Τι πιστεύετε θα σημαίνει έξοδος από το ευρώ;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τι πιστεύετε θα σημαίνει έξοδος από το ευρώ;

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 23 Μάιος 2012, 16:45

lepidas έγραψε:έξοδος απο το ευρώ σημαίνει ανάπτυξη της χώρας. το ευρώ όταν σχεδιάστηκε(το ευρώ μαζί με την πολιτική του) δεν σχεδιάστηκε για όλα τα κράτη ή και δεν σχεδιάστηκε για να παραμείνει σε όσα κράτη το επέλεξαν.σα να λέμε με το ζόρι να θέλει κάποιος να τρέξει ένα πρόγραμμα των windows σε ubuntu. απλά δεν γίνεται

H Ρουμανια κ η Βουλγαρια κ ολες οι χωρες της Ανατολικης Ευρωπης γιατι δεν αναπτυσονται εξω απο το ευρω κ μπαινοβγαινουν στο ΔΝΤ.Στην Ελλαδα αναπτυξη υπηρξε λιγο πριν το ευρω κ για να μπουμε στο ευρω (κ ισως ναταν κ μουφα αναπτυξη) ενω παραδοσιακα κ με την δραχμη φτωχια ειχαμε ('60 '70 '80).Με την δραχμη το κρατος θα δινει αυξησεις -κατω του πληθωρισμου- κ επειδη ο πληθωρισμος θαναι βαρβατος στην ουσια θα υπαρχουν μειωσεις μισθων. Θεωρητικα ετσι θα γινουμε ανταγωνιστικοι αλλα πρακτικα υπαρχουν πολλοι λογοι ακομα κ ετσι να μην γινουμε ανταγωνιστικοι (αλλα ας μην το προδικαζω). Μεγαλοι χαμενοι θα ειναι οσοι εχουν αποταμιευσεις στην ελλαδα γιατι θα τις φαει ο πληθωρισμος. Απο την αλλη οσοι τις εχουν εξω θα μπορεσουν να τα αγορασουν ολα κοψοχρονια αφου ολοι εδω θα ειναι παμφτωχοι.Αυτο που ζουμετωρα την μειωση εισοδηματος θα συνεχισουμε να το ζουμε κ πιο εντονα απλα το χρημα θα μας το τρωει ο πληθωρισμος κ οχι τα χαρατσια.Κ πειτε μου ενα τροπο να φυγουμε απο το ευρω χωρις να προκαλεσουμε προβλημα στην ΕΕ γιατι αν προκαλεσουμε προβλημα ειναι δεδομενο οτι δεν θα εχουμε καμια υποστηριξη απο την ευρωπη ,κ πολυ πιθανο η ΕΕ να δημιουργησει κ εμποδια για στην αναπτυξη της χωρας.Κ πιο συγκεκριμενα , αν δημιουργησουμε μεγαλο προβλημα, γιατι να μην μας κοψει καθε επιδοτηση κ να μην σταματησει να αγοραζει τα ελληνικα προιοντα ;Κ αν τους βαλουμε φέσι μεγαλο γιατι αυτοι να μην σταματησουν καθε πωληση προς εμας;Σιγουρα μια αδυνατη χωρα δεν χρειαζετε ισχυρο νομισμα αλλα μην μιλαμε μονο θεωρητικα ,κ να δουμε το προβλημα στις πραγματικες του διαστασεις με ολες τις οικονομικες κοινωνικες κ πολιτικες παραμέτρους
Λειτουργικό ⇛ lxde debian 12
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 23 Μάιος 2012, 23:22

simosx έγραψε:Η Ελλάδα έχει (νομίζω) ως βασική πηγή εσόδων τον τουρισμό, κατά βάση από την Ευρώπη. Με κοινό νόμισμα, ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα.
Ακόμα, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να εξαχθούν πιο εύκολα στις αγορές της Ευρώπης.

Με ελεγχόμενη υποτίμηση ακόμα καλύτερα και ευκολότερα.
simosx έγραψε:όλα τα δάνεια που παίρναμε με πολύ χαμηλό επιτόκιο

Όχι πια.
simosx έγραψε:Η ελληνική κοινωνία είναι πολωμένη, και η έξοδος από το ευρώ θα καταστρέψει την όποια θετική διάθεση που υπάρχει, και θα μείνουμε οπισθοδρομική χώρα για δεκαετίες.

Δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζουμε την ευρωπαϊκή ένωση με την ευρωζώνη-νομισματική ένωση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 24 Μάιος 2012, 01:08

Αν δεν κανω λαθος ο τουρισμος ειναι το 10% του ΑΕΠ κ αν βασιστουμε σε αυτον ειμαστε καταδικασμενοι να παραμεινουμε πολυ φτωχοι γιατι μας συναγωνιζενται οι χωρες της Β Αφρικης κ κυριως η Τουρκια που εχει τις παρομοιες ακτες ,παρομοιους αρχαιολογικους χωρους κ παρομοιο τοπιο στο 1/3 των δικων μας τιμων.Αν αυτες οι χωρες δεν ειχαν τοση βια εδω κυριολεκτικα θα βαραγαμε μυγες.

@dim459 για πες μας πως εγκαταλειπουμε το ευρω χωρις ντομινο ή αλλες παρενέργειες στην ΕΕ κ χωρις να τα τσουγκρισουμε με την Ευρωπη;Το χρεος το πληρωνουμε ή όχι
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 24 Μάιος 2012, 14:33

Off topic:
Δυστυχώς ο καπιταλισμός στην νεοφιλελεύθερή του εκδοχή αποδεικνύεται πιο σκληροπυρηνικός κι απο το σοβιετικό καθεστώς στην εποχή του. Οι σοβιετικοί τουλάχιστον αφού διαπίστωσαν ότι η δική τους υλοπόιησή του κομμουνισμού έφερνε περισσότερη δυστυχία από τα προβλήματα που έλυνε, σταδιακά αυτοδιαλύθηκαν. Οι καπιτάλες δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοδιαλυθούν, περιμένουν να τους διαλύσει κάποιος άλλος.

Το ζήτημα της επανάστασης που αναφέρθηκε δεν είναι θέμα εκλογών ή θέμα δράσεων βίας, είναι ζήτημα δημιουργίας δομών αυτοοργάνωσης, αυτοεκπαίδευσης, αυτόνομης παραγωγής.

Το σύστημά σας έχει αποτύχει. Οι αντιφάσεις οι οποίες βιώνουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα είναι απλώς η συμπτωματολογία.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 24 Μάιος 2012, 21:52

logari81 έγραψε:Off topic:
Δυστυχώς ο καπιταλισμός στην νεοφιλελεύθερή του εκδοχή αποδεικνύεται πιο σκληροπυρηνικός κι απο το σοβιετικό καθεστώς στην εποχή του. Οι σοβιετικοί τουλάχιστον αφού διαπίστωσαν ότι η δική τους υλοπόιησή του κομμουνισμού έφερνε περισσότερη δυστυχία από τα προβλήματα που έλυνε, σταδιακά αυτοδιαλύθηκαν. Οι καπιτάλες δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοδιαλυθούν, περιμένουν να τους διαλύσει κάποιος άλλος.

Το ζήτημα της επανάστασης που αναφέρθηκε δεν είναι θέμα εκλογών ή θέμα δράσεων βίας, είναι ζήτημα δημιουργίας δομών αυτοοργάνωσης, αυτοεκπαίδευσης, αυτόνομης παραγωγής.

Το σύστημά σας έχει αποτύχει. Οι αντιφάσεις οι οποίες βιώνουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα είναι απλώς η συμπτωματολογία.

Να το βαλω μεσα στο topic.Να αυτοεκπαιδευτουμε, να αυτοοργανωθουμε κ να αποκτησουμε αυτονομη παραγωγη μεσα ή εξω απο το ευρω;Φοβαμαι πως εξω ισως να χρειαστει να αυτοικανοποιηθουμε παραλληλα...
Οσο για το συστημα σιγουρα βουλιαζει κ ειναι θεμα χρονου να αντικατασταθει απο καποιο αλλο παλι καπιταλιστικο κ -ελπιζω- πιο ανθρωπινο κ δικαιο
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 24 Μάιος 2012, 23:09

dubuntu έγραψε:@dim459 για πες μας πως εγκαταλειπουμε το ευρω χωρις ντομινο ή αλλες παρενέργειες στην ΕΕ κ χωρις να τα τσουγκρισουμε με την Ευρωπη;

Ποιος είπε χωρίς παρενέργειες;
Αν πάντως το <<χωρίς παρενέργειες>> ερμηνεύεται ως συνέχεια της παρούσας κατάστασης και της συναφούς οικονομικής πολιτικής, προτιμώ το <<με παρενέργειες>>. Όσο για το ντόμινο, μάλλον πρέπει να απασχολεί περισσότερο άλλους.
dubuntu έγραψε:Το χρεος το πληρωνουμε ή όχι

Προφανώς όχι, τουλάχιστον στο σύνολό του και με τους υφιστάμενους όρους. Η οικονομική κρίση δε γίνεται να έχει μονομερή αντίκτυπο.
Όταν χαράζεις <<κεντρικά>> οικονομικές πολιτικές εντός της ένωσης, οι οποίες είναι αναμενόμενο να έχουν δυσμενέστατες επιδράσεις στην περιφέρεια (φαντάζομαι ότι είναι αντιληπτό ότι όλος ο νότος -και όχι μόνο- έχει πληγεί σοβαρότατα) τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να παρέχεις αντισταθμιστικά μέτρα-οφέλη (και αυτό ΔΕΝ σημαίνει δανεικά). Αν δεν το κάνεις προφανώς επιβεβαιώνεις τις κατηγορίες περί δύο ταχυτήτων.
Επειδή λοιπόν ψυχολογικώς δεν είμαι έτοιμος να γίνω φιλιππινέζα, ψηφίζω δαγκωτές τις <<παρενέργειες>>.
Προτιμώ λόγω επακόλουθου κόστους εισαγωγών το χιλιαράκι που είχαμε το 70 σε σχέση με το 2.3 τζιπ που έχω τώρα, σε συνδυασμό όμως με την αξιοπρέπειά μου και την ψυχική μου υγεία, η οποία έχει αρχίσει εσχάτως να τίθεται εν αμφιβόλω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 25 Μάιος 2012, 00:33

dim459 έγραψε:
dubuntu έγραψε:@dim459 για πες μας πως εγκαταλειπουμε το ευρω χωρις ντομινο ή αλλες παρενέργειες στην ΕΕ κ χωρις να τα τσουγκρισουμε με την Ευρωπη;

Ποιος είπε χωρίς παρενέργειες;
Αν πάντως το <<χωρίς παρενέργειες>> ερμηνεύεται ως συνέχεια της παρούσας κατάστασης και της συναφούς οικονομικής πολιτικής, προτιμώ το <<με παρενέργειες>>. Όσο για το ντόμινο, μάλλον πρέπει να απασχολεί περισσότερο άλλους.
dubuntu έγραψε:Το χρεος το πληρωνουμε ή όχι

Προφανώς όχι, τουλάχιστον στο σύνολό του και με τους υφιστάμενους όρους. Η οικονομική κρίση δε γίνεται να έχει μονομερή αντίκτυπο.
Όταν χαράζεις <<κεντρικά>> οικονομικές πολιτικές εντός της ένωσης, οι οποίες είναι αναμενόμενο να έχουν δυσμενέστατες επιδράσεις στην περιφέρεια (φαντάζομαι ότι είναι αντιληπτό ότι όλος ο νότος -και όχι μόνο- έχει πληγεί σοβαρότατα) τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να παρέχεις αντισταθμιστικά μέτρα-οφέλη (και αυτό ΔΕΝ σημαίνει δανεικά). Αν δεν το κάνεις προφανώς επιβεβαιώνεις τις κατηγορίες περί δύο ταχυτήτων.
Επειδή λοιπόν ψυχολογικώς δεν είμαι έτοιμος να γίνω φιλιππινέζα, ψηφίζω δαγκωτές τις <<παρενέργειες>>.
Προτιμώ λόγω επακόλουθου κόστους εισαγωγών το χιλιαράκι που είχαμε το 70 σε σχέση με το 2.3 τζιπ που έχω τώρα, σε συνδυασμό όμως με την αξιοπρέπειά μου και την ψυχική μου υγεία, η οποία έχει αρχίσει εσχάτως να τίθεται εν αμφιβόλω.

Οποιος εχει 2.3 τζιπ δεν είναι ο μεσος ελληνας .Oμοιως κ οποιος εχει χρηματα στο εξωτερικο .Ο μεσος ελληνας αυτη την στιγμη αγωνιζεται απλα για να εχει μια εργασια για οσους δεν το ξερουν.Αν το ντομινο που θα γίνει ειναι μικρο απλα θα μας παρατησουν στην τυχη μας να τα βγαλουμε περα μονοι μας.Αν ειναι μεγαλο σιγουρα θα υπαρξει απαντηση αμεση ή εμμεση.(πχ γιατι να μην αναγνωρισουν τα Σκοπια σαν Μακεδονια;).Πριν καταληξουμε οτι φταινε οι ξενοι για την φτωχια μας -ισως κ να φταινε λιγο- εμεις δεν φταιμε πολυ σε τιποτα; Ειμαστε τιμιοι, εργατικοι κ παραγωγικοι ;Δεν κλεβει κ δεν λαδωνεται κανεις σε αυτη την χωρα ;Μηπως πρεπει πρωτα να δουμε την δικια μας καμπουρα κ μετα οτιδηποτε αλλο;
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 25 Μάιος 2012, 22:36

dubuntu έγραψε:Οποιος εχει 2.3 τζιπ δεν είναι ο μεσος ελληνας

Φαντάσου δηλαδή να ομολογήσω ότι έχουμε δύο 2.3 τζιπ και ένα παλιό μικρό κάβα, προφανώς είμαι Ελβετός.
Και όμως δεν είμαι.
'Οταν τα πήραμε όμως, η βενζίνη είχε 0,50 το λίτρο και όχι 1,80.
Πραφανώς βγάζαμε ικανοποιητικά χρήματα και τα συντηρούσαμε, ενώ τώρα ο μισθός της γυναίκας μου έχει πέσει στο μισό, ενώ τα δικά μου έσοδα σαν ελεύθερου επαγγελματία (δικηγόρου) 20 περίπου ετών, δεν τολμώ να στα αναφέρω, πρώτον γιατί ντρέπομαι και δεύτερον διότι δε θα το πιστέψεις ότι είναι τόσο χαμηλά.
Πιστεύω ότι είμαστε πολύ-πολύ εργατικοί σα λαός και ακόμα πιο εργατικοί όταν πληρωνόμαστε ανάλογα με την εργασία που προσφέρουμε και όχι με μπανάνες. Φαντάζομαι ότι όλοι το ίδιο πιστεύετε για τους εαυτούς σας, και αν κάνετε μια ανασκόπηση το ίδιο θα διαπιστώσετε για τους γονείς σας και τους παππούδες σας.
Επειδή λοιπόν είμαστε εργατικοί μας αξίζει να ζούμε καλά και όχι να φυτοζωούμε, μας αξίζει να έχουμε ένα καλό σπίτι, ένα ασφαλές αυτοκίνητο, χρήματα για διασκεδάζουμε που και που και κυρίως καλή διάθεση για να απολαμβάνουμε τη ζωή μας και όχι αυτοκτονικές τάσεις λόγω ανασφάλειας και εξαθλίωσης.
Την αυτοκριτική που λες θα την κάνω όταν θα μπορώ να καθορίζω και τις αποφάσεις που αφορούν στη χώρα μου, κάτι που δεν έχει συμβεί από την απελευθέρωση από τους Τούρκους έως και σήμερα.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 25 Μάιος 2012, 23:14

dim459 έγραψε:δε θα το πιστέψεις ότι είναι τόσο χαμηλά.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα σε πιστέψει πάντως, μην αμφιβάλλεις γι αυτό.

Όσον αφορά την παραμονή της χώρας στο €υρώ ή όχι, πιστεύω πως το θέμα δεν είναι άσπρο-μαύρο, πιθανότατα για κανέναν (ή τουλάχιστον όχι για τους περισσότερους).
Ουσιαστικά, όλοι αναζητούμε την καλύτερη (ή έστω τη λιγότερο επώδυνη) λύση.

Αν και υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στο €υρώ, οφείλω να αναγνωρίσω πως αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Όπως επίσης όμως, δε λέει τίποτα από μόνη της και η έξοδος από τη νομισματική ένωση.
Ουσιαστικά το θέμα είναι το τι θα γίνει μετά.
Όλοι μέσα μας έχουμε μια άποψη (σωστή ή λάθος κανείς δεν ξέρει, μόνο ο χρόνος θα δείξει) για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε επιλογής από αυτές τις δύο. Έτσι, σταθμίζουμε τα οφέλη και τα αρνητικά και κλίνουμε προς τη μία ή την άλλη άποψη.
Όλοι όμως έχουμε κάποιες παραδοχές για τους συλλογισμούς μας.
Για παράδειγμα, οι περισσότεροι που υποστηρίζουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο €υρώ, θεωρούν πως αυτό πρέπει να γίνει εν μέσω και άλλων ενεργειών που θα μπορέσουν να φέρουν μια ανάκαμψη της οικονομίας. Το να παραμείνει η χώρα στο €υρώ λειτουργώντας όπως λειτουργεί τώρα, είναι σαφώς δώρον άδωρον και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Άρα, το €υρώ δεν είναι αυτοσκοπός ούτε και θα πρέπει να το δεχόμαστε με οποιοδήποτε τίμημα, αλλά εξυπηρετεί μόνο αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης της κατάστασης.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την έξοδο από αυτό. Ενδεχομένως με την άσκηση μιας έξυπνης πολιτικής, μακροπρόθεσμα μια τέτοια ενέργεια να αποβεί θετική. Αν βγούμε όμως απλά για να βγούμε και επειδή οι κακοί €υρωπαίοι μας πιέζουν, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας νομίζω καταθέτει την άποψή του σύμφωνα με το ποιος δρόμος θεωρεί πως προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες.

Επίσης, καλό θα ήταν να λείπουν οι μπηχτές μεταξύ των μελών, δεν είμαστε σε προεκλογικό πάνελ, απλά τις απόψεις μας καταθέτουμε και όλοι μας λίγο ως πολύ έχουμε επηρεαστεί από την υπάρχουσα κατάσταση. Το να διαφημίζουμε πως είμαστε περισσότερο πληγέντες ή οτιδήποτε άλλο, δεν προωθεί τη συζήτηση.
Λίγο ηρεμία παιδιά...
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 26 Μάιος 2012, 00:12

dim459 έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζουμε την ευρωπαϊκή ένωση με την ευρωζώνη-νομισματική ένωση.

με τι να την ταυτίσουμε; πολιτική ένωση δεν έχουμε, στρατιωτική ένωση δεν έχουμε. Αυτό που κερδίσαμε από το 2002 για οκτώ χρόνια περίπου είναι να έχουμε δανεισμό με 1% λόγω ευρώ. Εμείς σπαταλήσαμε τα χρήματα. Μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί, αρκεί να μπει μια τάξη στο κράτος.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων