Ποιος ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ποιος ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

Δημοσίευσηαπό michael_k » 31 Μαρ 2009, 09:12

g00fy έγραψε:flame ξε-flame, αγνοί ξε-αγνοί, σας πατούσανε κάτω τα μηχανάκια μας!!! (Commodore Maniac) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σε εμάς ερχόσασταν όμως να πρωτοδείτε τα καινούρια παιχνίδια... :lol: :lol: :lol:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 31 Μαρ 2009, 10:09

Commodore rulez... :mrgreen:
Εικόνα

ΥΓ
Πάντως γουστάρω να γίνει ένα retro flame war πχ commodore vs amstrad... :mrgreen:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 31 Μαρ 2009, 10:55

bullgr έγραψε:...
Πάντως γουστάρω να γίνει ένα retro flame war πχ commodore vs amstrad... :mrgreen:

... όπως κι εγώ ένα Amiga500 vs Atari ST-FM :lol: Είχε κανένας Atari-ST στο φόρουμ; 8-)
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 31 Μαρ 2009, 12:57

greatst έγραψε:

... όπως κι εγώ ένα Amiga500 vs Atari ST-FM :lol: Είχε κανένας Atari-ST στο φόρουμ; 8-)

Έχω ακόμα!!! :D :D :D :D :D :mrgreen:

Commodore όμως Rulez!!!
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 31 Μαρ 2009, 13:14

g00fy έγραψε:
greatst έγραψε:

Έχω ακόμα!!! :D :D :D :D :D :mrgreen:

Commodore όμως Rulez!!!

Κι εγώ την έχω ακόμη την Amiga αλλά ... πακεταρισμένη :( Πάντως πριν κάποια χρόνια που την δοκίμασα δούλευε κανονικότατα!

Θεωρώ ότι αυτά τα δύο μηχανήματα (Amiga+Atari ST) καθώς και -φυσικά- τα Mac (εκείνης της εποχής, 198x) συντέλεσαν στην πολυμεσική στροφή που πήραν και τα πισιά στη συνέχεια. :!:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 31 Μαρ 2009, 23:13

bullgr έγραψε:ΥΓ Πάντως γουστάρω να γίνει ένα retro flame war πχ commodore vs amstrad... :mrgreen:

Ναι, να θυμηθούμε τις παλιές καλές μέρες!

Κανένας εθελοντής με Amstrad να του την πέσουμε όλοι μαζί; :-D
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 01 Απρ 2009, 10:27

greatst έγραψε:
Θεωρώ ότι αυτά τα δύο μηχανήματα (Amiga+Atari ST) καθώς και -φυσικά- τα Mac (εκείνης της εποχής, 198x) συντέλεσαν στην πολυμεσική στροφή που πήραν και τα πισιά στη συνέχεια. :!:

Αυτή είναι η αλήθεια. Της τότε εποχής τα PC ήταν απαράδεκτα, χωρίς χρώμα (μόνο οι προνομιούχοι είχαν έγχρωμα monitor) και ο ήχος απο το μεγαφωνάκι τους ήταν το λιγότερο αστείος.
Ενώ εμείς... έστω με την έγχρωμη 28άρα τηλεόραση (γιατί στην αρχή το είχα σε μια ασπρόμαυρη 14") απολαμβάναμε γραφικά ποιότητα και μουσική!!!

Τί να μας πει και ο AMSTRAD. Για να βρείτε δισκέτες βάζατε βύσμα βρεεεεε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Όσο για τον Spectrum, ΧΑ! Όταν εμείς βλέπαμε χρώμα, εσείς ατενίζατε το πράσινο χάος (αυτό ισχύει και για τον AMSTRAD) :lol: :lol: :lol:
Άντε τώρα, πάρτε τις μυστήριες δισκέτες σας και τις κασέτες και καθίστε κανα 2ωρο να της φορτώσετε για να παίξετε κανένα παιχνιδάκι, γιατί εμείς έχουμε 128KB RAM και τρέχουμε με χίλια! :D :lol: :D :mrgreen:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit

Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Απρ 2009, 11:09

Ωραία αρχίσαμε τον πόλεμο... :mrgreen:

Θείο (Sinclair), μου τέλειωσε η γομολάστιχα από το μολύβι... Να χρησιμοποιήσω ένα πλήκτρο από το ZX Spectrum; :lol: :lol: :lol:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 01 Απρ 2009, 11:42

Πολλούς παλιούς πιξελάδες (αναγνώστες, εννοώ - δεν ξέρω αν υπάρχει και κανένας άλλος από τους τότε συντάκτες) βλέπω εδώ μέσα. Λοιπόοοον: ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας 48άρης Spectrum πρώτης γενεάς, αγορασμένος για να φτιάξω κάποιο πρόγραμμα ΠΡΟ-ΠΟ (τότε δεν υπήρχαν ακόμα έτοιμα προγράμματα του είδους), το οποίο δεν γράφτηκε ποτέ! Αλλά η εμπειρία μου με το μηχανάκι αυτό με οδήγησε να αρχίσω να διαβάζω το Computer Για Όλους και κάποια στιγμή να ανταποκριθώ στην αγγελία του που έγραφε ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ. Αποτέλεσμα - για χρόνια στο Πίξελ να κρατάω την αλληλογραφία, τη στήλη «Και τώρα... μπλέξαμε», τη στήλη με το διήγημα Ε.Φ. και ό,τι άλλο προέκυπτε (τεστ μηχανημάτων και προγραμμάτων, συνεντεύξεις κ.λπ.). Στο «εργαστήρι» του περιοδικού (τα γραφεία σύνταξης δλδ) είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και όλους τους υπόλοιπους «οικιακούς υπολογιστές» της εποχής - ζήλευα τους τυχερούς κατόχους των Ατάρι και της Αμίγκα! Το 1989 κατέβηκα στη Ρόδο μόνιμα και έκτοτε μου έλειψε η ατμόσφαιρα των ενδόξων ημερών.

Αυγουστίνος Τσιριμώκος, κατασυγκινημένος από τις μνήμες που μου ξυπνήσατε!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 01 Απρ 2009, 12:03

monkgr έγραψε:Πολλούς παλιούς πιξελάδες (αναγνώστες, εννοώ - δεν ξέρω αν υπάρχει και κανένας άλλος από τους τότε συντάκτες) βλέπω εδώ μέσα.
Αυγουστίνος Τσιριμώκος, κατασυγκινημένος από τις μνήμες που μου ξυπνήσατε!

Και φανατικούς μάλιστα!!! Τον παλιό καλό καιρό με τις λευκές σελίδες και τα γαλάζια γράμματα :cry: Συγκινήθηκα κι εγώ...

Ακόμα όμως δε μπορώ να ξεχάσω το πρωτοσέλιδο του Pixel με την αναγγελία για τον θάνατο της Commodore :cry: :cry: :cry:

Τα σέβη μου, χαρά να έχουμε έναν συντάκτη απο τα παλιά (και καλά χρόνια) :D

Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ