eliasps έγραψε:@lucinos: Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία σωστή διαχείρηση του συστήματος χωρίς την χρήση του τερματικού και επίμενω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο. Όσο και αν έχουν εξελιχθεί τα gui και όσο και αν εξελιχθούν,τουλάχιστον για μένα τίποτα δεν θα αντικαταστήσει την χρήση του τερματικού.
Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ σωστή διαχείριση τού συστήματος χωρίς χρήση τερματικού και επιμένω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο,
στα m$ windows. (και το ίδιο και στο λίνουξ)
eliasps έγραψε:lucinos έγραψε:Η αλήθεια: Το τερματικό είναι απαραίτητο στούς χρήστες τών windows, απλά δεν το ξέρουν. Όπως ο αγράμματος δεν ξέρει ότι τού είναι απαραίτητη η γραφή.
Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν καν την ύπαρξή του και ακόμα και πολύ πιό έμπειροι δεν το χρησιμοποιούν.
Πολύς κόσμος στον τρίτο κόσμο δεν ξέρει γραφή, στο παρελθόν έχουν υπάρξει ηγέτες που δεν ξέραν γραφή, άρα η γραφή δεν μάς είναι απαραίτητη. Αυτό μάς λες.
eliasps έγραψε:
Ίσως στη θεωρία να είναι προαιρετικό (και λέω "ίσως", γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό), αλλά στην πράξη επιμένω πως είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές σε διευκολύνει.
Πόσες απαντήσεις/λύσεις σε απορίες/προβλήματα των χρήστων linux ξεκινάνε με την φράση: Άνοιξε το τερματικό...
Ένας κοινός χρήστης θέλει:
α: Να σερφάρει στο διαδίκτυο
β: Να τρέχει τις εφαρμογές του
γ: Να διαχειρίζεται τα αρχεία του
δ: Να λειτουργεί το υλικό του
ε: Να εγκαθιστά/απεγκαθιστά τις εφαρμογές του
ς: Να κάνει απλές ρυθμίσεις (όπως να αλλάξει ταπετσαρία, να βάλει ελληνικό πληκτρολόγιο, να προσθέτει χρήστες)
Είναι προφανές ότι όλα αυτά ιδανικά γίνονται απροβλημάτιστα στο λίνουξ, τουλάχιστον όσο απροβλημάτιστα γίνονται στα m$ windows (ιδανικά επίσης πάντα). Αν το υλικό και οι εφαρμογές υποστηρίζονται (ή υποστηρίζουν ανάλογα με την οπτική) από την συγκεκριμένη διανομή τότε είμαστε πολύ κοντά στο ιδανικό (δηλαδή απλά πρέπει να αποφύγεις να αγοράσεις έναν σαρωτή που οι κατασκευαστές έχουν ουσιαστικά προσπαθήσει να μην λειτουργεί στο λίνουξ)
Πού βλέπεις την ανάγκη τερματικού στο λίνουξ μεγαλύτερη από την ανάγκη τερματικού στα m$ windows;
Τώρα αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια:
Αν έχει λίνουξ συνήθως θα μπει σε ένα φόρουμ και θα ρωτήσει, εκεί κάποιος από την καλή του την διάθεση ίσως προσφερθεί να βοηθήσει και αυτός πιθανότατα θα προτιμήσει το τερματικό γιατί είναι πολύ ανώτερος τρόπος επικοινωνίας και πολύ πιο εύκολο. Αυτό το κάνει εθελοντικά και δεν έχει κανέναν λόγο (και δεν πρέπει) να υποκύπτει στα βίτσια αυτού που θέλει βοήθεια.
Αν έχει windows είναι πολύ πιθανό η λύση να είναι «σβήστα και ξαναβάλτα» ή «δεν λύνεται» και αν πάρει τηλέφωνο στο μαγαζί πέρα από τα τετριμμένα (ο υπάλληλος έχει βάλει το μαγνητοφωνάκι και τα λέει) τα οποία θα βοηθήσουν μόνο σε στοιχειώδεις περιπτώσεις, η απάντηση θα είναι «φέρε τον υπολογιστή από εδώ» ή «50 ευρώ για να ρθούμε από εκεί»
Διαλέγεις τι θεωρείς καλύτερο.
Το πρόβλημα στο λίνουξ είναι ότι ακόμα δεν έχει υποστήριξη, πχ αν μπεις σε ένα μαγαζί και δεις τα προϊόντα, αυτά συνήθως δεν αναφέρουν αν λειτουργούν στο λίνουξ και δεν έχουν οδηγίες για λίνουξ (ενώ έχουν οδηγίες για m$ windows). Επίσης κάποιος που αγοράζει έναν υπολογιστή, θέλει να αγοράσει κάτι που θα το ανοίξει και θα λειτουργεί, για να λειτουργεί χρειάζεται λειτουργικό και η μόνη επιλογή που υπάρχει συνήθως είναι τα windows ή mac. Το Andoroid μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος ακριβώς επειδή υπάρχει στα μαγαζιά. Αν κάτι δεν διατίθεται, πολύ δύσκολα θα το αγοράσει ο κόσμος.
@Epirotes, @tolis_01
Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι θεωρώ το τερματικό «προαιρετικό», είμαι από τούς υπέρμαχους τού τερματικού, δείτε πχ:
viewtopic.php?f=2&t=20592sokoban4ever έγραψε:με ένα πρώην CTO τον λεγάμενο "Βασίλη πύλες" (Μπίλ Γκέϊτς) να δηλώνει δημοσίως ότι το "προβλημα" του υπερπλυθησμού θα το "λύσει"
με στειρώσεις και είναι και μέλος του "κόμματος των τσαγιών"...
Αναφέρεσαι στο tea party; Πού το διάβασες αυτό;
Γιατί το tea party έχει εντελώς διαφορετικές θέσεις. Το tea party είναι εντελώς αντίθετο σε ένα παγκόσμιο φορολογικό σύστημα (ιδέα που προωθεί ο Μπιλ) και είναι οπαδοί τού Ρον Πωλ. Για να δείξω μερικά παραδείγματα από Ρον Πωλ
Ένα από την δεκαετία τού 80 (μετά παράτησε την πολιτική για ένα διάστημα):
Και δυο ακόμα σχετικά πιο πρόσφατα: