Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

Δημοσίευσηαπό corsakias » 16 Μάιος 2009, 16:21

cyberpython έγραψε:Πρώτη επαφή το 2000 με το Mandrake 7.0 από το περιοδικό RAM

Έμεινε μερικές ημέρες εγκατεστημένο και μετά το διέγραψα.
Έπειτα, το 2003 Redhat 9 και Mandrake 9.2 σε ένα μεταχειρισμένο laptop για περίπου 1-1,5 χρόνο (μετά το laptop παρέδωσε πνεύμα).

Τέλος, πριν από περίπου 2 χρόνια είπα να δοκιμάσω το Ubuntu (7.04) και από τότε κόλλησα - αρχικά με dual boot για περίπου 3-4 μήνες και έπειτα αποκλειστικά Ubuntu.

Edit:
Βρήκα και εκείνο το cd από το RAM:
Εικόνα

πωπω τι μου θυμησες τωρα!!
Το 2000 και γω με το mandrake 7 πεδευτικα για κανα εξαμηνο οταν σπούδαζα.
Αργοτερα δεν θυμαμαι παλι με mandrake, ασχοληθηκα για λιγο καιρο και μετα πήγα φανταρος...
και πλεον εδω και ενα μηνα με το ubuntu! :)
Επίπεδο γνώσεων: Linux: ελαχιστη / Προγραμματισμός: οχι / Αγγλικά : Καλά
Ubuntu 9.04(32bit), gnome 2.26.1
Celeron 430 1.80GHz / 3Gb Ram / Nvidia GeForce 8400 gs
corsakias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrish » 16 Μάιος 2009, 17:42

Hi και από εμένα.....βασικα η πρώτη πρώτη επαφή μου ήταν τον 1994 με μια έκδοση που ούτε καν θυμάμαι...βασικα τότε ότι πρωτοξεκινούσαν αν θυμάμαι καλα η red hat και η suse...και τότε είχα ένα hyundai 286 με 2ΜΒ RAM και το μόνο γραφικό τότε ήταν το norton commander και επειδή είχα βαρεθεί το dos είπα να περάσω στο linux το οποίο ομολογώ πως κατα τύχει το έμαθα από έναν θείο μου που είχε γυρίσει από αγγλία...αλλά όταν βγήκαν τα win95 γυρισά σε αυτά μέχρι το 1998 όπου πήρα το πρώτο μου SUSE 5.0 το οποίο έκανα φιλότιμες προσπάθειες για να μου κάτσει σωστά αλλά ποτέ τπτ το καλό και σωστό....έτσι απογητεύτικα και γύρισα στα win98...το 2000 έκανα την δεύτερη απόπειρα με το με το SUSE 6.κάτι... οπού εκεί δεν μου αναγνωρισε τπτ παραπάνω από το Keyboard και την μητρική....ήχο, γραφικά, mouse, εκτυπωτή, scanner και cd-r απλά του ήταν παντελός αδιάφορα με πολύ περισσοτερες φιλότιμες προσπάθειες να το κάνω να παίξει σωστά δεν τα κατάφερα για άλλη μια φορα και έτσι win2000 και μετά στα win xp μέχρι και την στιγμή που βγήκε το ubuntu 6.06... από τοτε κολλήσαμε μαζί....στην αρχή το είχα πάντα dual boot με τα win αλλά όταν βγηκε η έκδοση 8.04 απόφάσια να του κάνω δώρο ένα δικό του ξεχωριστό σώμα γιατί το άξιζε....είχα προβληματάκια αλλά μικρά και αμελητέα....μάλιστα η μεταφορά του σε νέο υπολογιστή δεν έγινε απλά μια νέα εγκατάσταση....όχι εκεί πήγα by the hard way...δηλαδή...έκανα ghost το partition σε ένα άλλο δίσκο και έβαλα το δίσκο στο νέο pc και απλά είχα λειτουργικο έτοιμο....ήρεμα και αβασάνιστα...από τότε με συνεχή upgrade φτάσαμε στο σήμερα όπου έβάλα και σε έναν γνωστό μου το kubuntu 9.04 και είδα πόσο βελτιωμένο ήταν...εγώ που έκανα upgrade σε 9.04 είχα πολλά delay σε πολλά θέματα και είπα μετά από τόσα χρόνια να κάνω το πρώτο format στο linuxaki μου για να δώ το pc μου απλά να πετάει....και να λέω πλεόν linuxara...βέβαια έχω πάλι κάτι τόσοδούλικα θεματάκια αλλά όλα λύνωντε.....
Στην εταιρεία που δουλεύω δεν το έχω βάλει και μία φορα που προσπάθησα είχα το θέμα "Και αν κάτσουμε έμεις στο pc σου πως θα δουλέψουμε" και άλλα τετοια κουλά και έτσι δεν το συνέχισα γιατι με κουράζαι πολύ το θέμα.....όμως έχω ένα πελάτη που έχει δύο pc στο μαγαζί του και τον έπεισα για ubuntu εννοείτε και αργότερα του έστεισα και ένα server με sql και είναι ακόμα και σήμερα κατα ενθουσιασμένος
αυτά τα πολλά :)
Πάντως όντως το topic Ξυπνα αναμνήσεις
Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Kubuntu 9.04
CPU: P4 3.2GHz ┃ RAM: 512MB/400Hz ┃ NVIDIA 7100GS 512MB AGP ┃ 2xIDE HDD 80GB ┃ PCTV USB2 pinnacle
Άβαταρ μέλους
chrish
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greeksolid » 17 Μάιος 2009, 23:51

Η πρώτη μου επαφή με Linux ήταν με την 6.10. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια ακριβώς είναι. Δοκίμασα και κάποιες άλλες διανομές(puppy,arch). Από τότε έχω dual boot με Windows για όταν θέλω να παίξω κανα παιχνίδι ή να κάνω συγχρονισμό με το iphone.
Kubuntu 9.04
Pentium 4 Dual Core 2.0 Ghz, 4GB Ram
Άβαταρ μέλους
greeksolid
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Drakevr » 23 Ιουν 2009, 17:20

Linux στον υπολογιστή μου έχω μερικούς μήνες τώρα πρέπει να κλείνω και χρόνο.

@greeksolid

Το Ουμπούντου βγάζει διανομές κάθε 4ρτο η 10το μηνα του χρόνου και τις ονομάζει με βάση κάποιο/α ζώα + το μηνα και χρόνο που βγήκανε.

Π.Χ.

τα τρία τελευταία

8.04 : Hardy Heron
8.10 : Intrepid Ibex
9.04 : Jaunty Jackalope

και bonus το κοντινό σχετικά :p
9.10 : Karmic Koala

το όνομα βλέπεις βγαίνει τις μορφής #.$ : ?

όπου # = η χρονια έκδοσης του λειτουργικού (πχ 8.04 βγήκε το 2008)

όπου % = η χρονια έκδοσης τις συγκεκριμένης "υποδιανομής" (πχ 8.04 βγήκε τον 4ρτο μηνα δηλαδή τον απρίλιο)

και τέλος ? που είναι το "κωδικό όνομα" τις διανομής.

σ.σ : Το ουμπούντου "εκδίδει" μια "βασική" διανομή ανά χρόνο και μια υποδιανομή στα μέσα του χρόνου.

Άρα από τότε πέρασαν 3 περίπου χρονια :)
Άβαταρ μέλους
Drakevr
babeTUX
babeTUX

IRC: Drakevr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 23 Ιουν 2009, 19:45

Εγώ έβαλα για τα καλά linux απο τον ιανουάριο :thumbup: . Είχα ξαναπειραματιστεί πριν απο ένα χρόνο περίπου αλλά αναγκάστικα να γυρήσω σε παράθυρα λόγω της σχολής κυρίως :thumbdown: .Πιο πρίν έιχα ξαναδοκιμάσει αλλά δεν είχα καταφέρει να κάνω εγκατάσταση.. :oops:
Έχει γίνει πρόδοος και στην σχολή μου(Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά - τμήμα Ηλεκτρονικής) όπου άλλαξε ο καθηγητης στο εργαστήριο των δικτύων και πλέον χρησιμοποιούν Backtrack μαθαίνουν perl και το wireshark.... Αρκετές αλλαγές μέσα σε μόλις 1 εξάμηνο. :bow:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Ιουν 2009, 20:18

@panagiotis20
έγραψε:χρησιμοποιούν Backtrack μαθαίνουν perl και το wireshark.... Αρκετές αλλαγές μέσα σε μόλις 1 εξάμηνο

:think:
:thumbup: :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 23 Ιουν 2009, 20:33

Πλάκα πλάκα έχω από το 1999! γέρασα... Suse 6.1 το οποίο αγόρασα!!! χα χα δεν είχαμε ιντερνέτ τότε... dual boot μέχρι πρίν 3 χρόνια που καθάρισα από τα Γιδίντοους!!!! Μετά RedHat για χρόνια και τέλος Ubuntu. Από το 6.10 και μετά απλά και κατανοητά Ubuntu.
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Ιουν 2009, 00:18

Kάτι παραπάνω από τρία χρόνια. Καθότι ελαφρώς σιτεμένος, πάντα ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα windows (πολλά χρόνια πριν), ποτέ όμως δεν είχα μπει στον κόπο να το ψάξω. Έφτασε ένα σημείο που τα windows άρχισαν να με κουράζουν πέραν της ανοχής-αντοχής μου. Μετά λοιπόν από ένα καλοκαίρι με ατελείωτο googling περί linux, έβαλα ubuntu και από τότε πάντα υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές μου. Κατά καιρούς δοκίμασα opensuse, linuxmint, mandriva, δεν θα έλεγα όμως ότι με τράβηξαν. Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει debian stable και ομολογώ ότι το λάτρεψα. Αν έχεις εξοικειωθεί με μια debian based διανομή όπως το ubuntu η μετάβαση είναι αρκετά εύκολη. Νομίζω ότι το linux είναι και ζήτημα χαρακτήρα. Έχω εγκαταστήσει μέχρι στιγμής σε αρκετούς φίλους και σας διαβεβαιώ ότι από πριν ήξερα ποιοι θα το κρατήσουν και ποιοι όχι, με 100% επιτυχία στην πρόβλεψη. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το linux είναι δύσκολο. Είναι σίγουρα διαφορετικό και ειδικά εάν επί σειρά ετών έχεις μάθει στη λογική των windows χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις τον υπολογιστή σου. Δεν νομίζω όμως ότι σε κάποιον που θα δει windows και linux για πρώτη φορά θα φανεί πιο δύσκολο. Δέχομαι τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σε θέματα συμβατότητας hardware, αλλά η έλλειψη drivers δεν είναι κάτι που μπορεί να καταλογιστεί στο λειτουργικό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 27 Ιουν 2009, 02:47

Off topic:
@dim459
+1 :thumbup:
πολύ σωστά μιλάς,έτσι νομίζω ότι είναι τα πράματα και εγώ
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 27 Ιουν 2009, 02:56

dim459 έγραψε:Kάτι παραπάνω από τρία χρόνια. Καθότι ελαφρώς σιτεμένος, πάντα ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα windows (πολλά χρόνια πριν), ποτέ όμως δεν είχα μπει στον κόπο να το ψάξω. Έφτασε ένα σημείο που τα windows άρχισαν να με κουράζουν πέραν της ανοχής-αντοχής μου. Μετά λοιπόν από ένα καλοκαίρι με ατελείωτο googling περί linux, έβαλα ubuntu και από τότε πάντα υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές μου. Κατά καιρούς δοκίμασα opensuse, linuxmint, mandriva, δεν θα έλεγα όμως ότι με τράβηξαν. Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει debian stable και ομολογώ ότι το λάτρεψα. Αν έχεις εξοικειωθεί με μια debian based διανομή όπως το ubuntu η μετάβαση είναι αρκετά εύκολη. Νομίζω ότι το linux είναι και ζήτημα χαρακτήρα. Έχω εγκαταστήσει μέχρι στιγμής σε αρκετούς φίλους και σας διαβεβαιώ ότι από πριν ήξερα ποιοι θα το κρατήσουν και ποιοι όχι, με 100% επιτυχία στην πρόβλεψη. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το linux είναι δύσκολο. Είναι σίγουρα διαφορετικό και ειδικά εάν επί σειρά ετών έχεις μάθει στη λογική των windows χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις τον υπολογιστή σου. Δεν νομίζω όμως ότι σε κάποιον που θα δει windows και linux για πρώτη φορά θα φανεί πιο δύσκολο. Δέχομαι τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σε θέματα συμβατότητας hardware, αλλά η έλλειψη drivers δεν είναι κάτι που μπορεί να καταλογιστεί στο λειτουργικό.

Καπως ετσι την επαθα και εγω :D
Περιπου εδω και 6 μηνες χρησημοποιω ubuntu....ξεκινισα με 8.10 αλλα στην αναβαθμηση σε 9.04 ειχα καποια προβληματα στο boot ..και τελικα κατεληξα στο 8.04 LTS και ειμαι μια χαρα :D
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων