Η γενιά των 520Ε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γενιά των 520Ε...

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 09 Μάιος 2010, 18:17

Οχι φιλε, παντα ηθελα τα προβατα στο μαντρι... ποτε μου δεν πηρα δανειο που δεν μπορουσα να αποπληρωσω, ποτε μου δεν απλωσα τα ποδια μου πιο μακρυα απο οσο φτανει το παπλωμα μου, ποτε μου δεν εκανα κινηση για να εντυπωσιασω, ο,τι αγορασα, το εκανα με κριτηριο τις αναγκες μου και οχι τι θα πει ο γειτονας η η γυναικα του φιλου μου... (εχω Subaru Forester 4X4 αγορασμενο με μετρητα και οχι Porsche Cayenne η BMW X5... to 4X4 το χρειαζομαι, το πουλμουρ οχι).

Ειμαι πλουσιος, σε αναμνησεις, εμπειριες, ομορφες στιγμες με τη γυναικα μου που ειμαστε παντρεμενοι 30 χρονια και με το γιο μου που τον εχουμε για 17 χρονια. Στα βουνα, στις θαλασσες, στο σπιτι μας.

Σπιτι δικο μου δεν εχω, νοικιαζω. Εχω ομως ενα αρχαιο καραβακι (οσο και ο γαμος μου, αλλα δεν το αγορασα καινουριο φυσικα) για να γυριζω τις θαλασσες το καλοκαιρι και να ...πλουτιζω. Αν με πιανεις...

Ξερω οτι ειμαι ολιγον off topic σε thread για τη γενια των 520€, αλλα ειμαι 57 χρονων και οταν ημουν 25 επαιρνα λιγοτερα απο 520€ σαν βοηθος Πανεπιστημιου στην Αμερικη και ειχα το διπλωμα του Πολιτικου Μηχανικου ΕΜΠ στην κωλοτσεπη και ενα MSc. ;) Νομιζω οτι το δικαιουμαι...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 09 Μάιος 2010, 18:20

xqtr έγραψε:
έγραψε:Εξηγησε μου πως θα παρω ρεστα απο μια ζωη για 1 πακετο τσιγαρα και μια σοκοφρετα απο το περιπτερο...

Καταρχας το καπνισμα σκοτωνει... :lol: και αντι για σοκολατα φαε ενα φρουτο... :lol: ...

Το σχολιο μου, στο οποιο αναφερεσαι... εχει να κανει πιο πολυ με την ευημερια (καλοπεραση) που αναφερεται ο xaris2335 και οχι στα οικονομικα ως νομισμα ή οικονομικα μεγέθη που αναφερεσαι εσυ. Ειναι σιγουρο και ετσι εχουμε μαθει... οτι για να αγορασεις κατι χρειαζεσαι ενα νομισμα/χρημα, το οποιο δινεις ως ανταλαγμα για το προιον/υπηρεσια που παιρνεις... διαφορετικα θα επρεπε να κανεις ανταλλαγη προιοντων κτλ το οποιο δεν ειναι δυνατον... ως εδω καλα...

Η ενσταση μου ειναι η εξεις... αυτη τη στιγμη (ή καποτε) το χρημα θεωρειται οτι αντιπροσοπευει μια αξια ενος πολυτιμου μεταλλου... του χρυσού... Συνεπως... εχεις χρυσο... εχεις χρημα... και οσο χρυσο διαθετεις εχεις το αναλογο χρημα... Και εκει ξεκιναει το προβλημα... κανεις τα παντα για να κερδισεις χρημα - χρυσο - πλουτο! για να "ζησεις" καλυτερα... και στην πορεια ξεχνας οτι εισαι ανθρωπος... βλεπε την σημερινη κοινωνια...

Παρε τωρα παλι την εννοια του χρηματος... αλλα αντι να βαλεις οτι αντιπροσωπευει την αξια του χρυσου... βαλε οτι αντιπροσωπευει την αξια της ζωης... Τωρα εχεις... απειρο χρημα... και οσο χρημα προσπαθεις να βγαλεις... τοσο πιο πολυ κανεις την ζωη (ως εννοια) γενικως καλυτερη... ειτε την δικη σου... ειτε του συνανθρωπου σου. Σε μια τετοια κοινωνια... θα βγαζεις χρημα.. ειτε καλλιεργωντας την γη με βιολογικους τροπους... ειτε βοηθωντας εναν αναπηρο... ειτε καθαριζοντας την θαλασσα... ειτε ψυχαγωγοντας τους συνανθρωπους σου... ειτε ακομα και αν μεγαλωνεις ενα παιδι. Οσο πιο πολυ βλαπτεις ομως το περιβαλλον (συνεπως την αναπτυξη της ζωης) τοσο πιο πολλα θα πληρωνεις... κτλ.

Off topic:
Τα παραπανω ειναι απλως μια ιδεα... σιγουρα δεν μπορω να αναλυσω ενα ολοκληρο κοινωνικο-οικονομικο περιβαλλον σε ενα post...και ουτε το εχω αναλυσει το θεμα τοσο πολυ... σιγουρα ισως εκει εξω υπαρχουν και καλυτερες ιδεες και πιο εφαρμοσιμες....

Συνεπως... για τα τσιγαρα σου θα επερνες τα ιδια ρεστα οπως και τωρα... μονο που ισως θα σου ερχονταν πιο ακριβα... :lol:

το θεμα... ειναι να καταλαβουμε οτι υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες απο αυτες που μας προτεινουν οι πολιτικοι/κυβερνησεις, Στο χωριο μου ο τσοπανης για να "ελεγξει" τα προβατα... εχει και ενα τσοπανοσκυλο... ο τσοπανος με την γκλιτσα απο την μια.. και το τσοπανοσκυλο απο την αλλη... και τα προβατακια σκειβουν το κεφαλι.. και πανε... ετσι και σε μας... σου λεει... χρεωκοπια θες ή ΔΝΤ?

πρώτα θα πεις τη θεωρία σε έναν συνταξιούχο που περιμένει στην ουρά στη τράπεζα για τη σύνταξη του, μετά θα του πεις ότι πρέπει να χρεωκοπίσουμε και ότι δεν θα πάρει σύνταξη τον επόμενο μήνα. Θα δεις τι γκλίτσα να προσγειώνεται στο κεφάλι σου :lol:

ίσως μετά από 100 χρόνια θα είμαστε ώριμοι για τέτοιες ιδέες :angel:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 09 Μάιος 2010, 19:05

@MakisM1:
και επειδη εισαι τιμιος και σωστος... νομιζεις οτι τωρα θα γλυτωσεις? :?: ισως ναι... ισως οχι... αλλα ακομα και αν την γλυτωσεις εσυ... οι γειτονες σου? :?: :?: οι συγγενεις σου? :?: :?: Ολους μας περνει η μπαλα... θελουμε δεν θελουμε... και αν εσενα σου αρεσει που εισαι στο μαντρι... ισχυει το ιδιο και για πχ. την οικογενεια σου? Δεν θα ηθελες ενα καλυτερο κοσμο/αυριο για αυτους? Μπορει να εισαι/αισθανεσε κουρασμενος... αλλα δυστυχως ετσι ειναι η ζωη... δεν σε ρωτα... σου πετα τη σφαλιαρα/δυσκολια/εμποδιο μπροστα σου... και σου λεει τωρα... χοροπηδα!

stavrosLinux έγραψε:πρώτα θα πεις τη θεωρία σε έναν συνταξιούχο που περιμένει στην ουρά στη τράπεζα για τη σύνταξη του, μετά θα του πεις ότι πρέπει να χρεωκοπίσουμε και ότι δεν θα πάρει σύνταξη τον επόμενο μήνα. Θα δεις τι γκλίτσα να προσγειώνεται στο κεφάλι σου :lol:

Δεν χρειαζεται να του πω τιποτα... μολις του κοψουνε και την υπολοιπη συνταξη, τοτε θα ερθει αυτος να με ψαξει... :lol: ;)

stavrosLinux έγραψε:ίσως μετά από 100 χρόνια θα είμαστε ώριμοι για τέτοιες ιδέες

Ουτε σε 1000... χρονια φιλε μου... εδω δεν εγινε τιποτα τα τελευταια 2500.... απλως... κυριακη ειναι... υποψηφιος ανεργος ειμαι... και λεμε καμμια μα....κια να περνα η ωρα... :thumbup:
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 09 Μάιος 2010, 19:20

Αφιερωμενο... σε ολους τους πολιτικους...

Απο troktiko...
(ελαφρως ακαταλληλο, αν το θεωρειτε υβριστικο, βγαλτε το)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 09 Μάιος 2010, 19:30

xqtr έγραψε:Αφιερωμενο... σε ολους τους πολιτικους...

:clap: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ποιός το τραγουδάει αυτό;
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 00:45

Φιλε xqtr, νομιζω οτι δεν καταλαβες τα λεγομενα μου για το μαντρι...

Εννοουσα, οτι τα προβατακια σαν πολιτισμενα ευρωπροβατακια, επρεπε να ξερουν μονα τους το δρομο για το μαντρι (δηλαδη να μην εχουμε υπερδανεισθει, να μην εχουμε ενα υδροκεφαλο κρατος, να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους χρειαζομαστε, ωστε να μην χρειαζομαστε δανεισμο και τσομπανο με γκλιτσα/τσοπανοσκυλο δηλαδη ΔΝΤ/χρεωκοπια).

Το αν θα με παρει η μπαλα η οχι... ε... μαλλον θα με παρει... και θα με σηκωσει...

Για την ακριβεια, με εχει παρει ηδη απο το 2007, οταν αποφασισα να κλεισω την επιχειρηση μου, γιατι δεν εβλεπα πως μπορουσε να προχωρησει στην οικονομια που ειχα μπροστα μου. Χωρις χασουρα, χωρις φεσια, μια περαιωση με την Εφορια και το ΙΚΑ και να με χαιρετατε... Οι συναδελφοι μου αρχισαν να το καταλαβαινουν το 2008 και το 2010 γινεται θρηνος.

Του χρονου που τελειωνει Γυμνασιο ο γιος μου (Λυκειο δηλαδη, αλλα ειμαι παλιομοδιτης) θα ξενιτευτω για μια ακομη φορα. Το εχω ξανακανει 3 φορες, σε 2 διαφορετικες χωρες και δεν με τρομαζει... προσβλεπω στην αλλαγη μαλιστα. Θα ερχομαι στην Ελλαδα για ενα μηνα το καλοκαιρι να βγαλω το καραβακι μου στα πελαγα... με την κυρα μου μονοι.

Στη ζωη μου εχω δουλεψει παραλληλα με τις σπουδες μου διαφορα επαγγελματα, απο ιδιατερα μαθηματα (φοιτητης ΕΜΠ παραδιδει μαθηματα Μαθηματικων/Φυσικης... εβγαζα 1200 δραχμες το μηνα, πολλα λεφτα για την εποχη που ειχε 8 δραχμες το κιλο η φετα (η τιμη της φετας ειναι ο δεικτης πληθωρισμου του νομισματος, σαν να εβγαζα 1200 σημερινα ευρω και... τρελλο καμακι... :crazy: ) μεχρι σωματοφυλακας σε χρηματαποστολη... :lol: ).

Ανεργος ειναι κατι προσωρινο, αμα εχεις μυαλο και διαθεση ΚΑΙ ευελιξια, πολυ προσωρινο. Αεργος, ειναι μια μονιμη κατασταση που εχει κυριως διανοητικες βασεις.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Μάιος 2010, 09:24

MakisM1 έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους χρειαζομαστε

Δεν μου αρέσουνε τα κλισέ. Τα θεωρώ επικίνδυνα για τον λόγο ότι δεν είναι συνειδητά. Θα συμφωνούσα με την φράση καλύτερα αν ήταν
έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους μπορούμε

Η φραση του MakisM1 υπονοεί ότι ο αριθμος των Δημοσιών Υπαλληλων είναι ποσότητα προς ελαχιστοποιηση εξ ορισμου.

Η απαξίωση του δημοσίου είναι μια από τις περιπτώσεις "ποναει πόδι κόψει κεφάλι". Το θέμα δεν ειναι να ελαχιστοποιηθεί/εξαλειφθεί το δημόσιο αλλά να οργανωθεί ώστε να λειτουργει αποδοτικά.

Επίσης η αύξηση του βαθμού απόδοσης μιας υπηρεσίας δεν ειναι αυτοσκοπός. Δηλαδη το να πρεπει να βγάλεις την δουλεία με όσο το δυνατόν λιγότερους υπαλλήλους ειναι κάτι συμβατό με το παρόν οικονομικό σύστημα, δεν ειναι όμως κάτι κατανάγκη φυσικό και μαθηματικά λογικό.

Στον νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικο σύστημα στο οποίο ζούμε παρατηρείται το εξής παράλογο. Η τεχνολογική πρόοδος αυξάνει, τα ωράρια εργασίας έχουν ξαναπάρει εδώ και μια 5ετια τουλάχιστον την ανηφόρα και η ανεργία αυξάνει. Αυτά τα 3 στοιχεία δεν ειναι συμβατά μεταξύ τους. Το άτοπο οφείλεται σε μία ενδογενή αδυναμία του καπιταλισμού.

Η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική οικονομία είναι σχεδιασμένη για να διαχειρίζεται καταστάσεις ανεπάρκειας (scarcity). Το γράφουν όλα τα βιβλία οικονομικής θεωρίας από την εισαγωγή τους. Η ανεπάρκεια πόρων είναι βασική παραδοχή του καπιταλιστικού μοντέλου.

Όταν αυτήν η ανεπάρκεια δεν ειναι δεδομένη το σύστημα τείνει αυτομάτως να την δημιουργεί, βλ. υπερκαταναλωτισμός, πολέμοι. Σμερα λόγω τεχνολογικής προόδου ήμαστε τεχνικά σε μία κατάσταση υπερεπάρκειας. Η κάλυψη των βασικών αναγκών του συνόλου του πλανήτη με έναν ορθολογικό σχεδιασμό θα έπρεπε να μας κοστίζει 2-3 άντε το πολύ 4 ώρες εργασίας την ημέρα.

Ένα σοβαρό οικονομικοκοινωνικό σύστημα θα έπρεπε να έχει δυο στόχους. Την δίκαιη κατανομή τόσο της παραγωγής/πλούτου όσο και της εργασιας. Και τα δυο σκέλη είναι εξίσου σημαντικά.

Για να γινει ίσως λίγο πιο κατανοητό αυτό που εννοώ ας σκεφτούμε την παρακάτω υπερβολή. Έστω ότι έχι κατασκευαστεί η Υπερμηχανή που παράγει τα πάντα, από προιόντα μέχρι υπηρεσίες κι επιπλέον αυτοσυντηρείται. Ειναι δίκαιο ο ιδιοκτήτης της να μας έχει σκλαβους μόνο και μονο επειδή μπορει να μας προσφέρει τα πάντα κι ενώ εμείς έχουμε εργαστεί στην κατασκευή της υπερμηχανής; Εμείς τι κάνουμε; Βολευόμαστε στην εύκολη λύση της σκλαβιάς;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 11:57

logari81 έγραψε:
MakisM1 έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους χρειαζομαστε

Δεν μου αρέσουνε τα κλισέ. Τα θεωρώ επικίνδυνα για τον λόγο ότι δεν είναι συνειδητά. Θα συμφωνούσα με την φράση καλύτερα αν ήταν
έγραψε:.. να μην εχουμε 5 φορες παραπανω απο οσους Δημοσιους Υπαλληλους μπορούμε

Η φραση του MakisM1 υπονοεί ότι ο αριθμος των Δημοσιών Υπαλληλων είναι ποσότητα προς ελαχιστοποιηση εξ ορισμου.

Η απαξίωση του δημοσίου είναι μια από τις περιπτώσεις "ποναει πόδι κόψει κεφάλι". Το θέμα δεν ειναι να ελαχιστοποιηθεί/εξαλειφθεί το δημόσιο αλλά να οργανωθεί ώστε να λειτουργει αποδοτικά.

Φιλε logari81, εννοουσα αυτο που εγραψα! Χρειαζομαστε και οχι μπορουμε...

Το Δημοσιο, οι Δημοσιες Υπηρεσιες και οι Δημοσιοι Υπαλληλοι εχουν ενα σκοπο και ειναι πολυ σημαντικος. Να λειτουργησουν το κρατος, να επιβλεψουν τις δαπανες του και να παρεχουν τις υπηρεσιες κοινης ωφελειας που σαν λαος θεωρουμε σημαντικες (πχ Αμυνα, Παιδεια, Υγεια και οχι μονο).

Αλλα μεχρι εκει... Τα μοντελα (τα οποια και δοκιμασαμε) με κρατικες βιομηχανιες, κρατικη παραγωγη, κρατικες επιχειρησεις εχουν αποτυχει τοσο εξω, οσο και εδω.

Αν το κρατος ηταν Νοσοκομειο, θα προσλαμβανε οσους λογιστες, καθαριστες, σεκιουριταδες χρειαζοτανε στο μινιμουμ. Αυτους που θα ηθελε να εχει σε επαρκεια (και βαλε) ειναι οι γιατροι, οι νοσοκομες και το τεχνικο προσωπικο υποστηριξης των μηχανηματων που χρησιμοποιει. Για να παρεχει οσο το δυνατον καλυτερη περιθαλψη.

Οταν ειχα τεχνικη εταιρεια, η φροντιδα μου ηταν να εχω τους μηχανικους και εργοδηγους στην ποσοτητα και την ποιοτητα που θα μου επετρεπε να κανω οσο το δυνατον καλυτερη δουλεια. Λογιστη και γραμματεα στο μινιμουμ, γιατι αυτοι δεν παρηγαν κατι για την εταιρεια. (Για την ακριβεια, γραμματεα δεν ειχαμε, την γραμματειακη υποστηριξη την καναμε εναλλαξ οι μηχανικοι που ειτε ηταν γραφειο, ειτε ηταν θεμα αρμοδιοτητας τους... και δεν μας ελειψε ποτε...). Δυτυχως, την πορεια της οικονομιας την ειδα απο το 2006 και με πικρα καταλαβα οτι δεν υπηρχε μελλον για μας...

Οχι γιατι δεν υπηρχαν κεφαλαια, γνωσεις, ευελιξια και ορεξη για δουλεια. Αλλα γιατι το πλαισιο της δουλειας (κρατικοι μηχανισμοι, αγορα) ηταν τοσο σαπιο και παραμορφωμενο, που δεν επετρεπε σε κανενα λογικο επιχειρηματια να ασχοληθει. Δυστυχως, οι συναδελφοι μου (που τους ειδα προχθες σε συγκεντρωση αποφοιτων '76) το καταλαβαν το 2008, 2009 και 2010, αναλογα με τον τομεα απασχολησης τους (ιδιωτικο τομεα, εργολαβιες δημοσιου, απασχολουμενοι στον ευρυτερο δημοσιο τομεα). Και σαν Πολιτικοι Μηχανικοι, κλεινοντας τα μαγαζακια μας αφησαμε δεκαδες χιλιαδες εργαζομενους σε συνεχομενα επαγγελματα (υδραυλικους, ηλεκτρολογους, μπετατζηδες, σοβατζηδες κλπ) υποαπασχολουμενους η ανεργους.

Ευκαιριες, ακομα και τωρα υπαρχουν. Αλλα οσο η μιζα, η αυθαιρεσια και η λαμογια βασιλευουν, εγω και οι ομοιοι μου (τεχνικα καταρτισμενοι και τιμιοι επαγγελματιες) δεν μπορουμε να τις αδραξουμε.

Για να μην παμε μακρια... Ειμαστε εδω (εισαστε για πιο σωστα) αρκετοι πολυ καλα καταρτισμενοι στο Linux πληροφορικαριοι. Γιατι δεν υπαρχει ουτε μια μικρη εταιρεια (αν υπαρχει μια γιατι οχι δυο... καταλαβαινεις) που να προσφερει ετοιμα συστηματα σε μικροεπιχειρησεις με τζαμπα λογισμικο γ@μω το φελεκι μου... κοβοντας τα ποδια στο μονοπωλιο της MS? Με εκατονταδες πληροφορικαριους των 700€?

Ο αλλος πουλαει οδοντοβουρτσες σε e-shop. Τι το θελει το δικτυο Windows?

Λυπαμαι, αλλα αυτη η χωρα ειναι τοσο αλλοπροσαλλη και σε τετοια αφασια, που δεν προκειται να βρει ακρη.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 10 Μάιος 2010, 12:46

MakisM1 έγραψε:Ανεργος ειναι κατι προσωρινο, αμα εχεις μυαλο και διαθεση ΚΑΙ ευελιξια, πολυ προσωρινο. Αεργος, ειναι μια μονιμη κατασταση που εχει κυριως διανοητικες βασεις.

Μάκη, μ'άρεσει που τα λες έξω από τα δόντια! Έτσι ακριβώς είναι.

MakisM1 έγραψε:Για να μην παμε μακρια... Ειμαστε εδω (εισαστε για πιο σωστα) αρκετοι πολυ καλα καταρτισμενοι στο Linux πληροφορικαριοι. Γιατι δεν υπαρχει ουτε μια μικρη εταιρεια (αν υπαρχει μια γιατι οχι δυο... καταλαβαινεις) που να προσφερει ετοιμα συστηματα σε μικροεπιχειρησεις με τζαμπα λογισμικο γ@μω το φελεκι μου... κοβοντας τα ποδια στο μονοπωλιο της MS?

Είναι στα σκαριά ;) Λείπει στο εξωτερικό για να αποκτήσει τεχνική κατάρτιση.

Ίσως γιατί διστάζουμε; Μπα δε νομίζω. Γιατί έχουμε συνηθίσει στο βόλεμα. Στη θεσούλα του δημοσίου που θα καθόμαστε όλη μέρα και δε θα κάνουμε τίποτε. Πρέπει να το παραδεχτούμε: είμαστε τεμπέληδες. Διαφωνείτε; Από που πηγάζει η διαφθορά; Από την "ανάγκη" για εύκολο κέρδος. Επείδη θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα δουλεύοντας λιγότερο. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την υπάρχουσα κατάσταση. Και βλέποντας ότι ο γείτονας το κάνει, λέω κι εγώ γιατί να μην το κάνω κι εγώ. Όλοι φταίμε που φτάσαμε μέχρι εδώ.

Όταν βλέπω τη θεία μου να λέει στην κόρη της, που έχει διπλωμα πολιτικού μηχανικού, μεταπτυχιακό και δουλεύει σε τεχνικό γραφείο και κακά τα ψέματα έχει πολύ τρέξιμο, "πάνε στο δημόσιο να κάθεσαι όλη μέρα", τότε λέω καλά να πάθουμε. Το πρόβλημα δεν πηγάζει από το σύστημα. Το πρόβλημα πηγάζει από το κλούβιο το μυαλό μας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Μάιος 2010, 12:47

@MakisM1
κανεις ενα βασικό λάθος στον συλλογισμό σου κιαυτό μαλλον εχει να κανει με το ότι έχεις υπάρξει εργοδότης. Αυτό που χρειάζεται ενας εργοδότης είναι συγκεκριμένες εργατοώρες κι όχι αριθμό ατόμων. Στην ελαχιστοποίηση των εργατοωρών ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, στην ελαχιστοποίηση των εργαζόμενων ΔΕΝ συμφωνούμε. Το παρον σύστημα πριμοδοτεί την ανισοκατανομή της εργασιας γιατι σε έναν εργοδότη συμφέρει να εχει εναν υπάλληλο που να δουλεύει 16 ώρες παρά 2 που να δουλευουν από 8 ή 4 που να δουλευουν από τεσσερις. Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά συνέπειες/συμπτώματα/ενδειξεις ενός εσφαλμένου συστήματος. Η αιτιολόγηση γιατί ειναι σφαλμένο το σύστημα βρίσκεται στο προηγούμενο ποστ μου κι εχει να κανει με το ότι απλώς δεν υπάρχει καμια προβλεψη για καταμερισμο της εργασίας παρα μονο για τον καταμερισμό ή συγκέντρωση του πλουτου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων