γειά! ήρθα και εγώ να πω την γνώμη μου και την ιστορία μου, ελπίζω να μην άργησα!
δυστυχώς εγω θα σας απογοητεύσω λίγο (αλλά η αλήθειά δεν είναι πάντα ευχάριστη).
Λιπών εγω γνώρισα το λινουξ όταν ήρθε το ubuntu 8.10. το κρατισαμε για λίγες μερες στο υπολογιστη, μεχρι οπου ειπερχε ασυμβατοτιτα προγραματων.
κατα τον οκτομβριο 2009 βρικα ένα λαπτοπ με edubuntu 9.04, εντομεταξη τοτε τα ειχα ξεχασει ολα, δεν ειξερα καν οτι υπαρχει edubuntu.
το ποντίκι στο λαπτοπ με δυσκόλευε γιατι ''γλίστραγε'' κάπως, εκανα οτι ρυθμίσεις μπορουσα στο ποντικι αλλα παλι γλισταγε κάπως.(στο χπ δούλευε καλά)
το δεύτερο μειονέκτημα ήταν οτι αργούσε να φορτώσει. τρίτο μειονέκτημα ήταν οτι οταν δεν είχα ιντερνετ στο λαπτοπ δεν μπορούσα να εγκαταστήσω κανένα πρόγραμμα καθώς απο usb δεν γινόταν να μεταφέρω προγράμματα επειδή ηταν tag.gz και δεν μπορούσα να εγκαταστήσω.
μετά έβαλα και στο σταθερό υπολογιστη ubuntu και τοτε απογοητευτικά πλήρως. υπήρχαν πολλά προβληματα: π.χ. χάλαγε καμια φορα οταν άνοιγε και έπρεπέ να το ξανα-εγκαταστήσω. μετα είδα οτι πάλευα με αυτο το πράγμα για να το μάθω και σπαταλιασα τον χρονο μου, ειχα πρόβλημα επίσης και με την κάρτα ασύρματου δικτύου που δεν δουλευε...επρεπε να το κανω με ndiswrapper αλλα δεν ηξερα οτι ειπηρχε κάτι τετοιο.
τελος παντον δουλεψε άλλα αργούσε να φορτώσει και καθε φορά να βάλω ενα γράψω κατι στο τερματικό και μετά να περιμενω 2-3 λεπτα να λειτουργεισει, τουλαχιστον η σελιδες φορτοναν γρηγορα.
τέλος παντον σε γενικες γραμες απογοητεύτηκα τελειος! ήθελα να διαλέξω κάποια εφαρμογή να ανοίγει κατα την εκκίνησή και αντι να μου βαλει να διαλέξω πρόγραμμα έλεγε να βαλω ενα commant που ουτε ηξερα την ήταν αυτό, και ουτε ειχα την όρεξή να μάθω. και αναρωτιόμουν γιατί ολα αυτά? δεν μπορούσε αυτό το ubuntu απλά να δουλεύει και να κάνω και εγώ την δουλια μου σαν άνθρωπος? ...και το αλλο που κοβετε το ιντερνετ κάθε λιγα λεπτά,και χαλάνε τα download οι συνομιλίες μου και όλα τα σχετικά. αυτο δεν το έφτιαξα ακόμη!
τελος πάντων το τωρα το έμαθα να το χειρίζομαι το ubuntu και έμαθα και πολλές δυνατότητες τώρα πια. αλλά πάλι αναγκάζομαι να έχω dual-boot καθώς υπάρχουν προβληματα συμβατότητας παιχνιδιών-προγραμμάτων που δεν δουλευουν στο
wine. ... αυτά τώρα θα με μισήσετε αλλά δυστυχώς εγώ πήγα να απολαύσω το ubuntu και μου βγήκε ξινό. θα δοκιμάσω το 10.04 μήπως και έχω μια καλύτερη τύχη.
πάντως ο μόνος λόγος που εξακολουθώ να παλεύω αυτό το ubuntu είναι επειδή είναι ελεύθερο και δωρεάν και ασφαλές, αυτό με έκανε και το συμπάθησα. και στο κάτω-κάτω ''ότι πληρώνεις παίρνεις''.