Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

Δημοσίευσηαπό Th P » 16 Απρ 2011, 10:28

Off topic:
Mormolis έγραψε:
6. πειρατεία λογισμικού.. προσωπικά είμαι της άποψης ότι όλα τα αγαθά έπρεπε να είναι ανοικτά για όλους είτε αυτά εχουν να κάνουν με software είτε με φαγητό είτε με βιβλία κτλ. Τέλος πάντων, εφόσον η πειρατεία στην Ελλάδα πρακτικά δεν τιμωρήται νομικά ο καθένας μπορεί να έχει ότι του αρέσει δωρεάν.

Δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με το παραπάνω σκεπτικό,
δηλαδή η ατιμωρησία προάγει τη νομιμότητα;
ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κοινωνία και πολιτεία είναι αυτός.
Ατιμωρησία της απάτης, της καταπάτησης, της αντιδεοντολογικής επαγγελματικής συμπεριφοράς, του ψεύδους..........
Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε καλό πολιτικό αυτόν πού σβήνει πρόστιμα, κλήσεις, παρακάμπτει τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, επεμβαίνει ακόμα και στην ίδια τη λειτουργία της δικαιοσύνης.......
Ποιός φταίει; αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν, μας δίνουν αυτό που τούς ζητάμε.

Προσωπικά θα προτιμούσα μία κοινωνία όπου η ιδιοκτησία θα ήταν παράνομη,
αλλά και πάλι ακόμα και σε μία ουτοπική κοινωνία υπάρχουν όρια νομιμότητας εξ ορισμού, πολύ απλά γιατί τίθεται το αυτονόητο της δομής της που προυποθέτει την ύπαρξη των βασικών κανόνων πού την ορίζουν.
Πού μπαίνει το όριο;
Το να καταπατώ πνευματική ιδιοκτησία δεν πειράζει αφού δεν με πιάνουν, τότε γιατί να πειράζει η ατιμωρησία των πολιτικών;
(αφού δεν τούς πιάνουν δεν πειράζει, και άς συνεχίσουν αρκεί να αφήνουν και μένα στην ησυχία μου να κάνω ότι θέλω και που και που να μου σβήνουν και κανένα πρόστιμο)

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 16 Απρ 2011, 12:17

Th P έγραψε: ... ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κοινωνία και πολιτεία είναι αυτός.
Ατιμωρησία της απάτης, της καταπάτησης, της αντιδεοντολογικής επαγγελματικής συμπεριφοράς, του ψεύδους..........
Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε καλό πολιτικό αυτόν πού σβήνει πρόστιμα, κλήσεις, παρακάμπτει τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, επεμβαίνει ακόμα και στην ίδια τη λειτουργία της δικαιοσύνης.......
Ποιός φταίει; αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν, μας δίνουν αυτό που τούς ζητάμε.
...
Το να καταπατώ πνευματική ιδιοκτησία δεν πειράζει αφού δεν με πιάνουν, τότε γιατί να πειράζει η ατιμωρησία των πολιτικών;
(αφού δεν τούς πιάνουν δεν πειράζει, και άς συνεχίσουν αρκεί να αφήνουν και μένα στην ησυχία μου να κάνω ότι θέλω και που και που να μου σβήνουν και κανένα πρόστιμο)

Φιλικά
Θανάσης Π.[/offtopic]

Όλα πολύ καλά τα είπες και συμφωνώ μαζί σου 100%.
Εγώ, από τη μεριά μου, πάω ένα βήμα παραπέρα και πιστεύω ότι δεν είναι παράλογο να κερδίζει κάποιος από τα προϊόντα της σκέψης του. Φαντάζομαι εκείνο το Ρώσο που σχεδίασε το tetris κι εκείνον τον Ιάπωνα που σκέφτηκε το sudoku. Πόσος κόσμος -εκτός από αυτούς- πλούτισε από κάτι που σκέφτηκαν αυτοί; Φυσικά πρέπει να μπει ένα μέτρο στο πόσο θα κερδίζει ο μεσάζων (εταιρία παραγωγής δίσκων, εταιρία παραγωγής και προώθησης λογισμικού κλπ) γιατί στις μέρες μας έχει καταντήσει αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση των δημιουργών, αλλά ας μη βιαστούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα... Το ότι τρεπόμαστε (ή έχουμε τραπεί) σε αχόρταγους καταναλωτές δεν νομιμοποιεί -κατά τη γνώμη μου- ούτε την πειρατεία ούτε την αρπαγή, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και δυνατότητα επιλογής.
Εννοείται ότι θαυμάζω ανθρώπους που διαθέτουν στην κοινότητα αφιλοκερδώς τον πνευματικό τους κόπο, αλλά αυτό δεν είναι αυτονόητη υποχρέωση του καθενός... Το ίδιο ισχύει και σε άλλους χώρους της κοινωνικής πραγματικότητας (υπάρχουν εθελοντές γιατροί, pro bono δικηγόροι, κλπ) αλλά μπορείς να απαιτήσεις αυτή τη συμπεριφορά από όλους, στο συγκεκριμένο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 16 Απρ 2011, 12:59

headless έγραψε:Εγώ θα έλεγα οτι βρίσκω το όλο θέμα κάπως «παιδιάστικο» , και ας με συγχωρέσει ο original poster.
«τα παιδιά στα windows forums με πειράζουν» κλπ...Ναι,και λοιπόν;
Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να τσακώνεσαι με αγνώστους στο internet.

Εξάλλου,για να κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου,κανείς δεν έγινε αυτομάτως leet επειδή έτυχε να μάθει το ubuntu.
Ούτε και οι 99 στις 100 εταιρείες που θας πάς αύριο να δουλέψεις ενδιαφέρονται αν έχεις ubuntu στο laptop σου
(ενώ είναι παραπάνω κι από πιθανό να σε ρωτήσουν αν ξέρεις π.χ. microsoft access ή microsoft sql ή ASP.net)
Mε αυτά θέλω να πώ,οτι υπάρχουν και windows power users,από coders ,μέχρι sysadmins,μέχρι υπαλλήλους γραφείου
(αν δείτε άτομα που *ξέρουν* να δουλεύουν word ή Excel θα ανοίξετε ενα στόμα 2 πήχες)
Λίγο λιγότερη υπεροψία δεν βλάπτει.

+100 Από εμένα γιατί ακριβώς τα ίδια ήθελα να γράψω... Προσθέτοντας ότι μην ξεχνάτε πως ο ποιο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τους υπολογιστές για να κάνει την δουλειά του.... αν έχει μάθει λοιπόν με έναν τρόπο (Window$) μην έχετε απαίτηση να ψάξει να μάθει το Linux γιατί ; Γιατί βγάζει το ψωμί του τόσα χρόνια με αυτόν τον τρόπο και δεν έχει όρεξη η ακόμη και χρόνο για να ψάξει .... :eh:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Απρ 2011, 13:16

Παιδιά, μεγάλο θέμα ἀνοίξαμε καὶ δὲν βγαίνει ἄκρη - ὅπως σὲ ὅλα τὰ μεγάλα θέματα τῶν κοινωνικῶν «ἐπιστημῶν», δὲν ὑπάρχει μία ἀλήθεια, ἀλλὰ τουλάχιστον δύο: ἡ δική μου καὶ ἡ δική σου. Καὶ εὐτυχῶς, δηλαδή, γιατὶ ἀλλοιῶς φτάνουμε στὶς μονοδιάστατες, μανιχαϊστικὲς καὶ ὁλοκληρωτικὲς κοινωνίες.
Ἡ δικὴ μου θέση εἶναι ὅτι στὶς μέρες μας ἡ «πνευματικὴ ἰδιοκτησία» ἔχει γίνει / καταντήσει ἕνα ἀκόμα ἐμπορεύσιμο προϊόν: τὰ περιβόητα «πνευματικὰ δικαιώματα» πωλοῦνται ἀπὸ τοὺς δημιουργοὺς στοὺς μεσάζοντες σὰν νὰ πρόκειται γιὰ καρπούζια. Γιατὶ τί ἄλλο εἶναι ἡ παραχώρηση ἕναντι ἐφ'ἅπαξ ἀμοιβῆς τῶν συγγραφικῶν δικαιωμάτων στὸν ἐκδοτικὸ οἶκο ἣ τῶν μουσικῶν δικαιωμάτων στὸν δισκοπαραγωγό; Οἱ ὁποῖοι μὲ τὴ σειρά τους ἀναθέτουν στοὺς - ἄ, μὰ θὰ τὸ πῶ! - νταβατζῆδες τῆς κάθε ΑΕΠΙ τὴν εἴσπραξη ἀπὸ τοὺς χρῆστες-καταναλωτές;
Παράδειγμα: στὸ Πανεπιστήμιο Αἰγαίου (παιδαγωγικὰ τμήματα) ποὺ ἑδρεύει στὴ Ρόδο, πρὶν ἀπὸ χρόνια οἱ φοιτητὲς εἶχαν λειτουργήσει ἕνα σταθμὸ ἐναλλακτικῆς ραδιοφωνίας, μὲ τὴν ἀνοχή, ἂν ὄχι τὴν ἄδεια, τῶν πρυτανικῶν ἀρχῶν καὶ τῆς τοπικῆς κοινωνίας. Ἔσοδα δὲν ὑπῆρχαν, ἀφοῦ στὸ καταστατικό τους ἀπαγορευόταν διὰ ροπάλου κάθε ἔννοια διαφήμισης ἢ ἔμμεσης δέσμευσης (διὰ χορηγιῶν) σὲ ἰδιῶτες.
Ἔ, λοιπόν, ἡ ΑΕΠΙ τοὺς ζήτησε τὸ ἐξωφρενικὸ ποσό τῶν 800.000 δρχ. (τότε), γιὰ τὴ ρὸκ μουσικὴ ποὺ ἔπαιζαν τὰ παιδιὰ ἀπὸ δίσκους ποὺ ἔφερναν ἀπὸ τὰ σπίτια τους. Ἐννοεῖται ὅτι ὁ σταθμὸς ἔκλεισε.
Ἂν μιλᾶμε γιὰ προστασία αὐτῶν τῶν πνευματικῶν δικαιωμάτων...
Ἐνῶ ἀπὸ τὴν ἄλλη, ὁ ἕνας καὶ μοναδικὸς Μάνος Χατζιδάκις ἦταν ἀπολύτως σαφὴς στὴ θέλησή του γιὰ τὸ ποιοὶ καὶ πῶς μποροῦν νὰ παίζουν τὰ τραγούδια του. Μιὰ θέληση ποὺ καταπατήθηκε, τσαλακώθηκε καὶ ἔγινε κουρέλι σχεδὸν ἀμέσως μετὰ τὸ θάνατό του, ἀπὸ τοὺς «ἰδιοκτῆτες» τῶν δικαιωμάτων του!
Λοιπόν; Γιὰ τί πράγμα μιλᾶμε;
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 16 Απρ 2011, 13:31

φίλε μου monkgr
καμμία αντίρρηση σ`όλα αυτά
η ένστασή μου αφορά το γεγονός της καταπάτησης μίας ίσως άδικης νομοθεσίας
(πού πιθανώς να δίνει περισσότερα κέρδη στόν μεσάζοντα από ότι στον ίδιο τόν δημιουργό)

Αυτό που λέω είναι ότι λύση δεν είναι η καταπάτηση, αλλά η προσπάθεια για την αλλαγή της,
πολύ απλά γιατί η παρανομία δεν μπορεί να οριοθετηθεί, αλλά ούτε και να ταξινομηθεί:
ποιά είναι η μικρή και ποιά η μεγάλη παρανομία και πώς αυτή οριοθετείται;

Πώς εγώ απαιτώ δίκαια νομοθεσία από τη μια πλευρά και από την άλλη ζητώ να κάνουν τα στραβά μάτια
επειδή θεωρώ ότι η δική μου παρανομία είναι "μικρή" ή "δίκαιη";

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mormolis » 17 Απρ 2011, 01:58

malos έγραψε:

Στο πρώτο με έντονη γραφή δεν καταλαβαίνω το συλογισμό σου. Είπα "Κάποιοι θέλουν να διαφοροποιούνται". Πως ξέρεις τι είναι αυτό που με διαφοροποιεί (όχι μόνο εμένα) και τι όχι; Πως ορίστηκε;
Και εντάξει σαν φράση που το λες ... δεν απαντάει σε κάτι! Σε μένα ! Δεν βάζω ένα λειτουργικό που ό ίδιος επέλεξα για να διαφοροποιηθώ πλήρως! Κάνω κι άλλα :oops:
Επίσης να δούμε λίγο πόσο πιο εύστοχο είναι το επιχείρημα [πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που ο ίδιος επέλεξες από το πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που δεν επέλεξες ο ίδιος δε σε διαφοροποιεί από τη μάζα (και μάλιστα) με κανέναν τρόπο.

εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τι λες
malos έγραψε:
Το δεύτερο πάλι δεν μουλέει τίποτα. Βοηθάω όχι για να με ορίσω με αυτήν την ενέργεια ως διαφοροποιημένο αλλά γιατί έτσι απλά γουστάρω :wave: Δεν είναι η διαφοροποίηση αυτοσκοπός έτσι ώστε να ψάχνουμε τρόπους κι όποιος μας κάνει!

συμφωνώ απόλυτα

Off topic:
Οι υπόλοιπες απαντήσεις σου νομίζω ότι περιείχαν μια δόση ειρωνείας και γι αυτό δε θα επιμείνω. Αν μπορείς να κάνεις τους προσδιορισμούς και έχεις (φιλική) διάθεση στείλε μου pm

Th P έγραψε:Προσωπικά θα προτιμούσα μία κοινωνία όπου η ιδιοκτησία θα ήταν παράνομη,
αλλά και πάλι ακόμα και σε μία ουτοπική κοινωνία υπάρχουν όρια νομιμότητας εξ ορισμού, πολύ απλά γιατί τίθεται το αυτονόητο της δομής της που προυποθέτει την ύπαρξη των βασικών κανόνων πού την ορίζουν.

κάπως έτσι το εννοώ κι εγώ. Μάλλον εγώ δεν εκφράστηκα σωστά.

Th P έγραψε:Πού μπαίνει το όριο;

ποιος απολαμβάνει τα οφέλη της πνευματικής ιδιοκτησίας; είτε στη μουσική και γενικότερα την τέχνη είτε στη βιομηχανία του λογισμικού; Για μένα αυτά τα δύο παραδείγματα που φέρνεις δεν έχουν καμιά ομοιότητα.
Για την ηθική μου, και δεδομένου των υπαρχουσών συνθηκών, η κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων δε μου θυμίζει έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι ένα προσωπικό όριο που βάζω στο το είναι ηθικό και τι όχι και ίσως να μην είναι σωστό για κάποιον άλλο. Ίσως αλλάξω κι εγώ γνώμη κάποια στιγμή. Για την ώρα όμως συνχίζω να πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας ένα σπασμένο αντίγραφο του photoshop για παράδειγμα, δεν βλάπτω-ζημιώνω κανέναν.

[τώρα βλέπω ότι παραπάνω υπάρχουν παρόμοιες απαντήσεις κ καλλίτερα διατυπωμένες]
Th P έγραψε:Πώς εγώ απαιτώ δίκαια νομοθεσία από τη μια πλευρά και από την άλλη ζητώ να κάνουν τα στραβά μάτια
επειδή θεωρώ ότι η δική μου παρανομία είναι "μικρή" ή "δίκαιη";

πάντως φίλε Th P δε νομίζω ότι θα με ακούσουν ότι και να ζητήσω. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί δεν έχω τύψεις που χρησιμοποιώ παράνομο λογισμικό. Περιορίζω την ελευθερία μου εκεί που με τις πράξεις μου απειλώ τη δικιά σου (ή τουλάχιστον αν η ελευθερία δεν ήταν κάποιου είδους ψευδαίσθηση, αυτό θα εφάρμοζα). Όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και της νομοθεσίας είναι προσεκτικά μελετημένα και με σκοπιά το κέρδος. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει η νομοθεσία διατηρώ επιφυλάξεις για το αν υφίσταται για να προστατέψει ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος πάντων ο άνθρωπος πάντα είχε την τάση να στρέφετε προς τη φιλοσοφία που τον συνέφερε, γι αυτό κι εγώ θα πάψω, εξάλλου είμαστε και εκτός θέματος :p
χαζεύω το κομμάτι ουρανού που μου αντιστοιχεί βάση συντελεστή κοινοχρήστων...

χαρακτηριστικά συστήματος:
Spoiler: show
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (en_US.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 4x AMD Phenom II X4 965 Processor ‖ RAM 3455 MiB ‖ Gigabyte GA-890GPA-UD3H
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS880 [Radeon HD 4290] ⎨1002:9714⎬
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Mormolis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 17 Απρ 2011, 04:09

Mormolis έγραψε:
malos έγραψε:

Στο πρώτο με έντονη γραφή δεν καταλαβαίνω το συλογισμό σου. Είπα "Κάποιοι θέλουν να διαφοροποιούνται". Πως ξέρεις τι είναι αυτό που με διαφοροποιεί (όχι μόνο εμένα) και τι όχι; Πως ορίστηκε;
Και εντάξει σαν φράση που το λες ... δεν απαντάει σε κάτι! Σε μένα ! Δεν βάζω ένα λειτουργικό που ό ίδιος επέλεξα για να διαφοροποιηθώ πλήρως! Κάνω κι άλλα :oops:
Επίσης να δούμε λίγο πόσο πιο εύστοχο είναι το επιχείρημα [πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που ο ίδιος επέλεξες από το πιστεύω ότι το να τρέχεις το λειτουργικό που δεν επέλεξες ο ίδιος δε σε διαφοροποιεί από τη μάζα (και μάλιστα) με κανέναν τρόπο.

εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τι λες
malos έγραψε:
Το δεύτερο πάλι δεν μουλέει τίποτα. Βοηθάω όχι για να με ορίσω με αυτήν την ενέργεια ως διαφοροποιημένο αλλά γιατί έτσι απλά γουστάρω :wave: Δεν είναι η διαφοροποίηση
αυτοσκοπός έτσι ώστε να ψάχνουμε τρόπους κι όποιος μας κάνει!

συμφωνώ απόλυτα

Off topic:
Οι υπόλοιπες απαντήσεις σου νομίζω ότι περιείχαν μια δόση ειρωνείας και γι αυτό δε θα επιμείνω. Αν μπορείς να κάνεις τους προσδιορισμούς και έχεις (φιλική) διάθεση στείλε μου pm

Δεν ξέρω τι δεν κατάλαβες στο σημείο εκείνο και δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Οι υπόλοιπες απαντήσεις ασφαλώς και είναι ειρωνικές! Όταν κάποιος έχει τόσο δεδομένη την αλήθεια του εαυτού του ως απόλυτη αλήθεια, φιλτράρω με ειρωνία τους ισχυρισμούς του.
Σου ειπάνε να προσδιορίσεις μία λέξη ! Μία έννοια ! Εσύ συνειδητοποίησες ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Άρα δεν μπορεί να το κάνει κανένας ! Κι όποιος από δω και πέρα ισχυριστεί ότι μπορεί, αυτός αμπελοφιλοσοφεί! (Δεν ξέρω και πως ορίζεις την αμπελοφιλοσοφία).

Το άλλο πάλι με το p.m. τι είναι; Αφού το θέμα είναι ανοιχτό και μιλάμε εδώ.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 17 Απρ 2011, 09:03

Mormolis έγραψε: ... πάντως φίλε Th P δε νομίζω ότι θα με ακούσουν ότι και να ζητήσω. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί δεν έχω τύψεις που χρησιμοποιώ παράνομο λογισμικό. Περιορίζω την ελευθερία μου εκεί που με τις πράξεις μου απειλώ τη δικιά σου (ή τουλάχιστον αν η ελευθερία δεν ήταν κάποιου είδους ψευδαίσθηση, αυτό θα εφάρμοζα). Όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και της νομοθεσίας είναι προσεκτικά μελετημένα και με σκοπιά το κέρδος. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει η νομοθεσία διατηρώ επιφυλάξεις για το αν υφίσταται για να προστατέψει ανθρώπινα δικαιώματα...

Απλά αυτό που λες είναι κάπως «εύκολο» να το λέει κανείς όταν απλώς καταναλώνει και δεν θέλει να έχει κόστος. Θα ήθελα να σε δω αν ήσουν συγγραφέας, μουσικός ή έγραφες software (ή οτιδήποτε άλλο) και το έβλεπες να κυκλοφορεί σπασμένο γύρω γύρω, τότε να το υποστηρίζεις με θέρμη. Εδώ κρατάς και επιφύλαξη (τι επιφύλαξη δηλαδή...) στο να περιορίσεις την ελευθερία σου όταν θίγει την ελευθερία των άλλων... Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι λίγο βολικός για να αυτο-δικαιολογείται κανείς, ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, τη στιγμή που ξέρουμε ότι η συμβίωση (κοινωνική, στενή ή ευρεία) απαιτεί τουλάχιστον κάποιο ξεβόλεμα...

Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mormolis » 18 Απρ 2011, 00:40

malos έγραψε:
Δεν ξέρω τι δεν κατάλαβες στο σημείο εκείνο και δεν μπορώ να κάνω κάτι.

κι εγώ λοιπόν μπορώ να ισχυριστώ οτι δεν κανεις διάλογο αλλά γράφεις για να κερδίσεις εντυπώσεις.
malos έγραψε:
Οι υπόλοιπες απαντήσεις ασφαλώς και είναι ειρωνικές! Όταν κάποιος έχει τόσο δεδομένη την αλήθεια του εαυτού του ως απόλυτη αλήθεια, φιλτράρω με ειρωνία τους ισχυρισμούς του.
Σου ειπάνε να προσδιορίσεις μία λέξη ! Μία έννοια ! Εσύ συνειδητοποίησες ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Άρα δεν μπορεί να το κάνει κανένας ! Κι όποιος από δω και πέρα ισχυριστεί ότι μπορεί, αυτός αμπελοφιλοσοφεί! (Δεν ξέρω και πως ορίζεις την αμπελοφιλοσοφία).

θα παραδεκτώ ότι έκανα λάθος αν αναφερθείς συγκεκριμένα και προσδιορίσεις επώνυμα τι εννοείς με τον όρο σύστημα..
malos έγραψε:
Το άλλο πάλι με το p.m. τι είναι; Αφού το θέμα είναι ανοιχτό και μιλάμε εδώ.

το θέμα εδώ είναι η αντιμετώπιση των linuxάδων στα φόρουμ και όχι το status quo και τα γρανάζια του συστήματος..

kzlazy έγραψε: Θα ήθελα να σε δω αν ήσουν συγγραφέας, μουσικός ή έγραφες software (ή οτιδήποτε άλλο) και το έβλεπες να κυκλοφορεί σπασμένο γύρω γύρω, τότε να το υποστηρίζεις με θέρμη.

Προσωπικά έχω δώσει αφιλοκερδώς αρκετά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν επάνω τη στάμπα της πνευματικής ιδιοκτησίας μου.. τέλος πάντων, συγγραφείς, μουσικοί ή προγραμματιστές σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση δεν απολαμβάνουν τα κέρδη του ιδρώτα τους. Αυτοί που απολαμβάνουν την "πνευματική ιδιοκτησία" αυτών των ανθρώπων είναι αρκετά άπληστοι ώστε ηθικά να αισθάνονται άνετοι με την αποζημίωση που τους δίνουν της τάξης του 10% - 15% (με τους προγραμματιστές τα πράγματα ειναι χειρότερα...) επι των κερδών που βγάζουν. Έτσι λοιπόν νιώθω κι εγώ ηθικά άνετος με το να χρησιμοποιώ για προσωπική (όχι επαγγελματική αν έχει για σένα σημασία) χρήση το προϊόν αυτό δωρεάν...

εάν θέλετε να συνεχίσουμε το διάλογο είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε καινούριο νήμα. εδώ πέρα είμαστε offtopic και δε θα συνεχίσω να απαντάω..
χαζεύω το κομμάτι ουρανού που μου αντιστοιχεί βάση συντελεστή κοινοχρήστων...

χαρακτηριστικά συστήματος:
Spoiler: show
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (en_US.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 4x AMD Phenom II X4 965 Processor ‖ RAM 3455 MiB ‖ Gigabyte GA-890GPA-UD3H
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS880 [Radeon HD 4290] ⎨1002:9714⎬
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Mormolis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 18 Απρ 2011, 11:41

Mormolis έγραψε: ... Έτσι λοιπόν νιώθω κι εγώ ηθικά άνετος με το να χρησιμοποιώ για προσωπική (όχι επαγγελματική αν έχει για σένα σημασία) χρήση το προϊόν αυτό δωρεάν...

εάν θέλετε να συνεχίσουμε το διάλογο είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε καινούριο νήμα. εδώ πέρα είμαστε offtopic και δε θα συνεχίσω να απαντάω..

Off topic:
Εχεις δίκιο ότι είμαστε πολύ εκτός θέματος και θα σε ακολουθήσω στο να μην επεκτείνουμε την παρέκβαση. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως, ίσως, ένα σχετικό νήμα...

Arch 64b με KDE
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων