Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

Δημοσίευσηαπό testz0r » 29 Νοέμ 2010, 16:35

g.b σε χαιρετα και αλλος κανενας εδω :P

έγραψε:το θέμα ειναι πόσοι είστε....?

Αρκετοι... Ισως χιλιαδες (τετραψηφιο αριθμο εννοω). Αλλα λογω της τεραστιας διαφορας με τους αλλους που δεν τρεχουν μονο linux os ή τρεχουν winos ειμαστε μια ελαχιστη μειοψηφια. Τουλαχιστον ο.τι κανουμε, το κανουμε συνειδητα ;)
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 29 Νοέμ 2010, 18:42

αυτό που θέλω να πω και το κλέινουμε εδώ είναι το εξής:

μετρώντας μόνο τα λινουξ μηχανήματα είμαστε λίγοι .... όσο και να χτυπιέμαι εγώ , ο ένας και ο άλλος και ο παρακάτω ....

τώρα για το αν είμαστε χιλιάδες οκ , δεν ξέρω ....δεν μας μέτρησα κιόλας ... :roll:
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Νοέμ 2010, 18:48

Off topic:
Όπως λέει και το τραγούδι:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 29 Νοέμ 2010, 20:21

@g.b.
Δὲν ὑπῆρξε, τουλάχιστον ἀπὸ μέρους μου, πρόθεση ἐπίθεσης. Ἀπλῶς βρῆκα λίγο άπόλυτο (πῶς λέμε «ὀλίγον ἔγκυος» ἕνα πράμα;) νὰ θεωρεῖς τοὺς dual-boot ὡς χρῆστες windows καὶ νὰ μετρᾶς μόνο τὰ «καθαρόαιμα» λινουξοσυστήματα, βρίσκοντας μάλιστα (ἔστω, μόνο στὸν κύκλο σου) ΚΑΝΕΝΑ. Ὑπάρχουν χιλιάδες λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους μπορεῖ κάποιος νὰ κρατάει ἀκόμα Windows στὸν ὑπόλογιστή του - δὲν εἶναι πάντα «ἡ εὔκολη λύση», οὔτε ὅλοι ποὺ ἔχουν dual-boot θὰ γυρίσουν στὴ μικρομαλακὴ μὲ τὴν πρώτη ἀνάποδη... Ἐγὼ ἔχω τὴν «τύχη» νὰ εἶμαι μόνος μου, νὰ μὴν ἔχω ἐπαγγελματικὲς ὑποχρεώσεις ποὺ νὰ ἐπιτάσσουν τὴ χρήση ἐξειδικευμένου κλειστοῦ λογισμικοῦ - καὶ νὰ ἔχω ἀρκετὸ ἐλεύθερο χρόνο γιὰ «ράβε-ξήλωνε» διανομὲς καὶ γιὰ γενικότερο ψάξιμο. Αὐτὴ τὴν τύχη δὲν τὴν ἔχουν ὅλοι.
@epirotes. Φίλτατε ἠπειρώτη, νά 'σαι καλά, πολὺ καλό!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Νοέμ 2010, 21:26

Το ζητούμενο είναι, είμαστε σε θέση να μετρήσουμε πόσοι είμαστε στην Ελλάδα;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 29 Νοέμ 2010, 22:33

έγραψε:simosx έγραψε
Το ζητούμενο είναι, είμαστε σε θέση να μετρήσουμε πόσοι είμαστε στην Ελλάδα;

Επ`ακριβώς νομίζω είναι δύσκολο να γίνει
Αλλά ένας χονδροειδής προσδιορισμός:
Σημερινά μέλη στο forum 6690
Πιθανολογούμε ότι από αυτούς 1-2/3 έμειναν στο ελέυθερο λογισμικό : 2230-4460
Βάσει τής δημοτικότητας τών διανομών στήν Ελλάδα ( προσθέτουμε (πάντα χονδροειδώς) άλλα 200-500 άτομα πού δέν έχουν εγγραφή στό δικό μας forum
(πχ το forum τού Mint έχει άν δέν κάνω λάθος ~200 μέλη κι` από αυτά ένα ποσοστό έχει περάσει καί από εδώ)
Προσθέτουμε καί άλλα 100-200 (πολλά λέω) πού δέν έχουν εγγραφή πουθενά καί έχουμε: 2530-5160
Πάντως πιστεύω ότι ο αριθμός δέν ξεπερνά τόν αριθμό τών εδώ μελών, καί ακόμα καί να συμβαίνει αυτό δέν θα είναι κατά πολύ υψηλότερος

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 29 Νοέμ 2010, 22:42

monkgr έγραψε:@g.b.
Ἀπλῶς βρῆκα λίγο άπόλυτο (πῶς λέμε «ὀλίγον ἔγκυος» ἕνα πράμα;) νὰ θεωρεῖς τοὺς dual-boot ὡς χρῆστες windows καὶ νὰ μετρᾶς μόνο τὰ «καθαρόαιμα» λινουξοσυστήματα,

με το άλλο κομμάτι του ποστ συμφωνώ δεν έχει νόημα να το αναπαράξω ,απομονώνω αυτόγια να καταλάβω κάτι,

άντε εγώ κάνω το λαθος και θεωρώ τα ντουαλμποτ συστήματα windows συστήματα

με αυτήν την λογική (την λάθος?) εσύ θεωρείς τα ντούαλμποτ συστήματα λίνουξ....?

πάντα με την επιφύλαξη να μην κατανόησα κάτι σωστά και πάντα φιλικά ....

για να καταλάβω
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 29 Νοέμ 2010, 22:55

Ἕνα dual boot σύστημα θὰ προσμετρηθεῖ ἐκεῖ ποὺ ὁ χρήστης του «παίζει» περισσότερο - κάτι ποὺ δὲν ξέρουμε, ἄρα καλὸ εἶναι νὰ μὴν τὸ μετρᾶμε ἀποκλειστικὰ σὲ μία ἀπὸ τὶς δύο ὁμάδες (δὲν εἶναι ξένα σύνολα, ἂν θυμηθοῦμε κάτι ἀπὸ τὴ συνολοθεωρία καὶ τὰ σχολικὰ μαθηματικά). Καὶ αὐτὸ ποὺ λέω εἶναι ὅτι ἕνας χρήστης μὲ dual boot μπορεῖ νὰ μὴν μπαίνει καθόλου στὰ Windows, μπορεῖ νὰ μπαίνει μόνο γιὰ κάτι ἐξειδικευμένο (π.χ. παλιότερα τὸ Ubuntu δὲν ἀναγνώριζε τὸν scanner μου. Κρατοῦσα τὰ XP μόνο γιὰ σκαναρίσματα. Στὴ συνέχεια ἀνακάλυψα ὅτι ἡ δουλειὰ γινόταν καὶ μέσα ἀπὸ εἰκονικὴ μηχανή - ἔβαλα τὰ XP στὸ Virtual Box καὶ ἀπαλλάχτηκα ἀπὸ τὸ dual boot. Ἀπὸ τὴν 9.04 - ἂν θυμᾶμαι καλά - ὁ scanner ἀναγνωρίζεται πλέον, ὁπότε πέταξα μιὰ καὶ καλὴ τὰ παραθύρια), μπορεῖ νὰ μπαίνει περιστασιακὰ γιὰ παιχνίδια καὶ ὅλη τὴ σοβαρὴ δουλειὰ νὰ τὴν κάνει στὸ Linux, ἢ μπορεῖ - τὸ ἔχω δεῖ καὶ αὐτό! - νὰ κρατάει τὸ Ubuntu χωρὶς νὰ μπαίνει ποτέ καὶ νὰ δουλεύει ἀποκλειστικὰ μὲ Windows γιατὶ «ἔτσι ἔμαθε». Δὲν εἶναι κρίμα κι ἄδικο νὰ τσουβαλιάζουμε ὅλες αὐτὲς τὶς διαφορετικὲς περιπτώσεις στὴν ταμπέλα «χρῆστες Windows»;

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 29 Νοέμ 2010, 22:56

Οὔπς! Διπλοπάτημα!

Υπάρχει και η διαγραφή...
pros @ συντονιστές

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 29 Νοέμ 2010, 23:15

έγραψε:monkgr (διπλο)έγραψε :lol:
Ἕνα dual boot σύστημα θὰ προσμετρηθεῖ ἐκεῖ ποὺ ὁ χρήστης του «παίζει» περισσότερο - κάτι ποὺ δὲν ξέρουμε, ἄρα καλὸ εἶναι νὰ μὴν τὸ μετρᾶμε ἀποκλειστικὰ σὲ μία ἀπὸ τὶς δύο ὁμάδες (δὲν εἶναι ξένα σύνολα, ἂν θυμηθοῦμε κάτι ἀπὸ τὴ συνολοθεωρία καὶ τὰ σχολικὰ μαθηματικά). Καὶ αὐτὸ ποὺ λέω εἶναι ὅτι ἕνας χρήστης μὲ dual boot μπορεῖ νὰ μὴν μπαίνει καθόλου στὰ Windows, μπορεῖ νὰ μπαίνει μόνο γιὰ κάτι ἐξειδικευμένο

(διπλο)Συμφωνώ απόλυτα! :clap:
καί εγώ γιά τόν ίδιο λόγο χρησιμοποιούσα τα windows μέχρι πού βγήκε ο driver γιά τόν scanner
τώρα έχω ξεχάσει από πότε έχω νά τά ανοίξω, καί ο μόνος λόγος πού παραμένουν στόν σκληρό είναι γιατί όταν κάποτε έστειλα το laptop στή sony γιά πρόβλημα μέ τόν ανεμιστήρα, μού έσβησαν τά ubuntu πού τότε τρέχαν μόνα τους καί μού ξαναπεράσαν τά vista (ευτυχώς είχα κάνει backup πρίν τόν στείλω)!!!

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο