CosmoScience Rss

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: CosmoScience

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Ιαν 2011, 19:23

Off topic:
Πριν 3-4 χρόνια σε εκλεκτορικό του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων για μια θέση Αναπληρωτή Καθηγητή.

2 υποψήφιοι.

1. Ενα πακο, χωρίς πλάκα τωρα, ενα πακο χαρτιά με έρευνα και projects που έκανε στην Αγγλια.
2. 10 σελίδες μόνο το διδακτορικό του και καμια 10αρια δημοσιεύσεις.

Ρωτάει ο πρόεδρος του τμήματος. Το ΔΣ των φοιτητών ποιον προτείνει ? (ποσοστό της ψήφου του ΔΣ των φοιτητών στη διαδικασία 7%)

-Εμεις κ. πρόεδρε τον υποψήφιο νούμερο 1 λόγο της προσφοράς του στον ακαδημαϊκό χωρο και της πληθόρας των δραστηριοτήτων του.

Δε μιλάει κανεις και απαντά μετά απο κάποια δευτερόλεπτα.

Η συνέλευση αποφασίζει τον 2ο υποψήφιο και λήξη της διαδικασίας.

Αφού μείναμε Μ@@@@ΚΕΣ, μάθαμε μετα απο 2-3 μέρες οτι ο εκλεγμένος πλεον ήταν ξάδερφος του προέδρου....
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 09 Ιαν 2011, 19:46

@s.dalas

Off topic:
αρρωστημένες καταστάσεις..κληρονομικά αφήνουν τις θέσεις και ριζώνουν παραβλέποντας τις ικανότητες . Το σίγουρο είναι οτι το No1 που λες στο παράδειγμα σου οτι θα βρει το δρόμο του με τέτοιο βιογραφικό, αλλα γιατι να μην το βρει στην Ελλάδα.Γιατί να χαντακώνουμε τέτοιους επιστήμονες και να αναγκάζονται να βγαίνουν έξω, γτ κακά τα ψέματα του γ#@#ς τη ψυχολογία του άλλου.."Για στάσου ρε φίλε έχω φάει τη ζωή μου στο διάβασμα και πας και παίρνεις αυτον για λόγους συγγένειας?"

και μετά μας φταίνε οι άλλοι , οι πολιτικοι που ριζώνουν στις θέσεις τους, κλπ κλπ . Αφου είναι μια νοοτροπία που είναι στο αιμα του Έλληνα απο τα κατώτερα στρώματα μέχρι τα μεγάλα κεφάλια. Η νοτροπία του να "βολευτούμε" του να "μπουμε στο δημόσιο" .

Άδικο είχε ο Πρωθυπουργός όταν είπε : "κυβερνώ ενα διεφθαρμένο κράτος" ?
ή οταν είπε μο πάγκαλος : "μαζι τα φαγαμε" ? δλδ με τη νοοτροπια που έχουν όλοι οι έλληνες πολιτες : βόλεψε με σε μια θέση στο δημόσιο και θα σε ψηφίσω ;) Όλοι συνηπευθυνοι είμαστε...

Για να μη μιλήσω για περιπτώσεις καθηγητών που ΔΕΝ ειναι ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ κλπ κλπ . Γιατι αλλο να κατέχεις την επιστήμη σου και άλλο να είσαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ . ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!

Παρεκτράπηκα, αλλα τι να κάνω είμαι στη φάση της ηλικίας μου που τα βιώνω ολα αυτα οντας φοιτητής και πραγματικά τα έχω φάει στη μούρη. Μπήκα γεμάτος όνειρα στο πολυτεχνείο και μου τα γκρέμισαν όλα με το μπάχαλο που αντίκρυσα..

Μου δωσες την πάσα να κάνω μια ανάρτηση και να τα περιγράψω όλα αυτα..
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Ιαν 2011, 19:57

Off topic:
To σύστημα είναι σα σουρωτήρι. Μπάζει απο παντού. Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπες εκτός απο αυτό.
ALdaperan έγραψε:οταν είπε μο πάγκαλος : "μαζι τα φαγαμε" ? δλδ με τη νοοτροπια που έχουν όλοι οι έλληνες πολιτες : βόλεψε με σε μια θέση στο δημόσιο και θα σε ψηφίσω ;) Όλοι συνηπευθυνοι είμαστε...
Δεν είναι όλοι ίδιοι...

Και δεν τα φάγαμε όλοι μαζί γιατί τότε δε θα μιλάγαμε για φτωχά στρώματα και οικονική κρίση. Θα είχαμε όλοι €€ !!! Τα καθίκια αυτά τα έφαγαν και ολοι οι άλλοι πληρώνουν!!! Γιατι απο μας κοβουν μισθούς και αυξάνουν τις κρατήσεις, αλλά τους δικούς τους υπέρογκους μισθούς δεν τους ακούμπησαν!! Καθάρματα! Σε κάνουν να σιχαίνεσαι τη χώρα σου και να πας να σταδιοδρομίσεις αλλού! Εκεί που σε αναγνωρίζουν αφου η χώρα που σε γέννησε σε φτύνει.

Με πιάνει αηδία κάθε φορά που το σκέφτομαι, και το σκέφτομαι συχνά, γιατί είμαι στην σκέψη και στο ψάξιμο για τον αυτοεξορισμό μου.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 09 Ιαν 2011, 20:10

Off topic:
Κάλιστα θα μπορούσα να σου πω οτι και απο "αυτους" τους πολιτικους δεν είναι όλοι ιδιοι!!! Συμφωνώ μαζί σου .. δε μειώνουν τους δικούς τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια τους και προκαλούν το κόσμο!!!

Εγω θα παραδεχόμουνα εναν αρχηγό κόματος (κυρίως απο τα δυο μεγάλα) να βγει και να πει : εσεις (ειτε ειστε απο το δικο μου κόμα είτε απο το αντιπαλο) είστε διεφθαρμενοι,κλέψατε,πέρνετε μίζες κλπ κλπ οπότε παίρνετε πόδι!!!

κανείς δε το κάνει,απο κανένα κόμα πολύ απλά γιατι όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους . Ακόμα και το ΚΚΕ που φαίνεται λαικό κομα..

Εγω πραγματικά απορώ!! Γιατί την βλέπω,τη βιώνω τη κατασταση αυτή μέσα απο τις παρατάξεις του παναπιστημίου. Βλέπω ποιοι είναι αυτοι που είναι μέλη των παρατάξεων. Όλα τα κοματόσκυλα που πρόσκειντε κοντά στους καθηγητές . Οι οποιοι τα πάνε καλά μαζι τους για να έχουν τη ψήφο τους κλπ κλπ

Αυτοι ειναι οι πολιτικοι..αυτοι όταν βγουν απο το πανεπιστήμιο γίνονται πολιτικοι. Αυτοι μας κυβερνούν!!

Λίγους φοιτητές θα δεις που είναι καλοί και συνηδητοποιημενοι να ασχολούνται με παρατάξεις και κοματικά, και αν ασχολουνται δεν ασχολουνται φανατικά γιατι γνωρίζουν τι παίζεται απο πίσω...

Και πραγματικά μου φαίνεται οφθαλμοφανέστατη η κοροιδία των πολιτικων και απορώ ποιοι τους ψηφίζουν. Ποιοι ειναι επιτέλους αυτοι που πάνε στις ομιλίες και κουνάνε αυτά τα σημαιάκια του κόματος και σφυρίζουν και ζητωκραυγάζουν το κόμα!!! Το κόμα που τους κόβει τους μισθους,χαντακώνει τους επιστημονες της, το κόμα που δε καταπολεμά τη διαφθορά αλλά ειναι βουτηγμένο το ίδιο σε αυτήν...
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 09 Ιαν 2011, 20:23

Off topic:
Καθηγητες να διδαξουν τεχνολογια υπαρχουν πολλοι... ικανοι και ανικανοι...

Καθηγητες που θα σε μαθουν να σκεφτεσαι ειναι λιγοι... και δυστυχως φοιτητες που θελουν να μαθουν να σκεφτονται ειναι επισης λιγοι. Οι περισσοτεροι θελουν να μαθουν τις συνταγες στα γρηγορα και χωρις πολυ κοπο, να περασουν το μαθημα... οταν το περασουν και να παρουν το χαρτι... Ετσι ηταν και στην εποχη μου και τωρα (απ' ο,τι ακουω απο τους φιλους μου που ειναι καθηγητες σε ΑΕΙ). Δυστυχως...

Για τους επιτιμους που λες, δεν εχω γνωμη... ουτε μπορω να εχω... Σε ολους τους οργανισμους, το πιο δυσκολο πραγμα ειναι να κουνησεις καποιον απο την καρεκλα του. Οταν εχει ριζωσει σ'αυτην... ;)

Edit: Μεχρι να ποσταρω, ειδα τα παραπανω...

Παρτε ακομη ενα πιο τρανταχτο:

Εδρα σε ΑΕΙ

Υποψηφιοι 3:

1) Καθηγητης απο Αμερικανικο Πανεπιστημιο full professor με PhD απο το Caltech, πανω απο 70 δημοσιευσεις σε refereed journals και ερευνα στο Los Alamos Laboratory.

2) Καθηγητης (αναπληρωτης) απο τοπικο ΑΕΙ με λιγοτερες απο 10 δημοσιευσεις

3) Λεκτορας (η κατι παρα πανω, δεν θυμαμαι) χωρις δημοσιευσεις, μονο διδακτορικο και την υποστηριξη του φοιτητικου κινηματος

Στον πρωτο γυρο, ερχονται 1-2-3. Στο τελευταιο γυρο (μεταξυ των 1&2) ερχονται 1-2 (δεδομενου οτι ο συνδικαλιστης ειχε αποσυρθει και οι ψηφοφοροι του ψηφισαν κατα συνειδησιν).

Συγχαρητηρια και κανονιζει το παιδι να παει στην Αμερικη να κλεισει το μαγαζι εκει.

Υποβαλλεται ενσταση απο τον 2 γιατι δεν δικαιολογησαν την ψηφο τους οι κατα συνειδησιν.

Γινεται νυχτα επαναληψη της ψηφοφοριας και εκλεγεται ο 2.

Ο 1 τους εστειλε ενα φασκελο!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 09 Ιαν 2011, 20:37

Off topic:
φίλε Maki για τη νοοτροπία που έχουν οι φοιτητές πίστεψε με δε φταίνε εξ'ολοκλήρου αυτοι!!! Φταιει το σύστημα , οι καθηγητές και η δικιά τους νοοτροπία..

Αν ήξερες με τι ενθουσιασμό και όρεξη μπήκα στη σχολή και πως κατήντησα να ψάχνω υλικό μονο και μόνο για να περάσω ενα μάθημα...Με λυπάμαι ωρες ωρες

Θυμάμαι πρώτο έτος , πρώτο εξάμηνο θα πήγαινα στο πρώτο μάθημα μαθηματικών 1 και είχα μια χαρά , ενα ενθουσιασμο και μπαίνω στην αίθουσα και βλέπω ενα καθηγητη σαν να βαριέται να γράφει στον πινακα χωρις να εξηγει τύπους και να αραδιάζει σχέσεις χωρις αποδειξεις και παει λέγοντας.. Εγω λοιπόν μετά απο αυτό τι πρέπει να κάνω που πρέπει να ανατρέξω , ποιος θα με διδάξει να σκέφτομαι

Αντίκρυσα ενα πανεπιστήμιο τελείως ανοργάνωτο, καθηγητές που δεν τους ενδιαφέρει να μεταδώσουν τη γνώση αλλά να κάνουν ενα μάθημα στα πεταχτά για να πάνε μετά στο γραφείο τους να συνεχίσουν την έρευνα τους, όπως αναφέρουν στην σχολή μου μας λένε το πανεπιστήμιο δεν είναι εξεταστικό κέντρο , βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη διδασκαλία ...

Δεν υπάρχουν ΔΑΣΚΑΛΟΙ φιλε Maki γι αυτό το τόνισα σε προηγούμενο ποστ μου . ΠΟΛΥ σημαντικο να είναι ενας επιστημονας και ΔΑΣΚΑΛΟΣ, να μπορει να μεταδώσει τη γνωση..οι φοιτητές απο το δάσκαλο ειναι που θα μάθουν πως να σκέφτονται , πως να διαβάζουν , πως θα αναπτύξουν τη κρίση τους...

υγ: το παράδειγμα που αναφέρεις κάπου το έχω ξανακουσει...
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 09 Ιαν 2011, 21:05

Off topic:
Μα... δεν διαφωνουμε! Και εγω σου λεω οτι οι δασκαλοι ειναι πολυ λιγοι και οτι συντομα τα παρατανε κι αυτοι...

Οσο για την ερευνα... σιγα τα ωα...

Καποια στιγμη, οταν πρωτογυρισα στην Ελλαδα βρηκα ενα databank επιστημονων. Λεω κατσε να δω τι εχει στον τομεα μου (offshore structures). Βρηκα καμμια δεκαρια νοματαιους, ολοι αλληλοσυνδεομενοι, χωρις καμμια πειρα στο χωρο, διπλωματικες και ανακοινωσεις σε Ελληνικα συνεδρια και οχι τα καλα... Δεδομενου οτι σχεδον κανεις δεν ειχε βγει απο την Ελλαδα, αμφιβαλλω αν ειχαν δει ποτε offshore structure δια ζωσης...

Τι να σχεδιασουν και τι να διδαξουν τα ερημα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Ιαν 2011, 21:33

Off topic:
Mάκη ήξερα οτι δούλευες σε μια πετρελαιοεταιρεία στο Αμέρικα, αλλά δεν ήξερα την ειδικότητα σου!

Οταν διδάχτηκα risk analysis το πρώτο παράδειγμα ήταν μια τέτοια πλατφόρμα (και φαντάζομαι γνωρίζεις για πιο ατύχημα ήταν)... Ατελείωτο διάβασμα! Αλλά άφησε πολύ καλές γνώσεις ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος...

πάντως αν γίνει πατάτα είτε σχεδιαστική, είτε κατασκευαστική... χορεύουν ολοι το χορό του Ζαλλόγγου!!!!
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Ιαν 2011, 22:16

Και παραθέτω και αυτή την ομιλία προς τροφή για το blog σου Αldaperan

ακόμα ψάχνω το κομμάτι που λέει τι έκανε το ελληνικό κράτος στον κ. Νανόπουλο για την προσφορά του... Να δεις το αίσχος στο μεγαλείο του. Μόλις το βρω θα στο ανεβάσω.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 09 Ιαν 2011, 22:23

με εστειλες τώρα..:)

απο το κουτι της πανδώρας ε? πολύ ωραια εκπομπή ..απο το συγκεκριμένο επεισόδιο που μιλάει για το ελληνικο πανεπιστήμιο είχα δει αποσπάσματα στη τηλεόραση

ρε γμτ όταν τον βλέπω ανθρώπους σαν το Νανόπουλο να μιλάνε ανατριχιάζω μόνο εγω ή το παθαίνετε και εσεις? :oops:

γιατί το κράτος να μη ζητήσει τη βοήθεια αυτων των ανθρώπων για να φτιάξει το σύστημα παιδείας του? Είναι πολύ μεγάλο θέμα...κρύβει πολλά απο πίσω ;)

για το Νανόπουλο κάτι είχε παιχτεί νομίζω δεν τον είχαν δεχτει σε ελληνικό πανεπιστημιο ή δεν του έδιναν θέση γιατί "έκριναν" τα μεγάλα μας μυαλά οτι άκουσον ακουσον δεν είχε πολλές δημοσιεύσεις...κάτι τέτοιο...
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων