Να ψηφίσω;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Να ψηφίσω;

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 04 Μάιος 2012, 19:27

Το ακυρο ,μαλλον , δειχνει ανικανοτητα να ριξει καποιος εγκυρη ψηφο.Τα λευκα κ η αποχη ειναι αγνωστο που πραγματικα θα πηγαιναν κ ετσι ολα τα κομματα θεωρουν ότι μαλλον θα ηταν δικα τους.Δεν μας αρεσει ο μονοκομματισμος αλλα δεν ψηφιζουμε κ μικρο κομμα που θελει να συνεργαστει.Τα μικρα κομματα φοβουνται οτι ενωμενα μπορει να τα εμπιστευτει ο λαος κ να τα φερει στην εξουσια κ φροντιζουν να μην τα βρισκουν ουτε μεταξυ τους ωστε η εξουσια να παραμεινει στα μεγαλα.Μηπως τελικα ειμαστε για τα σιδερα;
Λειτουργικό ⇛ lxde debian 12
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Μάιος 2012, 19:34

simosx έγραψε:Είναι όπως στο σκάκι: από τη μια έχεις έναν γκραντ μάστερ, και από την άλλη έχεις 1.000.000 παίκτες. Οι 1.000.000 παίκτες ψηφίζουν και βγαίνει η πιο δημοφιλής κίνηση όπου και επιλέγεται. Ποια πλευρά πιστεύεις ότι θα κερδίσει; ο γκραντ μάστερ ή η «συνολική» ευφυΐα των 1.000.000 παικτών;

grandmaster δεν ήταν ένας αλλά δύο (ο ιστορικός του μέλλοντος ίσως αποδείξει ότι ήταν και περισσότεροι)
που μοιραζόταν αλληλοδιάδοχα (και από ότι φαίνεται τουλάχιστον στο κουκούλωμα των σκανδάλων και ταυτόχρονα) την "συνολική ευφυ'ί'α" των παικτών

simosx έγραψε:Ήμασταν εντάξει με τις υπέρμετρες παροχές και η μειοψηφία που γνώριζε ότι οι σπατάλες δε μπορούσαν να καλυφθούν, δεν ακουγόντουσαν.

Θα χαρακτήριζα το "υπέρμετρες παροχές" (αν και προσωπικά δεν θεωρώ καμμία παροχή ως υπέρμετρη) ως "στάχτη στα μάτια",
ώστε η διαπλοκή, η διαφθορά, και η λοβιτούρα, όχι μόνο να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αλλά να προστατεύονται και νομοθετικά (βλέπε νόμο περί ευθύνης υπουργών, βουλευτική ασυλία και πολλά άλλα)

simosx έγραψε: η αριστερά είναι κατά της επιχειρηματικότητας

Αυτό απο πού προκύπτει;

simosx έγραψε:Οι πολιτικοί δημαγωγούν

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω "και ψεύδονται".
Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε την γνωστή παροιμία σε: "ο ψεύτης και ο κλέφτης 40 χρόνια χαίρονται"
και πως να μήν χαίρονται όταν ακόμα και τώρα αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή ενώ θα έπρεπε να βλέπουν μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις
(το αντίθετο με οδηγεί σε ανατριχιστικά συμπεράσματα για το μέγεθος των κομματικών στρατών ένθεν και ένθεν και που ουσιαστικά με το βόλεμα αυτών διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας,
ο οποίος με τον τρόπο αυτό λειτουργούσε και λειτουργεί ως υπομόχλιο της διαπλοκής και της διαφθοράς),
θρασύτατα ο ένας ζητά αυτοδυναμία και ο άλλος πρωτιά...........

Ναι λοιπόν θα ψηφίσω!

fkol k4 έγραψε:Τις προτάσεις περί οικολόγων, πειρατών και λοιπών καρτούν, θα τις εκλάβω απλά ως χιούμορ...

γιατί;

τουλάχιστον όλοι αυτοί που τους χαρακτηρίζεις καρτούν, κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να προβάλλουν και να στηρίξουν την άποψή τους όποια και αν είναι αυτή.
Θα μπορούσα έτσι να πώ και εγώ πως το λευκό και η αποχή που αντιπροτείνεις μου θυμίζει το ανέκδοτο "δεν γ@@@ς που δεν γ@@@ς, δεν πας για ψάρεμα....¨
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Μάιος 2012, 19:54

Th P έγραψε:
simosx έγραψε:
fkol k4 έγραψε:Τις προτάσεις περί οικολόγων, πειρατών και λοιπών καρτούν, θα τις εκλάβω απλά ως χιούμορ...

γιατί;

τουλάχιστον όλοι αυτοί που τους χαρακτηρίζεις καρτούν, κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να προβάλλουν και να στηρίξουν την άποψή τους όποια και αν είναι αυτή.
Θα μπορούσα έτσι να πώ και εγώ πως το λευκό και η αποχή που αντιπροτείνεις μου θυμίζει το ανέκδοτο "δεν γ@@@ς που δεν γ@@@ς, δεν πας για ψάρεμα....¨

Ήμουν σίγουρος πως κάποιος θα παρεξηγηθεί από αυτή τη φράση... :lol:

Λοιπόν, να ξεκαθαρίσω πως δεν αντιπροτείνω κάτι, ούτε λευκό ούτε αποχή ούτε κάποιο κόμμα ούτε κάποια ιδεολογία.
Στην πραγματικότητα, δηλώνω πως δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσω (ναι, δεν θα απέχω) και το πιθανότερο είναι να το αποφασίσω την τελευταία στιγμή (Κυριακή δηλαδή).
Απλά λέω πως δεν κατακρίνω κάποιον που θα απέχει, ή που θα ψηφίσει με οποιοδήποτε σκεπτικό και μπορώ να καταλάβω την οπτική οποιουδήποτε.
Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο ότι κάποιος ερμηνεύει μια ψήφο με βάση το συμφέρον του.
Μια ψήφος είναι ακριβώς αυτή που είναι και δεν χωρά ερμηνεία. Αν δεν υπάρχει σαν επιλογή, κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε τι θα μπορούσε να μετατραπεί.

Όσο για το αν χαρακτηρίζω κάποιους καρτούν, ε, και τί έχουν τα καρτούν;
Μια χαρά διασκεδαστικά είναι. Απλά δεν τα βάζεις να κυβερνήσουν.
Κι εμένα μπορεί να με χαρακτηρίζει οποιοσδήποτε όπως νομίζει, δικαίωμα του καθενός είναι να σχηματίζει άποψη για ό,τι θέλει.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Μάιος 2012, 20:05

fkol k4 έγραψε:Όσο για το αν χαρακτηρίζω κάποιους καρτούν, ε, και τί έχουν τα καρτούν;
Μια χαρά διασκεδαστικά είναι. Απλά δεν τα βάζεις να κυβερνήσουν.

Αυτοί που χαρακτηρίζεις διασκεδαστικούς (πχ οικολόγοι), συμμετέχουν ενεργά σε κυβερνητικά σχήματα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.....
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Μάιος 2012, 20:16

Th P έγραψε:Αυτοί που χαρακτηρίζεις διασκεδαστικούς (πχ οικολόγοι), συμμετέχουν ενεργά σε κυβερνητικά σχήματα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.....

Μπορούν να κυβερνούν όπου θέλουν, ακόμα και εδώ αν το αποφασίσει αρκετά μεγάλο ποσοστό. Αυτό είναι το νόημα της Δημοκρατίας, να σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Από εκεί και πέρα όμως, Δημοκρατία σημαίνει και το να διατηρούμε το δικαίωμα προσωπικής γνώμης σωστά;
Πληροφοριακά, δεν χαρακτηρίζω διασκεδαστικό το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα, αλλά τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του.

Να με συγχωρεί όποιος διαφωνεί με την άποψή μου αυτή, αλλά έτσι κι αλλιώς η άποψη ενός ατόμου είναι απλά η άποψη ενός ατόμου, έτσι δεν είναι;
Δεν επηρεάζω και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, ούτε χρωστώ απολογία για την προσωπική μου άποψη.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Μάιος 2012, 20:26

fkol k4 έγραψε:Πληροφοριακά, δεν χαρακτηρίζω διασκεδαστικό το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα, αλλά τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει όπως αυτός νομίζει,
όμως όταν μία κρίση εκφέρεται δημόσια πρέπει και να υποστηρίζεται.
Έτσι λοιπόν θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πως και γιατί σε διασκεδάζουν οι εν Ελλάδι εκπροσώποι του οικολογικού κινήματος (και δεν αναφέρομαι στον Βεργή).
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 04 Μάιος 2012, 21:30

στο διαδίκτυο υπάρχουν ομιλίες από όλα τα κόμματα. Από τη στιγμή που έχουμε μια επιλογή έστω και μικρού κόμματος, θα έχουμε λίγα λευκά-άκυρα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Μάιος 2012, 21:48

Αγαπητέ Th P, έχω αρκετή ώρα μπροστά μου αυτές τις γραμμές και σκέφτομαι αν θα πρέπει ή όχι να τις υποβάλλω.
Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να υποχρεούμαι να δικαιολογήσω την άποψή μου αυτή ειδικά αφού δεν διεκδικώ μέσω αυτής κανένα αλάθητο, και ειλικρινά δεν περίμενα να θιγεί κάποιος σε αυτό το βαθμό από μια τόσο ηπίως εξεφρασμένη αρνητική άποψη.
Στο συγκεκριμένο φόρουμ, έχουν ειπωθεί κατά καιρούς βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί προς πολλές κατευθύνσεις και ποτέ δεν έχει ζητηθεί λογαριασμός ή αιτιολόγηση από όσους τις εξέφρασαν.
Ως εκ τούτου, το ότι με εγκαλείς να απολογηθώ για μια προσωπική άποψη μου είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο και συνεπώς δεν θα το κάνω όσο και αν σε εκτιμώ.
Θα θεωρήσω δε πως ή έγκληση αυτή οφείλεται στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί γενικότερα στη χώρα.
Αυτό που θα κάνω και ελπίζω να το βρίσκεις ικανοποιητικό, είναι να σου ζητήσω προσωπικώς συγγνώμη για το ότι σε στενοχώρησα με τη άποψή μου αυτή.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 04 Μάιος 2012, 22:31

fkol k4 έγραψε:Ως εκ τούτου, το ότι με εγκαλείς να απολογηθώ για μια προσωπική άποψη μου είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο και συνεπώς δεν θα το κάνω όσο και αν σε εκτιμώ.

Δε σε εγκαλεί να απολογηθείς, μη το βλέπεις έτσι.Είναι προσωπική σου άποψη και μπορεί να γνωρίζεις κάτι περισσότερο.Αυτό το περισσότερο σου ζητά να πεις, το οποίο σε μια δημόσια συζήτηση θα έπρεπε να περιγραφεί , στο ελάχιστο ίσως.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Μάιος 2012, 22:32

Φίλτατε συνφορουμίτη fkol k4 δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη για την άποψή σου και λυπάμαι που θεωρείς ότι σε "εγκάλεσα σε απολογία".

Ο λόγος της παρέμβασής μου στο θέμα είναι ότι το θεωρώ πολύ σημαντικό ιδιαίτερα μιας και απομένουν λίγες ώρες μέχρι τις εκλογές.

Απλώς γνώμη μου είναι ότι οι δημόσιοι χαρακτηρισμοί "καρτούν" και "διασκεδαστικός" σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πολιτική κίνηση, χρήζουν αιτιολόγησης.

Δεν θα είχα παρέμβει (ίσως και να το είχα κάνει αλλά με διαφορετικά επιχειρήματα)
αν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί αφορούσαν το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος και όχι συγκεκριμένη μερίδα του, ακόμα και αν ήταν πολύ βαρύτεροι.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 04 Μάιος 2012, 22:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων