Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Νοέμ 2010, 23:19

Th P έγραψε:
έγραψε:simosx έγραψε
Το ζητούμενο είναι, είμαστε σε θέση να μετρήσουμε πόσοι είμαστε στην Ελλάδα;

Επ`ακριβώς νομίζω είναι δύσκολο να γίνει
Αλλά ένας χονδροειδής προσδιορισμός:
Σημερινά μέλη στο forum 6690
Πιθανολογούμε ότι από αυτούς 1-2/3 έμειναν στο ελέυθερο λογισμικό : 2230-4460
Βάσει τής δημοτικότητας τών διανομών στήν Ελλάδα ( προσθέτουμε (πάντα χονδροειδώς) άλλα 200-500 άτομα πού δέν έχουν εγγραφή στό δικό μας forum
(πχ το forum τού Mint έχει άν δέν κάνω λάθος ~200 μέλη κι` από αυτά ένα ποσοστό έχει περάσει καί από εδώ)
Προσθέτουμε καί άλλα 100-200 (πολλά λέω) πού δέν έχουν εγγραφή πουθενά καί έχουμε: 2530-5160
Πάντως πιστεύω ότι ο αριθμός δέν ξεπερνά τόν αριθμό τών εδώ μελών, καί ακόμα καί να συμβαίνει αυτό δέν θα είναι κατά πολύ υψηλότερος.

Μια ακόμα πληροφορία είναι και το http://popcon.ubuntu.com/, όπου καταγράφει τη χρήση των πακέτων του Ubuntu, για όσους δήλωσαν στις ρυθμίσεις τους να αποστέλονται τέτοια στατιστικά. Έτσι, με το πακέτο της ελληνικής υποστήριξης μπορούμε να υπολογίσουμε χονδρικά πόσοι βάζουν Ubuntu σε Ελλάδα και Κύπρο (και ενδεχομένως από το εξωτερικό). Παρατηρούμε ότι κάθε μέρα αυξάνονται οι χρήστες Ubuntu με ελληνική υποστήριξη κατά 10 περίπου. Αυτό το συνδυάζουμε με το ερώτημα: «Εσύ έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή να στέλνονται στατιστικά χρήσης των πακέτων της διανομής σου;». Αν σε ένα τυχαίο δείγμα χρηστών Ubuntu διαπιστώσουμε σε τι ποσοστό έτυχε να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα αποστολής στατιστικών, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε πόσοι νέοι χρήστες προστίθενται κάθε μέρα.

(θα ήθελα οι απαντήσεις να είναι ον-τοπικ. εδώ συζητάμε για το πόσοι είμαστε και θα ήταν καλό να αφιερώσουμε τον χρόνο μας στον προσδιορισμό του πόσοι είμαστε.)
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Νοέμ 2010, 03:54

monkgr έγραψε:@g.b.
Δὲν ὑπῆρξε, τουλάχιστον ἀπὸ μέρους μου, πρόθεση ἐπίθεσης. Ἀπλῶς βρῆκα λίγο άπόλυτο (πῶς λέμε «ὀλίγον ἔγκυος» ἕνα πράμα;) νὰ θεωρεῖς τοὺς dual-boot ὡς χρῆστες windows καὶ νὰ μετρᾶς μόνο τὰ «καθαρόαιμα» λινουξοσυστήματα, βρίσκοντας μάλιστα (ἔστω, μόνο στὸν κύκλο σου) ΚΑΝΕΝΑ. Ὑπάρχουν χιλιάδες λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους μπορεῖ κάποιος νὰ κρατάει ἀκόμα Windows στὸν ὑπόλογιστή του - δὲν εἶναι πάντα «ἡ εὔκολη λύση», οὔτε ὅλοι ποὺ ἔχουν dual-boot θὰ γυρίσουν στὴ μικρομαλακὴ μὲ τὴν πρώτη ἀνάποδη..

+1! :!: Eγώ π.χ. θα έπρεπε να έχω τρεις επιλογές για να ψηφίσω! Αλλιώς δεν έχει νόημα η ψηφοφορία ... αν -θεωρητικά μιλώντας- οι εταιρείες που κάνουν τέτοιες μετρήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη εμάς τους -λίγους κι εκλεκτούς- φανατικούς του dual και triple (και δεν συμμαζεύεται) boot, οι μετρήσεις τους απλά δεν είναι αξιόπιστες. Άσε που εμάς τους πολυσυμπαντικούς (δηλ. -λίγους κι εκλεκτούς- φανατικούς του dual και triple (και δεν συμμαζεύεται) boot) δεν μας ρωτάει κανένας πόσο πολύ ή λίγο χρησιμοποιούμε το κάθε λειτουργικό που έχουμε για τους δικούς μας λόγους ο καθένας. Εγώ π.χ. μπαίνω συνήθως μιά φορά την εβοδμάδα σε ΧΡ και 7, μετά τον αγώνα που κάθομαι και φτιάχνω τα στιγμιότυπα για την ομάδα μας, γιατί στα ΧΡ μόνο δουλεύει το λογισμικό που έχει συν οδηγό (driver) η ακατονόμαστη εταιρεία :twisted: :thumbdown: :sick: που έφτιαξε την κάμερά μου και στα 7 μπαίνω για να φτιάξω με Νέρωνα το τελικό βίντεο. Θα μπορούσα να το φτιάχνω και με κάτι άλλο στο ubuntu (KDEnlive :?: ), αλλά δεν έγινα αφορμή να μάθω πως γίνεται ακόμα κι αν γίνεται το ίδιο καλά όσο και στον Νέρωνα. Τεσπα, αυτό ξέρω, αυτό δουλεύω ... έχω και μια δικαιολογία να μπαίνω λίγο στα 7. Κοντολογίς, δουλεύω 90% ubuntu (κυρίως, αλλά και kubuntu όποτε θυμάμαι) και 10% περίπου μοιρασμένο σε ΧΡ κι 7.
monkgr έγραψε: Ἐγὼ ἔχω τὴν «τύχη» νὰ εἶμαι μόνος μου, νὰ μὴν ἔχω ἐπαγγελματικὲς ὑποχρεώσεις ποὺ νὰ ἐπιτάσσουν τὴ χρήση ἐξειδικευμένου κλειστοῦ λογισμικοῦ - καὶ νὰ ἔχω ἀρκετὸ ἐλεύθερο χρόνο γιὰ «ράβε-ξήλωνε» διανομὲς καὶ γιὰ γενικότερο ψάξιμο. Αὐτὴ τὴν τύχη δὲν τὴν ἔχουν ὅλοι.
@epirotes. Φίλτατε ἠπειρώτη, νά 'σαι καλά, πολὺ καλό!.

To ίδιο παράπονο άκουσα από ποδοσφαιριστή μας που δουλεύει σε εταιρεία web design και ορκίζεται ότι MacOS είναι ότι καλύτερο για αυτή τη δουλειά κι όταν το σκάλισα λίγο μου είπε ότι όσο σπούδασε είχε τον χρόνο να ασχοληθεί και δοκιμάσει linux, αλλά στην δουλειά δεν υπάρχει αυτή πολυτέλεια ...
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Δεκ 2010, 21:27

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ήθελα να εκτοξευτεί το ποσοστό χρηστών linux σε πλειοψηφικά επίπεδα.
Νομίζω ότι απολαμβάνουμε την εποχή της αθωότητας με όλα τα πλεονεκτήματά της, τα οποία δεν ξέρω αν θα παρέμεναν αν κάποιοι άρχιζαν να σκέφτονται ότι εδώ υπάρχει <<κοκό>>.
Το ιδανικό σενάριο το σκέφτομαι έτσι όπως το ανέφερε παραπάνω ο Μάκης, να είμαστε ένα ποσοστό της τάξεως του 10-15%, έτσι ώστε να λαμβανόμαστε σοβαρά υπ' όψιν όσον αφορά στο λογισμικό που συνοδεύει συσκευές (drivers).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Δεκ 2010, 21:34

Αφενός έχεις κάποιο δίκιο, αφετέρου αν φθάσουμε σε διψήφιο αριθμό χρηστών τότε θα μπορούμε να πιέσουμε καλύτερα της εταιρείας ώστε να μας υποστηρίξουν κι αυτές με οδηγούς υλικού κλπ. Τώρα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων μας γράφουν κανονικά, μιας και το ποσοστό χρήσης είναι σχεδόν αμελητέο. Εγώ πιστεύω ότι (όπως και η επανάσταση λαέ) είναι νομοτέλεια. Κάποια στιγμή θα ανέβουμε κι άλλο, γιατί αν δεν ανέβουν τα ποσοστά μας θεαματικά στην επόμενη τριετία, όσο και η διάρκεια του ληστρικού μνημονίου, τότε δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 02 Δεκ 2010, 00:06

logari81 έγραψε:Οι περισσότεροι όμως όμως από τους άλλους αυτό που είναι δεν το επέλεξαν, τους επέλεξε. Εμείς αυτό που είμαστε το επιλέξαμε.

:thumbup: :thumbup:
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 02 Δεκ 2010, 00:29

Off topic:
Μπα, μερικοί το επέλεξαν συνειδητά, π.χ. ο αδερφός μου επέλεξε συνειδητά να βάλει αρχικά πειρατικά ΧΡ, επειδή τον έπεισε ο προμηθευτής μου, ότι θα δουλεύουν μια χαρά παρά τις έντονες αντιρρήσεις (ένα χρόνο πριν είχα τσακωθεί μαζί του -τον προμηθευτή- γιατί ήθελα να είναι αυθεντικά τα ΧΡ μου κι όχι σπασμένα όπως τα 95 και τα 98). Το αποτέλεσμα ήταν ότι στο πρώτο service pack αφαιρέθηκε το σπάσιμο και πήγα κι αγόρασα άλλο ένα ΧΡ. Τι θέλω να πω μ' αυτό; Ότι ακόμα κι όταν κάποιος έχει κάποιον γνώστη του αντικειμένου στην οικογένεια πάλι εμπιστεύεται τον επαγγελματία προμηθευτή ειδικά αν είναι να γλιτώσει μερικά φράγκα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 02 Δεκ 2010, 00:35

Epirotes έγραψε:Μπα, μερικοί το επέλεξαν συνειδητά, π.χ. ο αδερφός μου επέλεξε συνειδητά να βάλει αρχικά πειρατικά ΧΡ, επειδή τον έπεισε ο προμηθευτής μου, ότι θα δουλεύουν μια χαρά παρά τις έντονες αντιρρήσεις (ένα χρόνο πριν είχα τσακωθεί μαζί του -τον προμηθευτή- γιατί ήθελα να είναι αυθεντικά τα ΧΡ μου κι όχι σπασμένα όπως τα 95 και τα 98). Το αποτέλεσμα

Off topic:
πολύ σύντομα θα μπουν 2 νέα μέλη στο φόρουμ θα τους πείσω 1000% ο ένας είναι δικηγόρος και ο άλλος οικονομολόγος ευκαιρία να μάθουμε και τι παίζεται στην Ελλάδα για το κράκινγκ χεχε αλλά και για το που πάει η οικονομία της χώρας αν και γνωρίζουμε όλοι που πάει στον αγύριστο και ακόμη πιο πέρα
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 02 Δεκ 2010, 00:39

ποια διανομή να τους πάω εσείς τι λέτε?
Σκέφτομαι monomaxo έχετε να προτείνεται κάποια άλλη με περιβάλλον GUI;
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 02 Δεκ 2010, 01:04

xaris2335 έγραψε:ποια διανομή να τους πάω εσείς τι λέτε?
Σκέφτομαι monomaxo έχετε να προτείνεται κάποια άλλη με περιβάλλον GUI;

Ubuntu !!! :thumbup: :thumbup:
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 02 Δεκ 2010, 01:08

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όχι σε ubuntu ή ακόμα καλλίτερα lmde, που πρέπει να είναι το πιο εύκολο debian testing, να μην παιδεύονται με format-upgrades κλπ. Δεν ξέρω γιατί αλλά δε συμπαθώ το ubuntu remasters.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων