Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 25 Φεβ 2011, 01:40

Th P έγραψε:Συμφωνώ, αλλά βλέπεις νά αλλάζει πρός το καλύτερο η κατάσταση στήν παιδεία?

Διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα; Η Παιδεία δε διδάσκεται στο σχολείο. Μην περιμένεις από το κράτος να σε εκπαιδεύσει. Το κράτος σε θέλει αγράμματο για να σε ελέγχει. Η παιδεία μαθαίνεται με το να συλλογίζεσαι αν η κάθε σου πράξη μπορεί να βλάψει κάποιο συνάνθρωπό σου.

Th P έγραψε:Σπάσιμο δέν θέλει η τηλεόραση (να βλέπουμε καί κανένα μάτς τώρα πού κόψαμε το γήπεδο )
αλλά τά κεφάλια μας που δεχόμαστε να βρίσκεται σ`αυτή τήν κατάντια καί από δημόσιο αγαθό ενημέρωσης καί "αγωγής ψυχών",

Σπάσιμο ακριβώς εννοώ. Αντί να δεις το ματς, γιατί δεν πας να παίξεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου;

Th P έγραψε:να είναι πλυντήριο εγκεφάλων καί βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων (πού λέει κι ο Λιακόπουλος )

Συνειδητοποιείς πόσο επηρεασμένος είσαι; Σου μιλάω για σπάσιμο της τηλεόρασης και μου παραθέτεις κάποιον της τηλεόρασης.

Th P έγραψε:Συμφωνώ αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι της έχει νεκρώσει, κάνοντας τίς προυποθέσεις μετοίκησης ιδιαίτερα δύσκολες
(στο χωριό μου από "κεφαλοχώρι" πού ήταν προπολεμικά, ζήτημα να έχουν μείνει 50-60 ψυχές καί στήν πλειοψηφία τους με το ένα πόδι......)
καί πώς να μήν έχει ερημώσει αφού μαζευτήκαμε όλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής (αν τή βρήκαμε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο)

Αυτό ακριβώς εννοεί ο logari, να γυρίσουμε στην επαρχία. Να την αναβιώσουμε. Μόνο έτσι θα περάσουμε από την οικονομική κρίση. Οι μόνοι που θα μείνουν ανεπηρέαστοι, ή τουλάχιστον θα επηρεαστούν λιγοτερο από έναν υπάλληλο στην πόλη, από την οικονομική κρίση είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

xaris2335 έγραψε:ξέχασες να αναφέρεις την οδηγική παιδεία.

εννοείται ότι η οδηγική παιδεία περιλαμβάνεται και αυτή στον όρο Παιδεία.

xaris2335 έγραψε:Εκεί που θα διαφωνήσω είναι στο σπάσιμο της τηλεόρασης, σε πληροφορώ ότι στο εξωτερικό η τηλεόραση έχει και εκπαιδευτικό εκτός απο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, δες τα βιντεάκια και θα καταλάβεις.

Γιατί να δεις στην τηλεόραση τον Kaku και να μη διαβάσεις τα βιβλία του; Τι παραπάνω προσφέρει; Βλέποντας τηλεόραση είσαι παθητικός δέκτος, διαβάζοντας ενεργητικός κριτής. Σίγουρα το διάβασμα είναι επίπονη διαδικασία, αλλά οι καρποί του αργά ή γρήγορα αποδίδουν.

Ίσως να ξεφύγαμε λίγο από το "μνημόνιο", αλλά η μόνη ριζική αλλαγή της κοινωνίας ξεκινάει από εμάς τους ίδιους.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 25 Φεβ 2011, 01:54

Dimitris έγραψε: Η Παιδεία δε διδάσκεται στο σχολείο. Μην περιμένεις από το κράτος να σε εκπαιδεύσει.

καί ποιός θα μάθει γράμματα στόν εξάχρονο γιό μου?
εγώ ή η γυναίκα μου πού δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ?
Dimitris έγραψε:Σπάσιμο ακριβώς εννοώ. Αντί να δεις το ματς, γιατί δεν πας να παίξεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου;

μ`αρέσει νά βλέπω καί όχι να παίζω
προτιμώ τήν ποδηλασία και το ψαροντούφεκο.......
Dimitris έγραψε:Συνειδητοποιείς πόσο επηρεασμένος είσαι; Σου μιλάω για σπάσιμο της τηλεόρασης και μου παραθέτεις κάποιον της τηλεόρασης.

άν πρόσεξες δίπλα στό όνομα τού βιβλιοπώλη έχω βάλει ένα χαμόγελο (ειρωνικό)
Dimitris έγραψε:Αυτό ακριβώς εννοεί ο logari, να γυρίσουμε στην επαρχία. Να την αναβιώσουμε. Μόνο έτσι θα περάσουμε από την οικονομική κρίση. Οι μόνοι που θα μείνουν ανεπηρέαστοι, ή τουλάχιστον θα επηρεαστούν λιγοτερο από έναν υπάλληλο στην πόλη, από την οικονομική κρίση είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

ευχαρίστως να τήν αναβιώσω τήν επαρχία, αλλά πές μου
συντηρείται οφθαλμιατρείο από 50 παππούδες καί γιαγιάδες?

Φιλικά
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 25 Φεβ 2011, 02:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 25 Φεβ 2011, 02:01

Πιστεύω πως όλα αυτά που λέμε και καλώς τα λέμε και είμαι υπέρμαχος τα γνωρίζουν όλοι έστω και οι λίγο σκεπτόμενοι άνθρωποι.Σ' όσες συζητήσεις βρίσκομαι ακούω παρόμοιες φράσεις και προτάσεις και οι περισσότεροι γνωρίζουν το σωστό.Δεν έχω ακούσει πχ να λέει κάποιος κάτι αντίθετο από αυτά που λέμε......Έχω ένα ερώτημα:
Γιατί δε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε??!!
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 25 Φεβ 2011, 02:09

Th P έγραψε:συντηρείται οφθαλμιατρείο από 50 παππούδες καί γιαγιάδες?

konnn έγραψε:Γιατί δε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε??!!

Σίγουρα όχι. Αλλά γεγονός παραμένει ότι οι 50 ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη τον οφθαλμίατρο και σήμερα πιθανόν δεν τον έχουν...
Όλες οι προτάσεις που έγιναν, προϋποθέτουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις αντιλήψεις μας και αυτό νομίζω απαντά σε αρκετές από τις αντιρρήσεις σου. Έχω την εντύπωση ότι αυτές τις αλλαγές θα τις κάνουμε τελικά, ή με το καλό (με δική μας πρωτοβουλία και σχεδιασμό) ή με το στανιό (από ανάγκη)!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 25 Φεβ 2011, 02:17

Th P έγραψε:καί ποιός θα μάθει γράμματα στόν εξάχρονο γιό μου?
εγώ ή η γυναίκα μου πού δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ?

Μου φαίνεται ότι συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις την έννοια της παιδείας. Τι να κάνω κάποιον με όλα τα διπλώματα του κόσμου και τις πιο εξειδικευμένες γνώσεις όταν συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του σαν σκουπίδια; Και αντίθετα κάποιος που θέλει να μάθει μπορεί να διαπρέψει χωρίς να τελειώσει πανεπιστήμιο (ή σχολείο) για παράδειγμα M. Dell, H. Ford, S. Spielberg, C. Chanel, W. Disney κ.α.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 25 Φεβ 2011, 02:28

pros έγραψε:Αλλά γεγονός παραμένει ότι οι 50 ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη τον οφθαλμίατρο και σήμερα πιθανόν δεν τον έχουν...

όχι πιθανώς, σίγουρα δέν τόν έχουν, όπως καί τόν παθολόγο, τόν καρδιολόγο καί πάει λέγοντας

Δυστυχώς πλήρωσαν γιά να τούς έχουν αλλά όπως γράφω καί πιο πάνω η δημόσια υγεία έχει πεθάνει εδώ καί καιρό καί προσωπικά δέν βλέπω τρόπους πού μπορούν νά τήν επαναφέρουν

Dimitris έγραψε:Μου φαίνεται ότι συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις την έννοια της παιδείας. Τι να κάνω κάποιον με όλα τα διπλώματα του κόσμου και τις πιο εξειδικευμένες γνώσεις όταν συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του σαν σκουπίδια; Και αντίθετα κάποιος που θέλει να μάθει μπορεί να διαπρέψει χωρίς να τελειώσει πανεπιστήμιο (ή σχολείο) για παράδειγμα M. Dell, H. Ford, S. Spielberg, C. Chanel, W. Disney κ.α.

Επειδή φαίνεται πώς η έννοια τής παιδείας είναι δύσκολη γιά να τήν κατανοήσω, γιά πές μου
ο ρόλος τού "δάσκαλου" περιορίζεται στήν "αλφαβήτα" καί τήν "προπαίδεια"?
γιατί οι "δάσκαλοι" πού είχα (πρίν αρκετά χρόνια, είμαι 46 ετών) μάς μάθαν κι άλλα.....

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 25 Φεβ 2011, 10:42

Th P έγραψε:
pros έγραψε:Αλλά γεγονός παραμένει ότι οι 50 ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη τον οφθαλμίατρο και σήμερα πιθανόν δεν τον έχουν...

όχι πιθανώς, σίγουρα δέν τόν έχουν, όπως καί τόν παθολόγο, τόν καρδιολόγο καί πάει λέγοντας

... και κλαίγοντας :cry: :!: Η κατάσταση στο ΙΚΑ είναι κάπως τραγική :!: :problem: :wtf:
Th P έγραψε:[Δυστυχώς πλήρωσαν γιά να τούς έχουν αλλά όπως γράφω καί πιο πάνω η δημόσια υγεία έχει πεθάνει εδώ καί καιρό καί προσωπικά δέν βλέπω τρόπους πού μπορούν νά τήν επαναφέρουν

Όχι, δεν έχει πεθάνει, είναι απλά τραγική η κατάσταση ... ;)
Th P έγραψε:
Dimitris έγραψε:Μου φαίνεται ότι συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις την έννοια της παιδείας. Τι να κάνω κάποιον με όλα τα διπλώματα του κόσμου και τις πιο εξειδικευμένες γνώσεις όταν συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του σαν σκουπίδια; Και αντίθετα κάποιος που θέλει να μάθει μπορεί να διαπρέψει χωρίς να τελειώσει πανεπιστήμιο (ή σχολείο) για παράδειγμα M. Dell, H. Ford, S. Spielberg, C. Chanel, W. Disney κ.α.

Επειδή φαίνεται πώς η έννοια τής παιδείας είναι δύσκολη γιά να τήν κατανοήσω, γιά πές μου
ο ρόλος τού "δάσκαλου" περιορίζεται στήν "αλφαβήτα" καί τήν "προπαίδεια"?
γιατί οι "δάσκαλοι" πού είχα (πρίν αρκετά χρόνια, είμαι 46 ετών) μάς μάθαν κι άλλα.....

Φιλικά
Θανάσης Π.

Και μένα με μάθανε διάφορα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μου ... ειδικά την κριτική σκέψη αντί της παπαγαλίας. Γερμανική παιδεία γι' όσους αναρωτήθηκαν ... ;) Η περίπτωση των απολίτιστων διπλωματούχων ή πτυχιούχων που συμπεριφέρονται απολίτιστα προς τους συνανθρώπους τους είναι μειοψηφία κατά την ταπεινή μου άποψη. Συνήθως η ανώτερη παιδεία συνεπάγεται και ανώτερους τρόπους. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 25 Φεβ 2011, 10:52

Δυστυχως, εχοντας περασει απο 3 Πανεπιστημια/Πολυτεχνεια, πολυ λιγοι καθηγητες ηταν 'δασκαλοι'. Ανθρωποι που να σε μαθουν να σκεπτεσαι.

Τα Πανεπιστημια, δυστυχως το λεω και παλι, εχουν καταντησει τεχνολογικα ιδρυματα, ακομα και αν ειναι Φιλοσοφικες σχολες...

Αλλα ο φιλος παραπανω, οταν μιλαγε για την Παιδεια, δεν νομιζω οτι μιλαγε για την 'επισημη', 'κρατικη' (η και πανακριβη 'ιδιωτικη') παιδεια. Μιλαγε για την 'ανατροφη', την παιδεια που δινουμε εμεις σαν γονεις στα παιδια μας και που ειναι το πρωτιστο καθηκον μας σαν γονεις.

Αυτην την παιδεια εφαγε η τηλεοραση των ΜΜΕ, ο καθημερινος βιοπορισμος, η αδιαφορια, η ελειψη παιδειας σε μας τους γονεις (οποτε τι να μαθουμε εμεις στα παιδια μας;... Αμα εχεις μεγαλωσει στο γηπεδο, τι θα μαθει το παιδι σου;...).

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 25 Φεβ 2011, 11:54

Epirotes έγραψε:χι, δεν έχει πεθάνει, είναι απλά τραγική η κατάσταση ... ;)

δυστυχώς έχει πεθάνει, το μνήμα δέν είχαμε φτιάξει καί το φτιάχνουμε τώρα (από λαμαρίνα όχι απο μάρμαρο λόγω μνημονίου)
δεχτήκαμε το φακελάκι σέ τέτοιο βαθμό πού το δίνουμε ακόμα καί πρίν να μα το ζητήσουν, (γιατί πώς αλλιώς θα γίνει η δουλειά.....)
καί λέμε καί ευχαριστώ από πάνω
το αλισβερίσι με φαρμακευτικές εταιρείες καί εταιρείες ιατρικών υλικών γενικά, είναι απίστευτο,
καί δέν μιλάω μόνο γιά τίς "χορηγείες" σε γιατρούς αλλά καί γιά τίς συναλλαγές με τήν κεντρική διοικητική καί πολιτική σκηνή όπου τά ποσά κάτω από το τραπέζι πιστεύω ότι στο σύνολο τους ξεπερνούν κατά πολύ το σκάνδαλο τής siemens
καί από τήν άλλη, νά τριγυρνούν ασθενοφόρα τή νύχτα σέ όλη τήν περιφέρεια ψάχνοντας για ελεύθερο κρεβάτι σε εντατική...

MakisM1 έγραψε:Αλλα ο φιλος παραπανω, οταν μιλαγε για την Παιδεια, δεν νομιζω οτι μιλαγε για την 'επισημη', 'κρατικη' (η και πανακριβη 'ιδιωτικη') παιδεια. Μιλαγε για την 'ανατροφη', την παιδεια που δινουμε εμεις σαν γονεις στα παιδια μας και που ειναι το πρωτιστο καθηκον μας σαν γονεις.

Αυτην την παιδεια εφαγε η τηλεοραση των ΜΜΕ, ο καθημερινος βιοπορισμος, η αδιαφορια, η ελειψη παιδειας σε μας τους γονεις (οποτε τι να μαθουμε εμεις στα παιδια μας;... Αμα εχεις μεγαλωσει στο γηπεδο, τι θα μαθει το παιδι σου;...).

Μάκη δέν έχουμε καμία σοβαρή διαφωνία με τόν Dimitris, ξέρω ότι μίλαγε γιά τήν μή επίσημη παιδεία
η ανατροφή ξεκινά απ` τό σπίτι καί σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουμε τά παιδιά μας "Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν"

ή δική μου ένσταση έγκειται στο τμήμα πού αφορά τήν "επίσημη" παιδεία στή διαμόρφωση χαρακτήρα καί προσωπικότητας, πού πάει από το κακό στο χειρότερο
καί δέν ωραιοποιώ τήν κατάσταση πού έζησα εγώ όπου "έπιπτε ράβδος"

αλλά το παιδί περνά 8 ώρες τήν ημέρα στο σχολείο καί κατά μέσο όρο 3-4 (σέ όλο το φάσμα τής εκπαίδευσης) σέ άλλες δραστηριότητες

ο "δάσκαλος" μπορεί να τού μάθει πράγματα στήν πράξη, πού εγώ μόνο σε θεωρητική βάση θα τού μιλήσω, όπως η συνεργασία καί η άμιλλα καί ο σεβασμός στούς συνεργάτες μας

τώρα γιά τό να μήν πετάει σκουπίδια όπου βρεί..........αυτονόητο

Φιλικά
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 25 Φεβ 2011, 17:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 25 Φεβ 2011, 12:42

@Εpirotes
Μού έτυχε επείγον περιστατικό βράδυ σε εφημερία, πού ξεκίνησε επό τα Γρεβενά, πέρασε από όλες τίς πόλεις τής Κεντρικής Μακεδονίας καί κατέληξε στή Θεσσαλονίκη,
γιατί δέν εφημέρευε πουθενά αλλού οφθαλμίατρος......
θά μού πείς, "είδες η Εγνατία Οδός"? τώρα μπορεί νά έρθει γρήγορα, γιατί πρίν.........

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο