Ευχαριστώ πολύ για το λινκ και vagrale13 έχεις δίκιο, θα φτιάξω την υπογραφή μου.
Καλή σας μέρα
Συντονιστής: konnn
Apopas έγραψε:Off topic:
Η πρότασή μου είναι προσωπικά να αρχίσετε να πείθετε τους φίλους σας να καταργούν τον windows live messenger. Και το 10% απ' αυτούς να το κάνει κέρδος θα είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Στην ανάγκη δε, υπάρχει και το Skype.
mariag έγραψε:Γεια σε όλους, είμαι η Μαρία και τα τελευταία 2 χρόνια (λόγω σπουδών) το linux μου είναι απαραίτητα. Ως τότε μόνο ακουστά τα είχα! Το μεταπτυχιακό που διάλεξα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με ό,τι έχω σπουδάσει (από φιλολογία και ματαπτυχιακό στη γλωσσολογία έκανα στροφή στην υπολογιστική γλωσσολογία που σημαίνει πρέπει να μάθω και προγραμματισμό... άλλο βασανάκι κι αυτό) με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνω τον μπούσουλα... Ειδικά στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, με τον καιρό έχει επέλθει μια σχετική εξοικείωση. Ελπίζω εδώ να βρίσκω απαντήσεις στα προβλήματα που συναντώ συχνά-πυκνά.
Παραθέτω και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα κάποια στιγμή που συμπυκνώνει τα πλεονεκτήματα των open source software και τα μειονεκτήματα των άλλων.
http://www.berkeleylug.com/?p=485
mariag έγραψε:Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ το βρήκα και αποφάσισα να γίνω και μέλος ψάχνοντας λύση για ένα πρόβλημα που είχα (δεν μπορούσα να ακούω κάποιους ελληνικούς σταθμούς) και ψάχνοντας έπεσα σε ένα ποστ ενός μέλους. Ακολούθησα τα βήματα και τα κατάφερα (γεγονός που με ενθάρρυνε αρκετά). Μετά λοιπόν από περιέργεια περιηγήθηκα λίγο στα διάφορα θέματα που έχουν αναπτυχθεί. Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη για να προχωρήσω στην εγγραφή μου...
Αρχικά είχα ubuntu μόνο στο γραφείο του πολυτεχνείου και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι και τόσο εχθρικά προς τον χρήστη (όσο θεωρούσα πριν). Τώρα έχω και στο σπίτι! Μου αρέσει η αξιοπιστία που παρέχουν στον χρήστη, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αρπάξεις κάποιον ιό αλλά και πολλά άλλα. Ζορίζομαι λίγο με τη χρήση του τερματικού ή της κονσόλας αν προτιμάτε, αλλά προοδεύω. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι όποιο πρόβλημα κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις, αν ψάξεις θα βρεις τη λύση του, κάποιος κάπου θα το έχει αντιμετωπίσει και θα το έχει μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια σε σχέση με χρήστες άλλων λειτουργικών (όπως η αδυναμία βίντεο κλήσης από το amsn), αλλά θα μου πείτε δεν είναι δα και τόσο σοβαρό ε, ας μπούμε skype!
Από προγραμματισμό ξέρω πολύ λίγα πράγματα, λίγη C και ακόμα μου χρειάζεται Java για να καταλήξω στην perl η οποία και χρησιμοποιείται σε εφαρμογές γλώσσας. Είδα για τα "ασυντόνιστα μαθήματα"... αλλά νομίζω αφορούσαν τη C++. Για αυτό που θέλω να κάνω ο προγραμματισμός είναι ίσως το σημαντικότερο. Με δυσκολεύει αρκετά, η αλήθεια είναι, αλλά ακόμα στην αρχή είμαι. Μήπως αλήθεια έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον οδηγό για java? Έχω κατεβάσει το java for dummies αλλά η δομή του νομίζω είναι λίγο μπερδεμένη (ή τουλάχιστον μπερδεύει εμένα). Προγραμματίζω (ή μάλλον πειραματίζομαι) στο geany, το χρησιμοποιεί αλήθεια κανένας άλλος ή έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ
Μαρία
vagrale13 έγραψε:Apopas έγραψε:Off topic:
Η πρότασή μου είναι προσωπικά να αρχίσετε να πείθετε τους φίλους σας να καταργούν τον windows live messenger. Και το 10% απ' αυτούς να το κάνει κέρδος θα είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Στην ανάγκη δε, υπάρχει και το Skype.
Off topic:
Αυτο παλι βεβαια δεν ειναι λυση! Περισσοτερο τους αποθαρρυνουμε, αν το δει καποιος νεος χρηστης παρα θα βγει σε καλο, γιατι αν καποιος 100 και 200 επαφες, αντε να κατσει να τους πεισει να αλλαξουν!![]()
Απλα λιγη υπομονη, μεχρι να φτιαξει και αυτο, οπου ηδη απο παλιοτερες εκδοσεις του amsn, εχει υπαρξει μεγαλη προοδος! Επειδη παρακολουθω το forum και το τι γινετε με amsn, σε επομενες εκδοσεις λιογικα, θα ειναι μια χαρα!