χώρα στην οποία η φωνή μου δεν ακούγεται, στην χώρα που νοιάζεται - έστω τυπικά - εάν ζω. Υπάρχουν κι άλλες χώρες με μεγάλη ανεργία και φτώχια όπως η Ελλάδα στις οποίες έστω έχεις δικαιώματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 04 Μαρ 2010, 21:27

Δούλεψε για μια μέρα ως επιστήμονας στην Ελλάδα και μια μέρα στο εξωτερικό και θα καταλάβεις γιατί όλοι φεύγουν.
Και δεν μιλάω για λεφτά. Η επιστήμη είναι κακοπληρωμένος κλάδος ούτως ή άλλως.
Στο Ελλαδιστάν θα ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιστήμη.
Προτιμώ να κάνω ευχάριστα την δουλειά μου κάπου αλλού παρά να την σιχαθώ εδώ. Γιατί πραγματικά στον κλάδο μου δεν έχω βρει ούτε έναν που έμεινε Ελλάδα και είναι ακόμα ευχαριστημένος. Όλοι βρίσκονται στο δίλημμα να φύγω ή να μην φύγω. Και το μόνο που τους κρατάει εδώ είναι οικογένεια, φίλοι και ο καιρός.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 04 Μαρ 2010, 22:37

έγραψε:Δούλεψε για μια μέρα ως επιστήμονας στην Ελλάδα και μια μέρα στο εξωτερικό και θα καταλάβεις γιατί όλοι φεύγουν.

Απλά την σειρά μας περιμένουμε...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 04 Μαρ 2010, 23:10

vagrale13 έγραψε:
Nisok έγραψε:Σοβαρα αν καποιος πρεπει να προσβληθει απο το post ειναι οι κυβερνησεις μας και κανενας αλλος.
Καλα κανουν και μας σχολιαζουν.

+1[/quo

συμφωνώ απολύτως!
+1
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 05 Μαρ 2010, 13:51

floral έγραψε:
1ον με προσβαλλεις. Δεν είμαι χρυσοθήρας.
2ον δεν πάω από την φτωχή χώρα στην πλούσια. Πάω από την χώρα στην οποία η φωνή μου δεν ακούγεται, στην χώρα που νοιάζεται - έστω τυπικά - εάν ζω. Υπάρχουν κι άλλες χώρες με μεγάλη ανεργία και φτώχια όπως η Ελλάδα στις οποίες έστω έχεις δικαιώματα.

Ναι, δεν το εννοούσα έτσι. Εννοούσα ότι η Ελλάδα ίσως να μην μπορεί να σου προσφέρει τις ίδιες ευκαιρίες λόγω χειρότερων οικονομικών γενικότερα της χώρας, και ότι ίσως να αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία.

Φυσικά βέβαια δεν φταίει καμία κυβέρνηση για αυτό, φταίει ο λαός που είναι χαζός (λόγω και χαμηλότερης μόρφωσης υποθέτω) και ψηφίζει τον κάθε απατεώνα.

Πάντως χώρες πιο φτωχές από την Ελλάδα όπου έχεις περισσότερα δικαιώματα δεν νομίζω να υπάρχουν. Χωρίς χρήμα πως θα στα δώσουν τα δικαιώματά σου; (βασικός κανόνας της ανθρωπότητας: όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα τα πληρώνει η μικρή και η μεσαία τάξη")
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 05 Μαρ 2010, 23:57

o Nigel Farage έφαγε 3.000 ευρά πρόστιμο για αυτά που είπε... ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 06 Μαρ 2010, 00:25

@taratatzoum
τι σχεση εχει η συγκεκριμενη Βρετανοβελγική κοντρα με το παρον νήμα; Οταν ενα ποστ δεν εχει καποιο αυτονόητο συνειρμο καλό θα ήταν να κανουμε καποιο σχόλιο παραπανω.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 06 Μαρ 2010, 01:05

Να μου επιτρέψετε να κάνω εγώ ένα συνειρμό; Ο κύριος θεωρείται ο Πρόεδρος της Ε.Ε; Ποιος τον διόρισε και γιατί ξέρετε να μου απαντήσετε; Αν όχι, δεν πρέπει να λεγόμαστε ευρωπαίοι πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη καπιταλιστικών συμφερόντων, ή μια Ευρώπη των Πολιτών της; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα...
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 06 Μαρ 2010, 12:14

atermon έγραψε:Να μου επιτρέψετε να κάνω εγώ ένα συνειρμό; Ο κύριος θεωρείται ο Πρόεδρος της Ε.Ε; Ποιος τον διόρισε και γιατί ξέρετε να μου απαντήσετε; Αν όχι, δεν πρέπει να λεγόμαστε ευρωπαίοι πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη καπιταλιστικών συμφερόντων, ή μια Ευρώπη των Πολιτών της; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα...

Μα δεν είναι θέμα του τι θέλεις εσύ ή εγώ :|
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 06 Μαρ 2010, 14:06

atermon έγραψε:Να μου επιτρέψετε να κάνω εγώ ένα συνειρμό; Ο κύριος θεωρείται ο Πρόεδρος της Ε.Ε; Ποιος τον διόρισε και γιατί ξέρετε να μου απαντήσετε; Αν όχι, δεν πρέπει να λεγόμαστε ευρωπαίοι πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη καπιταλιστικών συμφερόντων, ή μια Ευρώπη των Πολιτών της; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα...

Τον διόρισαν με ομόφωνη απόφαση 27 εκλεγμένοι πρωθυπουργοί της Ε.Ε.
Υπενθυμίζω ότι ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δικαίωμα να διορίζει όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης χωρίς να ρωτάει κανέναν.
Υπενθυμίζω επίσης ότι ο κ. Van Rompuy θα εκπροσωπεί και θα συντονίζει το Συμβούλιο, αλλά δε θα λαμβάνει καμία απόφαση χωρίς την ομόφωνη ή με μεγάλη πλειοψηφία (πολύ πάνω από 50%) στήριξη των 27 πρωθυπουργών ή των 27 αρμόδιων υπουργών. Επίσης, οι περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να επικυρώνονται από το Ευρωκοινοβούλιο, που εκλέγεται άμεσα από τους Ευρωπαίους πολίτες (και στο οποίο κανένα κόμμα δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, ώστε να μπορεί να αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα).
Όχι πώς δεν έχει πολλά στραβά η λειτουργία της ΕΕ, αλλά ας το χωνέψουμε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν και εκεί οι πρωθυπουργοί, υπουργοί και ευρωβουλευτές που εμείς ψηφίσαμε. Αν δεν μας αρέσει το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ας το αλλάξουμε πρώτα στη χώρα μας (π.χ. απλή αναλογική) και μετά να απαιτήσουμε αλλαγές από την ΕΕ.

Όσο για τον Farage, συγκρίνει έναν πολιτικό με πατσαβούρα, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από το παρακατιανό και άσημο Βέλγιο των 10εκ. κατοίκων και όχι από την κραταιά Αγγλία ή Γερμανία. (Πώς θα αντιδρούσαμε αν ο νέος πρόεδρος ήταν Έλληνας); Για μένα, ο Farage είναι ρατσιστής και τσάμπα μάγκας. Αν είχε τα κότσια, να πήγαινε να βρίσει κατάμουτρα κανένα Μπερλουσκόνι, που δε θα δίσταζε να τον αρχίσει στις σφαλιάρες.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων