Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό panligo » 25 Φεβ 2010, 23:07

Καλώς ήρθες στην παρέα μας @sudo_nasos :wave:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis » 26 Φεβ 2010, 00:37

Καλησπέρα και από εμένα,

Το όνομά μου είναι Μπάμπης. Η ενασχόλησή μου με το κόσμο των υπολογιστών πάει πολύ πίσω (1986). Δυστηχώς ποτέ δεν βρήκα τον χρόνο (ούτε πρόκειται) να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Με τον κόσμο του linux ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μόλις πριν δυο χρόνια (πριν δεν ήξερα καν ότι υπάρχει), όταν έπεσε στα χέρια μου το linux format. Η πρώτη και μοναδική διανομή που δοκίμασα ήταν το ubuntu και κόλησα...................

Από τότε έχω διαβάσει άπειρα άρθρα γύρω από το Linux και έμαθα πολλά για το Ubuntu φτάνοντας σε ένα σημείο αρκετά θα ελεγα καλό σχετικά με την λειτουργία και το στήσιμο της διανομής.

Ευτηχώς θα έλεγα ότι ήμουν από τους τυχερούς γιατί σοβαρά προβλήματα με την εγκατάσταση δεν αντιμετωπισα ποτε μέχρι τώρα.

Με εξαίρεση την σύνδεση του κινητού μου έχω φτάσει σε σημείο να κάνω ότι έκανα και με τα win τόσα χρόνια.
Α επίσης με το Linux έμαθα και αρκετά πράγματα για το πως δουλεύει το λειτουργικό γιατί τόσα χρόνια με τα win ήμπυν στραβάδι :D
Linux: ΚαλόΠρογραμματισμός: ΌχιΑγγλικά: πολύ καλά
Ubuntu 9.10 Karmic Koala i386-GNOME
Laptop : Acer aspire 1642WLMi
Processor: Intel M740 1.72GHz +│ RAM: 2024Mb +│ Graphics Card: Intel GMA900 125MB +│15.4'' WXVGA TFT LCD + 802.11b/g wireless LAN
Άβαταρ μέλους
Babis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Φεβ 2010, 22:30

Καλώς ήλθες, Μπάμπη! Πάντως αν τόσα χρόνια ήσουν στραβάδι με τα παράθυρα του Μπιλάκου, είναι επειδή δεν ψάχτηκες, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει πλέον. Το (k)ubuntu γενικώς δεν βγάζει πολλά κουσούρια αν γίνει σωστά μια καθαρή εγκατάσταση. Εγώ κοντά τρία χρόνια τώρα, αλλά ειδικά από την 8.04 και μετά δεν αντιμετώπισα χοντρά προβλήματα. Άσε που στον κόσμο μας, για τα πάντα υπάρχει λύση, απλά καμιά φορά θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο μέχρι να την βρεις.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 27 Φεβ 2010, 22:03

Καλως μας ηρθατε και απο εμενα! Εικόνα

:mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mariag » 18 Μαρ 2010, 12:29

Γεια σε όλους, είμαι η Μαρία και τα τελευταία 2 χρόνια (λόγω σπουδών) το linux μου είναι απαραίτητα. Ως τότε μόνο ακουστά τα είχα! Το μεταπτυχιακό που διάλεξα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με ό,τι έχω σπουδάσει (από φιλολογία και ματαπτυχιακό στη γλωσσολογία έκανα στροφή στην υπολογιστική γλωσσολογία που σημαίνει πρέπει να μάθω και προγραμματισμό... άλλο βασανάκι κι αυτό) με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνω τον μπούσουλα... Ειδικά στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, με τον καιρό έχει επέλθει μια σχετική εξοικείωση. Ελπίζω εδώ να βρίσκω απαντήσεις στα προβλήματα που συναντώ συχνά-πυκνά.

Παραθέτω και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα κάποια στιγμή που συμπυκνώνει τα πλεονεκτήματα των open source software και τα μειονεκτήματα των άλλων.

http://www.berkeleylug.com/?p=485
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγα πράματα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 9.10 σε DELL STUDIO HYBRID
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ 4GB │GM965│ HD AUDIO 7.1 │1920x1080
Άβαταρ μέλους
mariag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 18 Μαρ 2010, 15:11

Καλώς ήρθες Μαρία,
ομολογώ ότι η μετάπτωσή σου από φιλολογία σε πληροφορική και δη Linux είναι κάθε άλλο παρά κοινότυπη... :shock:
θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σε βοηθήσουμε με τη σειρά μας. Εσύ απλά ρώτα άφοβα και μην ξεχνάς ότι και ο πλέον εξειδικευμένος εδώ μέσα, άσχετος ήταν κάποτε :thumbup:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 18 Μαρ 2010, 23:49

Καλησπέρα και καλως ήρθες και απο μένα Μαρία! :wave:

Έχουμε όλοι τη διάθεση όπως προαναφέρθηκε και απο τον Apopas να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την επιλογή σου (αν και μέσω σπουδών)!
Υπάρχουν και αρκετά θέματα για να μας πεις πως βλέπεις το Linux γενικά, τι σου αρέσει και τι όχι..
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mariag » 19 Μαρ 2010, 12:35

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ το βρήκα και αποφάσισα να γίνω και μέλος ψάχνοντας λύση για ένα πρόβλημα που είχα (δεν μπορούσα να ακούω κάποιους ελληνικούς σταθμούς) και ψάχνοντας έπεσα σε ένα ποστ ενός μέλους. Ακολούθησα τα βήματα και τα κατάφερα (γεγονός που με ενθάρρυνε αρκετά). Μετά λοιπόν από περιέργεια περιηγήθηκα λίγο στα διάφορα θέματα που έχουν αναπτυχθεί. Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη για να προχωρήσω στην εγγραφή μου...

Αρχικά είχα ubuntu μόνο στο γραφείο του πολυτεχνείου και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι και τόσο εχθρικά προς τον χρήστη (όσο θεωρούσα πριν). Τώρα έχω και στο σπίτι! Μου αρέσει η αξιοπιστία που παρέχουν στον χρήστη, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αρπάξεις κάποιον ιό αλλά και πολλά άλλα. Ζορίζομαι λίγο με τη χρήση του τερματικού ή της κονσόλας αν προτιμάτε, αλλά προοδεύω. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι όποιο πρόβλημα κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις, αν ψάξεις θα βρεις τη λύση του, κάποιος κάπου θα το έχει αντιμετωπίσει και θα το έχει μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια σε σχέση με χρήστες άλλων λειτουργικών (όπως η αδυναμία βίντεο κλήσης από το amsn), αλλά θα μου πείτε δεν είναι δα και τόσο σοβαρό ε, ας μπούμε skype!

Από προγραμματισμό ξέρω πολύ λίγα πράγματα, λίγη C και ακόμα μου χρειάζεται Java για να καταλήξω στην perl η οποία και χρησιμοποιείται σε εφαρμογές γλώσσας. Είδα για τα "ασυντόνιστα μαθήματα"... αλλά νομίζω αφορούσαν τη C++. Για αυτό που θέλω να κάνω ο προγραμματισμός είναι ίσως το σημαντικότερο. Με δυσκολεύει αρκετά, η αλήθεια είναι, αλλά ακόμα στην αρχή είμαι. Μήπως αλήθεια έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον οδηγό για java? Έχω κατεβάσει το java for dummies αλλά η δομή του νομίζω είναι λίγο μπερδεμένη (ή τουλάχιστον μπερδεύει εμένα). Προγραμματίζω (ή μάλλον πειραματίζομαι) στο geany, το χρησιμοποιεί αλήθεια κανένας άλλος ή έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ

Μαρία
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγα πράματα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 9.10 σε DELL STUDIO HYBRID
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ 4GB │GM965│ HD AUDIO 7.1 │1920x1080
Άβαταρ μέλους
mariag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 19 Μαρ 2010, 12:46

mariag καλός ήρθες κι απο εμένα,

ένα πολύ καλό site για παραδείγματα java είναι αυτό. Όσο για τη camera στο aMSN δουλεύει κανονικά όπως και στο skype, τώρα τελευταία πρόσθεσαν και την κλήση ομιλίας που (νομίζω) δουλεύει κανονικά.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 19 Μαρ 2010, 13:13

Καλος μας ηρθες και απο εμενα, και καλη περιηγηση στο forum! :)

Διαβασε και εδω Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
και φτιαξε και την υπογραφη σου, για να ειναι πιο ευκολο να σε βοηθησει καποιος οταν χρειαστει!! :thumbup:

mariag έγραψε:Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια σε σχέση με χρήστες άλλων λειτουργικών (όπως η αδυναμία βίντεο κλήσης από το amsn), αλλά θα μου πείτε δεν είναι δα και τόσο σοβαρό ε, ας μπούμε skype!

Off topic:
Η camera, το πιο λογικο ειναι να λειτουργει!
Αν εχεις καποιο προβλημα, ανοιξε ενα Νεο θεμα εδω viewforum.php?f=16
με το αποτελεσμα της εντολης
Κώδικας: Επιλογή όλων
lsusb
να το δουμε!
:thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων