logari81 έγραψε:@MakisM1
κανεις ενα βασικό λάθος στον συλλογισμό σου κιαυτό μαλλον εχει να κανει με το ότι έχεις υπάρξει εργοδότης. Αυτό που χρειάζεται ενας εργοδότης είναι συγκεκριμένες εργατοώρες κι όχι αριθμό ατόμων. Στην ελαχιστοποίηση των εργατοωρών ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, στην ελαχιστοποίηση των εργαζόμενων ΔΕΝ συμφωνούμε. Το παρον σύστημα πριμοδοτεί την ανισοκατανομή της εργασιας γιατι σε έναν εργοδότη συμφέρει να εχει εναν υπάλληλο που να δουλεύει 16 ώρες παρά 2 που να δουλευουν από 8 ή 4 που να δουλευουν από τεσσερις. Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά συνέπειες/συμπτώματα/ενδειξεις ενός εσφαλμένου συστήματος. Η αιτιολόγηση γιατί ειναι σφαλμένο το σύστημα βρίσκεται στο προηγούμενο ποστ μου κι εχει να κανει με το ότι απλώς δεν υπάρχει καμια προβλεψη για καταμερισμο της εργασίας παρα μονο για τον καταμερισμό ή συγκέντρωση του πλουτου.
Φιλε logari81, επιτρεψε μου να αντιστρεψω τους ορους! Σκεφτεσαι οπως σκεφτεσαι, γιατι δεν εχεις κανει εργοδοτης και μαλλον ουτε και υπαλληλος σε μια σοβαρη εταιρεια.
Για μενα, η εργασια part-time ειναι αναθεμα σε μια σοβαρη εταιρεια!
Να εξηγηθω. Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θελει εργατες-δουλους. Θελει συνηδειτοποιημενους υπαλληλους, που αντιλαμβανονται τους κοινους στοχους, συμμετεχουν σ'αυτους, βαζουν οχι μονο την προσωπικη τους εργασια, αλλα και την εξυπναδα τους, την εφευρετικοτητα τους και την εξτρα προσπαθεια οταν χρειαστει.
Μια σοβαρη εταιρεια δεν θελει να ξεζουμισει τους υπαλληλους της με πληρωμενες η απληρωτες υπερωριες, Γιατι τους θελει εδω και την επομενη μερα, ακμαιους και δημιουργικους και οχι μισοκοιμισμενους, νωθρους και κακοδιαθετους.
Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θα απολυσει το προσωπικο της σε μια προσκαιρη αναποδια, αλλα θα τους αναπτυξει διαφορετικα, προετοιμαζοντας την επομενη της κινηση. Τι να τον κανω τον part-timer που βλεπει με (εστω καλοπροαιρετη) ζηλεια τους μονιμαδες μου, που κανει το μινιμουμ απο αυτα που του ζητησα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ?
Η εταιρεια μου ηταν μια μικρη εταιρεια κατασκευων. 3 Μηχανικοι. Αν και ημουν ο μοναδικος χρηματοδοτης, τους αλλους δυο που παρειχαν (μερικως) την τεχνογνωσια τους (γιατι τεχνογνωσια ειχα και εγω) τους ειχα σε ενα μικρο ποσοστο συνεταιρους. Με την συμφωνια, οτι αν επανεπενεδυαν μερος των αποδοχων τους στο επομενο project θα αυξανοταν το ποσοστο τους αναλογικα. Και αν η εταιρεια προοδευε και επαιρνε και αλλους μηχανικους, θα εμπαιναν κι αυτοι με καποιο ποσοστο. Ημουν διατεθειμενος να υποχωρησω μεχρι το 51% αν η εταιρεια προοδευε και μεγαλωνε. Για να δουλευω με ανθρωπους που πιστευανε στον ιδιο σκοπο και απολαμβανανε αυτο που κανανε...
Δυστυχως, ηρθαμε προσωπο με προσωπο με την Ελλαδα του λαδωματος, της τεμπελιας, της αχαριστιας και της υπεκφυγης. Σε μια αγορα που ηταν σε αφασια, με πλεονεκτισμο και ανεντιμοτητα σε καθε της πτυχη. Απο τους υπεργολαβους, τους προμηθευτες, τους πελατες, το Δημοσιο, τους Δημους, τις ΔΕΚΟ... Μελλον ανυπαρκτο!
Τελειωσαμε, πληρωσαμε στο ακεραιο καθε υποχρεωση μας και το κλεισαμε.
Εχω κανει και υπαλληλος. Στη μεγαλυτερη πετρελαιοεταιρεια στον κοσμο. Ειχε τα καλα της, ειχε και τα κακα της. 16 χρονια σε διαφορα ποστα με δουλειες και προβληματα που σε συνεπαιρνουν. Δινουν διεξοδο στην φαντασια σου σαν μηχανικο, και σε ενα σωρο αλλα προσωπικα κινητρα. Πολλα υπερ και λιγα κατα... Οπως και να το κανουμε, μια εταιρεια 100000 ανθρωπων, και δυσκινητη ειναι και απροσωπη σε σημαντικο βαθμο. Ομως ανετα θα μπορουσα να παω πισω και να αναπτυξω ενα σωρο ενδιαφεροντα που εχω. Δεν ηταν ποτε ο επιουσιος το προβλημα. Λιγοι στερουνται το ψωμι.
Οι προσωπικες απαιτησεις, περαν των βασικων (τροφη, στεγη, περιθαλψη) εχουν να κανουν με πολυ πιο προσωπικα στοιχεια (ικανοποιηση ενδιαφεροντων, αναγνωριση, αποκτηση γνωσης και αλλα).
Φιλικα
ΜακηςΜ