Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...και περί ανέμων)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...)

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 29 Νοέμ 2009, 14:57

Για να συνεισφέρω και εγώ το κάτιτίς μου αν και αναλωθήκατε , όπου έχω εγκαταστήσει το 9.04 καλοστημένο δίπλα στα σβήστα όλοι μετά απο το διάστημα προσαρμογής δουλεύουν 9.04 . Ένα απο τα μηχανήματα αυτά κλάπηκε και ο χρήστης του αν και άσχετος απο λίνουξ ζήτησε στο καινούργιο του λάπτοπ να φορμάρω τον δίσκο και να έχει μόνο Ubuntu . Τα συμπεράσματα δικά σας. :) Μένει να δούμε την 10.4 με τα 7 διότι η 9.10 κατ' εμένα δεν τα πήγε καλά. :oops:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Νοέμ 2009, 21:45

Σε μένα τα πάει μια χαρά πάντως με 7 και ΧΡ ως τριπλό σύστημα εκκίνησης. Μήπως φταίει κάτι άλλο; :?: :?
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Νοέμ 2009, 21:55

tolis_01 έγραψε:- Τα vista σέρνονται στα oem μηχανήματα επειδή είναι bloated με εφαρμογές του κάθε κατασκευαστή. Αν το φορμάρεις και βάλεις δικά σου από original iso είναι μια χαρά. Εκτός κι αν το μηχάνημα της υπογραφής μου είναι κανα τέρας επιδόσεων, να το ξέρω :mrgreen:
- Τα xp διαδόθηκαν τόσο επειδή τότε διαδόθηκαν και γενικότερα οι υπολογιστές. Είναι σαφώς πολύ κατώτερο λειτουργικό από vista/7 (νομίζω το ξανάπα αυτό :mrgreen: )
- Για το τελευταίο που λες, ναι, δεν διαφωνώ. Με ότι βολεύεται ο καθένας ;)

Για τα (Σ)Βίστα δεν ξέρω, βέβαια με το μηχάνημα που έχεις σε σύγκριση με τα δικά μου όλα τα ΜS λειτουργικά θα σέρνονται κάπως. Για το OEM, όντως είναι ΟΕΜ, γιατί που λεφτά για retail έκδοση. Πάντως από το e-shop.gr ψωνίζω, δεν νομίζω να έχει τόσα πολλά bloatware. Και γιατί δεν έχουν τα ΧΡ και τα 7, που δεν σέρνονται; :?: Όπως λένε κι οι Άγγλοι, nice try, but no cigar! (μεταφρ.: ωραία προσπάθεια, αλλά δεν έχει πούρο!) :lol:
Δεν διαδόθηκαν τόσο πολύ όσο νομίζεις και για το λόγο που νομίζεις τα ΧΡ (εκτός κι αν έχεις κάποια παλιά έρευνα αγοράς). Τα ΧΡ διαδόθηκαν κυρίως τόσο πολύ, γιατί εκτός από την έκρηξη στην διάδοση των Η/Υ στην Ελλάδα την ίδια εποχή, ήταν και το πρώτο λειτουργικό της προκοπής, διότι πάντρευε την σταθερότητα των Enterprise Editions (ntfs) με την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο Η/Υ και ως παιχνιδομηχανή. Πίστεψέ με είμαι παίκτης από την εποχή του ταπεινού DOS και κάτι ξέρω κι εγώ. ;) Ναι, το ξανάπες, αλλά επαναλαμβάνοντας κάτι σαν μάντρα, δεν το κάνει αληθές. ;)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Περί σεβασμού, ορθογραφίας κλπ.

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Δεκ 2009, 20:09

Με αφορμή το νήμα συζήτησης Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7 και για να μην συνεχίσουμε και πνίξουμε το νήμα εκεί με εκτός θέματος αντιπαραθέσεις δηλώνω τα εξής: Ξεκινάω από το τέλος, δηλ. από την ορθογραφία: πίστεψέ με δεν ψειρίζω τα κείμενα άλλων να δω ποιος είναι ανορθόγραφος και ποιος όχι. Μια παράκληση έκανα, ότι εφόσον γράφουμε Ελληνικά και τα Ελληνικά είναι μονοτονικό γλωσσικό σύστημα, καλό θα είναι να τονίζουμε όλες τις λέξεις που θέλουν τόνο. Δεν γουστάρεις να συμμορφωθείς γιατί βαριέσαι να γράψεις τόνο; Δικαίωμά σου, αλλά τότε είναι και δικαίωμά μου να σου ασκήσω κριτική. Όσο για το φίλο που βρήκε και σε μια δική μου απάντηση ορθογραφικό (ή τυπογραφικό) λάθος, τον ευχαρίστησα για την διόρθωση. Να επισημάνω όμως ότι είναι άλλο να βρεις ένα λάθος σε μια παράγραφο άνω των 10 γραμμών κι άλλο να μην τονίζεις καμία λέξη, οπότε το κείμενο σου βρίθει ορθογραφικών λαθών.

Περί σεβασμού ή μη και χλευασμού ή μη. Εγώ όταν χλευάζω τα (Σ)Βίστα έχω έναν εμπεριστατωμένο λόγο και το κάνω στηριζόμενος σε προσωπική εμπειρία με το εν λόγο λειτουργικό σύστημα (στην συνέχεια ΛΣ), δεν αναμασάω κάτι που διάβασα κάπου ή κάτι που είναι της μόδας και σικ επειδή είμαστε ένα φόρουμ που έχει ως θέμα ένα λειτουργικό σύστημα που λέγεται Ubuntu και είναι παρακλάδι του Λίνουξ. Κάνοντας πλάκα και χλευάζοντας τα ΛΣ της MS, δεν βοηθάς να προσελκύσεις κόσμο, απλά απωθείς κόσμο δίχως λόγο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό έχει αυτή η πλάκα κι αυτός ο χλευασμός. Και γιατί προσβάλλομαι, γιατί σ' αντίθεση με τους περισσότερους που προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις, εγώ, για τους δικούς μου λόγους, γουστάρω κι έχω (πληρωμένα κι όχι πειρατικά) και ΛΣ της MS, κι όταν μιλάω γι' αυτά μιλάω εκ πείρας κι όχι εξ ακοής, ή εξ αποστάσεως. Για τον φίλο που παρεξηγήθηκε γιατί βάζω κάποιους σε καλούπι αποκαλώντας τους "σκληροπυρηνικούς" Λινουξάδες, συγνώμη, αλλά πες μου εσύ έναν πιο δόκιμο όρο και θα τον χρησιμοποιώ από δω και μπρος. Και όχι, το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι ως πολυσυμπαντικός, κι ας ακούγεται εξευγενισμένο αυτό σε κάποιον, το διατηρώ για τον εαυτό μου. Εξάλλου ούτε ο όρος που μου προτάθηκε αντ' αυτού (double booter) δεν μου αρέσει, γιατί είναι καταρχήν Αγγλικός και δεύτερον δεν με περιγράφει καν σωστά γιατί δεν είναι διπλό αλλά τριπλό το σύστημα εκκίνησης που έχω. Τέλος, να πω ότι όλα αυτά τα είχαμε συζητήσει και σ' ένα νήμα πριν από κάποιες εβδομάδες, το οποίο ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάποιοι παρεξηγήθηκαν που κάποιο άλλοι χλευάζουν τα ΛΣ της MS, κι ένα θέμα που κανονικά έπρεπε να λήξει με αμοιβαίες εξηγήσεις μέσα 2-3 σελίδες εκτινάχθηκε ξαφνικά και με γρήγορο ρυθμό σε πάνω από 10 (ίσως και 15 σελίδες). Και ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι υπήρχε τότε πολύ θυμός και πολλά απωθημένα από μέλη που δεν γουστάρουν να τους χλευάζεις το ΛΣ της MS, γιατί οι περισσότεροι υποθέτω και πληρωμένο το έχουνε και το γουστάρουν κατά βάθος για να το έχουνε. Το ίδιο βλέπω να συμβαίνει και τώρα. Και τέλος, λίγο σεβασμό ζητάω, δεν ζητάω ούτε λογοκρισία ούτε τίποτα. Σεβασμό, αν εσένα λόγω ηλικίας η λέξη σου είναι άγνωστη, δεν φταίω εγώ.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Περί σεβασμού, ορθογραφίας κλπ.

Δημοσίευσηαπό Apopas » 05 Δεκ 2009, 18:48

Epirotes έγραψε:Περί σεβασμού ή μη και χλευασμού ή μη. Εγώ όταν χλευάζω τα (Σ)Βίστα έχω έναν εμπεριστατωμένο λόγο και το κάνω στηριζόμενος σε προσωπική εμπειρία με το εν λόγο λειτουργικό σύστημα (στην συνέχεια ΛΣ), δεν αναμασάω κάτι που διάβασα κάπου ή κάτι που είναι της μόδας και σικ επειδή είμαστε ένα φόρουμ που έχει ως θέμα ένα λειτουργικό σύστημα που λέγεται Ubuntu και είναι παρακλάδι του Λίνουξ.

Το θέμα είναι ότι όλοι σχεδόν όσοι ασχολούνται με Linux έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λειτουργικά της MS. Επίσης, επειδή οι παλιότεροι Linuxάδες, κακά τα ψέμματα, έχουν μεγαλύτερη εξοικίωση/αγάπη με τους υπολογιστές έχουν διατελέσει ουκ ολίγες φορές τυπικά ή άτυπα τεχνικοί. Εγώ, για παράδειγμα, έχω εγκαταστήσει/επισκευάσει πολλάκις windows συστήματα από την εποχή των 98 και μετά, σαφώς περισσότερες φορές απ' ότι Linux. Το να λες δλδ ότι οι Linuxάδες δεν έχουν εμπεριστατωμένο λόγο και προσωπική πείρα παίρνοντας η μπάλα τους πάντες, είναι ψευδές και προσβλητικό.
Βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που απλά αρέσκονται να χλευάζουν δίχως προσωπική εμπειρία, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας και συμβαίνει περισσότερο από τη μεριά των φίλων των windows οι οποίοι, ως επί το πλείστον, έχουν χαμηλή γνώση υπολογιστών και δεν είχανε κάποια επαφή με λειτουργικό Linux ή το πολύ, πολύ να το κοίταξαν μία φορά επιφανειακά.
Σημείωση: Το Ubuntu δεν είναι παρακλάδι του Linux, αλλά διανομή που χρησιμοποιεί τον πυρήνα Linux, όπως το Fedora, Gentoo κλπ. Παρακλάδι, στη γλώσσα των υπολογιστών ονομάζεται fork. Έχω υπ' όψιν μου ένα τέτοιο fork του Linux αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

έγραψε: Κάνοντας πλάκα και χλευάζοντας τα ΛΣ της MS, δεν βοηθάς να προσελκύσεις κόσμο, απλά απωθείς κόσμο δίχως λόγο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό έχει αυτή η πλάκα κι αυτός ο χλευασμός.

Ο κάθε είδους χλευασμός δεν έχει, πάντα, κάποιον σκοπό, αλλά πολλές φορές είναι φυσιολογική εξέλιξη γεγονότων. Για παράδειγμα, όταν εμένα ο ξάδερφός μου που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή μόνο για να βλέπει τσόντες, μου τον έφερε για τρίτη φορά σε ένα εξάμηνο να του τον «φτιάξω» επειδή έληξε το antivirus του αλλά δεν θέλει να του εγκατστήσω Ubuntu, έχει κερδίσει επάξια το αντικείμενο της χλεύης μου.Το ίδιο θα συνέβαινε και σε ανάλογη περίπτωση, άσχετη από υπολογιστές και λειτουργικά, που θα επέμενε αμετάκλητα σε κάτι που δεν τον συμφέρει.
Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών Linux, δεν είναι απλά χρήστες Linux με τη στενή έννοια, αλλά χρήστες ελεύθερου λογισμικού εν γένει. Κατ' αυτούς, η οποιαδήποτε σύγκριση ποιότητας μεταξύ δύο λειτουργικών συστημάτων ή software γενικά, ξεκινά με γνώμονα εάν το εν λόγω προϊόν είναι ελεύθερο και κατά δεύτερο λόγο με το τι έχει να αποδείξει από θέμα επιδόσεων, τεχνολογίας και κόστους. Με άλλα λόγια, εάν περάσει το πρώτο μέρος, τότε συζητούμε και για τα υπόλοιπα. Εφόσον, λοιπόν, ένεκα διαφήμισης από τον περισσότερο κόσμο, από το διαδίκτυο και από τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται αναπόφευκτα μπροστά σε τέτοιες συγκρίσεις, τις θεωρούν άκυρες και βεβιασμένες, επειδή ακριβώς δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ο γνώμονας τον οποίο έχουν θέσει απαραίτητο για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε σύγκρισης. Χλευάζουν, και αποστρέφονται λοιπόν, τα κλειστά προϊόντα, επειδή δεν πληρούν τη βασική προϋπόθεση χρήσης τους. Απλά τυγχάνει, λόγω ποσοστών, αυτά να είναι κατά πρώτο λόγω windows και κατά δεύτερο macosx.

έγραψε:Και γιατί προσβάλλομαι, γιατί σ' αντίθεση με τους περισσότερους που προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις, εγώ, για τους δικούς μου λόγους, γουστάρω κι έχω (πληρωμένα κι όχι πειρατικά) και ΛΣ της MS, κι όταν μιλάω γι' αυτά μιλάω εκ πείρας κι όχι εξ ακοής, ή εξ αποστάσεως.

Κι εγώ, από την άλλη προσβάλλομαι και μειώνομαι όταν χρήστες βλέπουν το Linux ως απλά ένα άλλο λειτουργικό όπως τα windows και το macosx, γιατί έτσι, έμμεσα, αντιμετωπίζουν εμένα που το προωθώ και ξοδεύω χρόνο λύνοντας προβλήματα άλλων και γράφοντας οδηγούς χρήσης, ως υπάλληλο και διαφημιστή κάποιας εταιρίας.
Επίσης, το γεγονός ότι εσύ όπως λες «γουστάρεις» να αγοράζεις και να χρησιμοποιείς κλειστά λογισμικά δεν βοηθάει καθόλου στη συζήτηση και στην αποφυγή διενέξεων ή παρεξηγήσεων. Ωραία, εφόσον τα χρησιμοποιείς θα τα έχεις ανάγκη ή θα τα γουστάρεις, ευκόλως εννοούμενο που καλώς παραλείπεται. Κι εγώ μπορώ να πατήσω πάνω σ'αυτό και να πω «Γουστάρω να χρησιμοποιώ Ubuntu επειδή όλα τα άλλα λειτουργικά και διανομές είναι σκουπίδια και οι χρήστες τους είναι βλάκες με περικαφαλαία και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και και και...». Το θέμα είναι πάντα το γιατί. Οπότε, για να μπορέσει αυτή η συζήτηση να καταλήξει κάπου και ο χρόνος μας να μην πάει περίπατο, θα σε παρακαλούσα ευγενικά, να μου παραθέσεις τους λόγους αυτής της προτίμησής σου (συγγνώμη αν τους έχεις αναφέρει σε προηγούμενα post του νήματος αλλά εγώ πρώτη φορά γράφω εδώ και ειλικρινά, είναι δύσκολο να μετροφυλλήσω όλα τα post σου και να ψάχνω για πιθανές αναφορές, οπότε θα προτιμούσα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση όπως ξεκίνησε, εκ του μηδενός).

έγραψε:Για τον φίλο που παρεξηγήθηκε γιατί βάζω κάποιους σε καλούπι αποκαλώντας τους "σκληροπυρηνικούς" Λινουξάδες, συγνώμη, αλλά πες μου εσύ έναν πιο δόκιμο όρο και θα τον χρησιμοποιώ από δω και μπρος.

Είναι τόσο εύκολο να καταννοήσεις εντελώς λανθασμένα κάποιον τον οποίο δεν ξέρεις και μιλάς μαζί του μόνο μέσω forum που το γεγονός να του βάζεις ταμπέλες κάνει τα πράγματα ακόμα περισσότερο παραννοήσιμα. Κι εγώ θα μπορούσα να απευθύνομαι σε όσους χρησιμοποιούν windows μαζί με Linux ως «επιφανειακούς Linuxάδες» και να απολάμβανα τον επευφημισμό των ομοίων μου αλλά θα είχα κάνει απλά ένα χαζό λάθος που θα απέτρεπε οποιαδήποτε αίσια έκβαση, οποιασδήποτε συζήτησης.

έγραψε:Και όχι, το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι ως πολυσυμπαντικός, κι ας ακούγεται εξευγενισμένο αυτό σε κάποιον, το διατηρώ για τον εαυτό μου. Εξάλλου ούτε ο όρος που μου προτάθηκε αντ' αυτού (double booter) δεν μου αρέσει, γιατί είναι καταρχήν Αγγλικός και δεύτερον δεν με περιγράφει καν σωστά γιατί δεν είναι διπλό αλλά τριπλό το σύστημα εκκίνησης που έχω.

Δικαίωμά σου σαφώς, αλλά επειδή το πολυσυμπαντικός σε οποιαδήποτε φράση που δεν αναφέρεται σε λειτουργικά συστήματα μπορεί να προξενήσει μπέρδεμα γι αυτό το είπα. Multi booter είναι ακριβώς αυτό που εκφράζει κάποιον που χρησιμοποιεί τρία λειτουργικά και πάνω αλλά, δυστυχώς, κι αυτό αγγλικό είναι. Το πιο σωστό θα ήταν απλά «χρήστης πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων (χπλσ)» άνευ προσπάθειας ονοματοδοσίας.
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 05 Δεκ 2009, 19:31, έχει επεξεργασθεί 7 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 05 Δεκ 2009, 18:51

@Epirotes
Off topic:
Φιλε Epirotes, δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι και προς τι ολα αυτα που λες περι σεβασμου, κλπ.
Ειναι καποιος οπου σε προσβαλε?
Δεν νομιζω καποιος οπου δεν συμπαθει τα παραθυρα και την μικρο$oft απλα να το διαβασε καπου,
και να το λεει ετσι απλα. :problem:
Ολοι μας λιγο πολυ, δυστιχως καναμε λαθος και ειχαμε παραθυρα, το καλο ειναι ομως πως τα πεταξαμε και ησυχασαμε.
Τα οποια προβληματα υπαρχουν καλο θα ειναι να λυνονται με pm και να μην αναφερεσαι γενικα και αοριστα περι σεβασμου,γιατι δεν εχω δει καπου σε καποιο post,θεμα να εχει συμβει κατι τετοιο.
:idea:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Δεκ 2009, 21:18

@ Apopas:
Apopas έγραψε:Το θέμα είναι ότι όλοι σχεδόν όσοι ασχολούνται με Linux έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λειτουργικά της MS. Επίσης, επειδή οι παλιότεροι Linuxάδες, κακά τα ψέμματα, έχουν μεγαλύτερη εξοικίωση/αγάπη με τους υπολογιστές έχουν διατελέσει ουκ ολίγες φορές τυπικά ή άτυπα τεχνικοί. Εγώ, για παράδειγμα, έχω εγκαταστήσει/επισκευάσει πολλάκις windows συστήματα από την εποχή των 98 και μετά, σαφώς περισσότερες φορές απ' ότι Linux. Το να λες δλδ ότι οι Linuxάδες δεν έχουν εμπεριστατωμένο λόγο και προσωπική πείρα παίρνοντας η μπάλα τους πάντες, είναι ψευδές και προσβλητικό.

Ζητάω ταπεινά συγνώμη απ' όσους προσέβαλα κατ' αυτό τον τρόπο. :oops: Ειλικρινά δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αυτό που ήθελα να αναδείξω ήταν ότι από την στιγμή που κάποιος δεν βάζει στο μηχάνημά του πλέον τίποτ' άλλο εκτός από Λίνουξ και ΕΛ/ΛΑΚ -και πάρα πολύ καλά κάνει και μακάρι να το καταφέρω κι εγώ αυτό κάποτε- ναι, μεν έχει μια εμπειρία από παλιότερα λειτουργικά της MS, αλλά πως μπορεί να κατακρίνει π.χ. τα Windows 7; Τα έχει δοκιμάσει; Εάν ο αντίλογος είναι ότι εφόσον δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ είναι εξ ορισμού μάπα το καρπούζι, πάω πάσο. Επίσης, η απορία μου είναι: είμαστε ένα φόρουμ υποστήριξης του GNU/Linux Ubuntu, γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με ΛΣ της MS; Έχουμε λύσει όλα τα δικά μας προβλήματα στο δικό μας λειτουργικό για να ασχολούμαστε με ανταγωνιστές; Όσο για αυτά που γράφεις για τους παλιότερους Λινουξάδες κλπ., το ίδιο ισχύει και για μένα. Κι εγώ δεν είμαι χθεσινός στους Η/Υ. Από το 1990 και το ταπεινό MS-DOS ασχολούμαι. Κι εγώ παρέχω αφιλοκερδώς τεχνική υποστήριξη σε φίλους μου που δεν έχουν τα φράγκα να απευθυνθούν σε μαγαζιά. Θέλω να πω: δεν είμαι άσχετος. Μπορεί στο GNU/Linux Ubuntu να είμαι πολύ νέος ακόμα, βρέφος μεταφορικά μιλώντας, αλλά στους Η/Υ και σε ΛΣ της MS θεωρώ ότι έχω προχωρημένες γνώσεις και χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας.
Apopas έγραψε:Βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που απλά αρέσκονται να χλευάζουν δίχως προσωπική εμπειρία, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας και συμβαίνει περισσότερο από τη μεριά των φίλων των windows οι οποίοι, ως επί το πλείστον, έχουν χαμηλή γνώση υπολογιστών και δεν είχανε κάποια επαφή με λειτουργικό Linux ή το πολύ, πολύ να το κοίταξαν μία φορά επιφανειακά.

Δεν συχνάζω πλέον σε φόρουμ με αντικείμενο τα ΛΣ της MS, αλλά δεν αμφισβητώ αυτά που λες. Σε βεβαιώνω πάντως ότι, όπως είπα και πιο πάνω, δεν ανήκω σ' αυτή την κατηγορία χρηστών ΛΣ της MS. Και αρκετή γνώση κι εμπειρία έχω από Η/Υ και αρκετή εμπειρία από GNU/Linux Ubuntu ώστε να μπορώ να κρίνω και το ένα και το άλλο.
Apopas έγραψε:Σημείωση: Το Ubuntu δεν είναι παρακλάδι του Linux, αλλά διανομή που χρησιμοποιεί τον πυρήνα Linux, όπως το Fedora, Gentoo κλπ. Παρακλάδι, στη γλώσσα των υπολογιστών ονομάζεται fork. Έχω υπ' όψιν μου ένα τέτοιο fork του Linux αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή..

Παρακλάδι, μεταφορικά μιλώντας, ναι, ξέρω ότι είναι διανομή και είμαι και εξοικειωμένος με την όλη ορολογία λόγω της ασχολίας μου με τις μεταφράσεις. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να γράφω πιο πολύ πολιτικά ορθώς (κατά το politically correct).
Apopas έγραψε:Ο κάθε είδους χλευασμός δεν έχει, πάντα, κάποιον σκοπό, αλλά πολλές φορές είναι φυσιολογική εξέλιξη γεγονότων. Για παράδειγμα, όταν εμένα ο ξάδερφός μου που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή μόνο για να βλέπει τσόντες, μου τον έφερε για τρίτη φορά σε ένα εξάμηνο να του τον «φτιάξω» επειδή έληξε το antivirus του αλλά δεν θέλει να του εγκατστήσω Ubuntu, έχει κερδίσει επάξια το αντικείμενο της χλεύης μου.Το ίδιο θα συνέβαινε και σε ανάλογη περίπτωση, άσχετη από υπολογιστές και λειτουργικά, που θα επέμενε αμετάκλητα σε κάτι που δεν τον συμφέρει.

Το ίδιο έπαθα κι εγώ με τον κολλητό μου :lol: (ο ίδιος κολλητός ο οποίος μετά από πολλές λογομαχίες έπεισε εμένα να δοκιμάσω Ubuntu, παρότι ο ίδιος μόνο ακουστά το είχε, και στο δικό του το μηχάνημα το εγκαταστήσαμε ένα χρόνο αργότερα απ' ότι στο δικό μου. :lol: ). Μάλιστα, έπαθα και χειρότερα κι ο φίλος έφαγε χοντρό βρισίδι, γιατί είχε τσιμπήσει τον ιό δίχως να πάρει χαμπάρι, ήρθε και σπίτι μου μ' ένα στικάκι και μόλυνε και το δικό μου μηχάνημα που είχε να δει ιό από την εποχή που ήμουν πειρατής (της Καραϊβικής) -χονδρικά έως το 2001. (Θα μου πεις τι φταίει αυτός, δική μου ήταν η βλακεία που δεν το σκάναρα πρώτα. Σωστό κι αυτό, αλλά μετά από τόσες αυστηρές συστάσεις που του είχα κάνει την προηγούμενη φορά που είχε κολλήσει κατά τον ίδιο τρόπο ιό και παιδευόμασταν μαζί να ξαναστήσουμε το ΛΣ, πίστευα κι εγώ ότι είχε συμμορφωθεί.) Από τότε ευτυχώς έβαλε μυαλό.
Apopas έγραψε:Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών Linux, δεν είναι απλά χρήστες Linux με τη στενή έννοια, αλλά χρήστες ελεύθερου λογισμικού εν γένει. Κατ' αυτούς, η οποιαδήποτε σύγκριση ποιότητας μεταξύ δύο λειτουργικών συστημάτων ή software γενικά, ξεκινά με γνώμονα εάν το εν λόγω προϊόν είναι ελεύθερο και κατά δεύτερο λόγο με το τι έχει να αποδείξει από θέμα επιδόσεων, τεχνολογίας και κόστους. Με άλλα λόγια, εάν περάσει το πρώτο μέρος, τότε συζητούμε και για τα υπόλοιπα. Εφόσον, λοιπόν, ένεκα διαφήμισης από τον περισσότερο κόσμο, από το διαδίκτυο και από τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται αναπόφευκτα μπροστά σε τέτοιες συγκρίσεις, τις θεωρούν άκυρες και βεβιασμένες, επειδή ακριβώς δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ο γνώμονας τον οποίο έχουν θέση απαραίτητο για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε σύγκρισης. Χλευάζουν, και αποστρέφονται λοιπόν, τα κλειστά προϊόντα, επειδή δεν πληρούν τη βασική προϋπόθεση χρήσης τους. Απλά τυγχάνει, λόγω ποσοστών, αυτά να είναι κατά πρώτο λόγω windows και κατά δεύτερο macosx.

Ναι, το ίδιο ισχύει και για μένα. Ακόμα και σε ΛΣ της MS, προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο περισσότερο γίνεται ΕΛ/ΛΑΚ, όπου αυτό είναι εφικτό. Κατά τ' άλλα ισχύει ότι είπα και πιο πάνω: εάν ό,τι δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ είναι αυτομάτως μάπα και κατακριτέο, πάω πάσο. Εμένα το κύριο κριτήριο είναι: να κάνω εύκολα, γρήγορα και δίχως κολλήματα την δουλειά μου. Μπορώ να το επιτύχω αυτό με ΕΛ/ΛΑΚ έχει καλώς. Αυτό κοιτάω πάντα πρώτα. Αλλά αν δεν μπορώ να το κάνω αυτό με ΕΛ/ΛΑΚ θα δοκιμάσω και κλειστό, εμπορικό και πληρωμένο λογισμικό κι ό,τι άλλο βρω που να δουλεύει σωστά.
Apopas έγραψε:Κι εγώ, από την άλλη προσβάλλομαι και μειώνομαι όταν χρήστες βλέπουν το Linux ως απλά ένα άλλο λειτουργικό όπως τα windows και το macosx, γιατί έτσι, έμμεσα, αντιμετωπίζουν εμένα που το προωθώ και ξοδεύω χρόνο λύνοντας προβλήματα άλλων και γράφοντας οδηγούς χρήσης, ως υπάλληλο και διαφημιστή κάποιας εταιρίας.

Εντάξει, σε καταλαβαίνω, αλλά κι εγώ είμαι εδώ και βοηθάω όσο μπορώ δίχως να περιμένω κάποια ανταμοιβή -ούτε καν ένα μπράβο. Βοηθάω γιατί έχω σε γενικές γραμμές ασπαστεί την φιλοσοφία του Ubuntu και θεωρώ κι εγώ ότι το μέλλον μας ανήκει και ναι, ονειρεύομαι κάποτε να φτάσουν τα ποσοστά χρήσης ΛΣ Λίνουξ σε διψήφιο αριθμό. Προσωπικά και στον προσωπικό κύκλο φίλων και συγγενών το προσπαθώ αυτό, δυστυχώς δίχως επιτυχία έως τώρα, γιατί όταν κάποιος μου λέει: “Άσε Λιάκο καλά είμαι στα ΧΡ (ή οποιδήποτε άλλο ΛΣ της MS)" δεν επιμένω. Θα επιστρέψω δριμύτερος μόλις χρειαστεί την βοήθειά μου σε κάτι. Τις προάλλες με ρώτησε ένας φίλος για κάποιο δωρεάν διαθέσιμο λογισμικό για επεξεργασία βίντεο και εγγραφή τους σε DVD, δηλ. κάτι σαν το Nero 9, αλλά σε τζάμπα έκδοση (ή ΕΛ/ΛΑΚ και για ΛΣ της ΜS), υπάρχει; Του είπα να κάνει μια αναζήτηση με “ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα για επεξεργασία βίντεο” κι ότι βρει. Μετά τον ρώτησα αν έχει ακουστά πέρι Λίνουξ, Ubuntu κλπ. Δεν είχε ιδέα κι είναι νέο παιδί. Προφανώς δεν του δίδαξαν τίποτα στο σχολείο του. Αυτός λοιπόν ο φίλος είναι πρώτος υποψήφιος για να τον εξοικειώσω με Ubuntu, να γλιτώσει και τα πειρατικά κι όλα τ' άλλα κακά των ΛΣ της MS. Αν πετύχω, πέτυχα, αν όχι, δεν θα απογοητευτώ. Υπομονή και επιμονή θέλει.
Apopas έγραψε:Επίσης, το γεγονός ότι εσύ όπως λες «γουστάρεις» να αγοράζεις και να χρησιμοποιείς κλειστά λογισμικά δεν βοηθάει καθόλου στη συζήτηση και στην αποφυγή διενέξεων ή παρεξηγήσεων. Ωραία, εφόσον τα χρησιμοποιείς θα τα έχεις ανάγκη ή θα τα γουστάρεις, ευκόλως εννοούμενο που καλώς παραλείπεται. Κι εγώ μπορώ να πατήσω πάνω σ'αυτό και να πω «Γουστάρω να χρησιμοποιώ Ubuntu επειδή όλα τα άλλα λειτουργικά και διανομές είναι σκουπίδια και οι χρήστες τους είναι βλάκες με περικαφαλαία και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και και και...». Το θέμα είναι πάντα το γιατί. Οπότε, για να μπορέσει αυτή η συζήτηση να καταλήξει κάπου και ο χρόνος μας να μην πάει περίπατο, θα σε παρακαλούσα ευγενικά, να μου παραθέσεις τους λόγους αυτής της προτίμησής σου (συγγνώμη αν τους έχεις αναφέρει σε προηγούμενα post του νήματος αλλά εγώ πρώτη φορά γράφω εδώ και ειλικρινά, είναι δύσκολο να μετροφυλλήσω όλα τα post σου και να ψάχνω για πιθανές αναφορές, οπότε θα προτιμούσα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση όπως ξεκίνησε, εκ του μηδενός).

Ναι, τους έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές σε διάφορες δημοσιεύσεις μου και σε διάφορα νήματα συζήτησης εδώ μέσα. Αλλά, δεν πειράζω να το επαναλάβω για άλλη μια φορά (διότι που να ψάχνεις κι εσύ κι εγώ):
1.είμαι παίκτης παιχνιδιών ΡC και η πλειοψηφία των παιχνιδιών που μου αρέσουν απαιτούν ΛΣ της MS. Μακάρι να υπήρχαν αυτά τα παιχνίδια σε Λίνουξ, θα τα αγόραζα όπως αγοράζω όλα τα παιχνίδια (κι όλο το λογισμικό που θεωρώ απαραίτητο και δεν υπάρχει εφάμιλλο σε ΕΛ/ΛΑΚ).
2.Έχω μια βιντεοκάμερα κάπως παρωχημένης τεχνολογίας της Sony (μακριά από Sony, δεν μας αγαπάει καθόλου εμάς τους Λινουξάδες, αλλά τότε δεν το ήξερα και δεν είχα καν Λίνουξ), η οποία δουλεύει με mini-DVD, συνδέεται σε θύρα USB με ειδικό οδηγό (driver) και ειδικό λογισμικό (δωρεάν μεν, κλειστού κώδικα δε) και σου επιτρέπει κατ' αυτό τον τρόπο να κατεβάσεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες δίχως να χρειαστεί να κλείσεις (finalize) το mini-DVD. Επειδή, είμαι ο επίσημος εικονολήπτης αγώνων του Α.Ο. Βελισσαρίου (ομάδα της γειτονιάς μου) μου είναι απαραίτητο να μπορώ να συνδέω την κάμερα κατ' αυτό τον τρόπο με τον υπολογιστή μου. Κάποτε, πριν από κάνα χρόνο περίπου, το είχαμε ψάξει μέσα από ένα νήμα συζήτησης που είχα ανοίξει εδώ μαζί με τον linuxman (και τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά του, όχι μόνο σε μένα, αλλά σ' όλους εδώ μέσα), αλλά δυστυχώς δεν βγάλαμε άκρη. Το ζήτημα είναι ότι το Ubuntu υποστηρίζει πλέον πολύ καλά κάμερες που συνδέονται μέσω firewire υποδοχής, αλλά όχι αυτές που -σαν την δικιά μου- χρησιμοποιούν USB.
3.Εφαρμογές πολυμέσων: έως και την 9.04 όλες μα όλες οι εφαρμογές πολυμέσων στο Ubuntu εμφάνιζαν ένα περίεργο κόλλημα: όταν προσπαθούσα να μεγαλώσω το παράθυρο του player (είτε totem είτε vlc είτε mplayer) ή να δω το βίντεο σε πλήρη οθόνη με πέταγε ξαφνικά σε μαύρη οθόνη με κάποιες γραμμές κώδικα που μετά από λίγο εξαφανίζονταν και το μηχάνημα έμενε κολλημένο σε μαύρη οθόνη. Τώρα αυτό ή bug ήταν ή κάποιο πρόβλημα στην εγκατάστασή μου, παρότι ακολουθώ πάντα τις οδηγίες που υπάρχουν στους εδώ οδηγούς (π.χ. για πολυμέσα, codec, medibuntu κλπ.) Κατά παράξενο τρόπο στο kubuntu που είχα δοκιμάσει δούλευαν όλα ρολόι, αλλά το kubuntu δυστυχώς έχει άλλα, δικά του κολλήματα. Στην 9.10 δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, γιατί στο πρώτο μηχάνημα της υπογραφής μου έχω πλέον Ubuntu Studio (ούτε εκεί το δοκίμασα) και το δεύτερο μηχάνημα το χρησιμοποιώ σπάνια πια.
Apopas έγραψε:Είναι τόσο εύκολο να καταννοήσεις εντελώς λανθασμένα κάποιον τον οποίο δεν ξέρεις και μιλάς μαζί του μόνο μέσω forum που το γεγονός να του βάζεις ταμπέλες κάνει τα πράγματα ακόμα περισσότερο παραννοήσιμα. Κι εγώ θα μπορούσα να απευθύνομαι σε όσους χρησιμοποιούν windows μαζί με Linux ως «επιφανειακούς Linuxάδες» και να απολάμβανα τον επευφημισμό των ομοίων μου αλλά θα είχα κάνει απλά ένα χαζό λάθος που θα απέτρεπε οποιαδήποτε αίσια έκβαση, οποιασδήποτε συζήτησης.

Συμφωνώ, αλλά όταν υπάρχει καλή διάθεση και δίνονται εκατέρωθεν εξηγήσεις οι παρεξηγήσεις λύνονται εύκολα. Εμένα πάντως μόνο ως επιφανειακό δεν μπορείς να με χαρακτηρίσεις, γιατί έχω προσφέρει στην κοινότητα γενικώς και θα συνεχίσω να προσφέρω. Επίσης, αν πας στην πρώτη σελίδα του παρόντος και δεις την δεύτερη δημοσίευση θα δεις έναν οκτάλογο (κατά το δεκάλογος) για τον οποίο θεωρούσα τότε ότι το Λίνουξ (και κατ' επέκταση το Ubuntu) είναι ανώτερο ως λειτουργικό σύστημα (πρόκειται για μετάφραση μιας δημοσίευσης που είχα κάνει σ' ένα φόρουμ της κατασκευάστριας εταιρείας ενός από τα αγαπημένα μου παιχνίδια, κι εκεί όπως κι εδώ στην ενότητα περί ανέμων).
Apopas έγραψε:Δικαίωμά σου σαφώς, αλλά επειδή το πολυσυμπαντικός σε οποιαδήποτε φράση που δεν αναφέρεται σε λειτουργικά συστήματα μπορεί να προξενήσει μπέρδεμα γι αυτό το είπα. Multi booter είναι ακριβώς αυτό που εκφράζει κάποιον που χρησιμοποιεί τρία λειτουργικά και πάνω αλλά, δυστυχώς, κι αυτό αγγλικό είναι. Το πιο σωστό θα ήταν απλά «χρήστης πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων (χπλσ)» άνευ προσπάθειας ονοματοδοσίας.

Εγώ το πολυσυμπαντικός το δανείστηκα από το synaptic, όπου υπάρχει μια κατηγορία multiverse. Από κει προέρχεται, τώρα, τι μπέρδεμα ή μπερδέματα μπορεί να προξενήσει, δεν το καταλαβαίνω. Αν μπορείς να μου το κάνεις πιο λιανά; :?: Συνταξιούχος μεταφραστής είμαι αλλά δεν θα κάτσω εγώ να σπάσω το κεφάλι μου να βρω μετάφραση για το multi-booter. Η μετάφραση που προτείνεις είναι σωστή αλλά είναι ολόκληρο κατεβατό και μέχρι να μάθουν όλοι ότι ΧΛΠΣ σημαίνει “χρήστης πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων” θα πρέπει συνέχεια να το επεξηγώ οπότε είναι δώρον άδωρο. Πέρα απ' αυτό όμως επιμένω στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Αν σε κάποιους, π.χ. εσένα, δεν αρέσει ο όρος “πολυσυμπαντικός” ως αυτοπροσδιορισμός, δεν είναι πρόβλημά μου. “Σ' όσους αρέσουμε, για του άλλους [δυστυχώς] δεν θα μπορέσουμε”.

Τέλος:
1.χάρηκα που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μου να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση εδώ, ώστε να μπορέσει το αρχικό νήμα συζήτησης να επιστρέψει στο θέμα του.
2.Ο μόνος λόγος που έγραψα ότι έγραψα στο αρχικό νήμα συζήτησης ήταν επειδή τα είχα πάρει στο κρανίο με τον χρήστη zissis και του απάντησα δεόντως. Δεν μπορείς από μία ερώτηση να καταλήγεις σε συμπέρασμα και να διασπείρεις κακοήθεις μύθους. Αυτή ήταν η διαφωνία μου μαζί του. Δεν μου απάντησε ποτέ σ' αυτά που τον κατηγόρησα. Όλα τ' άλλα ήρθαν μετά επειδή κάποιοι με προκάλεσαν κι επειδή τελούσα εν βρασμώ ψυχής. π.χ. αυτά που με ρωτούσε με αθώο υφάκι ο συντοντιστής vagrale13 και στον επίσης απάντησα δεόντως.
3.Δεν είμαι η Γκεστάπο της ορθογραφίας, αλλά σε ελληνικό φόρουμ βρισκόμαστε, Ελληνικά γράφουμε, τα Ελληνικά είναι μονοτονικό γλωσσικό σύστημα, άρα τονίζουμε τις λέξεις που χρειάζονται τόνο. Αυτό δεν το λέω προσωπικά για σένα αλλά το ξανατονίζω γενικώς για όλους.

@ vagrale13:
Μεταξύ αυτών που κατηγόρησα γι' ασέβεια είσαι κι εσύ. Τον λόγο σου των εξήγησα επίσης και μπορείς να τον ξαναδιαβάσεις αν θέλεις κι αν διαφωνείς στείλε μου εσύ pm.
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 07 Δεκ 2009, 11:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...και περί ανέμων)

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 05 Δεκ 2009, 22:49

Κανονικα εσυ πρεπει να μου στειλεις pm και να μου πεις τα παραπονα σου, οχι εγω! :crazy:
Δεν θεωρησα εγω πως εσυ με προσβαλες.

Και το εχω διαβασει το link και ξερω πολυ καλα τι γραφω,
αλλα δεν νομιζω πως σε προσβαλα με κατι που ειπα εσενα προσωπικα. :think:
Στειλτο μου σε pm και αν οντως εχω γραψει κατι που σε προσβαλει, και συγνωμη θα σου πω και θα το σβησω,
οπως και αν θεωρεις πως καποιος αλλος εκανε κατι τετοιο και σε προσβαλε εσενα προσωπικα θα το σβησω!

Δεν νομιζω ουτε εγω, ουτε καποιο αλλο μελος να εχει κατι μαζι σου. :)
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 06 Δεκ 2009, 00:35

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να σου στείλω pm, διότι τα παράπονά μου σου τα είχα εκφράσει ήδη μέσα στον εν λόγω αρχικό νήμα συζήτησης. Για του λόγω το αληθές ξαναπαραθέτω εδώ το επίμαχο απόσπασμα:

epirotes έγραψε:
vagrale13 έγραψε:Το εχεις δοκιμασει? Μηπως εχεις κανει κατι λαθος στην εγκατασταση?
Τώρα με προσβάλλεις! Είμαι εδώ τόσον καιρό, έχουν περάσει από τα χέρια μου όλες οι διανομές από την 7.10 και μετά, έχω συμμετάσχει και συμμετέχω [κι όχι συμμετάσχω όπως πολύ σωστά μου επισήμανε ο/η ubuntunoid] σε μεταφράσεις λογισμικού, κι εσύ με ρωτάς αν το έχω δοκιμάσει; Έλεος, μια ματιά στην υπογραφή μου θα αρκούσε για να σου λυθεί η απορία. ;)

Αυτό θεώρησα προσβολή κι εξακολουθώ να το θεωρώ. :thumbdown: Είμαι κοντά ένα χρόνο και βάλε μόνιμος εδώ μέσα κι είσαι υποκρίνεσαι ότι δεν ξέρεις, ποιος είμαι και τι έχω προσφέρει σ' αυτήν την κοινότητα; Τονίζω: δεν επιζητώ, ούτε μπράβο ούτε ανταμοιβή ούτε τίποτα. Αλλά ένας συντονιστής να αγνοεί παντελώς ποιος είμαι και να μου συμπεριφέρεται λες κι είμαι κάποιος περαστικός που είδε φως και μπήκε, και μιας και μπήκε είπε να ρίξει και λίγο κράξιμο στους κράζοντες τα παράθυρα του Μπιλάκου. Ναι, το θεωρώ ασέβεια και προσβολή αυτό. :thumbdown: Εάν εσύ διαφωνείς, συζητήστε το μεταξύ σας στο συμβούλιο των συντονιστών και διαχειριστών, πάρτε μια δημοκρατική απόφαση επ' αυτού και τέλος, κοινοποιήστε μου αυτή την απόφαση. ;)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 06 Δεκ 2009, 01:38

έγραψε:Το εχεις δοκιμασει? Μηπως εχεις κανει κατι λαθος στην εγκατασταση?

:eh: :eh:
Μαλλον κατι δεν θα εχεις καταλαβει.......
Το να ρωτησω δηλαδη αν το εχεις δοκιμασει, αν εχεις κανει κατι λαθος στην εγκατασταση,
το θεωρεις προσβλητικο?? :crazy: :crazy:
Συγνωμη αν κανω λαθος, αλλα δεν νομιζω να σε προσβαλω με τα ερωτηματα αυτα,
οπως και εσυ, και ο καθενας να μου τα εκανε και σε εμενα,
οχι μονο δεν θα τα εβλεπε προσβλητικα, αλλα ισα-ισα οτι προσπαθουν να με βοηθησουν κιολας.
Συμφωνα με αυτο που λες, και με το σκεπτικο σου, τοτε ολοι εδω μεσα θα επρεπε να νιωθουν ετσι προσβεβλημενοι.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβα, πως το καταλαβες, και πιστευεις κατι τετοιο....
Τεσπα, παντως να ξερεις πως και αυτα που ρωτησα, οπως το εχω κανει σε πολλους ακομα,
δεν το ειπα για να ενοχληθεις.
Δεν πιστευα, να σου πω την αληθεια, οτι θα μπορουσε καποιος να ενοχληθει. :problem:

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων