Windows ή linux ??

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Windows ή linux ??

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Δεκ 2011, 19:27

dim459 έγραψε:Η μικρή μου κόρη που τρέχει linux εδώ και 5 χρόνια από 5-6 χρονών

Να την χαίρεσαι την κόρη σου. Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που μεγαλώνουν χρησιμοποιώντας linux, πράγμα που πιστεύω ότι για την εποχή αυτή είναι πολύ σπάνιο.
dim459 έγραψε:Όσον αφορά στο τερματικό που ανέφερες παραπάνω είναι μάλλον παρεξηγημένο.
Πρώτον σπανίως είναι πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το χρησιμοποιήσεις μιας και τα περισσότερα πράγματα γίνονται από gui.
Δεύτερον αυτά που προϋποθέτουν αναγκαστικά χρήση τερματικού μάλλον καλώς παραμένουν έτσι, διότι αποτρέπουν σοβαρές ζημιές στο σύστημα από άγνοια και δε νομίζω ότι αφορούν το <<μη ανήσυχο>> χρήστη.

clepto έγραψε:πιστεύω δε είναι έτσι... ότι μπορείς να κάνεις από τερματικό κατά 95% μπορείς και με γραφικό περιβάλλον απλά με το τερματικό είναι πιο γρήγορα, πιο εύκολα, και αν αντιμετώπιζεις ένα πρόβλημα θα πάρεις και περισσότερες πληροφορίες...

Το τερματικό είναι απαραίτητο στο linux, ακόμα και ένας χρήστης χωρίς απαιτήσεις κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ στα windows όχι και η μετάβαση αυτή είναι ένα θέμα. Δεν ξέρω γιατί παρερμηνεύθηκε η αναφορά μου στο τερματικό, δεν είπα ότι είναι κακό, ούτε ότι είναι ελάττωμα του λειτουργικού η χρήση του. Αντίθετα, πιστεύω ότι η χρήση του καλώς είναι απαραίτητη γιατί έρχεσαι σε μία πιό άμεση επαφή με το σύστημα. Άμα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά στο τερματικό μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 22 Δεκ 2011, 20:24

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελειώνει το 2011 και κάποιος λέει ότι το τερματικό είναι απαραίτητο στο λίνουξ.

Η αλήθεια: Το τερματικό είναι απαραίτητο στούς χρήστες τών windows, απλά δεν το ξέρουν. Όπως ο αγράμματος δεν ξέρει ότι τού είναι απαραίτητη η γραφή.

Δεν βρισκόμαστε στο 1995 που ενώ υπήρχαν τα microsoft windows 95, δεν υπήρχε καν KDE (βγήκε το 96) και το λίνουξ έπαιζε με το στοιχειώδες X11. Βρισκόμαστε στο 2011, οσονούπω 2012.

Θα ήθελα να ακούσω μια λειτουργία που γίνεται εύκολα στο GUI τών m$ windows και είναι δύσκολο στο GUI τού λίνουξ.

Ένας χρήστης που δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει (αν όλα πηγαίνουν καλά) δεν έχει καμμία ανάγκη να το χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη από ότι έχει στα m$ windows.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 22 Δεκ 2011, 20:36

Περί τερματικού, εξαρτάται από τον χρήστη. Εγώ π.χ. που "μεγάλωσα" με λειτουργικά της Μικρομαλακής από ταπεινό DOS 3.0 μέχρι σήμερα, δεν μου έκανε καμία εντύπωση το τερματικό μας, ίσα-ίσα που το λατρεύω ακριβώς γιατί θυμίζει DOS. Επίσης, χρήστης παραθύρων που έχει ζητήσει βοήθεια σε φόρουμ ή usenet της MS θα έχει μάθει για το τερματικό των παραθύρων, γιατί εκεί συνήθως οι πιστοποιημένοι από την εταιρεία ειδικοί την χρησιμοποιούν ακόμα και την προτιμούν αρκετά. Εμένα άλλα με δυσκόλεψαν στην αρχή πολύ περισσότερο, όπως π.χ. τα κουμπιά στην μπάρα μενού των δικών μας παράθυρων (είδες παράθυρα είναι κι αυτά) αριστερά αντί για δεξιά, η μπάρα πάνω όχι τόσο, αυτήν απλά πρέπει να την συνηθίσεις (κι από διανομή σε διανομή ή από έκδοση σε έκδοση) και την συνηθίζεις γρήγορα. Απλά πρέπει να μάθεις τι είναι και τι κάνει το καθετί. Αυτό που με τρέλανε κυριολεκτικά στην αρχή ήταν που πρέπει να δίνω των κωδικό για κάθε αλλαγή στο σύστημα. Και πάνω που έψαξα και μελέτησα πως να το ξεφορτωθώ, πρυτάνευσε τελικά η λογική και προτίμησα απλά να το συνηθίσω παρά να υποβαθμίσω την ασφάλεια του συστήματός μου.
@ lucinos: Σωστά, ο μέσος χρήστης μπορεί εύκολα να κάνει τα πάντα με το ποντίκι. Ωστόσο, το τερματικό είναι πολύτιμο εργαλείο σε περιπτώσεις που κάποια εφαρμογή δεν δουλεύει σωστά. Σε από γραφικό περιβάλλον μπορεί να μην εμφανίζει καν καρτέλα με σφάλμα, η το σφάλμα που εμφανίζει να μην βοηθάει στην αποσφαλμάτωση, ενώ αν την τρέξεις στο τερματικό θα δεις που κολλάει και (εφόσον έχεις και γλώσσης προγραμματισμού) γιατί κολλάει.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Δεκ 2011, 20:40

Όπως τα είπε ο lucinos. Η χρήση του τερματικού πλέον είναι προαιρετική (σε αρκετές διανομές, όχι μόνο στο ubuntu). Ο καθένας όπως βολεύεται βέβαια, εγώ software με το apt-get εγκαθιστώ, μέχρι να ανοίξει το software-center θα έχω πεθάνει από τη βαρεμάρα :p
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 23 Δεκ 2011, 01:48

@lucinos: Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία σωστή διαχείρηση του συστήματος χωρίς την χρήση του τερματικού και επίμενω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο. Όσο και αν έχουν εξελιχθεί τα gui και όσο και αν εξελιχθούν,τουλάχιστον για μένα τίποτα δεν θα αντικαταστήσει την χρήση του τερματικού.
lucinos έγραψε:Η αλήθεια: Το τερματικό είναι απαραίτητο στούς χρήστες τών windows, απλά δεν το ξέρουν. Όπως ο αγράμματος δεν ξέρει ότι τού είναι απαραίτητη η γραφή.

Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν καν την ύπαρξή του και ακόμα και πολύ πιό έμπειροι δεν το χρησιμοποιούν. Πόσο χρήσιμες μπορούν να γίνουν οι εντολές στα windows; φαντάζομαι όχι πολύ. Ειδικά σε σχέση με το linux.
Ίσως στη θεωρία να είναι προαιρετικό (και λέω "ίσως", γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό), αλλά στην πράξη επιμένω πως είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές σε διευκολύνει.
Πόσες απαντήσεις/λύσεις σε απορίες/προβλήματα των χρήστων linux ξεκινάνε με την φράση: Άνοιξε το τερματικό...
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 23 Δεκ 2011, 05:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Δεκ 2011, 03:35

Dimitrios.gr έγραψε:Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί διάβασα μερικές γνώμες ορισμένων πάνω σε linux και σε windwows και πείρα το θάρρος να ρωτήσω και εδώ από περιέργεια
1)Ποια είναι η διαφορά κατά την άποψη σας μεταξύ Windows και linux
2)ένας χρήστης γιατι να προτιμήσει windows ή γιατι να προτίμηση linux
3)To linux σε τη κοινό απευθύνεται ???
ευχαριστώ

1)
To Linux είναι ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό και μάλιστα εξελίσεται μέσω κοινότας χρηστών και προγραμματιστών είτε άμεσα είτε έμεσα
και είναι παραδειγματικό στό τι τεράστιο μπορεί να δημιουργηθεί από κοινή εργασία και θυσία για το κοινό καλό με την βοήθεια της τεχνολογίας
χωρίς κανείς να έχει "καταφέρει" να το "λερώσει" δίνοντας του κάποιον τίτλο με πολιτικές προεκτάσεις πέρα από ότι πρεσβεύει την ελευθερία ίσως στην πιό ακραία (με την έννοια της ολοκλήρωσης) και συνάμα εφαρμόσιμη μορφή της ....
Τα windows είναι ο καπιταλισμός σε όλο του το "μεγαλείο" κρυφός κώδικας , λειτουργικά με ιυούς , συμβόλαια σε φτωχά κράτη για χρόνια...,vendor lock-ins ... και με ένα πρώην CTO τον λεγάμενο "Βασίλη πύλες" (Μπίλ Γκέϊτς) να δηλώνει δημοσίως ότι το "προβλημα" του υπερπλυθησμού θα το "λύσει"
με στειρώσεις και είναι και μέλος του "κόμματος των τσαγιών"...

2)
Γιατι απλά αν χρησιμοποιεί windows , πάντα user θα είναι .... η καλύρερα used ... ;)

3)
Στο σύνολο της ανθρωπότητας εκτός του Βασίλη Πύλες (Μπίλ Γκέϊτς)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 23 Δεκ 2011, 09:30

eliasps έγραψε:@lucinos: Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία σωστή διαχείρηση του συστήματος χωρίς την χρήση του τερματικού και επίμενω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο. Όσο και αν έχουν εξελιχθεί τα gui και όσο και αν εξελιχθούν,τουλάχιστον για μένα τίποτα δεν θα αντικαταστήσει την χρήση του τερματικού.

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ σωστή διαχείριση τού συστήματος χωρίς χρήση τερματικού και επιμένω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο, στα m$ windows. (και το ίδιο και στο λίνουξ)

eliasps έγραψε:
lucinos έγραψε:Η αλήθεια: Το τερματικό είναι απαραίτητο στούς χρήστες τών windows, απλά δεν το ξέρουν. Όπως ο αγράμματος δεν ξέρει ότι τού είναι απαραίτητη η γραφή.

Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν καν την ύπαρξή του και ακόμα και πολύ πιό έμπειροι δεν το χρησιμοποιούν.

Πολύς κόσμος στον τρίτο κόσμο δεν ξέρει γραφή, στο παρελθόν έχουν υπάρξει ηγέτες που δεν ξέραν γραφή, άρα η γραφή δεν μάς είναι απαραίτητη. Αυτό μάς λες.

eliasps έγραψε:
Ίσως στη θεωρία να είναι προαιρετικό (και λέω "ίσως", γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό), αλλά στην πράξη επιμένω πως είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές σε διευκολύνει.
Πόσες απαντήσεις/λύσεις σε απορίες/προβλήματα των χρήστων linux ξεκινάνε με την φράση: Άνοιξε το τερματικό...

Ένας κοινός χρήστης θέλει:
α: Να σερφάρει στο διαδίκτυο
β: Να τρέχει τις εφαρμογές του
γ: Να διαχειρίζεται τα αρχεία του
δ: Να λειτουργεί το υλικό του
ε: Να εγκαθιστά/απεγκαθιστά τις εφαρμογές του
ς: Να κάνει απλές ρυθμίσεις (όπως να αλλάξει ταπετσαρία, να βάλει ελληνικό πληκτρολόγιο, να προσθέτει χρήστες)

Είναι προφανές ότι όλα αυτά ιδανικά γίνονται απροβλημάτιστα στο λίνουξ, τουλάχιστον όσο απροβλημάτιστα γίνονται στα m$ windows (ιδανικά επίσης πάντα). Αν το υλικό και οι εφαρμογές υποστηρίζονται (ή υποστηρίζουν ανάλογα με την οπτική) από την συγκεκριμένη διανομή τότε είμαστε πολύ κοντά στο ιδανικό (δηλαδή απλά πρέπει να αποφύγεις να αγοράσεις έναν σαρωτή που οι κατασκευαστές έχουν ουσιαστικά προσπαθήσει να μην λειτουργεί στο λίνουξ)

Πού βλέπεις την ανάγκη τερματικού στο λίνουξ μεγαλύτερη από την ανάγκη τερματικού στα m$ windows;

Τώρα αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια:
Αν έχει λίνουξ συνήθως θα μπει σε ένα φόρουμ και θα ρωτήσει, εκεί κάποιος από την καλή του την διάθεση ίσως προσφερθεί να βοηθήσει και αυτός πιθανότατα θα προτιμήσει το τερματικό γιατί είναι πολύ ανώτερος τρόπος επικοινωνίας και πολύ πιο εύκολο. Αυτό το κάνει εθελοντικά και δεν έχει κανέναν λόγο (και δεν πρέπει) να υποκύπτει στα βίτσια αυτού που θέλει βοήθεια.
Αν έχει windows είναι πολύ πιθανό η λύση να είναι «σβήστα και ξαναβάλτα» ή «δεν λύνεται» και αν πάρει τηλέφωνο στο μαγαζί πέρα από τα τετριμμένα (ο υπάλληλος έχει βάλει το μαγνητοφωνάκι και τα λέει) τα οποία θα βοηθήσουν μόνο σε στοιχειώδεις περιπτώσεις, η απάντηση θα είναι «φέρε τον υπολογιστή από εδώ» ή «50 ευρώ για να ρθούμε από εκεί»
Διαλέγεις τι θεωρείς καλύτερο.

Το πρόβλημα στο λίνουξ είναι ότι ακόμα δεν έχει υποστήριξη, πχ αν μπεις σε ένα μαγαζί και δεις τα προϊόντα, αυτά συνήθως δεν αναφέρουν αν λειτουργούν στο λίνουξ και δεν έχουν οδηγίες για λίνουξ (ενώ έχουν οδηγίες για m$ windows). Επίσης κάποιος που αγοράζει έναν υπολογιστή, θέλει να αγοράσει κάτι που θα το ανοίξει και θα λειτουργεί, για να λειτουργεί χρειάζεται λειτουργικό και η μόνη επιλογή που υπάρχει συνήθως είναι τα windows ή mac. Το Andoroid μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος ακριβώς επειδή υπάρχει στα μαγαζιά. Αν κάτι δεν διατίθεται, πολύ δύσκολα θα το αγοράσει ο κόσμος.

@Epirotes, @tolis_01
Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι θεωρώ το τερματικό «προαιρετικό», είμαι από τούς υπέρμαχους τού τερματικού, δείτε πχ: viewtopic.php?f=2&t=20592

sokoban4ever έγραψε:με ένα πρώην CTO τον λεγάμενο "Βασίλη πύλες" (Μπίλ Γκέϊτς) να δηλώνει δημοσίως ότι το "προβλημα" του υπερπλυθησμού θα το "λύσει"
με στειρώσεις και είναι και μέλος του "κόμματος των τσαγιών"...

Αναφέρεσαι στο tea party; Πού το διάβασες αυτό;
Γιατί το tea party έχει εντελώς διαφορετικές θέσεις. Το tea party είναι εντελώς αντίθετο σε ένα παγκόσμιο φορολογικό σύστημα (ιδέα που προωθεί ο Μπιλ) και είναι οπαδοί τού Ρον Πωλ. Για να δείξω μερικά παραδείγματα από Ρον Πωλ
Ένα από την δεκαετία τού 80 (μετά παράτησε την πολιτική για ένα διάστημα):

Και δυο ακόμα σχετικά πιο πρόσφατα:

Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 23 Δεκ 2011, 17:03

lucinos έγραψε:Πολύς κόσμος στον τρίτο κόσμο δεν ξέρει γραφή, στο παρελθόν έχουν υπάρξει ηγέτες που δεν ξέραν γραφή, άρα η γραφή δεν μάς είναι απαραίτητη. Αυτό μάς λες.

Όχι δεν σας λέω αυτό, άμα ήθελα να πω αυτό, θα το έλεγα. Λάθος το αντιλαμβάνεσαι και το ερμηνεύεις αρνητικά. Με κάτι τέτοιες αναλογικές παρομοιώσεις χάνεται το νόημα. Παρομοιάζεις δηλαδή τα windows με τον τρίτο κόσμο; την χρήση του τερματικού με την γραφή; και τον έμπειρο χρήστη των windows που δεν χρησιμοποιεί το τερματικό ως ηγέτη που δεν ξέρει να γράφει;
Έχω διαβάσει διάφορα εναντίον των windows και έχω δει πολλές απόψεις για την μεγάλη ανωτερότητα του linux. Το ότι χρησιμοποιείς linux δεν κάνει αυτόματα όλα τα άλλα λειτουργικά "τριτοκοσμικά". Κάθε λειτουργικό έχει τα καλά του και τα κακά του και όλα απέχουν πολύ από το τέλειο.
lucinos έγραψε:Ένας κοινός χρήστης θέλει:
ς: Να κάνει απλές ρυθμίσεις (όπως να αλλάξει ταπετσαρία, να βάλει ελληνικό πληκτρολόγιο, να προσθέτει χρήστες)

Είναι προφανές ότι όλα αυτά ιδανικά γίνονται απροβλημάτιστα στο λίνουξ, τουλάχιστον όσο απροβλημάτιστα γίνονται στα m$ windows (ιδανικά επίσης πάντα). Αν το υλικό και οι εφαρμογές υποστηρίζονται (ή υποστηρίζουν ανάλογα με την οπτική) από την συγκεκριμένη διανομή τότε είμαστε πολύ κοντά στο ιδανικό (δηλαδή απλά πρέπει να αποφύγεις να αγοράσεις έναν σαρωτή που οι κατασκευαστές έχουν ουσιαστικά προσπαθήσει να μην λειτουργεί στο λίνουξ)

Πού βλέπεις την ανάγκη τερματικού στο λίνουξ μεγαλύτερη από την ανάγκη τερματικού στα m$ windows;

Σε αυτά που ανέφερες πουθενά. Θα δώσω ένα + σε 2-3 από αυτά για τα windows αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Για να αλλάξει ο "μέσος χρήστης" λειτουργικό σύστημα πρέπει κάτι να μην τον ικανοποιεί. Όλα όσα ανέφερες ικανοποιούνται και με το παραπάνω απο τα windows.
Οπότε αφού όλα γίνονται το ίδιο καλά και με τα 2 λειτουργικά γιατί ένας χρήστης να κάνει την αλλαγή από windows σε linux; Γιατί να μπει στον κόπο να αλλάξει λειτουργικό αφού αυτό που είχε ήδη ο υπολογιστής του μέσα όταν τον αγόρασε, κάνει ότι χρειάζεται εξίσου καλά.
Κάποιος που θα κάνει τέτοια αλλαγή πρέπει να έχει το "μικρόβιο της περιέργιας", δηλαδή πρέπει να ψάχνεται, να δοκιμάζει. Κάτι τέτοιο πιστεύω το έχετε όλοι, αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ. Αυτός ο χρήστης που θα κάνει μία τέτοια αλλαγή, είτε δεν ξέρει το παραμικρό από linux είτε ξέρει πολλά, δεν είναι μέσος χρήστης και θα χρησιμοποιήσει το τερματικό.
Ο χρήστης που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για αυτά θα μείνει στα windows, δεν έχει κανένα λόγο να βάλει linux (εκτός από το κόστος, αλλά αυτό είναι ιστορία που θέλει συζήτηση), οπότε η ερώτηση: windows ή linux; αναγάγεται στην ερώτηση: windows ή linux για τον μέσο χρήστη;
Και απάντηση δεν υπάρχει γιατί ο μέσος χρήστης έχει ήδη windows στον υπολογιστή του και δεν έχει λόγο να αλλάξει.
lucinos έγραψε:Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι θεωρώ το τερματικό «προαιρετικό», είμαι από τούς υπέρμαχους τού τερματικού, δείτε πχ: viewtopic.php?f=2&t=20592

Πολύ ωραίο άρθρο. Και όμως εδώ υποστηρίζεις το αντίθετο. Οπότε ή διαφωνείς μαζί μου χωρίς λόγο ή εγώ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς. Όπως και να 'χει δίνω ένα τέλος στον ρόλο μου σε αυτό το άρθρο γιατί τίποτα παραγωγικό δεν θα βγει.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 26 Δεκ 2011, 15:39

eliasps έγραψε:
Σε αυτά που ανέφερες πουθενά. Θα δώσω ένα + σε 2-3 από αυτά για τα windows αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Για να αλλάξει ο "μέσος χρήστης" λειτουργικό σύστημα πρέπει κάτι να μην τον ικανοποιεί. Όλα όσα ανέφερες ικανοποιούνται και με το παραπάνω απο τα windows.
Οπότε αφού όλα γίνονται το ίδιο καλά και με τα 2 λειτουργικά γιατί ένας χρήστης να κάνει την αλλαγή από windows σε linux; Γιατί να μπει στον κόπο να αλλάξει λειτουργικό αφού αυτό που είχε ήδη ο υπολογιστής του μέσα όταν τον αγόρασε, κάνει ότι χρειάζεται εξίσου καλά.
Κάποιος που θα κάνει τέτοια αλλαγή πρέπει να έχει το "μικρόβιο της περιέργιας", δηλαδή πρέπει να ψάχνεται, να δοκιμάζει. Κάτι τέτοιο πιστεύω το έχετε όλοι, αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ. Αυτός ο χρήστης που θα κάνει μία τέτοια αλλαγή, είτε δεν ξέρει το παραμικρό από linux είτε ξέρει πολλά, δεν είναι μέσος χρήστης και θα χρησιμοποιήσει το τερματικό.
Ο χρήστης που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για αυτά θα μείνει στα windows, δεν έχει κανένα λόγο να βάλει linux (εκτός από το κόστος, αλλά αυτό είναι ιστορία που θέλει συζήτηση), οπότε η ερώτηση: windows ή linux; αναγάγεται στην ερώτηση: windows ή linux για τον μέσο χρήστη;
Και απάντηση δεν υπάρχει γιατί ο μέσος χρήστης έχει ήδη windows στον υπολογιστή του και δεν έχει λόγο να αλλάξει.
lucinos έγραψε:Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι θεωρώ το τερματικό «προαιρετικό», είμαι από τούς υπέρμαχους τού τερματικού, δείτε πχ: viewtopic.php?f=2&t=20592

Πολύ ωραίο άρθρο. Και όμως εδώ υποστηρίζεις το αντίθετο. Οπότε ή διαφωνείς μαζί μου χωρίς λόγο ή εγώ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς. Όπως και να 'χει δίνω ένα τέλος στον ρόλο μου σε αυτό το άρθρο γιατί τίποτα παραγωγικό δεν θα βγει.

Καταρχήν εδώ υπάρχει ενα τεράστιο κόλλημα αν όλα τα κάνουν τα <windows> .... και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα τότε έτσι όπως το λες ποιο το νόημα ύπαρξης του linux !!!!!εδώ κανονικά πρέπει να ανατρέξουμε στο γιατι δημιουργήθηκε το linux .....
νομίζω προσωπικά ίσως για να Αντιπαραταχθεί στο μονοπώλιο , στην μοναρχία , και κυρίως στην ιδεολογία της Μ .....

αφου το 290% των χρηστών χρησιμοποιούν windows οχι γιατι το επέλεξαν άλλα Αυτο τους δίνουν είτε θέλουν είτε όχι , αν σκεφθούμε το πως ήρθαν τα windows στην Ελλαδα και πως μας έβαλαν να τα μάθουμε .....είδος πρώτης ανάγκης μας το έκαναν .....χααχαχα .... :thumbdown:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 29 Δεκ 2011, 19:23

Dimitrios.gr έγραψε:αφου το 290% των χρηστών χρησιμοποιούν windows οχι γιατι το επέλεξαν άλλα Αυτο τους δίνουν είτε θέλουν είτε όχι , αν σκεφθούμε το πως ήρθαν τα windows στην Ελλαδα και πως μας έβαλαν να τα μάθουμε .....είδος πρώτης ανάγκης μας το έκαναν .....χααχαχα ....

Συμφωνώ απόλυτα!
Dimitrios.gr έγραψε:Καταρχήν εδώ υπάρχει ενα τεράστιο κόλλημα αν όλα τα κάνουν τα <windows> .... και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα τότε έτσι όπως το λες ποιο το νόημα ύπαρξης του linux !!!!

Δεν αναφερόμουν σε "όλα". Σαφώς και θεωρώ ότι το linux έχει πολλές παραπάνω δυνατότητες από τα windows και όχι μόνο. Θα μπορούσα να τα αναλύσω λεπτομερώς αλλά θα μου πάρει ώρες. Αναφέρθηκα μόνο σε αυτά που περιέγραψε ο lucinos, ότι τα κάνουν και τα windows το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα:
έγραψε:Ένας κοινός χρήστης θέλει:

Και απλά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο "κοινός χρήστης" δεν έχει λόγο να αλλάξει το λειτουργικό σύστημα που ήδη είχε μέσα ο υπολογιστής του (έχεις δίκιο, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά όπως και να το κάνουμε, έτσι είναι το πράγμα), αφού αυτά τα βασικά που χρειάζεται, ικανοποιούνται πλήρως από τα windows.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ