eliasps έγραψε:Καλή μας τύχη να τον βρούμε!
Σου έχω δύο στα άκρα της ηλικιακής γκάμας.
Η μικρή μου κόρη που τρέχει linux εδώ και 5 χρόνια από 5-6 χρονών και η θεία της γυναίκας μου που για πρώτη φορά έπιασε υπολογιστή γύρω στα 65 με ubuntu.
H μικρή παρότι έχει ένα partition με windows για παιχνίδια ποτέ δε συμπάθησε τη λογική τους και τα αντιμετωπίζει αποκλειστικά ως παιχνιδομηχανή.
Η θεία στο dualboot laptop που αγόρασε (δεν ήταν, εγώ της το έφτιαξα απευθείας μετά την αγορά), όταν από περιέργεια άνοιξε για πρώτη φορά τα windows για να δει τι είναι αυτό το <<άλλο πράγμα>> που είχε πάνω, τα έκλεισε πανικόβλητη όταν άρχισαν να εκτοξεύονται διάφορα παράθυρα με μηνύματα.
Όσον αφορά στο τερματικό που ανέφερες παραπάνω είναι μάλλον παρεξηγημένο.
Πρώτον σπανίως είναι πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το χρησιμοποιήσεις μιας και τα περισσότερα πράγματα γίνονται από gui.
Δεύτερον αυτά που προϋποθέτουν αναγκαστικά χρήση τερματικού μάλλον καλώς παραμένουν έτσι, διότι αποτρέπουν σοβαρές ζημιές στο σύστημα από άγνοια και δε νομίζω ότι αφορούν το <<μη ανήσυχο>> χρήστη.
Τρίτον ακόμα και αν παραστεί ανάγκη, οι περισσότερες εντολές βρίσκονται στα σχετικά fora έτοιμες και αρκεί ένα απλό copy-paste.
Tέταρτον προτιμώ να ανοίγω ένα τερματικό και να τροποποιώ αρχεία με το χέρι, διότι έτσι εγώ ή κάποιος άλλος πιο σχετικός μπορεί να ελέγξει τι είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στο net και να υπάρχει άμεση αντίληψη του τι τροποποιώ. Με τρομάζει αφόρητα η λογική των windows να τρέχω ένα απροσδιόριστο patch.exe το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι αρχεία πειράζει.
Πολύ παλιότερα κάπου το έχω ξαναγράψει, ως ακραίο έστω παράδειγμα, αλλά θα το ξαναπώ : Μπορείς να είσαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο patch εκτός από αυτό θες να κάνεις δε θα σου προσθέσει και σαν επικεφαλίδα σε όλα τα προς αποστολή mail σου κάτι σαν το <<είμαι μια γλυκιά αδελφούλα και το βράδυ τα κάνω όλα>> ;
Το παραπάνω μου φαίνεται κάπως προβληματικό, εκτός και αν είμαι μια γλυκιά αδελφούλα που το βράδυ τα κάνει όλα και επιπλέον θέλω να το μάθουν όλοι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.