Η γενιά των 520Ε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γενιά των 520Ε...

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 13:50

logari81 έγραψε:@MakisM1
κανεις ενα βασικό λάθος στον συλλογισμό σου κιαυτό μαλλον εχει να κανει με το ότι έχεις υπάρξει εργοδότης. Αυτό που χρειάζεται ενας εργοδότης είναι συγκεκριμένες εργατοώρες κι όχι αριθμό ατόμων. Στην ελαχιστοποίηση των εργατοωρών ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, στην ελαχιστοποίηση των εργαζόμενων ΔΕΝ συμφωνούμε. Το παρον σύστημα πριμοδοτεί την ανισοκατανομή της εργασιας γιατι σε έναν εργοδότη συμφέρει να εχει εναν υπάλληλο που να δουλεύει 16 ώρες παρά 2 που να δουλευουν από 8 ή 4 που να δουλευουν από τεσσερις. Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά συνέπειες/συμπτώματα/ενδειξεις ενός εσφαλμένου συστήματος. Η αιτιολόγηση γιατί ειναι σφαλμένο το σύστημα βρίσκεται στο προηγούμενο ποστ μου κι εχει να κανει με το ότι απλώς δεν υπάρχει καμια προβλεψη για καταμερισμο της εργασίας παρα μονο για τον καταμερισμό ή συγκέντρωση του πλουτου.

Φιλε logari81, επιτρεψε μου να αντιστρεψω τους ορους! Σκεφτεσαι οπως σκεφτεσαι, γιατι δεν εχεις κανει εργοδοτης και μαλλον ουτε και υπαλληλος σε μια σοβαρη εταιρεια.

Για μενα, η εργασια part-time ειναι αναθεμα σε μια σοβαρη εταιρεια!

Να εξηγηθω. Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θελει εργατες-δουλους. Θελει συνηδειτοποιημενους υπαλληλους, που αντιλαμβανονται τους κοινους στοχους, συμμετεχουν σ'αυτους, βαζουν οχι μονο την προσωπικη τους εργασια, αλλα και την εξυπναδα τους, την εφευρετικοτητα τους και την εξτρα προσπαθεια οταν χρειαστει.

Μια σοβαρη εταιρεια δεν θελει να ξεζουμισει τους υπαλληλους της με πληρωμενες η απληρωτες υπερωριες, Γιατι τους θελει εδω και την επομενη μερα, ακμαιους και δημιουργικους και οχι μισοκοιμισμενους, νωθρους και κακοδιαθετους.

Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θα απολυσει το προσωπικο της σε μια προσκαιρη αναποδια, αλλα θα τους αναπτυξει διαφορετικα, προετοιμαζοντας την επομενη της κινηση. Τι να τον κανω τον part-timer που βλεπει με (εστω καλοπροαιρετη) ζηλεια τους μονιμαδες μου, που κανει το μινιμουμ απο αυτα που του ζητησα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ?

Η εταιρεια μου ηταν μια μικρη εταιρεια κατασκευων. 3 Μηχανικοι. Αν και ημουν ο μοναδικος χρηματοδοτης, τους αλλους δυο που παρειχαν (μερικως) την τεχνογνωσια τους (γιατι τεχνογνωσια ειχα και εγω) τους ειχα σε ενα μικρο ποσοστο συνεταιρους. Με την συμφωνια, οτι αν επανεπενεδυαν μερος των αποδοχων τους στο επομενο project θα αυξανοταν το ποσοστο τους αναλογικα. Και αν η εταιρεια προοδευε και επαιρνε και αλλους μηχανικους, θα εμπαιναν κι αυτοι με καποιο ποσοστο. Ημουν διατεθειμενος να υποχωρησω μεχρι το 51% αν η εταιρεια προοδευε και μεγαλωνε. Για να δουλευω με ανθρωπους που πιστευανε στον ιδιο σκοπο και απολαμβανανε αυτο που κανανε...

Δυστυχως, ηρθαμε προσωπο με προσωπο με την Ελλαδα του λαδωματος, της τεμπελιας, της αχαριστιας και της υπεκφυγης. Σε μια αγορα που ηταν σε αφασια, με πλεονεκτισμο και ανεντιμοτητα σε καθε της πτυχη. Απο τους υπεργολαβους, τους προμηθευτες, τους πελατες, το Δημοσιο, τους Δημους, τις ΔΕΚΟ... Μελλον ανυπαρκτο!

Τελειωσαμε, πληρωσαμε στο ακεραιο καθε υποχρεωση μας και το κλεισαμε.

Εχω κανει και υπαλληλος. Στη μεγαλυτερη πετρελαιοεταιρεια στον κοσμο. Ειχε τα καλα της, ειχε και τα κακα της. 16 χρονια σε διαφορα ποστα με δουλειες και προβληματα που σε συνεπαιρνουν. Δινουν διεξοδο στην φαντασια σου σαν μηχανικο, και σε ενα σωρο αλλα προσωπικα κινητρα. Πολλα υπερ και λιγα κατα... Οπως και να το κανουμε, μια εταιρεια 100000 ανθρωπων, και δυσκινητη ειναι και απροσωπη σε σημαντικο βαθμο. Ομως ανετα θα μπορουσα να παω πισω και να αναπτυξω ενα σωρο ενδιαφεροντα που εχω. Δεν ηταν ποτε ο επιουσιος το προβλημα. Λιγοι στερουνται το ψωμι.

Οι προσωπικες απαιτησεις, περαν των βασικων (τροφη, στεγη, περιθαλψη) εχουν να κανουν με πολυ πιο προσωπικα στοιχεια (ικανοποιηση ενδιαφεροντων, αναγνωριση, αποκτηση γνωσης και αλλα).

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Μάιος 2010, 14:12

MakisM1 έγραψε:... και μαλλον ουτε και υπαλληλος σε μια σοβαρη εταιρεια.

έχω υπάρξει υπάλληλος και σε σοβαρή και σε μη σοβαρή εταιρεία.

MakisM1 έγραψε:Για μενα, η εργασια part-time ειναι αναθεμα σε μια σοβαρη εταιρεια!

Δεν αναφερομαι σε part-time, αναφερομαι στον ορισμο του full-time ο οποίος ειναι διαστρεβλωμένος.

MakisM1 έγραψε:Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θελει εργατες-δουλους. Θελει συνηδειτοποιημενους υπαλληλους, που αντιλαμβανονται τους κοινους στοχους, συμμετεχουν σ'αυτους, βαζουν οχι μονο την προσωπικη τους εργασια, αλλα και την εξυπναδα τους, την εφευρετικοτητα τους και την εξτρα προσπαθεια οταν χρειαστει.

Αυτοί δεν ειναι υπάλληλοι, ειναι συνέταιροι και αντίστοιχα θα πρεπει να αντιμετωπίζονται μισθοδοτικά.

MakisM1 έγραψε:Η εταιρεια μου ηταν μια μικρη εταιρεια κατασκευων. 3 Μηχανικοι. Αν και ημουν ο μοναδικος χρηματοδοτης, τους αλλους δυο που παρειχαν (μερικως) την τεχνογνωσια τους (γιατι τεχνογνωσια ειχα και εγω) τους ειχα σε ενα μικρο ποσοστο συνεταιρους. Με την συμφωνια, οτι αν επανεπενεδυαν μερος των αποδοχων τους στο επομενο project θα αυξανοταν το ποσοστο τους αναλογικα. Και αν η εταιρεια προοδευε και επαιρνε και αλλους μηχανικους, θα εμπαιναν κι αυτοι με καποιο ποσοστο. Ημουν διατεθειμενος να υποχωρησω μεχρι το 51% αν η εταιρεια προοδευε και μεγαλωνε. Για να δουλευω με ανθρωπους που πιστευανε στον ιδιο σκοπο και απολαμβανανε αυτο που κανανε...

Ανα μπράβο, τώρα συμφωνούμε.

MakisM1 έγραψε:Δυστυχως, ηρθαμε προσωπο με προσωπο με την Ελλαδα του λαδωματος, της τεμπελιας, της αχαριστιας και της υπεκφυγης. Σε μια αγορα που ηταν σε αφασια, με πλεονεκτισμο και ανεντιμοτητα σε καθε της πτυχη. Απο τους υπεργολαβους, τους προμηθευτες, τους πελατες, το Δημοσιο, τους Δημους, τις ΔΕΚΟ... Μελλον ανυπαρκτο!

Και δεν ειναι μόνο η Ελλάδα το πρόβλημα. Απλως η ελλειψη ουσιαστικής οικονομίας στην Ελλαδα κανει το πρόβλημα πιο εμφανές. Κατατάλλα το λάδωμα και το lobbying τα έχω βιώσει και στο εξωτερικό.

Απο τα προηγούμενα ποστ μου δεν καταλαβες ότι η κριτική δεν αφορα την εργοδοσία. Η κριτική μου αφορά ενα σύστημα το οποίο καταδικάζει μια δικαιη εργοδοσία σε εξαφάνιση. Μιλάμε για ενα σύστημα όπου η ανάπτυξη είναι αυτοσκοπός.

Σε ότι αφορά τα ωράρια εργασίας βλέπεις παραδείγματα από το στενό σου περιβάλλον, δεν ειναι όλες οι δουλειες δημιουργικές όπως του μηχανικου. Ρώτησε τους εργαζόμενους σε σουπερμαρκετ αν ειναι πιο παραγωγικοί σε part-time ή σε full-time και σε τι κατάσταση γυρίζουν το απόγευμα στο σπιτι. Οι μηχανικοί δεν είμαστε έτσι κι αλλιώς καλό παράδειγμα γιατί ήμαστε ως επί τω πλείστον εργασιομανείς.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό st2 » 10 Μάιος 2010, 14:17

MakisM1 έγραψε:
Να εξηγηθω. Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θελει εργατες-δουλους. Θελει συνηδειτοποιημενους υπαλληλους, που αντιλαμβανονται τους κοινους στοχους, συμμετεχουν σ'αυτους, βαζουν οχι μονο την προσωπικη τους εργασια, αλλα και την εξυπναδα τους, την εφευρετικοτητα τους και την εξτρα προσπαθεια οταν χρειαστει.

Μια σοβαρη εταιρεια δεν θελει να ξεζουμισει τους υπαλληλους της με πληρωμενες η απληρωτες υπερωριες, Γιατι τους θελει εδω και την επομενη μερα, ακμαιους και δημιουργικους και οχι μισοκοιμισμενους, νωθρους και κακοδιαθετους.

παρακολουθω την πορεια του νηματος και συμφωνω με τον ΜακηΜ1 σε πολλα (μαλλον ανηκουμε στον ιδιο χωρο αλλα εχουμε καποια χρονια διαφορα)
αυτο που εχω να παρατηρησω στο παραπανω ειναι μια σοβαρη εταιρεια δεν υπαρχει στην ελλαδα γιατι εχει να αντιμετωπισει ολα τα παρακατω που εγραψες οποτε οι συνθηκες την αναγκαζουν να ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ τους υπαλληλους της και το αφεντικο ή προϊσταμενος να θεωρει τα παραπονα σου υπερβολικα και οταν του τα λες, σου απαντα <<ξερεις τι τραβαω γω;>> με ενα τονο παραπονου, δυστυχιας και κατατρεγμου.

Οσον αφορα το συστημα που κυριαρχει εχει ενα μεγαλο πλεονεκτημα οτι σε αφηνει να αποφασισεις πως θες να διαχειριστεις την ζωη και σου παρεχει ευκαιριες για να πραγματοποιησεις τις επιλογες (αυτο ειχε στο μυαλο του με μια προταση ο Λοκ για μενα http://en.wikipedia.org/wiki/John_Locke)
Τωρα τι μπορεις να κανεις αν την πατησεις και κανεις καποια λαθος επιλογη, σου δινει την δυνατοτητα να κανεις restart αλλα με καποιο τιμημα

Δυο παρατηρησεις γενικες που αφορουν σχεδον ολους που κανουμε τωρα με την κριση οικονομικες-κοινωνικες-εργασιακες κλπ συζητησεις :
1-Παιδια στην κουβεντα και στην συλλογιστικη μας να εχουμε να προτεινουμε λυσεις εποικοδομητικες (οχι τυπου να σκοτωσουμε τους πολιτικους) εστω και αν ο αλλος την αντικρουσει ή την βγαλει ανυλοποιητη παρ`ολα αυτα κατι θα εχει ακουστει και ο συνομιλητης θα μπει και αυτος στην σκεψη να αντιπροτεινει κατι αλλο
2-και να ειμαστε αισιοδοξοι κανει καλο στην υγεια!
Με εκευριζει το GNU/LInux γιατι 1.δεν το ξερω2.δεν εχει τις εφαρμογες που θελω3.εχω πολλες αποριες

1.Ποιος τα ξερει ολά?2.Με λιγη υπομονη θα τις βρουμε ή θα τις φτιαξουμε3.Γι`αυτό είμαι μέλος και σ`αύτο το forum

Από προγραμματισμό δεν ξερω τιποτα
Άβαταρ μέλους
st2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 14:50

st2 έγραψε:...
αυτο που εχω να παρατηρησω στο παραπανω ειναι μια σοβαρη εταιρεια δεν υπαρχει στην ελλαδα γιατι εχει να αντιμετωπισει ολα τα παρακατω που εγραψες οποτε οι συνθηκες την αναγκαζουν να ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ τους υπαλληλους της και το αφεντικο ή προϊσταμενος να θεωρει τα παραπονα σου υπερβολικα και οταν του τα λες, σου απαντα <<ξερεις τι τραβαω γω;>> με ενα τονο παραπονου, δυστυχιας και κατατρεγμου.

Π
...
2-και να ειμαστε αισιοδοξοι κανει καλο στην υγεια!

Και στη δικη μου εταιρεια χρειαζοταν να γινουν υπερβασεις (το ξεζουμισμα ειναι μαλλον αστοχο...).

Για παραδειγμα, ριχναμε πλακα... η εταιρεια μπετον μας εφτυσε για τους δικους της λογους και αρχισε να ερχεται μπετον στις 5 το απογευμα Φλεβαρη με 6 βαθμους. Κρατησα τους μπετατζηδες και τους πληρωσα υπερωριες... Μαζι μου και ο νεωτερος εκ των δυο μηχανικων.

Κατα τις 6 τη νυχτα, ειμαστε καθισμενοι στη σκαλωσια με τον εργολαβομπετατζη και κανουμε τσιγαρο περιμενοντας την επομενη μπετονιερα. Ο μηχανικος μου λεει φυγε, θα μεινω εγω (στο ψοφοκρυο...).

Δεν φευγω...

Με ρωταει ο εργολαβος, γιατι δεν φευγεις; Ειναι εδω ο ...μικρος (35 χρονων ο ...μικρος). Δεν τον εμπιστευεσαι;

Δεν ειναι οτι δεν τον εμπιστευομαι του λεω... ειναι εδω για να εμπεδωσει οτι αυτο που κανουμε αυτη τη στιγμη ειναι κρισιμη δουλεια για την εταιρεια και δεν θα την σκαπουλαρει κανεις, κανοντας πασα τον μπελα στον διπλανο του. Οταν ειναι παρων το αφεντικο, πρεπει να δινει το παραδειγμα και να αναλαμβανει την ευθυνη.

Του μικρου, του ζητησα πολλες φορες να κανει την υπερβαση. Αλλες τοσες φορες την εκανα εγω και το καταλαβαινε απο το προϊον της εργασιας μου. Ειναι καπως ψαρωτικο να ερχεται στις 0800 ο γερολυκος των 50κατι με το Εξελοφυλλο στο λαπτοπ στο εργοταξιο και να σου λεει, ελα να δεις τι βρηκα χθες το βραδυ και τι πρεπει να κανουμε... Ειμαστε ακομη στενοι φιλοι. Εμαθε καποια πραγματα απο μενα και αυτο ειναι η μεγαλυτερη ανταμοιβη μου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Μηχανικος και αισιοδοξος ειναι δυσκολο πραγμα. Μιλαν οι αριθμοι. Προσπαθω παντως... :)
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό st2 » 10 Μάιος 2010, 15:28

MakisM1 έγραψε:Και στη δικη μου εταιρεια χρειαζοταν να γινουν υπερβασεις (το ξεζουμισμα ειναι μαλλον αστοχο...).

Για παραδειγμα, ριχναμε πλακα... η εταιρεια μπετον μας εφτυσε για τους δικους της λογους και αρχισε να ερχεται μπετον στις 5 το απογευμα Φλεβαρη με 6 βαθμους. Κρατησα τους μπετατζηδες και τους πληρωσα υπερωριες... Μαζι μου και ο νεωτερος εκ των δυο μηχανικων.

Κατα τις 6 τη νυχτα, ειμαστε καθισμενοι στη σκαλωσια με τον εργολαβομπετατζη και κανουμε τσιγαρο περιμενοντας την επομενη μπετονιερα. Ο μηχανικος μου λεει φυγε, θα μεινω εγω (στο ψοφοκρυο...).......

αυτο ακριβως λέω άλλος φταίει άλλος έμεινε ξάγρυπνος και αρρώστησε επειδή ο έλληνας είναι να ερχεται στο ραντεβου των 12.00 στις 12.30

και η εταιρεια μπετον τι επαθε ? μαντευω τιποτα περα απο οτι σε εχασε απο πελατη? δεν θα επρεπε να γινει κατι για να μαθει να ειναι στην ωρα της, δεν ξερω τι?μηνυση για διαφυγοντα κερδη (λεω εγω τωρα)?

Οσο για τα 500ευρω το θεμα ειναι το εξης

αποφοιτος του 2001 πρωτη δουλεια 1200ευρω
αποφοιτος του 2004 πρωτη δουλεια 1000ευρω
αποφοιτος του 2007 πρωτη δουλεια 700ευρω
αποφοιτος του 2009 πρωτη δουλεια 500ευρω
Εχει χαθει η ελπιδα !
Κανεις δεν λεει πλεον :
οκ 500ευρω σημερα αλλα σε ενα χρονο θα εχω μαζεψει εμπειρια θα κοιταξω να βρω κατι καλυτερο με 700ευρω
αντιθετα λες
500ευρω σημερα μακαρι σε ενα χρονο να μπορεσω να εχω αυτα τα 500ευρω
ετσι μενεις χωρις ενδιαφερον για το μελλον οποτε δεν αποδιδεις σε τιποτα
Με εκευριζει το GNU/LInux γιατι 1.δεν το ξερω2.δεν εχει τις εφαρμογες που θελω3.εχω πολλες αποριες

1.Ποιος τα ξερει ολά?2.Με λιγη υπομονη θα τις βρουμε ή θα τις φτιαξουμε3.Γι`αυτό είμαι μέλος και σ`αύτο το forum

Από προγραμματισμό δεν ξερω τιποτα
Άβαταρ μέλους
st2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 16:08

Μια που ενδιαφερεσαι... το προβλημα με την εταιρεια μπετον ηταν οτι ειχε 2 αντλιες με μακρυ μαρκουτσι και δυο δουλειες εκεινη την Παρασκευη... Η μια αντλια χαλασε...

Μας εδωσαν την επιλογη να ριξουμε μπετα στις 1400 (οπως ειχε προγραμματιστει) με αντλια με κοντο μαρκουτσι και να περιμενουμε οταν τελειωσει η αλλη, να ερθει να ριξει τα πιο μακρυνα μπετα.

Το αρνηθηκαμε, διοτι αν αργουσε (η δεν ερχοτανε) αυτη με το μακρυ... θα κοβαμε την διαδικασια στη μεση και δεν θελαμε ραφες στα μπετα μας.

Βεβαια, την επιλογη ποιος θα παρει πρωτος το.... μακρυ :crazy: την εκανε η εταιρεια...

Επειδη εγω δεν δεχομαι να ξεκαλουπωσουν σε μια, αντε μιαμιση μερα (Κυριακη δηλαδη) δεν θα επεφταν μπετα Σαββατο. Ο μπετοεργολαβος ειχε αλλο προγραμμα απο Τεταρτη, οποτε την Δευτερα/Τριτη εγινε το ελα να δεις... θελω να ξεκαλουπωσω αυτο...Οχι! Εκει; Ουτε... Σφαχτηκαμε...

Στο θεμα της πτωσης του πρωτου μισθου...

Δυστυχως, οσο υπαρχει αυτη η καταπιεστικη ανεργια, βρισκουν και τα κανουν. Ποσοι μου εχουν εξηγησει οτι ο εργοδοτης τους βλεπει σαν ενα απλο νουμερο... 700€ που καθονται σε μια καρεκλα... Ετσι βεβαια καταληγουν να δουν και τον εαυτο τους. Χωρις προοπτικες, χωρις ονειρα, χωρις φιλοδοξιες.

Δυστυχως

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 10 Μάιος 2010, 18:45

MakisM1 έγραψε:ωστε να μην χρειαζομαστε δανεισμο και τσομπανο με γκλιτσα/τσοπανοσκυλο δηλαδη ΔΝΤ/χρεωκοπια

Νομιζεις οτι ο "τσοπανης και το τσοπανοσκυλο" εμφανιστηκαν σημερα... ξαφνικα? Για σκεψου το λιγο...

@makism1, st2, logari81
H πλακα ειναι οτι εχετε ολοι δικιο... :lol: αλλα αναφερεστε ή σε θεωρητικες καταστασεις (logari) ή στην προ ΔΝΤ (makism1, st2) εποχή. Το θέμα ειναι... τι γινεται απο εδω και πέρα... μπροστα μας... με ύφεση 4% (κατα τα λεγομενα... μπορει και παραπανω) μια ανεργια 10-12% (θεωρητικη.. γιατι μαλλον ειναι πολυ παραπανο), με μισθό ξεφτίλα, με κάθε εργασιακό δικαιώμα καταπατημενο και με ενα ωραριο που μαλλον θυμιζει λαστιχο! Στα παραπανω συνυπολογιστε και τα λοιπα φορολογικα μετρα που εχουν παρθει... και θα παρθουν στο μελλον.

Τωρα προσθεστε και το μπαχαλο (του κρατους) που περιγραψατε... για πια επιχειρηματικοτητα να μιλησουμε πλεον? και να θελει ο εργοδοτης να δωσει κατι παραπανω... δεν μπορει... ολες οι επιχειρησεις (βιοτεχνιες, εμπορικα καταστηματα εννοω και οχι πολυεθνικες) εχουν γονατισει! Πως ο υπαλληλος θα αποδωσει... οταν ακουει ολη την μερα στα καναλια για νεα μετρα... οταν πληρωνετε καθυστερημενα... οταν πληρωνετε με μειωμενο μισθο (εστω και κατοπιν συμφωνιας) για να βοηθηθει η επιχειρηση.... χωστε τωρα... και τα εξοδα και λοιπες υποχρεωσεις... που εχουν και οι δυο... ειναι να δενεις μια πετρα και να πεφτεις σε κανα ρεμα...

Ειλικρινα... ξερω ατομα (φανταζομαι και εσεις) που πραγματικα "κυνηγουν" την δουλεια... ειναι υπευθυνα ατομα... κανουν και δυο και τρεις δουλειες... και γενικα δεν εχουν καμμια σχεση με το "τεμπελαρο ελληνα" που εχουμε συνηθισει να περιγραφουμε... και παλι ομως αυτα τα ατομα... δυσκολα τα βγαζουν περα.. Καποτε εκανε μια δουλεια ο συζηγος και ετρεφε ολοκληρη 4μελη οικογενεια.. και μεναν και χρηματα για αποταμιευση/επενδυσεις. Τωρα δουλευει ενα ζευγαρι (δυο μισθοι) και τα φερνεις τσιμα-τσιμα... και ολα αυτα με το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ Ευρω!!! Αρα δεν φταιει μονο ο Ελληνας... φταιει και το συστημα... η αγορα... οι εταιριες (πολυεθνικες)... τα συμφεροντα... κτλ.

και αντε... ο Ελληνας, θελει δεν θελει.. θα "στρωσει", γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως... οποιος δεν αγωνιστει/δουλεψει αυτη την περιοδο... απλως χαθηκε... αλλα το συστημα? την αγορα? τα συμφεροντα? πως τα διορθωνεις? Διωρθονονται? Μα και βεβαια!!! Με τον ιδιο τροπο, που διορθωθηκαν και σε προηγουμενες εποχες και χωρες... απλως... δεν εχει ερθει η ωρα ακομα... ;) Δηλαδη... στην Αργεντινη... ο κοσμος ηταν τυφλος? δεν εβλεπε τι γινόταν? και αυτοι βολεψακιδες ηταν?
Ο λαος δεν εχει καποιο τροπο να αυτο-οργανωθει... καθενας λειτουργει μονος... και εσεις και γω... μονοι μας προσπαθουμε να τα βγαλουμε περα... αλλα οταν η κατασταση φτασει στο απροχωρητο... τοτε γινεται το μπαμ! Απο οργη και αγανακτηση... δυστυχως εχουμε ακομα δρομο...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Μάιος 2010, 20:51

Φιλε xtqr, ακουω αυτα που λες και συμμεριζομαι πολλα απο αυτα. Μακαρι να ειχα μια ετοιμη λυση....Και για τον εαυτο μου και (το κυριωτερο) για τα νεα παιδια, την γενια των 700/520€...

Λογω εμπειριας και ενασχολησης, καταλαβαινω πολλα απο αυτα που γινονται γυρω μας, που δυστυχως πολλα απο αυτα δεν ηταν (και δεν ειναι) politically correct να τα πουμε... μεχρι προ τινος τουλαχιστον.

Ελπιζω (δεν θα πω πιστευω) οτι η Ευρωπη καταλαβαινει καλυτερα τα προβληματα και ελπιζω να βρει την πολιτικη θεληση να ξοδεψει προσπαθεια και χρημα για να τα λυσει. Αυτη ειναι η μονη διαφορα μας απο την Αργεντινη.

Αλλα η εξωθεν βοηθεια δεν θα μας λυσει τα προβληματα απο μονη της. Πρεπει και μεις να κατανοησουμε, να αποφασισουμε και να προσπαθησουμε.

ΕΛΠΙΖΩ να πετυχουμε!

Για σας και για τα παιδια μας (εχω ενα γιο 17 χρονων... μολις τελειωσαμε 'ιδιαιτερο' Τριγωνομετρια). Ειναι αριστος μαθητης, αριστος αθλητης, μουσικος... ΑΛΛΑ δεν ειναι στο επιπεδο που ξερω οτι πρεπει να ειναι, χρειαζεται να ειναι και μπορει να ειναι. Γι'αυτο εχει ενα διωρο καθημερινα Μαθηματικα η Φυσικη, 7 μερες τη βδομαδα με τον γερολυκο.

Αυτο πρεπει να γινει και θα γινει... Ουτε φροντιστηρια, ουτε πασα την μπαλα της ευθυνης...

Και ας πρεπει να ξαναθυμηθω εγω Μαθηματικα/Φυσικη επιπεδου εισαγωγικων εξετασεων μετα 40 χρονια... :geek:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 11 Μάιος 2010, 01:31

xqtr έγραψε:
Ουτε σε 1000... χρονια φιλε μου... εδω δεν εγινε τιποτα τα τελευταια 2500.... απλως... κυριακη ειναι... υποψηφιος ανεργος ειμαι... και λεμε καμμια μα....κια να περνα η ωρα... :thumbup:

όχι δεν θεωρώ ότι είπες μαλ..., απλώς ανεφάρμοστα. Η παιδεία μας πρέπει να διαμορφώνει πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες, έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για τον άνθρωπο πάνω από το χρήμα. ;)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 11 Μάιος 2010, 09:16

xqtr έγραψε:αλλα αναφερεστε ή σε θεωρητικες καταστασεις (logari)

το ότι το μεχρι πριν από 5 χρόνια καθιερωμένο 35ωρο στην Γερμανία έχει γινει 42ωρο είναι κάτι το πολύ πρακτικό. Ποιος αυτοαποκαλούμενος πρακτικός μπορεί να μου εξηγήσει τί απο τα παρακάτω συνέβει, θεωρητικα υπάρχουν οι εξείς δυνατότητες:
1. Μειώθηκε ο βαθμος απόδοσης της παραγωγικής διαδικασίας παρόλη την τεχνολογική πρόοδο που σημειώθηκε αυτά τα χρόνια.
2. Αυξήθηκαν οι ανάγκες του πληθυσμού περισσότερο από την αναμενόμενη αύξηση του βαθμού απόδοσης της παραγωγής λόγω τεχνολογικής προόδου.
3. Οικονομοτεχνικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο μείωσαν την αξία της παραγωγικής διαδικασίας σε σχέση με άλλες επενδυτικές φούσκες. Η παραγωγική διαδικασία όφειλε να γίνει πιο ανταγωνιστική για να συναγωνιστεί οικονομικές φούσκες.

Επίσης το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο μέχρι τώρα διναν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα ίσες με τον πληθωρισμό, που είναι απολύτως λογικό και δίκαιο ασχετα αν δεν γινεται πουθενα αλλου. Τωρα πλέον σκέφτονται την κατάργηση αυτού του νομου.

Αυτά ειναι πρακτικά ζητήματα που και οικονομοτεχνικές εξηγήσεις έχουνε και πολλαπλές δυνατότητες επίλύσης. Αρκει κανείς να αναγνωρίσει πρώτα το πρόβλημα αντί να εθελοτυφλεί λέγοντας "Δεν εχουμε αλλη ρεαλιστική επιλογη". Αν σκεφτόμαστε έτσι ούτε στο μέλλον θα έχουμε ρεαλιστικές επιλογές, ούτε καν θα σκεφτόμαστε επιλογές. Όσο δεν γνώριζα το GNU/Linux ούτε εγώ ειχα άλλη ρεαλιστική επιλογή εκτός απο τα Windows.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων