emmsarris έγραψε:ANDREAS 122, επίτρεψέ μου να μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:
3. Τι εννοείς ασυμβατότητα προγραμμάτων?
ενoω ότι δεν δούλευε το simcity societies, το gta san andreas και το autocad 2005 που εκπαιδεύομαι πάνω σε αυτό. (το δοκίμασα με
wine).
emmsarris έγραψε: 4. Πως χάλαγε όταν άνοιγε? Μήπως εγκαθιστούσες από μη εγκεκριμένες πηγές? Μήπως εγκαθιστούσες κάποιον οδηγό που δεν έπρεπε? Μόνο του κάτι δε χαλάει (συνήθως). Εκτός και είχε κάποιο σφάλμα ο σκληρός δίσκος σου...
τώρα έβαλα άλλο δίσκο και δεν το κάνει αυτό, όμως μετά παράθυρά δεν είχε τέτοιο πρόβλημά.
emmsarris έγραψε:6. Τι εννοείς πάλευες? Κι εγώ από το 8.04 χρησιμοποιώ ubuntu, κανένας δε μου έδειξε, αλλά δε βρήκα δυσκολίες προσαρμογής. Και ότι δεν ήξερα ρώταγα, κυρίως φίλους, αλλά και στο forum.
αι άλλα αν ήταν πιο εύκολο δεν θα χρειάζονταν να μπαίνω στα φόρουμ κάθε τρις-και λίγο για να κάνω κάτι απλό. π.χ. θα εκει που λέει για να διαλέξεις εφαρμογές εκκίνησης πρέπει να βάλεις ένα κομμαντ. και που θα το βρω εγώ αυτό? τώρα πια ξέρω που θα το βρω... αλλά το ίδιο το λειτουργικό δεν λέει που θα το βρεις!..θα έπρεπέ να είχε ενα ερωτηματικό ή κάτι που να βοήθαγε.
emmsarris έγραψε:5. Τι εννοείς κάνει κάτι στο τερματικό 2-3 λεπτά να λειτουργήσει? Πατάς δηλαδή enter και δεν ανταποκρίνεται?
εννοώ ότι για να λειτουργήσει το ασύρματο δίκτυο μου, έπρεπε να βάλω αυτό. ''sudo modprobe ndiswrapper'' είναι σπαστικό να κάνω αυτήν την δουλεία κάθε φορά. τώρα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το έβαζα στο κομμαντ της εκκινήσεις... αλλά είναι πια αργά γιατί έχω άλλη κάρτα που δουλεύει κατευθείαν και δεν αργεί να φορτώσει το δίκτυο.
emmsarris έγραψε:Για να μην αναφερθώ σε ιους, trojan, εκβιαστικές πολιτικές της Microsoft.
σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι όπως και εγώ.
τα περισσότερα προβλήματα τα έλυσα μετά από πολύ δουλεία καθώς έπρεπε να έχω πολύ ψάξιμο. τέλος πάντων.
πάντος το ubuntu στην κυριολεξία βγάζει προβλήματα από το πουθενά. να δώσω μερικά παραδείγματά.
1) στο σταθερό έβαλα ubuntu 9.10 πριν μια εβδομάδα και το virtual box χάλασε να δουλεύει και η απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση δεν πέτυχε.
2) στο ένα λαπτοπ το ποντίκι γλιστράει και δεν φτιάχνετε στης ρυθμίσεις καθώς και κάθε φορά το ασύρματο δίκτυο κάθε τρις και λίγο κόβετε. και όταν εκκινώ μου ζητάει κωδικό. (είναι πολύ σπαστικό).
3) στο ubuntu 9.10 υπήρχε ένα σπαστικό keyring κάθε φορά πρέπει να βάλω αυτό, γιατί δεν υπάρχει εκεί ένα απλό κουμπί που να λέει ''να μην ξανά ζητηθεί ο κωδικός'' και αυτό είναι πολύ εκνευριστικό.
4) γιατί για να παίξω τα βίντεο και μουσική πρέπει να κατεβάσω ένα κάρο πρόσθετα από το ίντερνετ? άμα δεν έχω ίντερνετ τι γίνετε? δεν μπορώ να δω τίποτα?
5) σε ένα άλλο λαπτοπ το ubuntu 10.04 lts δεν μπόρεσα να το βάλω με τίποτα ούτε άνοιγε η εγκατάστασή, και πιο παλιά δεν δούλευέ το πληκτρολόγιο (στο 9.10).
όλα αυτά που λέω είναι προβλήματα και όχι κάτι που πρέπει ''να το μάθω να το χειρίζομαι'' . για αυτό το linux έχει ποσοστό 4-5% για αυτούς τους λόγους και όχι επειδή η microsoft είναι γνωστή ξέρω ανθρώπους που έβαλαν το ububutu και το έβγαλαν για δικούς τους λόγους.
και εγώ καλοπροαίρετα τα λέω όλα αυτά. καλή δουλεία έχει κάνει η ubuntu αλλά έχει δρόμο ακόμη.
offtopic: (συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και για τυχόν λάθη, αλλά διόρθωσα όσα μπόρεσα.