Όχι, αλλά ως Φιλόλογος έμαθα ότι όλες οι γλώσσες έχουν εκτός από την επίσημη και δημόσια γλώσσα και διαλέκτους. Δεν έχω τίποτε ούτε με τις διαλέκτους της γλώσσας μας -ίσα-ίσα μιλάω ο ίδιος την Ηπειρωτική διάλεκτο και θεωρώ γλωσσικό πλούτο να υπάρχουν αρκετές διάλεκτοι και να διατηρούνται ζωντανές. Παρατηρώ πάντως ότι τα καίρια ερωτήματα που σου θέτω τα αποφεύγεις ... περί της ταμπακιέρας θα μας πεις κάτι; [/offtopic][/quote]
Epirotes έγραψε:Off topic:Macedon έγραψε:Epirotes έγραψε:[offtopic]Σου έκανα μερικές απλές ερωτήσεις. Αν θες απαντάς, αν δεν θες δεν απαντάς. Όσο για τα απωθημένα μου δεν έχουν σχέση ούτε με το θέμα ούτε με το φόρουμ που βρισκόμαστε κι αφορούν εμένα και την ψυχίατρό μου, εντάξει;Πες μου εσύ τι νομίζεις: τι απωθημένα έχω που θα μπορούσε να το λύσει η παρούσα κοινότητα; Κατά τ' άλλα, κι όσον αφορά στην Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων, απλά σας μετέφερα τι υποστηρίζουν κάποιοι διεθνείς ιστορικοί και δίνουν έτσι πλάτες στην ΠΓΔΜ.
Off topic:
Αν παρατηρήσεις επέλεξα το κείμενό σου ποιο πάνω που δεν έχει καμιά σχέσει με διεθνείς ιστορικούς ...
Είναι καθαρά δική σου "άποψη"
Αλλά και στο επόμενο σου ποστ..στο τέλος αναφέρεις για διάλεκτο . Εχεις προβλημα με το λεξιλόγιο μας
Όχι, αλλά ως Φιλόλογος έμαθα ότι όλες οι γλώσσες έχουν εκτός από την επίσημη και δημόσια γλώσσα και διαλέκτους. Δεν έχω τίποτε ούτε με τις διαλέκτους της γλώσσας μας -ίσα-ίσα μιλάω ο ίδιος την Ηπειρωτική διάλεκτο και θεωρώ γλωσσικό πλούτο να υπάρχουν αρκετές διάλεκτοι και να διατηρούνται ζωντανές. Παρατηρώ πάντως ότι τα καίρια ερωτήματα που σου θέτω τα αποφεύγεις ... περί της ταμπακιέρας θα μας πεις κάτι; [/offtopic]
φιλικά
Macedon
Καλά το ξεκίνησες
Αλλά τα καίρια ερωτήματα και ταμπακιέρας τη τα ήθελες,εδω και εσυ ο ίδιος μπερδεύτηκες ,μπέρδεψες κι εμένα...
Την μια μας λες ετσι:
Epirotes έγραψε: Κι εν πάσει περιπτώσει δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ήταν και τόσο Έλληνες οι αρχαίοι Μακεδόνες.
Και την άλλη αλλιώς:
Epirotes έγραψε: Ό,τι επί Φιλίππου και Μέγα Αλέξανδρου ήταν πλέον Έλληνες δεν το αμφισβητεί κανείς. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ανέκαθεν Έλληνες κι απλά μιλούσαν δική τους διάλεκτο, όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα, και βρίσκω κι άκρως ενδιαφέρον ότι υπάρχει ακόμα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια η ίδια προφορά του π ως μπ.
Με λίγα λόγια,θα στο πω Μακεδονικά,ας μου επιτραπεί η έκφραση "μπέρδεψες την βούρτσα με την μπ " (όπως λέμε στη δική μας προφορά πχ το π το λεμε μπ,έτσι βαρβάτα για να είναι ποιο χορταστικό)
φιλικά
Macedon