logari81 έγραψε:MakisM1 έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους χρειαζομαστε
Δεν μου αρέσουνε τα κλισέ. Τα θεωρώ επικίνδυνα για τον λόγο ότι δεν είναι συνειδητά. Θα συμφωνούσα με την φράση καλύτερα αν ήταν
έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους μπορούμε
Η φραση του MakisM1 υπονοεί ότι ο αριθμος των Δημοσιών Υπαλληλων είναι ποσότητα προς ελαχιστοποιηση εξ ορισμου.
Η απαξίωση του δημοσίου είναι μια από τις περιπτώσεις "ποναει πόδι κόψει κεφάλι". Το θέμα δεν ειναι να ελαχιστοποιηθεί/εξαλειφθεί το δημόσιο αλλά να οργανωθεί ώστε να λειτουργει αποδοτικά.
Φιλε logari81, εννοουσα αυτο που εγραψα!
Χρειαζομαστε και οχι μπορουμε...
Το Δημοσιο, οι Δημοσιες Υπηρεσιες και οι Δημοσιοι Υπαλληλοι εχουν ενα σκοπο και ειναι πολυ σημαντικος. Να λειτουργησουν το κρατος, να επιβλεψουν τις δαπανες του και να παρεχουν τις υπηρεσιες κοινης ωφελειας που σαν λαος θεωρουμε σημαντικες (πχ Αμυνα, Παιδεια, Υγεια και οχι μονο).
Αλλα μεχρι εκει... Τα μοντελα (τα οποια και δοκιμασαμε) με κρατικες βιομηχανιες, κρατικη παραγωγη, κρατικες επιχειρησεις εχουν αποτυχει τοσο εξω, οσο και εδω.
Αν το κρατος ηταν Νοσοκομειο, θα προσλαμβανε οσους λογιστες, καθαριστες, σεκιουριταδες χρειαζοτανε στο μινιμουμ. Αυτους που θα ηθελε να εχει σε επαρκεια (και βαλε) ειναι οι γιατροι, οι νοσοκομες και το τεχνικο προσωπικο υποστηριξης των μηχανηματων που χρησιμοποιει. Για να παρεχει οσο το δυνατον καλυτερη περιθαλψη.
Οταν ειχα τεχνικη εταιρεια, η φροντιδα μου ηταν να εχω τους μηχανικους και εργοδηγους στην ποσοτητα και την ποιοτητα που θα μου επετρεπε να κανω οσο το δυνατον καλυτερη δουλεια. Λογιστη και γραμματεα στο μινιμουμ, γιατι αυτοι δεν παρηγαν κατι για την εταιρεια. (Για την ακριβεια, γραμματεα δεν ειχαμε, την γραμματειακη υποστηριξη την καναμε εναλλαξ οι μηχανικοι που ειτε ηταν γραφειο, ειτε ηταν θεμα αρμοδιοτητας τους... και δεν μας ελειψε ποτε...). Δυτυχως, την πορεια της οικονομιας την ειδα απο το 2006 και με πικρα καταλαβα οτι δεν υπηρχε μελλον για μας...
Οχι γιατι δεν υπηρχαν κεφαλαια, γνωσεις, ευελιξια και ορεξη για δουλεια. Αλλα γιατι το πλαισιο της δουλειας (κρατικοι μηχανισμοι, αγορα) ηταν τοσο σαπιο και παραμορφωμενο, που δεν επετρεπε σε κανενα λογικο επιχειρηματια να ασχοληθει. Δυστυχως, οι συναδελφοι μου (που τους ειδα προχθες σε συγκεντρωση αποφοιτων '76) το καταλαβαν το 2008, 2009 και 2010, αναλογα με τον τομεα απασχολησης τους (ιδιωτικο τομεα, εργολαβιες δημοσιου, απασχολουμενοι στον ευρυτερο δημοσιο τομεα). Και σαν Πολιτικοι Μηχανικοι, κλεινοντας τα μαγαζακια μας αφησαμε δεκαδες χιλιαδες εργαζομενους σε συνεχομενα επαγγελματα (υδραυλικους, ηλεκτρολογους, μπετατζηδες, σοβατζηδες κλπ) υποαπασχολουμενους η ανεργους.
Ευκαιριες, ακομα και τωρα υπαρχουν. Αλλα οσο η μιζα, η αυθαιρεσια και η λαμογια βασιλευουν, εγω και οι ομοιοι μου (τεχνικα καταρτισμενοι και τιμιοι επαγγελματιες) δεν μπορουμε να τις αδραξουμε.
Για να μην παμε μακρια... Ειμαστε εδω (εισαστε για πιο σωστα) αρκετοι πολυ καλα καταρτισμενοι στο Linux πληροφορικαριοι. Γιατι δεν υπαρχει ουτε μια μικρη εταιρεια (αν υπαρχει μια γιατι οχι δυο... καταλαβαινεις) που να προσφερει ετοιμα συστηματα σε μικροεπιχειρησεις με τζαμπα λογισμικο γ@μω το φελεκι μου... κοβοντας τα ποδια στο μονοπωλιο της MS? Με εκατονταδες πληροφορικαριους των 700€?
Ο αλλος πουλαει οδοντοβουρτσες σε e-shop. Τι το θελει το δικτυο Windows?
Λυπαμαι, αλλα αυτη η χωρα ειναι τοσο αλλοπροσαλλη και σε τετοια αφασια, που δεν προκειται να βρει ακρη.
Φιλικα
ΜακηςΜ