Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό Qdata » 15 Νοέμ 2010, 15:16

Καλωσόρισες mozart !

Ρίξε μια ματιά εδώ και φτιάξε την υπογραφή σου!Και όσο για τις ερωτήσεις, εδώ είμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε.Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο χαζές απαντήσεις !Γι' αυτό ρώτα οτιδήποτε θέλεις.Πιστεύουμε το ταξίδι σου στο Linux Ubuntu να είναι ευχάριστο και να αποκτήσεις πολλές γνώσεις από αυτό! ;)

Φιλικά,
Δήμος
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 15 Νοέμ 2010, 15:19

Qdata έγραψε:Καλωσόρισες mozart !

Ρίξε μια ματιά εδώ και φτιάξε την υπογραφή σου!Και όσο για τις ερωτήσεις, εδώ είμαστε εμείς για να σε βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε.Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο χαζές απαντήσεις !Γι' αυτό ρώτα οτιδήποτε θέλεις.Πιστεύουμε το ταξίδι σου στο Linux Ubuntu να είναι ευχάριστο και να αποκτήσεις πολλές γνώσεις από αυτό! ;)

Φιλικά,
Δήμος
ευχαριστω για το καλοσορισμα, την εκανα λιγο προχειρα τωρα αλλα θα την διορθωσω μολις παρω στα χερια μου το λαπτοπ.
αλλωστε στην υπογραφη μου θα βασιστουν τα παντα?
για να δουμε τι θα καταφερουμε λοιπον. ολα εξαρτωνται απο την υπομονη σας παντως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 ultimate 2,9 / windows ultimate / snow leopard 10.6.6 σε Acer aspire 6935g
Προδιαγραφές ⇛ core 2 │ RAM 4GB │ NVIDIA gforce 9600M GT │ │ HD Audio │ TFT 16"
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 15 Νοέμ 2010, 15:25

mozart έγραψε:και σκεφτικα να καταφερω να περασω τα παντα win7, leopard,

Θα τ' αγοράσεις;
Το λειτουργικό της apple επιπλέον,
νομίζω ότι απαγορεύεται από την άδεια χρήσης,
να εγκατασταθεί σε υπολογιστή άλλου κατασκευαστή.
Με άλλα λόγια η apple, θέλει να σε σκίσει όπως μπορεί.

Αφού περιμένεις, διάβασε τα παρακάτω για να δεις ποια είναι τα σημαντικά θέματα, σχετικά με το λογισμικό γενικότερα!
http://www.fsfe.org/
http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.el.html

Καλώς ήρθες στην κοινότητα!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g.b » 15 Νοέμ 2010, 16:12

Η αλήθεια είναι ότι το να εγκαταστήσεις Mac OS X σε οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα πέρα από τα Mac είναι από μόνο του κομματάκι δύσκολο ,

δηλαδή ακόμα και αν το αγοράσεις δεν είναι τόσο απλό όσο είναι ας πούμε να βάλεις ubuntu , windows ...

υπάρχουνε σίγουρα και άλλες μέθοδοι που σου επιτρέπουνε να το κάνεις , αλλά ποτέ δεν θα είναι << Mac >> ,θα είναι μια λύση κάπως πρόχειρη .

ακόμα δεν ξέρω και αν επιτρέπει το φόρουμ εδώ να γράφονται τέτοιες περιπτώσεις ..

άρα αυτό με την εγκατάσταση Mac OS X , ξανασκέψου το ...
Γνώσεις ⇛ Linux : Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 11.04 σε HP Pavillion dv9500
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : 2xIntel Pentium Dual CPU T2330 @1.60 Ghz │ Μνήμη 2Gb │ Κάρτα Γραφικών : GeForce 8400 GS │ Κάρτα Ασύρματη : Intel CorporationPro/Wireless3945ABG│ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου : HDA-Intel │ Οθόνη & Ανάλυση : 1440x900
Άβαταρ μέλους
g.b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 15 Νοέμ 2010, 18:38

g.b έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι το να εγκαταστήσεις Mac OS X σε οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα πέρα από τα Mac είναι από μόνο του κομματάκι δύσκολο ,

δηλαδή ακόμα και αν το αγοράσεις δεν είναι τόσο απλό όσο είναι ας πούμε να βάλεις ubuntu , windows ...

υπάρχουνε σίγουρα και άλλες μέθοδοι που σου επιτρέπουνε να το κάνεις , αλλά ποτέ δεν θα είναι << Mac >> ,θα είναι μια λύση κάπως πρόχειρη .

ακόμα δεν ξέρω και αν επιτρέπει το φόρουμ εδώ να γράφονται τέτοιες περιπτώσεις ..

άρα αυτό με την εγκατάσταση Mac OS X , ξανασκέψου το ...

παιδια αυτο που θελω ειναι να εχω ενα "πολυμηχανημα" λαπτοπ αλλα οκ αν αποτυχει μετα θα συμβιβαστω με δυο λειτουργικα για να μην πω με ενα. τωρα για το αν με σκισει η mac θα παω να κρυφτω στο χωριο μου αν και ακομα ειναι στα δικαστηρια με εταιριες που μπουταρουν χακιντοσ .
τελος παντων στο φορουμ σας θα με βοηθησετε για το ubuntu. να πω την αληθεια τα εχω μεγαλυτερη καψα απο τα λεοπαρντ γιατι γενικα το να μου τον πιανουν δεν το πολυ γουσταρω και το λινουξ ειναι αυτης της λογικης
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 ultimate 2,9 / windows ultimate / snow leopard 10.6.6 σε Acer aspire 6935g
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 15 Νοέμ 2010, 18:45

mozart έγραψε:το να μου τον πιανουν δεν το πολυ γουσταρω και το λινουξ ειναι αυτης της λογικης

Ναι, αλλά το σημαντικότερο είναι η παρακάτω λογική! Αν δεν υπήρχε αυτή, ούτε linux, ούτε φόρουμ-κοινότητα, ούτε δωρεάν θα υπήρχε!

pros έγραψε:Αφού περιμένεις, διάβασε τα παρακάτω για να δεις ποια είναι τα σημαντικά θέματα, σχετικά με το λογισμικό γενικότερα!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 15 Νοέμ 2010, 18:58

pros έγραψε:
mozart έγραψε:το να μου τον πιανουν δεν το πολυ γουσταρω και το λινουξ ειναι αυτης της λογικης

Ναι, αλλά το σημαντικότερο είναι η παρακάτω λογική! Αν δεν υπήρχε αυτή, ούτε linux, ούτε φόρουμ-κοινότητα, ούτε δωρεάν θα υπήρχε!

pros έγραψε:Αφού περιμένεις, διάβασε τα παρακάτω για να δεις ποια είναι τα σημαντικά θέματα, σχετικά με το λογισμικό γενικότερα!

αυτο ακριβως
ριχνω μια ματια στα λινκ
μακαρι να ειστε τοσο γρηγοροι οταν απελπιστω
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 16 Νοέμ 2010, 10:39

καλημερα μετα απο ολονυχτιο που κρατησε μεχρι το πρωι
εβαλα τα 7 και το ubuntu.
εκανα τις αναβαθμισεις και ολα δουλευουν ρολοι
η μονη ενσταση που εχω ειναι η μπροστα οθονη εκιννησης
καπου ειδα εδω μεσα οτι μπορει να γινει γραφικο περιβαλλον αλλα δεν μπορω να δω που.
εμενα μου βγαζει και κατι για ραμ τεστ
εχει 4 επιλογες
μπορω με καποιον τροπο να το αλλαξω ?
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 16 Νοέμ 2010, 11:12

Μπορεις, εγκαθιστωντας το startup Manager απο το Synaptic. Αλλα εισαι σιγουρος οτι θες να μπλεξεις με αλλαγες που επηρρεαζουν το GRUB και να γινει καμμια στραβη και να τρεχεις; Ακομη και το startup manager περιορισε τις επιλογες στην 10.10, εν σχεσει με την 9.04 που ειχα προηγουμενως...
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 16 Νοέμ 2010, 11:28

MakisM1 έγραψε:Μπορεις, εγκαθιστωντας το startup Manager απο το Synaptic. Αλλα εισαι σιγουρος οτι θες να μπλεξεις με αλλαγες που επηρρεαζουν το GRUB και να γινει καμμια στραβη και να τρεχεις; Ακομη και το startup manager περιορισε τις επιλογες στην 10.10, εν σχεσει με την 9.04 που ειχα προηγουμενως...

λεω να το κανω τωρα που ακομα δεν εχω περασει τιποτα μεσα οποτε το να μπλεξω ειναι ενα φορμαρισμα μισης ωρας.
λιγο πιο απλα για το σταρταπ ? ή καποιο λινκ?
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων