Star_Light έγραψε:
Αν και παρ' ότι δεν είμαι σίγουρος για το ότι απαντάς σε εμένα , παραθέτω κάποιες σκέψεις μου πάνω στα γραφόμενά σου .
έγραψε:Τι αλλο θελεις να κανει συναδελφε ο νεαρος για να σου αποδειξει πως ειναι καλος?
Αν και ο επαγγελματικός τομέας που δραστηριοποιούμαι απέχει παρασάγγας από την ενασχόληση με υπολογιστές , η εμπειρία μου μου υποδεικνύει (και αυτό ισχύει παντού και πάντα ) πως :
1) Το να είσαι καλός σε έναν τομέα δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι καλός στα πάντα (χωρίς βέβαια και να το αποκλείει).
2) Το να χαλάς είναι απείρως ευκολότερο του να δημιουργείς (κανόνας που ίσχυε και ισχύει παντού και πάντα και χωρίς απολύτως καμμία εξαίρεση).
έγραψε:Καθοταν 20 απο τις 24 ωρες στον υπολογιστη ωραια μαγκια του
Φυσικά μαγκιά του . Δεν διαφωνώ !
έγραψε:Αυτος γουσταρε να κανει αυτη την καταχρηση.
Δεν πα να κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός , δεν το σχολίασα καθόλου ! Ο καθένας με την κατάχρησή του .
έγραψε:Φυσικα διαφωνω στο οτι εκλεβε λεφτα... αλλα οκ κατι τετοια σκηνικα τα θαυμαζεις χωρις να πεις κατι αλλο.
Τα θαυμάζεις μόνο αν τα κάνει ο Τζόρτζ Κλούνεϊ στην συμμορία των 11,12,13 κοκ.
Στην συγκεκριμένη πραγματικότητα τον κλέφτη δεν τον θαυμάζεις αλλά τον λυπάσαι . Η ζωή δεν είναι κινηματογράφος .
έγραψε:ΑΠοδεχεσαι οτι καποιος ειναι εξυπνοτερος απο σενα και τελειωνει το ζητημα.
Εξυπνότερος δεν είναι αυτός με το υψηλότερο IQ . Το IQ πληροφοριακά δηλώνει την μαθηματική - λογική αντίληψη . Έχει να κάνει κυρίως με αριθμούς και γι αυτό και οι ασχολούμενοι με φυσικές επιστήμες και υπολογιστές σημειώνουν υψηλές μετρήσεις συνήθως στον τομέα αυτό .
Εξυπνότερος είναι αυτός που κάνει ότι καλύτερο για τον εαυτό του και τους οικείους του με τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται .
Άλλωστε συνήθως οι καλοί επιστήμονες είναι μέτριοι έμποροι (Stallman,Torvalds) και οι καλοί έμποροι μέτριοι επιστήμονες (Gates) . Ποιός μπορεί να πει ποιος είναι πιο έξυπνος ;
έγραψε:Εδω καταφερνουμε να τρεξουμε ενα προγραμμα
και νομιζουμε πως ειμαστε θεοι και λεμε για αυτον?
Δεν γράφω προγράμματα και δεν ξέρω πως νιώθει κάποιος όταν τρέχει ένα πρόγραμμά του . Η αλήθεια πάντως είναι ότι όσο περισσότερο κάνεις κάτι , τόσο περισσότερο παύεις να το θεωρείς κατόρθωμα . Αλλιώς , άν ένας προγραμματιστής στα 20 - 25 του νιώθει Θεός με ένα πρόγραμμα , ο Torvalds θα έπρεπε να απαιτεί να τον κουβαλάν 12 δούλοι σε χρυσό ανάκλιντρο για να μην περπατά και τον μολύνει η Γη με την ασημαντότητά της .
έγραψε:Πρεπει να μαθουμε να εκτιμαμε κυριοι.
Ακριβώς . Πρέπει όμως να μάθουμε να εκτιμάμε το ουσιαστικό και όχι το εντυπωσιακό . Σε αυτή την παγίδα έπεφταν και οι Ινδιάνοι και αντάλλαζαν βόδια για καθρεφτάκια .
Όσους εκτιμώ , τους εκτιμώ γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που μπορούν να κάνουν . Ο Kobe Bryant είναι παιχταράς , αλλά είναι και βιαστής . O Casey Stoner , είναι οδηγάρα αλλά τσακώνεται με τους πάντες . Πόσα παραδείγματα θέλεις ;
ΥΓ. Όσο για το επόμενο ποστ σε χάνω εντελώς . Ούτε ξέρω τι είπε για τους καθηγητες ΕΜΠ ή τους διδακτορικους (ποιός;) , ούτε τι σημαίνει η λέξη ''διδακτορικός'' , ούτε έχω ιδέα για το περιστατικό που αναφέρεις . Αν όμως εννοείς ότι κάποιοι δεν αξίζουν την θέση που έχουν στα πανεπιστήμια , μην ανησυχείς .
Η ελεύθερη αγορά δεν κοιτάει ούτε ποιον ξέρεις ούτε τι κόμμα ψηφίζεις , αλλά
τι μπορείς να φτιάξεις (και όχι να χαλάσεις) για τα λεφτά που παίρνεις.
Όσοι δεν αξίζουν , ζουν με δανεικό χρόνο . Απλά δεν το ξέρουν .