Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

Δημοσίευσηαπό clepto » 11 Αύγ 2012, 18:59

Dimitrios.gr έγραψε:την αποτυχία επιτυχία
αυτό είναι υποκειμενικό...

εγώ πιστεύω ότι το gnome 3 είναι καλύτερο από το 2...

εμένα το Gnome shell όποτε ήθελα να προγραμματίσω με ικανοποιούσες καλύτερα από οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον...πιστεύω ότι η δυνατότητα που σου δίνει με ένα κίνημα του ποντικιού να βλέπεις όλα τα παράθυρα είναι φοβερή! καμία σχέση με το expo του compiz (αν δεν κάνω λάθος αυτό πρέπει να είναι)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 12 Αύγ 2012, 00:47

Dimitrios.gr έγραψε:δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι το gnome 3 είναι ποιο βολικό απο gnome 2

Γιατί λαμβάνεις ως δεδομένο ότι υπάρχει μια ενιαία άποψη ή εν πάσει περιπτώσει μια κοινή συνισταμένη ;
Προφανώς οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι βολεύονται έτσι και κάποιοι αλλιώς.
Εγώ πχ όπως έγραψα και παραπάνω ουδέποτε δούλεψα τόσο αποδοτικά όσο με το gnome-shell.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 12 Αύγ 2012, 01:08

dim459 έγραψε:
Dimitrios.gr έγραψε:δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι το gnome 3 είναι ποιο βολικό απο gnome 2

Γιατί λαμβάνεις ως δεδομένο ότι υπάρχει μια ενιαία άποψη ή εν πάσει περιπτώσει μια κοινή συνισταμένη ;
Προφανώς οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι βολεύονται έτσι και κάποιοι αλλιώς.
Εγώ πχ όπως έγραψα και παραπάνω ουδέποτε δούλεψα τόσο αποδοτικά όσο με το gnome-shell.

Αυτό ακριβώς. Καθένας όπως βολεύεται. Όσες φορές προσπάθησα να γυρίσω σε KDE, έμενα 2-3 μέρες, ώσπου μου την έσπαγε ότι δεν είναι σαν το GNOME και το έβγαζα. Αντίθετα, το XFCE προσωπικά το βρίσκω πιο εύχρηστο από το KDE, ωστόσο δεν αμφισβητώ τη μεγάλη πλειοψηφία που διαφωνεί μαζί μου.

Ο καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο για παράδειγμα, ενώ χρησιμοποιεί GNOME, όταν θέλει να κάνει τη δουλειά του, μεγιστοποιεί ένα μαύρο παράθυρο τερματικού και ανοίγει τα πάντα από εκεί. Από εφαρμογές command-line μέχρι browsers όπως ο firefox. Μια φορά που του έδωσα το δικό μου laptop για να μου δείξει κάτι, το έγχρωμο customized τερματικό μου του φάνηκε πολύ fancy και του έβαλα tty1 για να "ηρεμήσει".

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα. Το θέμα είναι ότι ο χρόνος των developers είναι περιορισμένος και καλώς ή κακώς είναι στο χέρι τους να κατευθύνουν τη δουλειά τους όπου αυτοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Αύγ 2012, 21:08

....
δεν μπορω να καταλάβω γιατι προσπαθούμε να κανουμε την αποτυχία επιτυχία και μάλιστα να την επαινούμε .....
το δικαιολογώ όμως εαν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει :P ....

Το GNOME Panel είναι λιγότερο χρηστικό από τα GNOME Shell και Unity.
Και αυτά είναι τα σωστά τους ονόματα και όχι 'gnome 2 ή 3'.

Αν εξαιρέσουμε θέματα με οδηγούς καρτών γραφικών, τότε για την προχωρημένη χρήση του π.χ. Unity, βλέπεις τους οδηγούς
στο
http://randall.executiv.es/unity_guides
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 13 Αύγ 2012, 13:58

Πέρασε πολὺς καιρὸς μέχρι νὰ ξαναγράψω τὴν ἄποψή μου γιὰ τὸ θέμα (ὄχι ὅτι ἔχασε ἡ Βενετιὰ βελόνι, φυσικά!). Κατὰ πρῶτον, νὰ «γκρινιάξω» γιὰ τὸ τσουβάλιασμά μου - δράστης ὁ Σίμος - μὲ τοὺς «ἐχθροὺς» τοῦ Ubuntu. Ἡ ἀρνητικὴ γνώμη ποὺ σχημάτισα γιὰ τὸ Gnome Shell ἀρχικά καὶ γιὰ τὸ Unity στὴ συνέχεια δὲν ἔχει ἀναιρεθεῖ μέχρι τώρα, ποὺ κάπως καταλάγιασε ὁ πρῶτος ἀχός. Πρόκειται γιὰ μιὰ διαφωνία «ἰδεολογική», οὔτως εἰπεῖν, καὶ ὄχι τόσο αἰσθητικὴ ἢ λειτουργική (ἂν καὶ ὑπάρχει καὶ αὐτὴ ἡ παράμετρος). Καὶ ἐνισχυτικὴ πρὸς τὴ θέση μου ἔρχεται καὶ ἡ κίνηση τῆς Canonical νὰ ἐγκαταλείψει τὸ Kubuntu, δηλαδὴ νὰ περιοριστεῖ στὸ πλασάρισμα τοῦ Unity/πανάκειας. Τοῦ Unity ποὺ θὰ «παίζει» σὲ κάθε συσκευὴ καὶ κάθε μέγεθος ὀθόνης, ἀπὸ smartphones μέχρι graphics workstations, προσπαθώντας νὰ καλύψει τὶς ἀνάγκες ὅλων: τοῦ ἁπλοῦ οἰκιακοῦ χρήστη, τοῦ γραφίστα, τοῦ συγγραφέα, τοῦ προγραμματιστῆ, τοῦ μουσικοῦ...
Ὡραῖα! Καὶ ἐμεῖς οἱ παλιοὶ χρῆστες, ποὺ στηρίξαμε ὅσο δὲν παίρνει τὸ παλιό, καλὸ Ubuntu; Πρῶτον: Γιατί θὰ πρέπει νὰ προσαρμοστοῦμε σὲ κάτι ποὺ δὲν μᾶς βολεύει (ὅσους ἀπὸ μᾶς δὲν μᾶς βολεύει, γιὰ νὰ μὴν παρεξηγοῦμαι); Γιατί θὰ πρέπει, χάριν τῆς «φαεινῆς» ἐκείνων ποὺ εἶδαν «πεδίον δόξης λαμπρὸν» μὲ τοὺς χρῆστες ποὺ θὰ αὐτομολήσουν ἀπὸ τὴν M$ μετὰ τὴν ἀναμενόμενη ἀποτυχία τῶν 8 καὶ φαντασιώθηκαν κέρδη καὶ μεγάλα μερίδια στὴν πίττα τῆς ἀγορᾶς, νὰ μὴν μποροῦμε οὔτε κἂν νὰ βοηθᾶμε τοὺς νέους χρῆστες, ἀφοῦ δὲν δουλεύουμε Unity; Γιατί θὰ πρέπει ὁ ἐπαγγελματίας, τοῦ ὁποίου ὁ ὑπολογιστὴς εἶναι ἐργαλεῖο δουλειᾶς καὶ ὄχι κατ' ἀνάγκην ἀντικείμενο μελέτης, νὰ πρέπει νὰ ἀφιερώσει κάποιες ἐργατοῶρες τοῦ (ἐνδεχομένως) πολύτιμου χρόνου του γιὰ νὰ μάθει νὰ δουλεύει τὸ ἴδιο γρήγορα στὸ νέο περιβάλλον ὅσο καὶ στὸ - ἐργονομικὰ μελετημένο καὶ σωστό - παλιό;
Γιατί, ἐν τέλει, νὰ γινόμαστε ὀπαδοί, ἀντὶ γιὰ χρῆστες, καὶ νὰ ὑψώνουμε τὴ σημαία τῆς Canonical ἐθελοντικά, καταπίνοντας τὶς ὅποιες διαφωνίες μας, λὲς καὶ πρόκειται γιὰ τὴν «ὁμαδάρα» μας; Ἢ μήπως γίναμε μέτοχοι καὶ δὲν τό ξέραμε, ὥστε νὰ μᾶς ἐνδιαφέρει ἡ πιθανὴ κερδοφορία τῆς ἑταιρείας «μας»;
Δυστυχῶς διαπιστώνω ὅτι σὲ αὐτὸ ἐδῶ τὸ forum, ποὺ τὸ νοιώθω κάτι σὰν «σπίτι» μου, βρίσκω ὅλο καὶ λιγότερα νὰ μπορῶ νὰ προσφέρω. Καὶ αὐτὸ δὲν μοῦ ἀρέσει καθόλου!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Αύγ 2012, 15:17

monkgr έγραψε:Ἡ ἀρνητικὴ γνώμη ποὺ σχημάτισα γιὰ τὸ Gnome Shell ἀρχικά καὶ γιὰ τὸ Unity στὴ συνέχεια δὲν ἔχει ἀναιρεθεῖ μέχρι τώρα, ποὺ κάπως καταλάγιασε ὁ πρῶτος ἀχός. Πρόκειται γιὰ μιὰ διαφωνία «ἰδεολογική», οὔτως εἰπεῖν, καὶ ὄχι τόσο αἰσθητικὴ ἢ λειτουργική (ἂν καὶ ὑπάρχει καὶ αὐτὴ ἡ παράμετρος).

Πράγματι, η αρνητική άποψη για τα νέα γραφικά περιβάλλοντα δεν είναι τεχνολογική για τους περισσότερους.

monkgr έγραψε:Καὶ ἐνισχυτικὴ πρὸς τὴ θέση μου ἔρχεται καὶ ἡ κίνηση τῆς Canonical νὰ ἐγκαταλείψει τὸ Kubuntu, δηλαδὴ νὰ περιοριστεῖ στὸ πλασάρισμα τοῦ Unity/πανάκειας.

Είτε πρόκειται για εταιρία, είτε για κοινότητα ελεύθερου λογισμικού, είναι σημαντικό να λαμβάνονται αποφάσεις ώστε να υπάρχει ένας στόχος και σκοπός. Τέτοιες αποφάσεις είναι δύσκολες, όμως πρέπει να λαμβάνονται αν θέλουν να υπάρχει βιωσιμότητα.
Για το GNOME Foundation, έπρεπε να γίνει η μετάβαση προς GNOME 3 και GNOME Shell. Η συντήρηση του GNOME 2/GNOME Panel διαιρούσε τους ήδη μειωμένους ανθρώπινους πόρους και έπρεπε να ληφθεί απόφαση να πάνε όλοι μαζί. Για την Canonical έπρεπε να υπάρχει μια βασική γραφική διασύνδεση, όπου γίνονται μελέτες χρηστικότητας και βελτιώνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.
Για το Kubuntu, ανέλαβε μια τρίτη εταιρία να το υποστηρίξει, μαζί με την κοινότητα, και καλά πράττουν.

monkgr έγραψε:Γιατί θὰ πρέπει, χάριν τῆς «φαεινῆς» ἐκείνων ποὺ εἶδαν «πεδίον δόξης λαμπρὸν» μὲ τοὺς χρῆστες ποὺ θὰ αὐτομολήσουν ἀπὸ τὴν M$ μετὰ τὴν ἀναμενόμενη ἀποτυχία τῶν 8 καὶ φαντασιώθηκαν κέρδη καὶ μεγάλα μερίδια στὴν πίττα τῆς ἀγορᾶς, νὰ μὴν μποροῦμε οὔτε κἂν νὰ βοηθᾶμε τοὺς νέους χρῆστες, ἀφοῦ δὲν δουλεύουμε Unity;

Είναι μάλλον ζήτημα επιβίωσης παρά πεδίο δόξας. Με το 1% των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα, το GNU/Linux χρειάζεται την καλύτερη στόχευση στους απλούς χρήστες.
Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά το τερματικό και δεν έχω απαιτήσεις για χρηστικό γραφικό περιβάλλον. Θα μπορούσα να την βγάλω πέρα ως ένας ακόμα απομονωμένος χρήστης ελεύθερου λογισμικού. Πιστεύω όμως ότι για να συντηρηθεί το οικοσύστημα, χρειαζόμαστε τις χρηστικές διασυνδέσεις χρήστη, που είναι χρηστικές και για τον απλό χρήστη. Για να τα βγάλουμε πέρα με το Unity υπάρχουν και οδηγοί στο http://randall.executiv.es/unity_guides που μπορούμε να τα διαβάσουμε σε λίγα λεπτά.

monkgr έγραψε:
Γιατί, ἐν τέλει, νὰ γινόμαστε ὀπαδοί, ἀντὶ γιὰ χρῆστες, καὶ νὰ ὑψώνουμε τὴ σημαία τῆς Canonical ἐθελοντικά, καταπίνοντας τὶς ὅποιες διαφωνίες μας, λὲς καὶ πρόκειται γιὰ τὴν «ὁμαδάρα» μας; Ἢ μήπως γίναμε μέτοχοι καὶ δὲν τό ξέραμε, ὥστε νὰ μᾶς ἐνδιαφέρει ἡ πιθανὴ κερδοφορία τῆς ἑταιρείας «μας»;

Το Ubuntu το έχουμε τσαμπέ, και μέχρι τώρα δεν έχουμε πληρώσει. Θα το έχουμε τσαμπέ και στο μέλλον. Δυνατότητες όπως το Κέντρο λογισμικού επιτρέπουν ώστε μέλη να μπορούν να παράγουν εφαρμογές, και να έχουν την επιλογή να τις διαθέτουν με αμοιβή. Είναι φυσικά στην τσέπη του καθένα να αποφασίσει αν θέλει να πληρώσει.

Πριν λίγους μήνες η εταιρία Instagram πουλήθηκε για 1δις δολλάρια στο Facebook. Ήταν μια εταιρία ενός χρόνου, που κατάφερε να αναπτυχθεί με τη χρήση ενός μεγάλου δικτύου από Ubuntu Server. Για τη χρήση του Ubuntu Server δεν πλήρωσαν κάτι στην Canonical.
Γενικά με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού λαμβάνουμε περισσότερα από όσα δίνουμε πίσω στις κοινότητες και εταιρίες, και είμαστε σε παθητικό.
Αν είναι να έχουμε παράπονα ότι προσφέρουμε περισσότερα από όσα λαμβάνουμε, τότε αυτό μάς πάει μερικά χρόνια στο μέλλον.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 13 Αύγ 2012, 16:08

simosx έγραψε:Για το GNOME Foundation, έπρεπε να γίνει η μετάβαση προς GNOME 3 και GNOME Shell. Η συντήρηση του GNOME 2/GNOME Panel διαιρούσε τους ήδη μειωμένους ανθρώπινους πόρους και έπρεπε να ληφθεί απόφαση να πάνε όλοι μαζί. Γ

αυτο δεν το πολυ καταλαβα....

Μια απλή ερώτηση η microsoft πως πέρασε τα efe στο win 7 ,.... αυτα που για να μην πω ότι είναι ιδια ....αλλα όμοια με του unity ...compiz ....
(ποιος εκανε αντιγραφή άραγε απο το linux)... χωρίς όμως να πειράξει τη αρχική σχεδίαση (λειτουργικότητα του panell ????
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 13 Αύγ 2012, 16:44

Dimitrios.gr έγραψε:Μια απλή ερώτηση η microsoft πως πέρασε τα efe στο win 7 ,.... αυτα που για να μην πω ότι είναι ιδια ....αλλα όμοια με του unity ...compiz ....
(ποιος εκανε αντιγραφή άραγε απο το linux)... χωρίς όμως να πειράξει τη αρχική σχεδίαση (λειτουργικότητα του panell ????
δεν νομίζω ότι αυτό δεν σχετικό...αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω καλά αυτό που θέλω :P
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 13 Αύγ 2012, 18:11

simosx έγραψε:
Είναι μάλλον ζήτημα επιβίωσης παρά πεδίο δόξας. Με το 1% των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα, το GNU/Linux χρειάζεται την καλύτερη στόχευση στους απλούς χρήστες.
Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά το τερματικό και δεν έχω απαιτήσεις για χρηστικό γραφικό περιβάλλον. Θα μπορούσα να την βγάλω πέρα ως ένας ακόμα απομονωμένος χρήστης ελεύθερου λογισμικού. Πιστεύω όμως ότι για να συντηρηθεί το οικοσύστημα, χρειαζόμαστε τις χρηστικές διασυνδέσεις χρήστη, που είναι χρηστικές και για τον απλό χρήστη. Για να τα βγάλουμε πέρα με το Unity υπάρχουν και οδηγοί στο http://randall.executiv.es/unity_guides που μπορούμε να τα διαβάσουμε σε λίγα λεπτά

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κάποιου νομίζω ότι ο simosx έχει δίκιο σ' αυτό το σημείο.... Όταν όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά το ανοιχτό λογισμικό και να το διαδώσουμε καλό είναι να γίνονται τέτοιες ενέργειες, έστω και από εταιρίες που έχουν στόχο οικονομικό, ώστε χρήστες να έρθουν προς τα εμάς.. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος(κατά τη γνώμη μου) για να τους προσεκλύσεις όταν έχουμε μάθει στα win είναι με κάτι αντίστοιχο και πολύ καλύτερο.....

Επειδή σαν κοινότητα δεν έχουμε από πίσω κάποιον να "σπρώχνει" μία διαφημιστική καμπάνια ή να προωθεί το προίον, καλό είναι να αφήσουμε τις διαμάχες για το τι είναι πιο χρηστικό, πιο βολικό, πιο όμορφο......και να κοιτάξουμε πως θα το πάμε μπροστά αυτό το ΤΖΑΜΠΑ πράγμα που έχουμε....... Αν δεν θέλει κανείς να συνεισφέρει, όπως μπορεί και όσο μπορεί, ας μην το κάνει.. Αν δεν του αρέσει το γραφικό περιβάλλον υπάρχουν 2 δρόμοι:
1) να βάλει μία άλλη διανομή και να μην ασχολείται με unity κτλ...
2) αν έχει τις γνώσεις ας πάρει το γραφικό περιβάλλον και ας συνεισφέρει κι αυτός στην κοινότητα όπως όλοι οι προγραμματιστές που το κάνουν δωρεάν....

Προσωπικά στην δουλειά μου, με τα προβλήματα που τρέχω στο laptop μου, από τα 6GB ram τα χρειάζομαι όλα.. Άρα αναγκαστικά δεν θα τρέξω το unity αλλά κάτι άλλο πιο ελαφρύ με λιγότερες απαιτήσεις.. Προσαρμόζομαι στις καταστάσεις και δουλεύω αυτό που μου "κοστίζει" λιγότερο... Αν χρειαστεί να "ψήσω" κάποιον να βάλει Ubuntu θα του δείξω το unity γιατί είναι πιο εφετζίδικο...... Απλά τα πράγματα...

Όλοι εμείς που έχουμε κάποιο καιρό στο ανοιχτό λογισμικό και στις διάφορες διανομές έστω με ένα mate, με λίγο τερματικό παραπάνω θα την βγάλουμε την άκρη... Ας κοιτάξουμε και λίγο όλους αυτούς που τώρα ξεκινάνε και μόλις βλέπουν μαύρη οθόνη με άσπρα γράμματα αλλάζουν δρόμο........
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 13 Αύγ 2012, 19:32

clepto έγραψε:
Dimitrios.gr έγραψε:Μια απλή ερώτηση η microsoft πως πέρασε τα efe στο win 7 ,.... αυτα που για να μην πω ότι είναι ιδια ....αλλα όμοια με του unity ...compiz ....
δεν νομίζω ότι αυτό δεν σχετικό...αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω καλά αυτό που θέλω :P

:problem: :shh: :clap: :wtf: :D :) :angel: ;) :problem:

Δεν απαντάς ??? :lol:
microsoft - linux = γράψατε 1 :lol: :P
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων