malos έγραψε:Στο πρώτο με έντονη γραφή δεν καταλαβαίνω το συλογισμό σου. Είπα "Κάποιοι θέλουν να διαφοροποιούνται". Πως ξέρεις τι είναι αυτό που με διαφοροποιεί (όχι μόνο εμένα) και τι όχι; Πως ορίστηκε;
Και εντάξει σαν φράση που το λες ... δεν απαντάει σε κάτι! Σε μένα ! Δεν βάζω ένα λειτουργικό που ό ίδιος επέλεξα για να διαφοροποιηθώ πλήρως! Κάνω κι άλλα
Επίσης να δούμε λίγο πόσο πιο εύστοχο είναι το επιχείρημα
[πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που ο ίδιος επέλεξες από το
πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που δεν επέλεξες ο ίδιος δε σε διαφοροποιεί από τη μάζα (και μάλιστα) με κανέναν τρόπο.
εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τι λες
malos έγραψε:Το δεύτερο πάλι δεν μουλέει τίποτα. Βοηθάω όχι για να με ορίσω με αυτήν την ενέργεια ως διαφοροποιημένο αλλά γιατί έτσι απλά γουστάρω

Δεν είναι η διαφοροποίηση αυτοσκοπός έτσι ώστε να ψάχνουμε τρόπους κι όποιος μας κάνει!
συμφωνώ απόλυτα
Off topic:Οι υπόλοιπες απαντήσεις σου νομίζω ότι περιείχαν μια δόση ειρωνείας και γι αυτό δε θα επιμείνω. Αν μπορείς να κάνεις τους προσδιορισμούς και έχεις (φιλική) διάθεση στείλε μου pm Th P έγραψε:Προσωπικά θα προτιμούσα μία κοινωνία όπου η ιδιοκτησία θα ήταν παράνομη,
αλλά και πάλι ακόμα και σε μία ουτοπική κοινωνία υπάρχουν όρια νομιμότητας εξ ορισμού, πολύ απλά γιατί τίθεται το αυτονόητο της δομής της που προυποθέτει την ύπαρξη των βασικών κανόνων πού την ορίζουν.
κάπως έτσι το εννοώ κι εγώ. Μάλλον εγώ δεν εκφράστηκα σωστά.
Th P έγραψε:Πού μπαίνει το όριο;
Το να καταπατώ πνευματική ιδιοκτησία δεν πειράζει αφού δεν με πιάνουν, τότε γιατί να πειράζει η ατιμωρησία των πολιτικών;
(αφού δεν τούς πιάνουν δεν πειράζει, και άς συνεχίσουν αρκεί να αφήνουν και μένα στην ησυχία μου να κάνω ότι θέλω και που και που να μου σβήνουν και κανένα πρόστιμο)
ποιος απολαμβάνει τα οφέλη της πνευματικής ιδιοκτησίας; είτε στη μουσική και γενικότερα την τέχνη είτε στη βιομηχανία του λογισμικού; Για μένα αυτά τα δύο παραδείγματα που φέρνεις δεν έχουν καμιά ομοιότητα.
Για την ηθική μου, και δεδομένου των υπαρχουσών συνθηκών, η κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων δε μου θυμίζει έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι ένα προσωπικό όριο που βάζω στο το είναι ηθικό και τι όχι και ίσως να μην είναι σωστό για κάποιον άλλο. Ίσως αλλάξω κι εγώ γνώμη κάποια στιγμή. Για την ώρα όμως συνχίζω να πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας ένα σπασμένο αντίγραφο του photoshop για παράδειγμα, δεν βλάπτω-ζημιώνω κανέναν.
[τώρα βλέπω ότι παραπάνω υπάρχουν παρόμοιες απαντήσεις κ καλλίτερα διατυπωμένες]
Th P έγραψε:Πώς εγώ απαιτώ δίκαια νομοθεσία από τη μια πλευρά και από την άλλη ζητώ να κάνουν τα στραβά μάτια
επειδή θεωρώ ότι η δική μου παρανομία είναι "μικρή" ή "δίκαιη";
πάντως φίλε Th P δε νομίζω ότι θα με ακούσουν ότι και να ζητήσω. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί δεν έχω τύψεις που χρησιμοποιώ παράνομο λογισμικό. Περιορίζω την ελευθερία μου εκεί που με τις πράξεις μου απειλώ τη δικιά σου (ή τουλάχιστον αν η ελευθερία δεν ήταν κάποιου είδους ψευδαίσθηση, αυτό θα εφάρμοζα). Όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και της νομοθεσίας είναι προσεκτικά μελετημένα και με σκοπιά το κέρδος. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει η νομοθεσία διατηρώ επιφυλάξεις για το αν υφίσταται για να προστατέψει ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος πάντων ο άνθρωπος πάντα είχε την τάση να στρέφετε προς τη φιλοσοφία που τον συνέφερε, γι αυτό κι εγώ θα πάψω, εξάλλου είμαστε και εκτός θέματος :p