Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 14:29

Ναι ενταξει εχεις δικιο.

Οταν λεω πως δεν πιστευω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα
κραταω μια πισινη μηπως και βρεθει καποιος εργοδοτης που θα ειναι
πιο σωστος. Ή δεν θα ειναι τοσο πιεστικος ή θα δινει κατι παραπανω πχ κανα 700αρι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Νοέμ 2011, 14:37

Τώρα είμαι περίεργος. 700αρι για τι δουλειά;
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 14:40

Dimitris έγραψε:Τώρα είμαι περίεργος. 700αρι για τι δουλειά;

Δεν ξερω βρε φιλε.... εσεις σαν μεγαλυτεροι μας φαγατε τα αυτια
να σπουδασουμε... οριστε σπουδασα για να πηγαινω στην εταιρεια
και να μου λενε δεν εχεις προυπηρεσια. ;) Τουλαχιστον αμα δεν ξερουμε ας μην λεμε
για αυτο και την αλλη φορα μπηκε ο αλλος και ελεγε για δουλειες οτι υπαρχουν και αμα ξερεις την ταδε
γλωσσα θα βγαλεις πολλα λεφτα κτλπ... ωραια που ειναι οι δουλειες βρε φιλε? επειδη εχεις εσυ?
Μην παραπληροφορεις τον αλλον πχ και τον βαζεις να χασει το χρονο του μαθαινοντας κατι που δεν θα το δουλεψει ποτε μετα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Νοέμ 2011, 14:43

Μα αυτό προσπαθώ να σου βρω. Βοήθησέ με κι εσύ λίγο. Τι θέλεις να κάνεις; Να δουλέψεις ως προγραμματιστής;
Τελευταία επεξεργασία από Dimitris και 30 Νοέμ 2011, 14:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Νοέμ 2011, 14:43

Star_Light έγραψε:Δεν ξερω βρε φιλε.... εσεις σαν μεγαλυτεροι μας φαγατε τα αυτια
να σπουδασουμε... οριστε σπουδασα για να πηγαινω στην εταιρεια
και να μου λενε δεν εχεις προυπηρεσια. Τουλαχιστον αμα δεν ξερουμε ας μην λεμε
για αυτο και την αλλη φορα μπηκε ο αλλος και ελεγε για δουλειες οτι υπαρχουν και αμα ξερεις την ταδε
γλωσσα θα βγαλεις πολλα λεφτα κτλπ... ωραια που ειναι οι δουλειες βρε φιλε? επειδη εχεις εσυ?
Μην παραπληροφορεις τον αλλον πχ και τον βαζεις να χασει το χρονο του μαθαινοντας κατι που δεν θα το δουλεψει ποτε μετα.

Μην μου τα χαλάς πάλι
σπουδάζεις για σένα όχι για να βρεις δουλειά :mrgreen:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Νοέμ 2011, 14:45

ALdaperan έγραψε:Οι υπόλοιποι όμως δε φταίμε . Εγώ δε φταίω τώρα για την κρίση να παίρνω τρεις και εξήντα επειδή οι πολιτικοί-παρατρεχάμενοι τους αποφάσισαν να μας φέρουν εδώ που μας έφεραν.

Δεν σου απαντώ προσωπικά, πιάνομαι από την φράση σου αυτή.

Ασφαλώς και δεν φταίμε όλοι.
Ασφαλώς και δεν «τα φάγαμε» όλοι μαζί.
Ασφαλώς και όσοι έτρωγαν τόσο καιρό έχουν μεγαλύτερα περιθώρια τώρα που σφίξαν τα πράγματα.
Ασφαλώς και θα ζουν απ' τα κλεψιμαίικα ενώ οι υπόλοιποι που ήταν τίμιοι θα ζουν μέσα στο άγχος και στην απόγνωση.
Ασφαλώς και όσοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση που επικρατούσε δεν έχουν ευθύνη.

Αλλά:
1. Υπάρχει μία παροιμία που λέει «Αν με γελάσεις μια φορά, ντροπή σου. Αν με γελάσεις δεύτερη, ντροπή μου.
2. Πότε (από καταβολής κόσμου) η ζωή ήταν δίκαιη για να γίνει τώρα; Είναι καλό να ζητάμε (και να προσπαθούμε για) έναν καλύτερο κόσμο, αλλά μέχρι αυτός να γίνει πραγματικότητα πρέπει να μάθουμε πως να ζούμε μέσα σε αυτόν που υπάρχει γύρω μας. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και το να ξέρουμε τους κανόνες της εκάστοτε αγοράς εργασίας. Είτε μας συμφέρουν είτε (όπως συμβαίνει συνήθως) όχι.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 14:46

ALdaperan έγραψε:
Μην μου τα χαλάς πάλι
σπουδάζεις για σένα όχι για να βρεις δουλειά :mrgreen:

ΧΑΧΑΧΧΑΧ ε νταξει και τι να πουμε ρε φιλε? Αμα πεις οτι σπουδαζεις
για να δουλεψεις θα πρεπει να βγεις εξω με ενα μπαζουκας και να τους θερισεις ολους.
Αστο... λεγε εσυ οτι σπουδασες επειδη το ηθελες και τελος!!!!!

Dimitris έγραψε:Μα αυτό προσπαθώ να σου βρω. Βοήθησέ με κι εσύ λίγο. Τι θέλεις να κάνεις; Να δουλέψεις ως προγραμματιστής;

Ε και αυτο... αλλα και γενικα ετσι υποστηριξη.... ξερω γω σαν τι δουλευουν και οι αλλοι?
δεν εχω προβλημα σε κατι συγκεκριμενο δουλεια να ναι και την κανω...
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Νοέμ 2011, 14:53

fkol k4 έγραψε:
Δεν σου απαντώ προσωπικά, πιάνομαι από την φράση σου αυτή.

Ασφαλώς και δεν φταίμε όλοι.
Ασφαλώς και δεν «τα φάγαμε» όλοι μαζί.
Ασφαλώς και όσοι έτρωγαν τόσο καιρό έχουν μεγαλύτερα περιθώρια τώρα που σφίξαν τα πράγματα.
Ασφαλώς και θα ζουν απ' τα κλεψιμαίικα ενώ οι υπόλοιποι που ήταν τίμιοι θα ζουν μέσα στο άγχος και στην απόγνωση.
Ασφαλώς και όσοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση που επικρατούσε δεν έχουν ευθύνη.

Αλλά:
1. Υπάρχει μία παροιμία που λέει «Αν με γελάσεις μια φορά, ντροπή σου. Αν με γελάσεις δεύτερη, ντροπή μου.
2. Πότε (από καταβολής κόσμου) η ζωή ήταν δίκαιη για να γίνει τώρα; Είναι καλό να ζητάμε (και να προσπαθούμε για) έναν καλύτερο κόσμο, αλλά μέχρι αυτός να γίνει πραγματικότητα πρέπει να μάθουμε πως να ζούμε μέσα σε αυτόν που υπάρχει γύρω μας. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και το να ξέρουμε τους κανόνες της εκάστοτε αγοράς εργασίας. Είτε μας συμφέρουν είτε (όπως συμβαίνει συνήθως) όχι.

Ναι έχεις δίκιο , Προσωπικά θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στη νέα κατάσταση όπως κάνει η πλειοψηφία , όπως κάνουν τόσοι που δεν ήταν στην ομάδα αυτών που έτρωγαν τόσα χρόνια.
Το θέμα όμως δεν είναι ότι αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς εργασίας . Η κατάσταση χειροτέρεψε και δε μιλάμε μόνο για θεμιτούς κανόνες αγοράς αλλά και για εκμετάλλευση που επικαλείται την "Κρίση" και σε ξεζουμίζει.
Στην εξίσωση της ανεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα πέρα απο τους κανόνες εργασίας μπαίνει και ένας άλλος παράγοντας που ονομάζεται επιβίωση, μπαίνουν τα πολλαπλά έξοδα που έχει ο μέσο Ελληνας σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Όπως θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ εγω το ίδιο οφείλει να κάνει και η αγορά εργασίας (οι εργοδότες) και όχι να εκμεταλεύονται
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Νοέμ 2011, 14:57

Star_Light έγραψε:Ε και αυτο... αλλα και γενικα ετσι υποστηριξη.... ξερω γω σαν τι δουλευουν και οι αλλοι?
δεν εχω προβλημα σε κατι συγκεκριμενο δουλεια να ναι και την κανω...

Ενδιαφέρεσαι για €17-19/την ώρα για 4 μήνες; Προγραμματισμός σε C και linux. Αλλά κι εδώ έρχεται το ωραίο. Σύστημα αναγνώρισης εικόνας σε βίντεο. Το βίντεο προέρχεται από κάμερα σε αγωνες αυτοκινητων πίστας και πρέπει να μετράει τους γύρους του κάθε αυτοκινητου. Φυσικά το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο σε 4 μήνες. Αν κάνεις τον υπολογισμό βγαίνει περίπου 2500-3000€ το μήνα. (Αυτά είναι μικτά)

Αν ενδιαφέρεσαι να σου δώσω πληροφορίες πως να διαπραγματευτείς τη δουλειά.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 15:08

Dimitris έγραψε:
Ενδιαφέρεσαι για €17-19/την ώρα για 4 μήνες; Προγραμματισμός σε C και linux. Αλλά κι εδώ έρχεται το ωραίο. Σύστημα αναγνώρισης εικόνας σε βίντεο. Το βίντεο προέρχεται από κάμερα σε αγωνες αυτοκινητων πίστας και πρέπει να μετράει τους γύρους του κάθε αυτοκινητου. Φυσικά το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο σε 4 μήνες. Αν κάνεις τον υπολογισμό βγαίνει περίπου 2500-3000€ το μήνα. (Αυτά είναι μικτά)

Αν ενδιαφέρεσαι να σου δώσω πληροφορίες πως να διαπραγματευτείς τη δουλειά.

Τα λεφτα της ωρας ειναι πολυ καλα. Σκεψου πως αν εκανα μαθηματα θα ζητουσα 10 ευρω την ωρα σαν πρωτη αρχικη τιμη
και μπορει να μην την αλλαζα κιολας.... ουτε μετα. ΑΛλα αυτο θελει εμπειρια ρε συ... πες το σε καναν migf1 :lol: :lol: αυτο θελει
ομαδα απο προγραμματιστες 2-3 νομιζω... απο εναν δεν νομιζω να βγαινει τουλαχιστον οχι αν αυτος ο ενας ειμαι εγω :/
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων