Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό mariag » 19 Μαρ 2010, 13:52

Ευχαριστώ πολύ για το λινκ και vagrale13 έχεις δίκιο, θα φτιάξω την υπογραφή μου.

Καλή σας μέρα
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγα πράματα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 9.10 σε DELL STUDIO HYBRID
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ 4GB │GM965│ HD AUDIO 7.1 │1920x1080
Άβαταρ μέλους
mariag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 20 Μαρ 2010, 11:09

Off topic:
Η Microsoft ανάγκασε ουσιαστικά του χρήστες της, να μεταβούν στην τελευταία έκδοση του windows live messenger ο οποίος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MSNP18 αντί για SIP που χρησιμοποιούσε πριν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει τους SIP servers της τους οποίους χρησιμοποιούσε και ο amsn γι' αυτή τη δουλειά. Οπότε το video έχει αφαιρεθεί εντελώς από τις δύο τελευταίες εκδόσεις του amsn. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.
Η πρότασή μου είναι προσωπικά να αρχίσετε να πείθετε τους φίλους σας να καταργούν τον windows live messenger. Και το 10% απ' αυτούς να το κάνει κέρδος θα είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Στην ανάγκη δε, υπάρχει και το Skype.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 20 Μαρ 2010, 13:49

Apopas έγραψε:Off topic:
Η πρότασή μου είναι προσωπικά να αρχίσετε να πείθετε τους φίλους σας να καταργούν τον windows live messenger. Και το 10% απ' αυτούς να το κάνει κέρδος θα είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Στην ανάγκη δε, υπάρχει και το Skype.

Off topic:
Αυτο παλι βεβαια δεν ειναι λυση! Περισσοτερο τους αποθαρρυνουμε, αν το δει καποιος νεος χρηστης παρα θα βγει σε καλο, γιατι αν καποιος 100 και 200 επαφες, αντε να κατσει να τους πεισει να αλλαξουν! :?
Απλα λιγη υπομονη, μεχρι να φτιαξει και αυτο, οπου ηδη απο παλιοτερες εκδοσεις του amsn, εχει υπαρξει μεγαλη προοδος! Επειδη παρακολουθω το forum και το τι γινετε με amsn, σε επομενες εκδοσεις λιογικα, θα ειναι μια χαρα! :mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 20 Μαρ 2010, 14:54

Off topic:
Είναι κλειστό πρωτόκολλο φίλε vagrale13. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο έλεος του ιδιοκτήτη (microsoft). Μπορεί να είμαστε μια χαρά σε 20 μέρες και χάλια σε 22.
Εγώ πάντως, έκοψα μαχαίρι τον msn messenger. Το να χρησιμοποιούμε κλειστά πρωτόκολλα για κάτι τόσο ουσιώδες όσο η επικοινωνία είναι αυτοκτονικό και μου κάθεται στο στομάχι. Φυσικά δεν έπεισα όλους από τις 100 επαφές μου, αλλά όποιος θέλει να με βρει εύκολο είναι. Συχνά ακούω <<μα που είσαι χάθηκες>> για να τους απαντήσω <<έψαξες και δεν με βρήκες;>>
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 20 Μαρ 2010, 17:26

Off topic:
@Apopas:συμφωνώ κι εγώ μαζί σου 100%
Όσο το πρόβλημα μας θα είναι να φτιάξουμε μια εφαρμογή για να τρέχει τέλεια το msn,μια ζωή θα είμαστε ένα βήμα πίσω.
Αύριο αλλάζει η microsoft το πρωτόκολλο,όπως εχει κάνει πολλάκις εως τώρα,και αυτά που εως τώρα έπαιζαν δεν παίζουν πλέον.
Και φτου κι απο την αρχη...
Όταν υπαρχουν εφαργογές όπως το Gtalk αναρωτιέμαι γατί ασχολείστε ακόμα με το msn.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 20 Μαρ 2010, 19:21

Off topic:
Δεν ειναι ακριβως ετσι! Δεν συνεχιζω ομως το θεμα γιατι αρχιζει να χαλαει το θεμα!
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 20 Μαρ 2010, 23:02

mariag έγραψε:Γεια σε όλους, είμαι η Μαρία και τα τελευταία 2 χρόνια (λόγω σπουδών) το linux μου είναι απαραίτητα. Ως τότε μόνο ακουστά τα είχα! Το μεταπτυχιακό που διάλεξα δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με ό,τι έχω σπουδάσει (από φιλολογία και ματαπτυχιακό στη γλωσσολογία έκανα στροφή στην υπολογιστική γλωσσολογία που σημαίνει πρέπει να μάθω και προγραμματισμό... άλλο βασανάκι κι αυτό) με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνω τον μπούσουλα... Ειδικά στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, με τον καιρό έχει επέλθει μια σχετική εξοικείωση. Ελπίζω εδώ να βρίσκω απαντήσεις στα προβλήματα που συναντώ συχνά-πυκνά.

Παραθέτω και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα κάποια στιγμή που συμπυκνώνει τα πλεονεκτήματα των open source software και τα μειονεκτήματα των άλλων.

http://www.berkeleylug.com/?p=485

καλό το άρθρο, ιδίως όταν διευκρινίζει τα απαράδεκτα του ιδιαίτερα "φαντεζί" Apple
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 20 Μαρ 2010, 23:07

mariag έγραψε:Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ το βρήκα και αποφάσισα να γίνω και μέλος ψάχνοντας λύση για ένα πρόβλημα που είχα (δεν μπορούσα να ακούω κάποιους ελληνικούς σταθμούς) και ψάχνοντας έπεσα σε ένα ποστ ενός μέλους. Ακολούθησα τα βήματα και τα κατάφερα (γεγονός που με ενθάρρυνε αρκετά). Μετά λοιπόν από περιέργεια περιηγήθηκα λίγο στα διάφορα θέματα που έχουν αναπτυχθεί. Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη για να προχωρήσω στην εγγραφή μου...

Αρχικά είχα ubuntu μόνο στο γραφείο του πολυτεχνείου και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι και τόσο εχθρικά προς τον χρήστη (όσο θεωρούσα πριν). Τώρα έχω και στο σπίτι! Μου αρέσει η αξιοπιστία που παρέχουν στον χρήστη, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αρπάξεις κάποιον ιό αλλά και πολλά άλλα. Ζορίζομαι λίγο με τη χρήση του τερματικού ή της κονσόλας αν προτιμάτε, αλλά προοδεύω. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι όποιο πρόβλημα κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις, αν ψάξεις θα βρεις τη λύση του, κάποιος κάπου θα το έχει αντιμετωπίσει και θα το έχει μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια σε σχέση με χρήστες άλλων λειτουργικών (όπως η αδυναμία βίντεο κλήσης από το amsn), αλλά θα μου πείτε δεν είναι δα και τόσο σοβαρό ε, ας μπούμε skype!

Από προγραμματισμό ξέρω πολύ λίγα πράγματα, λίγη C και ακόμα μου χρειάζεται Java για να καταλήξω στην perl η οποία και χρησιμοποιείται σε εφαρμογές γλώσσας. Είδα για τα "ασυντόνιστα μαθήματα"... αλλά νομίζω αφορούσαν τη C++. Για αυτό που θέλω να κάνω ο προγραμματισμός είναι ίσως το σημαντικότερο. Με δυσκολεύει αρκετά, η αλήθεια είναι, αλλά ακόμα στην αρχή είμαι. Μήπως αλήθεια έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον οδηγό για java? Έχω κατεβάσει το java for dummies αλλά η δομή του νομίζω είναι λίγο μπερδεμένη (ή τουλάχιστον μπερδεύει εμένα). Προγραμματίζω (ή μάλλον πειραματίζομαι) στο geany, το χρησιμοποιεί αλήθεια κανένας άλλος ή έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ

Μαρία

Aς μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι φίλοι του ΕΛ/ΛΑΚ που ενδιαφέρονται για τη γλωσσολογία, οπότε καλά θα έκανες να μας έλεγες, ως πιο ειδήμων, για ειδικά προγράμματα, π.χ. ανάλυσης corpus
Εμμανουήλ Νίνος
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 20 Μαρ 2010, 23:22

vagrale13 έγραψε:
Apopas έγραψε:Off topic:

Off topic:
Αυτο παλι βεβαια δεν ειναι λυση! Περισσοτερο τους αποθαρρυνουμε, αν το δει καποιος νεος χρηστης παρα θα βγει σε καλο, γιατι αν καποιος 100 και 200 επαφες, αντε να κατσει να τους πεισει να αλλαξουν! :?
Απλα λιγη υπομονη, μεχρι να φτιαξει και αυτο, οπου ηδη απο παλιοτερες εκδοσεις του amsn, εχει υπαρξει μεγαλη προοδος! Επειδη παρακολουθω το forum και το τι γινετε με amsn, σε επομενες εκδοσεις λιογικα, θα ειναι μια χαρα! :mrgreen:

Ο vagrale13 έχει δίκιο όταν λέει
" Περισσοτερο τους αποθαρρυνουμε, αν το δει καποιος νεος χρηστης παρα θα βγει σε καλο, γιατι αν καποιος 100 και 200 επαφες, αντε να κατσει να τους πεισει να αλλαξουν! "
αλλά στόχος μας πρέπει να είναι τουλάχιστον ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ η υιοθέτηση του ελευθερου λογισμικού.
Τα λέω αυτά, καθώς αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ gNewSense, ακριβώς προσπαθώντας να τεστάρω πόσο μακριά μπορεί να σε πάει σε πραγματικές συνθήκες η χρήση ενός "εξτρεμιστικού" 100% ελεύθερου λογισμικού λειτουργικού.
Όντως υπάρχουν προβλήματα λόγω της κυριαρχίας παγκοσμίως των κλειστών πακέτων, αλλά πρέπει από την άλλη μεριά να αντιληφθούμε πως η ελευθερία όντως έχει τίμημα...
Εμμανουήλ Νίνος
[b]GNU/Linux
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

καλως σας βρηκα - εντυπωσεις

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 28 Μαρ 2010, 10:46

γεια σας με λενε μανολη και ειμαι φοιτητης ηλ. μηχανικων στο πολυτεχνειο ... χρόνια τώρα χρησιμοποιούσα windowsxp , αρκετες φορές είχα βάλει και το ubuntu αλλα δεν είχα κάτσει ποτε να ασχοληθώ σοβαρά...τωρα πλέον που βγήκαν τα windows7 προτίμησα να κάνω μετάβαση απο xp σε ubuntu αντι για τα 7 :D προς το παρών τα έχω σε dual boot αλλα έχω ενθουσιαστεί παρα πολυ και απο τότε που τα έβαλα πραγματικά με ξενίζει να μπω με τα windows ...νομιζω με το καιρό θα τα σβήσω τελειως :mrgreen:

ps: στην αρχή είχα βάλει sabayon αλλα τελικά έβαλα ubuntu γτ ανακάλυψα τη κοινότητα αυτή και μου άρεσε πολυ 8-)

καλως σας βρήκα λοιπον ... ubuntu :bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων