Τσιγάρο Τέλος?!

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τσιγάρο Τέλος?!

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 11 Ιούλ 2011, 23:00

Tα αντικαταθλιπτικά έχουν λογικά όντως επιτυχία διότι περιέχουν ουσιες που προκαλουν την παραγωγη ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.Κάνουν ακριβώς δηλαδη αυτό που κανουν και τα τσιγάρα.Οπότε ειναι υποκατάστατο των τσιγάρων τα αντικαταθλιπτικά.
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 11 Ιούλ 2011, 23:30

Ακριβώς, στην ουσία είναι το ίδιο αποτέλεσμα με το να καπνίζεις σταδιακά λιγότερο. Τις πρώτες 10-15 μέρες χορηγείται και το άτομο συνεχίζει να καπνίζει. Παίρνει «διπλή» δόση ντοπαμίνης με άλλα λόγια (δεν είναι ακριβώς διπλή, αλλά χάριν παραδείγματος). Μετά, σταματάει το κάπνισμα και συνεχίζει να παίρνει το φάρμακο. Η δόση του φαρμάκου θα μειώνεται σταδιακά.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 11 Ιούλ 2011, 23:39

Πάντως μετά χάνεται με τον καιρο και η ευτυχία διότι ο οργανισμός μαθαίνει στην πολύ ντοπαμίνη και όταν τη διακόπτεις δεν ικανοποιείσαι πλέον τοσο εύκολα,δηλ.δεν ικανοποιεισαι με λίγη ντοπαμίνη που η παραγωγή της οφείλεται σε άλλες χαρές της ζωής.Όπως με τα τσιγάρα,στην αρχη ξεκινας με 1-2 και μετά απο καποιο χρονο δεν νιώθεις ικανοποιημένος αν δεν καπνισεις 1 πακετο την ημέρα.Αυτό συμβαινει διότι αν κακομάθεις τον εγκέφαλο,δημιουργουνται νέοι υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.Παλιοτερα ο καπνιστης ειχε λιγοτερους υποδοχεις και επομένως ένιωθε ευτυχισμένος/ικανοποιημένος με λιγοτερα τσιγάρα/ντοπαμίνη.Αυτος ειναι και ο λόγος της εξάρτησης απο το τσιγάρο με μια πιο επιστημονική ματιά.
Τελευταία επεξεργασία από max mortimer47 και 11 Ιούλ 2011, 23:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 11 Ιούλ 2011, 23:41

Γι' αυτό και επιμένω στην ιατρική βοήθεια. Χωρίς σωστή δόση και υποστήριξη, η χορήγηση αντικαταθλιπτικών είναι όντως επικίνδυνη.

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Ιούλ 2011, 00:39

ειμαι τελειως κατα της χορηγησης αντικαταθληπτικων παιδια. Πρωτη φορα το ακουω να σας πω την αληθεια!!!
Αυτα πρεπει να δινονται μονο στους μανιοκαταθληπτικους και αν..... καταρχην αμα αρχισεις τα αντικαταθληπτικα το θεμα
σεξ μετα με την κοπελα ή τις κοπελες γενικοτερα το ξεχνας ετσι? Προκαλουν στυτικες δυσλειτουργιες ολα αυτα.

Αν πας να φτασεις σε τετοιο σημειο... καλυτερα ξαναρχισε το ... δεν θα πας απο καταθλιψη θα πας απο τσιγαρο.
χαχαχαχα , αντικαταθληπτικα ακομη και αν εχει καταθλιψη καποιος καλο θα ηταν να μην τα ακουμπησει ποτε
ειναι ο δρομος διχως επιστροφη... σαν και τα ναρκωτικα. ΟΙ περισσοτεροι γιατροι δεν ειναι υπευθυνοι παιδια.... αρα σε ποιον να στηριχθεις?
Μπα μια χαρα ειμαστε δεν εχουμε αναγκη γιατρους ;) πιστεψε αυτο και θα εισαι μια ζωη μια χαρα. Η μεγαλυτερη αρρωστια ειναι η ιδεα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Ιούλ 2011, 00:41

οι περισσοτεροι γιατροι σας χορηγουν φαρμακα τα οποια κτυπανε το ΣΥΜΠΤΩΜΑ και οχι την ριζα της ασθενειας.

Γιατι? Για να ειμαστε μονιμοι πελατες.... αυτοι τα κανονιζουνε τα ταξιδακια με τις φαρμακευτικες κτλπ. Δεν εχω εμπιστοσυνη παρα σε ελαχιστους γιατρους.

Ενας ξαδερφος μου ειχε ΓΟΠ Και του δινανε μονιμως φαρμακα τα οποια λεει απλα καταστελουν το οξυ του στομαχου ενω το προβλημα ειναι η χαλαρωση του οισοφαγικου σφιγκτηρα.... λοιπον? και φαρμακα να παρεις.... μετα θα συνεχιζεται το προβλημα γιατι το προβλημα ειναι η χαλαρωση του σφιγκτηρα που αφηνει τα γαστρικα υγρα να εισερχονται στον οισοφαγο δεν ειναι η οξυτητα ... η οξυτητα δεν θα φυγει ποτε.... ειναι φυσικος μηχανισμος του οργανισμου.

Ελαχιστη εμπιστοσυνη εχω στους γιατρους... Ο γιατρος του εαυτου μου ειμαι εγω ;D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 12 Ιούλ 2011, 01:03

Δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε σε τόσο δραστικές λύσεις. Ίσως αυτές οι καταστάσεις είναι για σοβαρές περιπτώσεις που χρειάζονται και ιατρική παρακολούθηση αλλά με την καμία δεν είναι ο κανόνας. Από προσωπική εμπειρία το λέω, τα υποκατάστατα ελάχιστα με βοήθησαν γιατί όπως σωστά είπε και ο προλαλήσας, δεν χτυπάνε την ρίζα του προβλήματος που δεν είναι το τσιγάρο αλλά η εξάρτηση, χημική και ψυχολογική. Προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πραγματικά ο ευκολότερος τρόπος διακοπής του καπνίσματος είναι το "μαχαίρι". Η ταλαιπωρία που πέρασα με τις τσίχλες και το σύστημα των "5-6 τσιγάρων" δεν περιγράφεται. Επί ένα χρόνο αγωνιζόμουν με αυτές τις πατέντες ενώ με την απότομη διακοπή από την πρώτη κιόλας βδομαδα άρχισα να παρατηρώ μια σταδιακή, αργή μεν αλλά σταθερή, μείωση της όρεξης για τσιγάρο. Όπως είπα και τα παιδιά βέβαια, ο τζόκερ σε αυτή τη παρτίδα είναι η θέληση και η ψυχολογία. Πάντως είμαι της γνώμης ότι για τους ανθρώπους που δεν μπορούν αλλιώς να διακόψουν το κάπνισμα παρόλο που έχουν δοκιμάσει τα πάντα ωφέλιμη είναι η συνδρομή του γιατρού σαν τελευταία λύση.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 12 Ιούλ 2011, 01:36

Star light αν θεωρείς οτι τα προιόντα της καπνοβιομηχανίας δεν ανήκουν στα ναρκωτικά τοτε απατάσαι φίλε μου.Είναι ναρκωτικά όπως τα άλλα τα <<κακά>> ναρκωτικά αλλά φυσικά οι κυβερνήσεις έχουν νομιμοποιήσει τα τσιγάρα διότι τα κέρδη είναι τεράστια για την κάθε χώρα που έχει καπνοβιομηχανίες αλλά και για τις χωρες που απλά εισάγουν το κωλοτσίγαρο.

Και κάτι άλλο,το τσιγάρο προκαλει στυτική δυσλειτουργία οπότε τι καθεσαι και λες για τα αντικαταθλιπτικά??Σουρεαλισμός όσο δεν πάει.
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 12 Ιούλ 2011, 02:49

Ξεφεύγω από το θέμα λίγο:
Off topic:
Star_Light έγραψε:Ενας ξαδερφος μου ειχε ΓΟΠ Και του δινανε μονιμως φαρμακα τα οποια λεει απλα καταστελουν το οξυ του στομαχου ενω το προβλημα ειναι η χαλαρωση του οισοφαγικου σφιγκτηρα.... λοιπον? και φαρμακα να παρεις.... μετα θα συνεχιζεται το προβλημα γιατι το προβλημα ειναι η χαλαρωση του σφιγκτηρα που αφηνει τα γαστρικα υγρα να εισερχονται στον οισοφαγο δεν ειναι η οξυτητα ... η οξυτητα δεν θα φυγει ποτε.... ειναι φυσικος μηχανισμος του οργανισμου.

Η οξύτητα του στομάχου μειώνεται με φάρμακα όπως pantoprazole, omeprazole κτλ. Έχω κι εγώ προσωπικά reflux και τα φάρμακα μια χαρά λειτουργούν όταν (και αν) εμφανιστεί το πρόβλημα. Το επόμενο βήμα είναι να αποφύγει διάφορα φαγητά, ροφήματα και συνήθειες.
Αν δεν διορθωθεί, η έσχατη λύση/θεραπεία είναι η λαπαροσκοπική εγχείρηση (βλ. laparoscopic nissen fundoplication) -- ενισχύει το σφιγκτήρα και αποτρέπει μηχανικά τη ΓΟΠ.
Έχω μια απορία όμως: Αν του ζητούσε ο γιατρός να γράψει μια βδομάδα τι τρώει, τι πίνει, τι κάνει και πότε του εμφανίζεται το reflux, ο ξάδελφος σου θα το έκανε; Και μετά, αν του έλεγε να χάσει βάρος, να μην καπνίζει, να μην τρώει μεγάλα γεύματα, να μην πίνει καφέ ή να μην τρώει σοκολάτα, ή ακόμη να μην τρώει 2-3 ώρες πριν να ξαπλώσει... θα το δεχόταν; Ερχεται και πάλι ο παράγοντας της θέλησης για αλλαγή ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Ιούλ 2011, 03:22

@razor εγω με το συστημα των 5 τσιγαρων την ημερα δεν ειχα κανενα προβλημα και το ευχαριστιομουν και δεν παιδευομουν.
Καλυτερα καποιος να το ριξει στο φαι και στις κοπελες και στο λινουξ! ;D παρα να αρχισει τα καταθληπτικα... νταξει αυτο κανω πως δεν το διαβασα :P
τοσο αντιθετος ειμαι!!! Με αυτες τις λυσεις.

@medigreek αν ο ξαδερφος μου παψει να ειναι αγχωδης και ιδιοτροπος και βρει καμια τυπισσα θα του περασουν ολα φιλε μου! Αυτο πιστευω. Το στομαχι ειναι καθαρα νευρικης φυσεως ετσι πιστευω ... απο την αλλη αν θες να μπλεξεις με γιατρους θα παθεις αυτα που λεει και ο φικιωρης θα σε τραβοπαλανε λεει με τα σακουλακια σαν τον χαζο στα νοσοκομεια και στο ΙΚΑ χαχαχχαα γελαω πολυ με τον φικιωρη ειναι σωστος... αλλα εγινε και αυτος πολυ βουτυρο.... ρε παιδι μου... κοψε το ενα κοψε το αλλο μην τρως γλυκα... μην το ενα μην το αλλο... τεσπα το προτιμω παντως απο τα φαρμακα.

@max mortimer47 μα δεν διαφωνησα σε κατι παικτη :D φΥΣΙΚΑ και το τσιγαρο ειναι στην 3η θεση των ναρκωτικων.... και φυσικα εχω δει και πρεζονια που ζησανε μεχρι τα 70 τους γιατι? Γιατι η ιστορια στην πρεζα και σε αυτες τις αηδιες ειναι στις δοσεις. Πεθανε συμμαθητης μου παλιος απο αυτα. Απλα ειχε κοψει για 6 μηνες την κοκα και μετα ξανακανε και πηρε ιδια δοση με αυτην που εκανε πριν την κοψει οποτε ανακοπη απευθειας. Φυσικα ποτε δεν ειχα καμια σχεση με τα ναρκωτικα και ουτε θα αποκτησω και ποτε και επειδη δεν τα γουσταρα ποτε μολις μαθαινα για κανα φιλαρακι οτι καπνιζει μαυρο και τετοιες βλακειες ξεκοβα κρατουσα αποστασεις. Ναι το τσιγαρο προκαλει στυτικη δυσλειτουργια αλλα οχι τοσο οσο τα ψυχοφαρμακα ρε μαγκες θα τρελαθουμε? Εχω γειτονα ο οποιος παιρνει ψυχοφαρμακα... ε το παληκαρι ειναι 40 χρονων και το μονο που κανει ειναι να πηγαινει τα ανηψακια του σχολειο και να τα φερνει.... τιποτε αλλο... για κοπελα ουτε λογος... εσεις θα ξερατε καναν καπνιστη που και με 2 πακετα τσιγαρα την ημερα θα ειχε προβλημα τετοιο? Πιστευω εν τελει πως ΚΑΙ το τσιγαρο προκαλει δυσλειτουργια αλλα πολυυυυ αργοτερα και θα πρεπει πλεον να χεις καρδιακο προβλημα... ενω τα ψυχοφαρμακα ΑΜΕΣΩΣ. Καμια σχεση το ενα με το αλλο... και δεν θελω να σου υποστηριξω το τσιγαρο... τι με νοιαζει? Μηπως ειμαι φανατικος καπνιστης???? χεχεχε
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων