Star_Light έγραψε:Κοιταξε η Ελλαδα οπως ειναι αυτη τη στιγμη στον εργασιακο τομεα ειναι πεθαμένη. Μπορει φυσικα να αλλαξει κατι προς το καλυτερο αν :
1. Αναλάβουν σωστοί ηγέτες
2. Υπάρχει θέληση (οπως ειπα και πριν)
το 2. ξερεις πως αυτοματα ακυρωνεται αμα στις προσεχείς εκλογες δω το ποσοστο και των 2 μεγαλων κομματων αθροιστικα να ξεπερνάει το 10% ή οταν βλεπω τους 30αρηδες και 40αρηδες επιχειρηματιες να δουλευουν και να μην κοβουν αποδειξεις ή να κλεβουν την εφορια . Βγηκανε πολλα στην φορα και οχι μονο για τους πολιτικους. Συνεπως για μενα φταινε ολοι. Και αμα αρχισουν να διορθωνονται ολοι... θα αρχισει να καλυτερευει και η κατασταση...
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.
Σκέψου όμως τα εξής:
Για το 1: Οι πολιτικοί δεν είναι μόνο ηγέτες της χώρας και δεν λειτουργούν αυτόνομα. Υπάγονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα νόμων και σε συμφέροντα ισχυροτέρων.
Αλλά πέρα από αυτό, ο λαός αποφασίζει ποιός θα πάει στη βουλή. Έχουν γίνει τόσα και τόσα και πάντα οι ίδιοι πηγαίνουν.
Είδα τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και αφού έχω άποψη αλλά δεν είμαι ειδικός ρώτησα διδάκτωρα οικονομολόγο για το θέμα, μου είπε το εξής:
έγραψε:Όσο και αν έχει τη διάθεση ο Έλληνας να μην ψηφίσει κανέναν από τους πολιτικούς αυτούς των 2 μεγάλων κομμάτων θα αναγκαστεί να το κάνει. Λίγο πριν τις εκλογές, τα 2 μεγάλα κόμματα, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα σε βάλουν σε ένα έμμεσο εκβιαστικό δίλημμα: είτε ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είτε καταστρέφεις τη χώρα. Άμα βγει κυβέρνηση κάποιο άλλο κόμμα, αυτό θα έχει αντίκρισμα παντού, θα χάσεις τα λεφτά σου στις τράπεζες, θα έρθεις αντιμέτωπος με πάγωμα πληρωμών κλπ.
Αυτός που έχει πχ 200.000 στην τράπεζα, όσο και να μη θέλει να ψηφίσει μεγάλο κόμμα, θα αναγκαστεί να το κάνει γιατί η επιθυμία του να κρατήσει τα λεφτά του είναι μεγαλύτερη από την αποστροφή που έχει προς τα μεγάλα κόμματα.
Αυτός που δεν έχει πολλά, ας πούμε 2000 στην τράπεζα ως περιουσία του, ούτε αυτός θα ρισκάρει να χάσει τα λίγα που έχει προκειμένου να μην ψηφίσει κάποιο από αυτά τα κόμματα.
Οπότε ουσιαστικά έρχεσαι σε αδιέξοδο, φαίνεται να έχεις επιλογή αλλά ουσιαστικά δεν έχεις.
Το 2. ακυρώνεται από το 1. Άμα δεν σου δίνουν επιλογή...
Φυσικά, το ότι ο οικονομολόγος που μου τα είπε αυτά, είναι διδάκτωρ, δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Απλά τον καθιστά πιό ειδικό.