Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό apache7 » 07 Νοέμ 2010, 00:57

c7p έγραψε:
apache7 έγραψε:Γεια σας κι από μένα παιδιά! Λέγομαι Αλέξανδρος, μένω στο εξωτικό Περιστέρι, είμαι 16 χρονών και είμαι καλά! Είμαι νέος στο ubuntu και στο linux γενικότερα, αλλά γενικότερα είμαι (σχετικά πάντα) ψαγμένος με τους κομπιούτορες και μου αρέσει να ψάχνομαι συνεχώς! Νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε! Καλώς σας βρήκα!

Γεια σου Αλέξανδρε, χαίρομαι που είσαι τόσο χρονών και ψάχνεσαι με τους υπολογιστές γενικότερα (και όχι τόσο με τα παιχνίδια), σχεδόν έτσι άρχισα και εγώ. Καλώς κατέληξες εδώ :thumbup: , πιστεύω θα γουστάρεις την κοινότητα αφού ψάχνεσαι και θα γίνεις μόνιμος επισκέπτης του φόρουμ -ελπίζω να μην πέσω έξω :P -.

s.dalas έγραψε:Καλώς μας ήρθες apache7. Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους για την ευκολότερη αναζήτηση λύσεων - απόψεων για τα διάφορα θέματα που τυχόν να σε απασχολούν. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279

Ευχαριστώ παιδιά, χαίρομαι για τα 5 που έριξε ο Θρύλος για την γνωριμία και το καλωσόρισμα! Φίλε dalas, κι εγώ μόνιμο με βλέπω γιατί πράγματι αυτή η κοινότητα είναι θησαυρός γνώσεων ο οποίος όλο και μεγαλώνει! Και "η γνώση είναι δύναμη", ειδικά σήμερα! Και πάλι χάρηκα πολύ! :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα Βήματα ┃ Προγραμματισμός: Λίγος ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64bit σε HP Pavillion Dv7-2030ev
Προδιαγραφές ⇛ P8600 │ 2GB │ ATi Mobility Radeon HD 4650 │ HP Wireless Card │ HP Bluetooth │ HD Audio │ LCD 17.3"
Άβαταρ μέλους
apache7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Καλησπέρα σας | Νέο Μέλος | Απορίες για το Ubuntu

Δημοσίευσηαπό angpapv » 07 Νοέμ 2010, 14:15

Καλησπέρα σας παιδιά! :) Είμαι νέο μέλος στη κοινότητά σας, ονομάζομαι Άγγελος Παπαβασιλείου, είμαι 16 χρονών, μαθητής. Σκέφτομαι να βγάλω τα Windows XP και να βάλω Ubuntu. Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες. Για παράδειγμα δεν έχω εμπειρία από Ubuntu και linux γενικότερα. Θα είναι δύσκολο να τα συνηθίσω? Εγώ θέλω να κάνω εργασίες στον υπολογιστή μου, και να επεξεργάζομαι ιστοσελίδες (στα windows xp έχω το dreamweaver στο ubuntu υπάρχει κάτι αντίστοιχο? ). Πιστεύω να έκανα το ποστ μου στο σωστό σημείο. ;)
angpapv
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Καλησπέρα σας | Νέο Μέλος | Απορίες για το Ubuntu

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 07 Νοέμ 2010, 14:44

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Είναι αλήθεια πως το Dreamweaver είναι πάρα πολύ καλό πρόγραμμα.

Αντίστοιχο του στο Linux δεν έχω δει.
Υπάρχουν όμως τα http://www.kompozer.net/ και http://quanta.kdewebdev.org/

Το Linux όμως από την άλλη θα σου δώσει όλους τους servers που θα χρειαστείς για να αναπτύξεις μια web εφαρμογή.
Θα έχεις dns, http, ftp, κτλ επίσης την php, mysql. και άλλα.
Θα μπορείς να κάνεις προσομοίωση σε πραγματικούς σέρβερ στο σπίτι σου και μετά να ανεβάζεις την εργασία σου στους πραγματικούς με ακριβώς την ίδια λειτουργία.

Οπότε για τέτοιες δουλειές είναι πρώτο το Linux.

Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι οι εφαρμογές web development ούτε εμένα με ικανοποιούν στο Linux.
Για αυτό μπορείς να εγκαταστήσεις το Dreamweaver κανονικά με το wine στο Linux. Και τρέχουν όλα κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Οπότε δεν θα οου λείψει ένα καλό εργαλείο web developmnet και ταυτόχρονα θα έχεις τους καλύτερους server στην διάθεση σου για full real web development από το σπίτι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 LTS σε Fujitsu Siemens Amilo M6450
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz │ 1,268 Gb │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] │ - │ Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express 1280X768
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό angpapv » 07 Νοέμ 2010, 15:03

Καλησπέρα φίλε demosthenesk και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δηλαδή εάν εγκαταστήσω το wine στο ubuntu μπορώ να τρέχω κανονικά το Dreamweaver? Μάλιστα, δηλαδή από ότι κατάλαβα το linux είναι #1 για web development στο θέμα servers. Δηλαδή αξίζει τον κόπο να βγάλω τα "παραθύρια" και να βάλω Ubuntu? Θα με καλύψουν? Και ας μην ξεχνάμε ότι είμαι μαθητής, οπότε θα καλύψουν όλες τις ανάγκες μου ως μαθητής?
angpapv
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 07 Νοέμ 2010, 15:07

Για web development θα σε καλύψει πλήρως.

Τώρα για τι άλλο θέλεις σαν μαθητής; Εγώ τα win τα χρησιμοποιώ πλέον μόνο για παιχνίδια.

Οπότε σαν μαθητής που είσαι θα θέλεις να παίζεις και κανά παιχνίδι, οπότε καλό είναι να μην τα βγάλεις τελείως αλλά να έχεις 2 λειτουργικά στο pc σου.
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz │ 1,268 Gb │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] │ - │ Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express 1280X768
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό angpapv » 07 Νοέμ 2010, 15:09

Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια. Δεν έχω παίξει παιχνίδια από τότε που έχω αγοράσει τον υπολογιστή μου. Γενικά θέλω να έχω έναν υπολογιστή γενικής χρήσης, να ακούω μουσικούλα, να σερφάρω στο ίντερνετ κ.τ.λ. Τα παιχνίδια μου είναι εντελώς αδιάφορα.
angpapv
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 07 Νοέμ 2010, 15:17

εντάξει όλα αυτά θα τα κάνεις.

Το μόνο που μένει είναι τι γίνεται αν σου στέλνουν αρχεία MsOffice. Το ΟΟ (OpenOffice) δεν τα ανοίγει καλά και θα έχεις εκεί μάλλον πρόβλημα.

Εκτός αν το εγκαταστήσεις και αυτό με wine. Το έχω δει εγκατεστήμενο αλλά δεν το έχω δουλέψει. Προσωπικά έχω μετατρέψει όλα μου τα έγγραφα σε OO.
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apache7 » 07 Νοέμ 2010, 15:17

angpapv έγραψε:Καλησπέρα σας παιδιά! :) Είμαι νέο μέλος στη κοινότητά σας, ονομάζομαι Άγγελος Παπαβασιλείου, είμαι 16 χρονών, μαθητής. Σκέφτομαι να βγάλω τα Windows XP και να βάλω Ubuntu. Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες. Για παράδειγμα δεν έχω εμπειρία από Ubuntu και linux γενικότερα. Θα είναι δύσκολο να τα συνηθίσω? Εγώ θέλω να κάνω εργασίες στον υπολογιστή μου, και να επεξεργάζομαι ιστοσελίδες (στα windows xp έχω το dreamweaver στο ubuntu υπάρχει κάτι αντίστοιχο? ). Πιστεύω να έκανα το ποστ μου στο σωστό σημείο. ;)

Γεια σου φίλε Άγγελε. Ως αρχάριος κι εγώ καθώς και ως συνομήλικός σου σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να εγκαταστήσεις το ubuntu, μάλλον dual-boot για τους λόγους που προανέφερε ο φίλος demosthenesk. Εγώ έχω εγκαταστήσει τα 10.10, ίσως όμως κάποιοι πιο προχωρημένοι σου προτείνουν τα 10.04, λόγω του ότι είναι LTS. Για την εγκατάσταση θα σε βοηθήσει κάποιος από τους καλούς οδηγούς που έχουν γραφτεί στα ελληνικά, όπως αυτός: http://el.wikiversity.org/wiki/%CE%95%C ... %B7_Ubuntu τον οποίο χρησιμοποίησα κι εγώ στην εγκατάσταση. :thumbup: Ως προς το web developping, δεν έχω ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό για να σου προτείνω κάτι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα Βήματα ┃ Προγραμματισμός: Λίγος ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64bit σε HP Pavillion Dv7-2030ev
Προδιαγραφές ⇛ P8600 │ 2GB │ ATi Mobility Radeon HD 4650 │ HP Wireless Card │ HP Bluetooth │ HD Audio │ LCD 17.3"
Άβαταρ μέλους
apache7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 07 Νοέμ 2010, 15:24

Υπάρχει και το εγχειρίδιο του Ubuntu αν σε βοηθάει (βλπ στην υπογραφή μου). Αν και αναφέρεται στην 10.04 LTS, μπορείς να το διαβάσεις (επιλεκτικά) σαν οδηγό ακόμα και χρησιμοποιήσεις 10.10 -δεν υπάρχουν και εξαιρετικές αλλαγές-.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 07 Νοέμ 2010, 15:35

από την άλλη για χρήση audio/video το Linux είναι καλύτερο από τα Win.
Θα βλέπεις, θα ακούς τα πάντα χωρίς να ψάχνεις νέους codec κτλ και θα σερφάρεις άνετα.

Το σύστημα σου θα είναι σταθερό, θα ξεχνάς τον υπολογιστή ανοιχτό και δεν θα βαραίνει η λειτουργία του. (Το μόνο ζήτημα είναι μην από την πολλή χρήση χαλάσουν τα ανεμιστήρια, εμένα έτσι μου χάλασε κάρτα γραφικών γιατί είχα να κλείσω το pc κάτι μήνες.)

Γενικά δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με μια φυσιολογική χρήση και ειδικά τώρα με το ubuntu τα πράματα έχουν ευκολύνει πολύ.
Και από την άλλη υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο google για αντιμετώπιση προβλημάτων.
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων