Σταματήστε Acta Παση Θυσία

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Το ACTA ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό eliasps » 26 Φεβ 2012, 23:28

Xωρίς να θέλω να φανώ κυνικός ή να φέρω πολιτικό χαρακτήρα στο θέμα, θέλω να πάρω μία ουσιαστική απάντηση στο πως μπορώ εγώ ατομικά να αντιδράσω κατά του ACTA.

Διάβασα τα πάντα για το ACTA και όλες τις απαντήσεις σας εδώ στο θέμα. Στάθηκα σε μία που είναι απόλυτα σωστή λέξη προς λέξη. Σκληρή μεν, αλλά 100% αληθινή:
Epirotes έγραψε:Με το συμπάθιο, αλλά εδώ ο λαός δεν ξεσηκώνεται για πράγματα που τον καίνε πραγματικά, όπως τα μνημόνια που αποφασίζουν αυτοί που τα έκαναν μαντάρα και την πληρώνουμε όλοι εμείς, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, θα ξεσηκωθεί λοιπόν για να σταματήσει το ΑCTA;

Δεν λέω πως οι διαδηλώσεις και οι online αιτήσεις είναι άχρηστες, αλλά συνήθως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο καθένας αντιδρά ως το σημείο που τον βολεύει. Τι εννοώ:
Είναι εύκολο και γρήγορο να συμπληρώσεις μία online αίτηση. Οπότε το κάνεις.
Λιγότερο βολικό, αλλά σχετικά εύκολο και αυτό, είναι να συμμετέχεις σε μία διαδήλωση. Οπότε ίσως το κάνεις και αυτό.
Αλλά από εκεί και πέρα τι; Εγώ προσωπικά δεν "μπήκα στον κόπο" να επικοινωνήσω με κάποιον ευρωβουλευτή, να του εκφράσω επίσημα τα παράπονά μου για το ACTA.Και φαντάζομαι ούτε και εσείς. Αν το κάνατε πάντως, συγχαρητήρια. Είστε καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες από ότι εγώ!

Διάβασα σε ένα link που αναφέρθηκε παραπάνω: 2,441,798 have signed. Help us get to our new target of 3,000,000
3.000.000 online υπογραφές από μία ένωση που αριθμεί περισσότερους από 500.000.000 πολίτες. Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς, ίσως να μην είναι σε θέση να αντιδράσουν είτε λόγω ηλικίας είτε για οποιονδήποτε λόγο, αλλά το ποσοστό παραμένει υπερβολικά μικρό.

Αφορμή για αυτόν μου τον προβληματισμό είναι ένα άρθρο του Maddox που διάβασα, με τίτλο "I hope SOPA passes" το οποίο θα δώδω παρακάτω. Όσοι θέλετε, με δική σας απόφαση, μπορείτε να το διαβάσετε και να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Είμαστε και εμείς μέρος του προβλήματος. Και λέγοντας "εμείς", εννοώ "εγώ" που δεν κάνω τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσω το ACTA.

Ορίστε το άρθρο του Maddox: http://thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=pass_sopa
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗ ΟΡΘΕΣ" ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 27 Φεβ 2012, 00:30

eliasps έγραψε:
Διάβασα τα πάντα για το ACTA και όλες τις απαντήσεις σας εδώ στο θέμα. Στάθηκα σε μία που είναι απόλυτα σωστή λέξη προς λέξη. Σκληρή μεν, αλλά 100% αληθινή:

Epirotes έγραψε:Με το συμπάθιο, αλλά εδώ ο λαός δεν ξεσηκώνεται για πράγματα που τον καίνε πραγματικά, όπως τα μνημόνια που αποφασίζουν αυτοί που τα έκαναν μαντάρα και την πληρώνουμε όλοι εμείς, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, θα ξεσηκωθεί λοιπόν για να σταματήσει το ΑCTA;

Δεν λέω πως οι διαδηλώσεις και οι online αιτήσεις είναι άχρηστες, αλλά συνήθως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο καθένας αντιδρά ως το σημείο που τον βολεύει. Τι εννοώ:
Είναι εύκολο και γρήγορο να συμπληρώσεις μία online αίτηση. Οπότε το κάνεις.
Λιγότερο βολικό, αλλά σχετικά εύκολο και αυτό, είναι να συμμετέχεις σε μία διαδήλωση. Οπότε ίσως το κάνεις και αυτό.
Αλλά από εκεί και πέρα τι; Εγώ προσωπικά δεν "μπήκα στον κόπο" να επικοινωνήσω με κάποιον ευρωβουλευτή, να του εκφράσω επίσημα τα παράπονά μου για το ACTA.Και φαντάζομαι ούτε και εσείς. Αν το κάνατε πάντως, συγχαρητήρια. Είστε καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες από ότι εγώ!

εσύ πιστεύεις απο αυτά που διάβασες ότι η acta είναι .....για πχ [ένα σάπιο καρπούζι] (1) ; :problem:
αρα σαν συμπέρασμα βγάζεις ότι εφόσον η ακτα είναι (1)...... !
άρα οι αντιδράσεις που υπάρχουν δεν γίνονται με σωστό τρόπο;
ή
δεν πρέπει να γίνονται καθόλου ...! :problem:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 27 Φεβ 2012, 01:47

Dimitrios.gr έγραψε:άρα οι αντιδράσεις που υπάρχουν δεν γίνονται με σωστό τρόπο;
ή
δεν πρέπει να γίνονται καθόλου ...!

Είναι ξεκάθαρο πως πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις. Αλλά έχω αμφιβολίες για το αν μία διαδήλωση μιά φορά τον μήνα και αν- και οι online αιτήσεις έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Κανένας δεν έμαθε πχ ποιές εταιρίες υποστηρίζουν το ACTA ώστε να σταματήσει να αγοράζει τα προιόντα τους, πράγμα που αν γινόταν μαζικά, θα είχε κάποιο αντίκρισμα.
Κανένας δεν επικοινώνησε με κάποιον ευρωβουλευτή να εκφράσει παράπονα για το θέμα, πράγμα που αν και αυτό γινόταν, θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Συμπλήρωσα και εγώ μία online αίτηση κατά του ACTA. Ενημέρωσα επίσης όσο κόσμο μπορούσα. Το ίδιο κάνανε και πολλοί άλλοι.
Και τι έγινε αντικειμενικά; Υπάρχει ένα μηδαμινό ποσοστό online υπογραφών που δεν έχουν καμία αξία και επιπλέον πολλοί ενημερώθηκαν για το ACTA.
Οι βουλευτές που το υποστηρίζουν, θα είναι πάλι στη βουλή μετά τις εκλογές. Οι εταιρίες που το υποστηρίζουν, ακόμα θα πουλάνε τα προιόντα τους.

Νομίζω πως μια αντίδραση θα είχε μεγαλύτερη σημασία άμα ήταν πιο στοχευμένη. Όχι μόνο για το ACTA. Για τα πάντα.
Έψαξες εσύ πχ αν η εταιρία του τηλεφώνου ή του ίντερνετ που χρησιμοποιείς υποστηρίζει το ACTA και να αλλάξεις παροχέα εφόσον το στηρίζει; Αυτό θα ήταν μια πραγματική αντίδραση.

Όσο για αυτό:
Dimitrios.gr έγραψε:εσύ πιστεύεις απο αυτά που διάβασες ότι η acta είναι .....για πχ [ένα σάπιο καρπούζι] (1) ;

...δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 27 Φεβ 2012, 02:58

eliasps έγραψε:Είναι ξεκάθαρο πως πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις. Αλλά έχω αμφιβολίες για το αν μία διαδήλωση μιά φορά τον μήνα και αν- και οι online αιτήσεις έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Κανένας δεν έμαθε πχ ποιές εταιρίες υποστηρίζουν το ACTA ώστε να σταματήσει να αγοράζει τα προιόντα τους, πράγμα που αν γινόταν μαζικά, θα είχε κάποιο αντίκρισμα.
Κανένας δεν επικοινώνησε με κάποιον ευρωβουλευτή να εκφράσει παράπονα για το θέμα, πράγμα που αν και αυτό γινόταν, θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Συμπλήρωσα και εγώ μία online αίτηση κατά του ACTA. Ενημέρωσα επίσης όσο κόσμο μπορούσα. Το ίδιο κάνανε και πολλοί άλλοι.
Και τι έγινε αντικειμενικά; Υπάρχει ένα μηδαμινό ποσοστό online υπογραφών που δεν έχουν καμία αξία και επιπλέον πολλοί ενημερώθηκαν για το ACTA.

Οι βουλευτές που το υποστηρίζουν, θα είναι πάλι στη βουλή μετά τις εκλογές. Οι εταιρίες που το υποστηρίζουν, ακόμα θα πουλάνε τα προιόντα τους.

Νομίζω πως μια αντίδραση θα είχε μεγαλύτερη σημασία άμα ήταν πιο στοχευμένη. Όχι μόνο για το ACTA. Για τα πάντα.
Έψαξες εσύ πχ αν η εταιρία του τηλεφώνου ή του ίντερνετ που χρησιμοποιείς υποστηρίζει το ACTA και να αλλάξεις παροχέα εφόσον το στηρίζει; Αυτό θα ήταν μια πραγματική αντίδραση.

όποια προϊόντα και υπηρεσίες υποστηρίζουν την ακτα , και τα γνωρίζεις καλο είναι να τα κατονομάσουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα πλάνο. (μια σκέψη)

eliasps έγραψε:Όσο για αυτό:

Dimitrios.gr έγραψε:εσύ πιστεύεις απο αυτά που διάβασες ότι η acta είναι .....για πχ [ένα σάπιο καρπούζι] (1) ;

...δεν κατάλαβα τι εννοείς.

δεν πειράζει
ουσιαστικά απάντησες παραπάνω..

eliasps έγραψε:Epirotes έγραψε:Με το συμπάθιο, αλλά εδώ ο λαός δεν ξεσηκώνεται για πράγματα που τον καίνε πραγματικά, όπως τα μνημόνια που αποφασίζουν αυτοί που τα έκαναν μαντάρα και την πληρώνουμε όλοι εμείς, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, θα ξεσηκωθεί λοιπόν για να σταματήσει το ΑCTA;

πάντως ίσως και να έχει απο ένα μέρος δίκιο ο Epirotes διότι πιστεύω ότι η acta δεν είναι η αρχή αλλά το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν ,
Λειτουργικό ⇛ Linux x32

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 27 Φεβ 2012, 03:12

Dimitrios.gr έγραψε:όποια προϊόντα και υπηρεσίες υποστηρίζουν την ακτα , και τα γνωρίζεις καλο είναι να τα κατονομάσουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα πλάνο. (μια σκέψη)

Αν εννοείς εμένα προσωπικά και δεν μιλάς γενικά, δεν γνωρίζω πολλά αλλά άμα ενδιαφέρεσαι να μάθεις, μπορώ να ψάξω και να στα στείλω.

Επειδή δεν κατάλαβα εάν διαφωνείς και που, με αυτά που λέω, να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα είναι περισσότερο φιλοσοφικό από ότι πρακτικό.

Εσύ ή ο καθένας μας μέχρι που είσαι ικανός να φτάσεις για να αντιμετωπίσεις το ACTA; Θα αρκεστείς σε μία online υπογραφή, μία συζήτηση στο φόρουμ ή την ενημέρωση του κόσμου με κάποιον τρόπο; Ή είσαι διατεθιμένος να το πας ακόμα πιό πέρα;

Dimitrios.gr έγραψε:η acta δεν είναι η αρχή αλλά το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν

Ουσιαστικά αυτό ακριβώς λέω και εγώ.
Δηλαδή αν μποικοτάρεις εταιρίες που στηρίζουν το ACTA και με την ψήφο σου να μην υποστηρίξεις βουλευτές που και αυτοί υποστηρίζουν το ACTA, χτυπάς το πρόβλημα στη ρίζα του.
Και για οποιοδήποτε θέμα θα το σκεφτούν πολύ καλύτερα πριν το περάσουν έτσι αυθαίρετα, χωρίς να υπολογίζουν τη γνώμη του λαού. Το ίδιο πράγμα λέμε.

Η ουσία; Πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές αντιδράσεις.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 27 Φεβ 2012, 04:07

eliasps έγραψε:
Αν εννοείς εμένα προσωπικά και δεν μιλάς γενικά, δεν γνωρίζω πολλά αλλά άμα ενδιαφέρεσαι να μάθεις, μπορώ να ψάξω και να στα στείλω.

Επειδή δεν κατάλαβα εάν διαφωνείς και που, με αυτά που λέω, να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα είναι περισσότερο φιλοσοφικό από ότι πρακτικό.

Εσύ ή ο καθένας μας μέχρι που είσαι ικανός να φτάσεις για να αντιμετωπίσεις το ACTA; Θα αρκεστείς σε μία online υπογραφή, μία συζήτηση στο φόρουμ ή την ενημέρωση του κόσμου με κάποιον τρόπο; Ή είσαι διατεθιμένος να το πας ακόμα πιό πέρα;
....

εαν γνωρίζεις κάτι απο αυτα που λες (για τις εταιρείες και τα προϊόντα) ποσταρετο νομίζω πως αν δεν μπορω να κανω κάτι εγω θα το κάνει κάποιος άλλος ...
επειδη εγω δεν το εχω διαβάσει ακόμη το κατεβατο δεν μπορω να εκφραστώ περαιτέρω...
eliasps έγραψε: Dimitrios.gr έγραψε:η acta δεν είναι η αρχή αλλά το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν

eliasps έγραψε:
Ουσιαστικά αυτό ακριβώς λέω και εγώ.
Δηλαδή αν μποικοτάρεις εταιρίες που στηρίζουν το ACTA και με την ψήφο σου να μην υποστηρίξεις βουλευτές που και αυτοί υποστηρίζουν το ACTA, χτυπάς το πρόβλημα στη ρίζα του.
Και για οποιοδήποτε θέμα θα το σκεφτούν πολύ καλύτερα πριν το περάσουν έτσι αυθαίρετα, χωρίς να υπολογίζουν τη γνώμη του λαού. Το ίδιο πράγμα λέμε.

Η ουσία; Πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές αντιδράσεις.

όπως είπα και παραπάνω η ακτα δεν είναι τπτ παραπάνω απο τετελεσμένα γεγονότα τύπου Παπαδήμου (μια σκέψη)
Ισχυρότατη είναι η δημοκρατία εκείνη όπου στους μεν πονηρούς δεν επιτρέπεται να κυβερνούν , στους δε καλούς δεν επιτρέπεται να μην κυβερνούν Π.Μ.
Λειτουργικό ⇛ Linux x32

Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 27 Φεβ 2012, 19:49

Ντίνος Χριστιανόπουλος

Η ιστορία μας δείχνει και μας επαναλαμβάνει συνέχεια πως είναι στην φύση των ανθρώπων να προγραμματίζουν καταστάσεις
και δρώμενα στο απώτερο μέλλον.
Οι άνθρωποι ψάχνουν, ανησυχούν, διερωτώνται και πριν λάβουν τις απαντήσεις υλοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η ιστορία μέχρι σήμερα δείχνει αδύναμη στο να διδάξει ηθικά και μάλιστα περισσότερο παραδειγματικά τον άνθρωπο.
Μπορούμε και ξεχωρίζουμε το καλό απ το κακό αλλά το πρέπει απ την ελευθερία όχι.
Πχ εμείς ως έθνος στην πλειοψηφία μας νιώθουμε πολλές φορές ελεύθεροι όταν παρκάρουμε όπου μας "καπνίσει" και ας εμποδίζουμε τα
αναπηρικά αμαξίδια να έχουν πρόσβαση στο πεζοδρόμιο (άλλωστε έχουν ρόδες και δεν είναι πεζοί χαχαχαχαχα!!)
Ενώ οι φίλοι μας οι Άγγλοι με τις περίπου 13.500 κάμερες στην πρωτεύουσα τους, ελέγχουν την ελευθερία του ανθρώπου και τιμωρούν όποιον την παραβιάσει, έτσι ελεύθερα ο κάθε ανάπηρος μπορεί να διασχίσει τα πεζοδρόμια. Διακρίνεται κάποια διαφορά.... χαχαχαχαχαχαχ !!!!
Η ιστορία είναι αδύναμη είπαμε. Έτσι έχουμε κατορθώσει να παρεμβαίνουμε σ αυτήν και αντί να μας μαθαίνει και να μας τιμωρεί την μαθαίνουμε εμείς όπως μας
συμφέρει, μας εξυπηρετεί. Ναι, εξ "υπηρετεί"!!!
Όμορφη λέξη. Κάποιες φορές κρύβει μέσα της το μαστίγιο που καταλήγει σε πλάτες σκυμμένες πάνω σε γαλέρα και άλλες φορές χρώματα πάνω σε χαρτί, με φατσούλες απ το παρελθόν, που ονομάσαμε ηγέτες ξεχνώντας πως ήταν διορισμένοι. (χαρτονομίσματα, αρκετά απ αυτά με ιριδίζουσες αποχρώσεις)
Φίλοι μου καλοί μου φίλοι... εξυπηρετούνται μεγάλα συμφέροντα. Όλα για το χρήμα (ωραία δεν είναι?).
Έχω φτάσει σε σημείο να γνωρίζω περισσότερα για το κακό παρά για το καλό. Θα ξεχάσω και τις πιο όμορφες στιγμές που έζησα.
Ακόμα και αυτό δεν θέλουν.????? ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ λόγω του copyright.

Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια, την μίζερη μου φύση.
Από την άλλη σκέφτομαι πως αν ήταν όλα τέλεια πάλι θα βαριόμουνα.
Τελικά πιστεύω και μακάρι να κάνω μεγάλο λάθος γι αυτήν την πίστη μου και μακάρι να αλλαξοπιστήσω πως μόνο ένα πράγμα μας μένει ζωντανό.
Νόμος της φύσης που υποκλίνονται όλοι οι θεοί του κόσμου. Αντίδραση - Εναντίον.
Ότι και να γίνεται κάποιοι κάπου θα υπάρχουν ΕΝΑΝΤΙΑ σ αυτούς που θέλουν να υποδουλώσουν την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση, την ειλικρίνεια... την ύπαρξή μας.

ΥΓ
Ντίνος Χριστιανόπουλος.
Όχι πως έχω κάτι μαζί του αλλά μου την σπάει μετά από 21 χρόνια να ακούω κάτι λες και ειπώθηκε πριν 5 λεπτά.
Μερικές φορές φοβάμαι να ακουμπήσω την πλάτη μου στην αναπαυτική πολυθρόνα μου. Κάπου στο ύψος του σβέρκου υπάρχει ένα αγκάθι...
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 29 Φεβ 2012, 01:46

έγραψε:Εκατομμύρια υπογραφές κατά της ACTA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα αίτηση την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι με το αίτημα να εμποδίσει τη διεθνή Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA).

Ο διευθυντής της εκστρατείας κατά της ACTA Άλεξ Ουίλκς ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή «καταρτίστηκε αδέξια» και συνιστά «ένα βήμα προς τα πίσω για τις ελευθερίες και τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής Ερμίνια Ματσόνι, δήλωσε ότι «δεν είναι τόσο σύνηθες» η επιτροπή της να δέχεται ένα έγγραφο που έχει υπογραφεί από «τόσο μεγάλο αριθμό πολιτών».

Πάντως πιέσεις στην επιτροπή αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν διάφορες πλευρές και υπέρ της ACTA. Μεταξύ αυτών που ασκούν πίεση υπέρ της συμφωνίας αυτής είναι η Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Συγγραφέων και Συνθετών.

Η ΕΕ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την επικύρωση της ACTA, ώστε να ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ να αποφανθεί περί της νομιμότητάς της.

Είκοσι δύο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν υπογράψει τη συνθήκη, ωστόσο δεν την έχουν επικυρώσει ακόμη. Μεταξύ των άλλων που την συνυπογράφουν είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη.

Οι υποστηρικτές της δηλώνουν ότι θα βοηθήσει στην προστασία θέσεων εργασίας και ότι δεν εισάγει κάποια αλλαγή στους υπάρχοντες κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Από την άλλη πλευρά οι επικριτές της θεωρούν ότι η συνθήκη αυτή πλήττει την ελευθερία της πληροφόρησης επειδή θα καταστήσει ευκολότερο για τις χώρες που θα την επικυρώσουν να επιβάλουν τιμωρίες ακόμη και όταν παραβιάζεται το κοπιράιτ για μη εμπορικούς σκοπούς, όπως και να προβαίνουν στο κλείσιμο ιστοτόπων.

Πηγη: http://www.on-news.gr/
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 29 Φεβ 2012, 17:40

Dimitrios.gr έγραψε:
eliasps έγραψε:

....

εαν γνωρίζεις κάτι απο αυτα που λες (για τις εταιρείες και τα προϊόντα) ποσταρετο νομίζω πως αν δεν μπορω να κανω κάτι εγω θα το κάνει κάποιος άλλος ...
επειδη εγω δεν το εχω διαβάσει ακόμη το κατεβατο δεν μπορω να εκφραστώ περαιτέρω...

Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι πως η χ, ψ εταιρεία ή ο χ, ψ βουλευτής είναι υπέρ ή κατά ?
Από αυτό που θα ποστάρει κάποιος άλλος ?
Το "κατεβατό" πολλοί λίγοι το διαβάζουν (εδώ υπουργοί και βολευτάδες δεν διάβαζαν τι ψήφισαν), αλλά παρόλα αυτά κρίνουν από αυτά τα λίγα που θα διαβάσουν ή από αυτά που θα τους πουν αυτοί που "ξέρουν" καλύτερα.
Στην εποχή μας έχουμε πληθωρισμό πληροφορίας (αν υπάρχει τέτοιος όρος και αν το έχω γράψει και σωστά) και δυστηχώς δεν μπορούμε να φιλτράρουμε πάντα τον καταιγισμό πληροφορίας.
Τα παραπάνω χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν (πλην βολευτών και υπουργών).
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 29 Φεβ 2012, 18:40

rat έγραψε:Τα παραπάνω χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν (πλην βολευτών και υπουργών).

:lol: :clap:
rat έγραψε:Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι πως η χ, ψ εταιρεία ή ο χ, ψ βουλευτής είναι υπέρ ή κατά ?
Από αυτό που θα ποστάρει κάποιος άλλος ?
Το "κατεβατό" πολλοί λίγοι το διαβάζουν (εδώ υπουργοί και βολευτάδες δεν διάβαζαν τι ψήφισαν), αλλά παρόλα αυτά κρίνουν από αυτά τα λίγα που θα διαβάσουν ή από αυτά που θα τους πουν αυτοί που "ξέρουν" καλύτερα.

Συμφωνώ και εγώ με αυτά που λες, ισχύει ότι υπάρχει και δημιουργείται συνεχώς μεγάλη ποσότητα πληροφοριών, αλλά με σοβαρή έρευνα και χρόνο μπορείς να μάθεις ποιές εταιρίες και ποιοί βουλευτές είναι υπέρ του ACTA ή οποιουδήποτε άλλου θέματος. Συγκεκριμένα οι εταιρίες είναι οι ίδιες που υποστήριζαν και τα SOPA/PIPA. Και αυτή η λίστα είναι μεγάλη και την επιβεβαιώνουν έγκυρες πηγές, ακόμα και η wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organizations_with_official_stances_on_the_SOPA_and_PIPA
Στην πλειοψηφία τους είναι αμερικάνικες και πολυεθνικές αλλά πολλές από αυτές λειτουργούν και στην Ε.Ε. Ίσως δυσκολευτείς αρκετά να βρεις την στάση που κρατάνε ελληνικές εταιρίες στο θέμα του ACTA, γίνεται μεν, αλλά όπως είπα, θέλει χρόνο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων