Διάβασα τα πάντα για το ACTA και όλες τις απαντήσεις σας εδώ στο θέμα. Στάθηκα σε μία που είναι απόλυτα σωστή λέξη προς λέξη. Σκληρή μεν, αλλά 100% αληθινή:
Epirotes έγραψε:Με το συμπάθιο, αλλά εδώ ο λαός δεν ξεσηκώνεται για πράγματα που τον καίνε πραγματικά, όπως τα μνημόνια που αποφασίζουν αυτοί που τα έκαναν μαντάρα και την πληρώνουμε όλοι εμείς, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, θα ξεσηκωθεί λοιπόν για να σταματήσει το ΑCTA;
Δεν λέω πως οι διαδηλώσεις και οι online αιτήσεις είναι άχρηστες, αλλά συνήθως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο καθένας αντιδρά ως το σημείο που τον βολεύει. Τι εννοώ:
Είναι εύκολο και γρήγορο να συμπληρώσεις μία online αίτηση. Οπότε το κάνεις.
Λιγότερο βολικό, αλλά σχετικά εύκολο και αυτό, είναι να συμμετέχεις σε μία διαδήλωση. Οπότε ίσως το κάνεις και αυτό.
Αλλά από εκεί και πέρα τι; Εγώ προσωπικά δεν "μπήκα στον κόπο" να επικοινωνήσω με κάποιον ευρωβουλευτή, να του εκφράσω επίσημα τα παράπονά μου για το ACTA.Και φαντάζομαι ούτε και εσείς. Αν το κάνατε πάντως, συγχαρητήρια. Είστε καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες από ότι εγώ!
Διάβασα σε ένα link που αναφέρθηκε παραπάνω: 2,441,798 have signed. Help us get to our new target of 3,000,000
3.000.000 online υπογραφές από μία ένωση που αριθμεί περισσότερους από 500.000.000 πολίτες. Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς, ίσως να μην είναι σε θέση να αντιδράσουν είτε λόγω ηλικίας είτε για οποιονδήποτε λόγο, αλλά το ποσοστό παραμένει υπερβολικά μικρό.
Αφορμή για αυτόν μου τον προβληματισμό είναι ένα άρθρο του Maddox που διάβασα, με τίτλο "I hope SOPA passes" το οποίο θα δώδω παρακάτω. Όσοι θέλετε, με δική σας απόφαση, μπορείτε να το διαβάσετε και να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Είμαστε και εμείς μέρος του προβλήματος. Και λέγοντας "εμείς", εννοώ "εγώ" που δεν κάνω τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσω το ACTA.
Ορίστε το άρθρο του Maddox: http://thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=pass_sopa
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗ ΟΡΘΕΣ" ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.