Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό fighter » 13 Απρ 2010, 10:13

Χαιρετώ!Με λένε Στράτο,είμαι 46 ετών,μένω Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι με linux απο τον Οκτώβριο 2009 οπότε και άρχισα να πλοηγούμαι στο διαδίκτυο.Ειμαι πολύ ικανοποιημένος σε σχέση με την ελάχιστη προηγούμενη ενασχόλησή μου με windows.Εύχομαι να μάθω αρκετά!
Γνώσεις ⇛ Linux: /Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι/┃ Αγγλικά: /Μέτρια/
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 9,10 32bit σε AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor
Προδιαγραφές ⇛ 3.00 Ghz│ RAM 2 GB│ VGA G96{GeForce 9400 GT nVidia 512 │Motherboard ASUS M4A78│ TFT 15
Άβαταρ μέλους
fighter
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 13 Απρ 2010, 16:37

fighter έγραψε:Χαιρετώ!Με λένε Στράτο,είμαι 46 ετών,μένω Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι με linux απο τον Οκτώβριο 2009 οπότε και άρχισα να πλοηγούμαι στο διαδίκτυο.Ειμαι πολύ ικανοποιημένος σε σχέση με την ελάχιστη προηγούμενη ενασχόλησή μου με windows.Εύχομαι να μάθω αρκετά!

μπας και μενεις στην θεσσαλονικη μπορεις να περασεις απο τον συλλογο ( παπαναστασιου 18 απεναντι ευκλειδη)
και καλως ηρθες στην κοινωτητα μας
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _r00t- » 14 Απρ 2010, 20:11

Καλησπέρα με λένε Πάνο, είμαι 26 χρόνων και ασχολούμαι με το GNU/Linux απ' τον Απρίλη του 1999. Οι πρώτες μου διανομές τότε ήταν SuSE Linux 6.0 και RedHat Linux 5.2 αλλά έπειτα πολλές διανομές έχουν περάσει απ' τα χέρια μου αλλά και άλλα λειτουργικά συστήματά όπως NetBSD,FreeBSD και άλλα unixο-ειδή. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ gentoo Linux διότι μ' αρέσει η πλήρης παραμετροποίηση του. Ασχολούμαι και με άλλες διανομές όπως Ubuntu και Fedora καθώς αποτελούν προσπάθειες για την καλυτέρευση του Linux στον χορό του Desktop.
Desktop: Gentoo Linux x86_64 / Ubuntu Linux 10.04 x86_64 Laptop: Ubuntu Linux 10.04 i386
_r00t-
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 14 Απρ 2010, 20:14

Καλώς ήρθατε και "επίσημα" λοιπόν στη κοινότητα και στο Ubuntu! :wave:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chronis_25 » 23 Απρ 2010, 19:04

Καλώς σας βρήκα κι εγώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς περιμένω την 10.04 τελειωμένη για να χρησιμοποιήσω Linux και δη Ubuntu για πρώτη φορά μετά από 3 περίπου χρόνια "εξάρτησης" από τα Windows, οπότε τώρα αρχίζω να μυούμαι στην διαδικτυακή σας κοινωνία.
Ίδωμεν...
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό (Python, C) ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-24-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU P8600 2.40GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ Hewlett-Packard 3624 - HP Pavilion dv7 Notebook PC
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165] [1002:9480] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237] ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
chronis_25
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ANDREAS122 » 29 Απρ 2010, 16:53

γειά! ήρθα και εγώ να πω την γνώμη μου και την ιστορία μου, ελπίζω να μην άργησα!
δυστυχώς εγω θα σας απογοητεύσω λίγο (αλλά η αλήθειά δεν είναι πάντα ευχάριστη).

Λιπών εγω γνώρισα το λινουξ όταν ήρθε το ubuntu 8.10. το κρατισαμε για λίγες μερες στο υπολογιστη, μεχρι οπου ειπερχε ασυμβατοτιτα προγραματων.
κατα τον οκτομβριο 2009 βρικα ένα λαπτοπ με edubuntu 9.04, εντομεταξη τοτε τα ειχα ξεχασει ολα, δεν ειξερα καν οτι υπαρχει edubuntu.
το ποντίκι στο λαπτοπ με δυσκόλευε γιατι ''γλίστραγε'' κάπως, εκανα οτι ρυθμίσεις μπορουσα στο ποντικι αλλα παλι γλισταγε κάπως.(στο χπ δούλευε καλά)
το δεύτερο μειονέκτημα ήταν οτι αργούσε να φορτώσει. τρίτο μειονέκτημα ήταν οτι οταν δεν είχα ιντερνετ στο λαπτοπ δεν μπορούσα να εγκαταστήσω κανένα πρόγραμμα καθώς απο usb δεν γινόταν να μεταφέρω προγράμματα επειδή ηταν tag.gz και δεν μπορούσα να εγκαταστήσω.
μετά έβαλα και στο σταθερό υπολογιστη ubuntu και τοτε απογοητευτικά πλήρως. υπήρχαν πολλά προβληματα: π.χ. χάλαγε καμια φορα οταν άνοιγε και έπρεπέ να το ξανα-εγκαταστήσω. μετα είδα οτι πάλευα με αυτο το πράγμα για να το μάθω και σπαταλιασα τον χρονο μου, ειχα πρόβλημα επίσης και με την κάρτα ασύρματου δικτύου που δεν δουλευε...επρεπε να το κανω με ndiswrapper αλλα δεν ηξερα οτι ειπηρχε κάτι τετοιο.
τελος παντον δουλεψε άλλα αργούσε να φορτώσει και καθε φορά να βάλω ενα γράψω κατι στο τερματικό και μετά να περιμενω 2-3 λεπτα να λειτουργεισει, τουλαχιστον η σελιδες φορτοναν γρηγορα.
τέλος παντον σε γενικες γραμες απογοητεύτηκα τελειος! ήθελα να διαλέξω κάποια εφαρμογή να ανοίγει κατα την εκκίνησή και αντι να μου βαλει να διαλέξω πρόγραμμα έλεγε να βαλω ενα commant που ουτε ηξερα την ήταν αυτό, και ουτε ειχα την όρεξή να μάθω. και αναρωτιόμουν γιατί ολα αυτά? δεν μπορούσε αυτό το ubuntu απλά να δουλεύει και να κάνω και εγώ την δουλια μου σαν άνθρωπος? ...και το αλλο που κοβετε το ιντερνετ κάθε λιγα λεπτά,και χαλάνε τα download οι συνομιλίες μου και όλα τα σχετικά. αυτο δεν το έφτιαξα ακόμη!

τελος πάντων το τωρα το έμαθα να το χειρίζομαι το ubuntu και έμαθα και πολλές δυνατότητες τώρα πια. αλλά πάλι αναγκάζομαι να έχω dual-boot καθώς υπάρχουν προβληματα συμβατότητας παιχνιδιών-προγραμμάτων που δεν δουλευουν στο wine. ... αυτά τώρα θα με μισήσετε αλλά δυστυχώς εγώ πήγα να απολαύσω το ubuntu και μου βγήκε ξινό. θα δοκιμάσω το 10.04 μήπως και έχω μια καλύτερη τύχη.
πάντως ο μόνος λόγος που εξακολουθώ να παλεύω αυτό το ubuntu είναι επειδή είναι ελεύθερο και δωρεάν και ασφαλές, αυτό με έκανε και το συμπάθησα. και στο κάτω-κάτω ''ότι πληρώνεις παίρνεις''.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: PHP
Λειτουργικό ⇛ Linux
Προδιαγραφές ⇛ Toshiba tecra 8000 ┃ pentium 2┃ neomagic ┃ 128mb ram ┃ tl-wn 510g
ANDREAS122
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 29 Απρ 2010, 20:20

ANDREAS 122, επίτρεψέ μου να μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:
1. Το ότι ξεκίνησες από XP να πας σε linux έπρεπε να περιμένεις ότι δεν θα ήταν τα πράγματα ίδια. Έπρεπε να αλλάξεις και φιλοσοφία χρήσης.
2. Γιατί .tar.gz? Αφού στις περισσότερες περιπτώσεις θα βρεις ένα .deb πακέτο. Και τι εφαρμογή είναι αυτή που δεν υπήρχε στα επίσημα αποθετήρια?
3. Τι εννοείς ασυμβατότητα προγραμμάτων?
4. Πως χάλαγε όταν άνοιγε? Μήπως εγκαθιστούσες από μη εγκεκριμένες πηγές? Μήπως εγκαθιστούσες κάποιον οδηγό που δεν έπρεπε? Μόνο του κάτι δε χαλάει (συνήθως). Εκτός και είχε κάποιο σφάλμα ο σκληρός δίσκος σου...
5. Τι εννοείς κάνει κάτι στο τερματικό 2-3 λεπτά να λειτουργήσει? Πατάς δηλαδή enter και δεν ανταποκρίνεται?
6. Τι εννοείς πάλευες? Κι εγώ από το 8.04 χρησιμοποιώ ubuntu, κανένας δε μου έδειξε, αλλά δε βρήκα δυσκολίες προσαρμογής. Και ότι δεν ήξερα ρώταγα, κυρίως φίλους, αλλά και στο forum.
7. Διαφωνώ κάθετα με το ότι πληρώνεις παίρνεις. Δε συνάδει με τη φιλοσοφία του opensource. Και δε νομίζω σε καμμία περίπτωση ότι οι περισσότερες διανομές linux έχουν κάτι να ζηλέψουν από τα Windows ή το OSX. Ίσως μόνο το directx. Για να μην αναφερθώ σε ιους, trojan, εκβιαστικές πολιτικές της Microsoft.
Σίγουρα δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό. Σίγουρα δε μπορείς να κάνεις τα πάντα στο linux, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως σε ιδιοταγή λογισμικά (διαχείριση κινητών, παιχνίδια, hardware προσκολλημένο στη MS κλπ). Αλλά τουλάχιστο το linux είναι ελεύθερο.

ΥΓ. Σε παρακαλώ, χρησιμοποίησε την αυτόματη διόρθωση του Firefox.
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

γεια σε ολους!

Δημοσίευσηαπό talassa » 29 Απρ 2010, 21:07

γειααααα!
είμαι ιταλικά, αλλά είμαι μάθηση και την ελληνική γλώσσα, έτσι δικαιολογία γραμματική μου!
Ωστόσο, είμαι πολύ ειδικός σε linux, και είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε ανθρώπους που ζήτησαν!
ένα χαιρετισμό!
Cetrum censeo Linux installandum esse

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
μάρκα και μοντελο ⇛ φορητός, HP Pavilion DV-6
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 (32bit)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: γεια σε ολους!

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 29 Απρ 2010, 21:38

Γεια σου !

Καλωσόρισες στην κοινότητάς μας! Είσαι αξιέπαινος/η που μαθαίνεις ελληνικά ! Είναι δύσκολη γλώσσα. Αυτά που γράφεις πάντως, είναι κατανοητά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 29 Απρ 2010, 21:46

@talassa

Benvenuto!
Είσαι σε καλό δρόμο με τα Ελληνικά...

Το θέμα μετακινήθηκε και συγχωνεύθηκε, με το προϋπάρχον με το ίδιο αντικείμενο...

10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων