Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: γεια σε ολους!

Δημοσίευσηαπό talassa » 29 Απρ 2010, 22:32

linuxovios έγραψε:Γεια σου !

Καλωσόρισες στην κοινότητάς μας! Είσαι αξιέπαινος/η που μαθαίνεις ελληνικά ! Είναι δύσκολη γλώσσα. Αυτά που γράφεις πάντως, είναι κατανοητά.

εχω σπουδασει για πολυ χρονος τη παλαια ελληνικα. και τωρα μαθαίνω τη συγχρονες ελληνικα. ωστοσο αυτη ειναι ενα γλωσσα συναρπαστικη και πολλη καλη!
πιστευω οτι τη επαφη με αυτη κοινοτητα ειναι πολυ σηματικων για μαθετε τη ελληνικα γλωσσα.
ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Cetrum censeo Linux installandum esse

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
μάρκα και μοντελο ⇛ φορητός, HP Pavilion DV-6
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 (32bit)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Απρ 2010, 23:05

Καλώς ήρθες στην παρέα μας talassa. Ελπίζω και άλλοι να πάρουν το παράδειγμά σου και να κόψουν τα greeklish ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Απρ 2010, 23:13

_r00t- έγραψε:Καλησπέρα με λένε Πάνο, είμαι 26 χρόνων και ασχολούμαι με το GNU/Linux απ' τον Απρίλη του 1999. Οι πρώτες μου διανομές τότε ήταν SuSE Linux 6.0 και RedHat Linux 5.2 αλλά έπειτα πολλές διανομές έχουν περάσει απ' τα χέρια μου αλλά και άλλα λειτουργικά συστήματά όπως NetBSD,FreeBSD και άλλα unixο-ειδή. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ gentoo Linux διότι μ' αρέσει η πλήρης παραμετροποίηση του. Ασχολούμαι και με άλλες διανομές όπως Ubuntu και Fedora καθώς αποτελούν προσπάθειες για την καλυτέρευση του Linux στον χορό του Desktop.

Καλωσήρθες! Σε θυμάμαι εσένα. Δεν ήσουν τακτικός θαμώνας στο #linux παλιά;

emmsarris έγραψε:7. Διαφωνώ κάθετα με το ότι πληρώνεις παίρνεις. Δε συνάδει με τη φιλοσοφία του opensource. Και δε νομίζω σε καμμία περίπτωση ότι οι περισσότερες διανομές linux έχουν κάτι να ζηλέψουν από τα Windows ή το OSX. Ίσως μόνο το directx. Για να μην αναφερθώ σε ιους, trojan, εκβιαστικές πολιτικές της Microsoft.

Το OSX δεν έχει directx, αλλά και να είχε γιατί να να ζηλέψει κάτι το opengl απ' αυτό; Δεν είναι τυχαίο που όλα τα επαγγελματικά προγράμματα έχουν opengl mode και όλες οι παιχνιδομηχανές (πλην xbox) χρησιμοποιούν opengl :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό talassa » 29 Απρ 2010, 23:17

Ωστόσο δεν μιλώ πολύ καλά ελληνικά, γιατί η μελέτη απο δύο εβδομάδες.
ωστοσο ευχαριστιες για καλωσορισμα σε ολους!
ειναι απολαυση για μενα ειναι μερος του αυτου κοινοτητατος!
ακομη πολλες ευχαριστιες !
Ανδρεα.

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ANDREAS122 » 30 Απρ 2010, 18:50

emmsarris έγραψε:ANDREAS 122, επίτρεψέ μου να μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:
3. Τι εννοείς ασυμβατότητα προγραμμάτων?

ενoω ότι δεν δούλευε το simcity societies, το gta san andreas και το autocad 2005 που εκπαιδεύομαι πάνω σε αυτό. (το δοκίμασα με wine).

emmsarris έγραψε: 4. Πως χάλαγε όταν άνοιγε? Μήπως εγκαθιστούσες από μη εγκεκριμένες πηγές? Μήπως εγκαθιστούσες κάποιον οδηγό που δεν έπρεπε? Μόνο του κάτι δε χαλάει (συνήθως). Εκτός και είχε κάποιο σφάλμα ο σκληρός δίσκος σου...

τώρα έβαλα άλλο δίσκο και δεν το κάνει αυτό, όμως μετά παράθυρά δεν είχε τέτοιο πρόβλημά.

emmsarris έγραψε:6. Τι εννοείς πάλευες? Κι εγώ από το 8.04 χρησιμοποιώ ubuntu, κανένας δε μου έδειξε, αλλά δε βρήκα δυσκολίες προσαρμογής. Και ότι δεν ήξερα ρώταγα, κυρίως φίλους, αλλά και στο forum.

αι άλλα αν ήταν πιο εύκολο δεν θα χρειάζονταν να μπαίνω στα φόρουμ κάθε τρις-και λίγο για να κάνω κάτι απλό. π.χ. θα εκει που λέει για να διαλέξεις εφαρμογές εκκίνησης πρέπει να βάλεις ένα κομμαντ. και που θα το βρω εγώ αυτό? τώρα πια ξέρω που θα το βρω... αλλά το ίδιο το λειτουργικό δεν λέει που θα το βρεις!..θα έπρεπέ να είχε ενα ερωτηματικό ή κάτι που να βοήθαγε.

emmsarris έγραψε:5. Τι εννοείς κάνει κάτι στο τερματικό 2-3 λεπτά να λειτουργήσει? Πατάς δηλαδή enter και δεν ανταποκρίνεται?

εννοώ ότι για να λειτουργήσει το ασύρματο δίκτυο μου, έπρεπε να βάλω αυτό. ''sudo modprobe ndiswrapper'' είναι σπαστικό να κάνω αυτήν την δουλεία κάθε φορά. τώρα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το έβαζα στο κομμαντ της εκκινήσεις... αλλά είναι πια αργά γιατί έχω άλλη κάρτα που δουλεύει κατευθείαν και δεν αργεί να φορτώσει το δίκτυο.

emmsarris έγραψε:Για να μην αναφερθώ σε ιους, trojan, εκβιαστικές πολιτικές της Microsoft.

σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι όπως και εγώ.

τα περισσότερα προβλήματα τα έλυσα μετά από πολύ δουλεία καθώς έπρεπε να έχω πολύ ψάξιμο. τέλος πάντων.

πάντος το ubuntu στην κυριολεξία βγάζει προβλήματα από το πουθενά. να δώσω μερικά παραδείγματά.
1) στο σταθερό έβαλα ubuntu 9.10 πριν μια εβδομάδα και το virtual box χάλασε να δουλεύει και η απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση δεν πέτυχε.
2) στο ένα λαπτοπ το ποντίκι γλιστράει και δεν φτιάχνετε στης ρυθμίσεις καθώς και κάθε φορά το ασύρματο δίκτυο κάθε τρις και λίγο κόβετε. και όταν εκκινώ μου ζητάει κωδικό. (είναι πολύ σπαστικό).
3) στο ubuntu 9.10 υπήρχε ένα σπαστικό keyring κάθε φορά πρέπει να βάλω αυτό, γιατί δεν υπάρχει εκεί ένα απλό κουμπί που να λέει ''να μην ξανά ζητηθεί ο κωδικός'' και αυτό είναι πολύ εκνευριστικό.
4) γιατί για να παίξω τα βίντεο και μουσική πρέπει να κατεβάσω ένα κάρο πρόσθετα από το ίντερνετ? άμα δεν έχω ίντερνετ τι γίνετε? δεν μπορώ να δω τίποτα?
5) σε ένα άλλο λαπτοπ το ubuntu 10.04 lts δεν μπόρεσα να το βάλω με τίποτα ούτε άνοιγε η εγκατάστασή, και πιο παλιά δεν δούλευέ το πληκτρολόγιο (στο 9.10).

όλα αυτά που λέω είναι προβλήματα και όχι κάτι που πρέπει ''να το μάθω να το χειρίζομαι'' . για αυτό το linux έχει ποσοστό 4-5% για αυτούς τους λόγους και όχι επειδή η microsoft είναι γνωστή ξέρω ανθρώπους που έβαλαν το ububutu και το έβγαλαν για δικούς τους λόγους.

και εγώ καλοπροαίρετα τα λέω όλα αυτά. καλή δουλεία έχει κάνει η ubuntu αλλά έχει δρόμο ακόμη.
offtopic: (συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και για τυχόν λάθη, αλλά διόρθωσα όσα μπόρεσα.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: PHP
Λειτουργικό ⇛ Linux
Προδιαγραφές ⇛ Toshiba tecra 8000 ┃ pentium 2┃ neomagic ┃ 128mb ram ┃ tl-wn 510g
ANDREAS122
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 30 Απρ 2010, 19:22

Άρα μιλάς για εφαρμογές των Windows. Θα έπρεπε όμως ήδη να ήξερες ότι ήταν ασύμβατες, αφού άλλο Windows, άλλο linux και άλλο OSX. Πάντως στον ΗΥ της αδερφής μου τρέχει κανονικά μέσω wine AutoCAD 2007.
Ναι αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα forum. Για να ρωτάς. Στα Windows τι έκανες? Εγώ συνήθως παρέδιδα τα όπλα ή έκανα φορματ(2 μέρες χαμένες). Και δεν είναι πάντα ανάγκη για script. Όλο και κάτι θα βρεις σε γραφικό (αν μιλάμε για το ίδιο, οι εφαρμογές εκκίνησης είναι στο Μενού->Σύστημα->Προτιμήσεις->Προγράμματα εκκίνησης).
Όσο για τα πρόσθετα: Πότε έκανες τελευταία φορά εγκατάσταση Windows? Μόλις έχουν εγκατασταθεί παίζουν wma, mp3, wmv, mpg, wav. Άντε να κατεβάσεις το divx ή το xvid, quicktime και real media formats, DVD encoder/decoder ή κάποιο codec pack που ούτε και ξέρεις τι επιπλέον σου εγκαθιστά...Ενώ στο ubuntu, μόλις πας να αναπαράγεις κάτι για πρώτη φορά, σου πετάει το παράθυρο του synaptic και τα εγκαθιστάς με 1 κλικ. Και βέβαια δε φταίει το linux που αυτοί οι τύποι είναι κλειστά formats! Αλλά και πάλι, αφού τόσο θέλεις εμπειρία "out-of-the-box" βάλε linux mint! Ubuntu είναι με πλήρη υποστήριξη από εγκατάστασης σε κάθε είδος αρχείων.
Όσο για τα σπαστικά. Ναι είναι εκνευριστικό αυτό που λες. Υπήρχε και άλλο πιο εκνευριστικό που σου ζητούσε πιστοποίηση κάθε φορά που πήγαινες να ανοίξεις μία κατάτμηση, αλλά ο apopas μου βρήκε λύση. Παρεμπιπτόντως το τριπλό-τετραπλό μήνυμα πιστοποίησης στα Windows δε σου σπάει τα νεύρα κάθε φορά που θες να εγκαταστήσεις κάτι?
Δε λέω ότι το ubuntu είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα Windows. Σημασία έχει τι ζητάς. Εγώ ας πούμε θέλω να γράφω κάνα κείμενο, να μπαίνω στο διαδίκτυο, να παίζω μουσική και να βλέπω βίντεο. Για όλα αυτά με καλύπτουν και το linux και τα Windows και το OSX. Τα κριτήριά μου: ταχύτητα, σταθερότητα, ασφάλεια. Άρα επιλέγω linux.
Συμπερασματικά το ubuntu μπορεί να έχει ένα σωρό προβλήματα, αλλά τουλάχιστο υπάρχει και κάποιος που μπορεί να βρεθεί για να σου λύσει κάτι. Μπορεί όμως και να μη σου εμφανίσει κανένα...
Όσο για τα προβλήματα εγκατάστασης, καλό είναι να συμβουλευτείς από κοντά κάποιο γνωστό, φίλο, ή να πας σε κάποιο lug αν είναι κάποιο κοντά σου να σε βοηθήσουν τα παιδιά.
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ANDREAS122 » 30 Απρ 2010, 21:37

emmsarris έγραψε:Άρα μιλάς για εφαρμογές των Windows. Θα έπρεπε όμως ήδη να ήξερες ότι ήταν ασύμβατες, αφού άλλο Windows, άλλο linux και άλλο OSX. Πάντως στον ΗΥ της αδερφής μου τρέχει κανονικά μέσω wine AutoCAD 2007.
Ναι αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα forum. Για να ρωτάς. Στα Windows τι έκανες? Εγώ συνήθως παρέδιδα τα όπλα ή έκανα φορματ(2 μέρες χαμένες). Και δεν είναι πάντα ανάγκη για script. Όλο και κάτι θα βρεις σε γραφικό (αν μιλάμε για το ίδιο, οι εφαρμογές εκκίνησης είναι στο Μενού->Σύστημα->Προτιμήσεις->Προγράμματα εκκίνησης).
Όσο για τα πρόσθετα: Πότε έκανες τελευταία φορά εγκατάσταση Windows? Μόλις έχουν εγκατασταθεί παίζουν wma, mp3, wmv, mpg, wav. Άντε να κατεβάσεις το divx ή το xvid, quicktime και real media formats, DVD encoder/decoder ή κάποιο codec pack που ούτε και ξέρεις τι επιπλέον σου εγκαθιστά...Ενώ στο ubuntu, μόλις πας να αναπαράγεις κάτι για πρώτη φορά, σου πετάει το παράθυρο του synaptic και τα εγκαθιστάς με 1 κλικ. Και βέβαια δε φταίει το linux που αυτοί οι τύποι είναι κλειστά formats! Αλλά και πάλι, αφού τόσο θέλεις εμπειρία "out-of-the-box" βάλε linux mint! Ubuntu είναι με πλήρη υποστήριξη από εγκατάστασης σε κάθε είδος αρχείων.
Όσο για τα σπαστικά. Ναι είναι εκνευριστικό αυτό που λες. Υπήρχε και άλλο πιο εκνευριστικό που σου ζητούσε πιστοποίηση κάθε φορά που πήγαινες να ανοίξεις μία κατάτμηση, αλλά ο apopas μου βρήκε λύση. Παρεμπιπτόντως το τριπλό-τετραπλό μήνυμα πιστοποίησης στα Windows δε σου σπάει τα νεύρα κάθε φορά που θες να εγκαταστήσεις κάτι?
Δε λέω ότι το ubuntu είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα Windows. Σημασία έχει τι ζητάς. Εγώ ας πούμε θέλω να γράφω κάνα κείμενο, να μπαίνω στο διαδίκτυο, να παίζω μουσική και να βλέπω βίντεο. Για όλα αυτά με καλύπτουν και το linux και τα Windows και το OSX. Τα κριτήριά μου: ταχύτητα, σταθερότητα, ασφάλεια. Άρα επιλέγω linux.
Συμπερασματικά το ubuntu μπορεί να έχει ένα σωρό προβλήματα, αλλά τουλάχιστο υπάρχει και κάποιος που μπορεί να βρεθεί για να σου λύσει κάτι. Μπορεί όμως και να μη σου εμφανίσει κανένα...
Όσο για τα προβλήματα εγκατάστασης, καλό είναι να συμβουλευτείς από κοντά κάποιο γνωστό, φίλο, ή να πας σε κάποιο lug αν είναι κάποιο κοντά σου να σε βοηθήσουν τα παιδιά.

φυσικά δεν λέω πιο είναι καλύτερο και πιο οχι, απλά λέω οτι για έμενα τουλάχιστον το λινουξ το χρησιμοποιώ μόνο για ίντερνετ και για επικίνδυνες ιστοσελίδες.
εγώ μόνο από τα φόρουμ και το ίντερνετ συνήθως παίρνω πληροφορίες...το lug τι είναι?
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: PHP
Λειτουργικό ⇛ Linux
Προδιαγραφές ⇛ Toshiba tecra 8000 ┃ pentium 2┃ neomagic ┃ 128mb ram ┃ tl-wn 510g
ANDREAS122
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 30 Απρ 2010, 22:03

Linux User Group
http://hellug.gr
Και εδώ οι κατά περιοχές κοινότητες. Του Ηρακλείου μόνο είναι που έχει αδρανήσει.
http://hellug.gr/index.php/Koinothta/Lugs
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nukem » 01 Μάιος 2010, 23:05

Γεια και από Μένα.Είμαι ο Νίκος από Θεσσαλονίκη και είπα να εγγραφώ διότι είναι ένα πολύ καλό και σχετικά επιτυχημένο φόρουμ!
Οι Γερμανοί το έχουν παρακάνει..
Άβαταρ μέλους
Nukem
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό talassa » 02 Μάιος 2010, 00:55

Nukem έγραψε:Γεια και από Μένα.Είμαι ο Νίκος από Θεσσαλονίκη και είπα να εγγραφώ διότι είναι ένα πολύ καλό και σχετικά επιτυχημένο φόρουμ!

καλωσόρισμα!^^

talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων