Ιδέα περί νέου οικονομικού συστήματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ιδέα περί νέου οικονομικού συστήματος

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 19:06

Εγω πιστεύω πως ολα θα πάνε καλα οποιο σύστημα και αν επιλεγει αν το δουλευεις σωστά και έξυπνα.

Το παρον συστημα στην Ελλαδα τουλαχιστον έχει βρεθει σε ένα τέλμα επειδη κάποιοι το κακομεταχειρίστηκαν

και μεγάλωσαν τις κοινωνικές ανισότητες. Ολα θα πανε καλα παιδια... συνεχης προσπαθεια και ενημερωση να υπάρχει
και κυριως θεληση... και πρωτίστως οχι βία και έλλειψη ψυχραιμίας. Πολιτισμένοι και έξυπνοι ανθρωποι ειμαστε
ωστε να καταφερουμε να γυρισουμε την κατασταση προς οφελος μας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Μαρ 2012, 19:30

Star_Light έγραψε:Ολα θα πανε καλα παιδια... συνεχης προσπαθεια και ενημερωση να υπάρχει
και κυριως θεληση... και πρωτίστως οχι βία και έλλειψη ψυχραιμίας. Πολιτισμένοι και έξυπνοι ανθρωποι ειμαστε
ωστε να καταφερουμε να γυρισουμε την κατασταση προς οφελος μας.

Αν μιλάς για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όλα δείχνουν το αντίθετο. Δηλαδή ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. Όσο για το πολιτισμένοι και έξυπνοι, και αυτό παίζεται. Δεν είναι μόνο στο χέρι του κάθε Έλληνα να ανατρέψει την κατάσταση. Υπάρχουν και παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγθούν.

Ίσως εγώ και εσύ (γιατί από ότι κατάλαβα είσαι μικρός και εσύ σε ηλικία) δεν έχουμε βιώσει τόσο πολύ το πρόβλημα και απλά το βλέπουμε γύρω μας.
Υπάρχει κόσμος διαφόρων ηλικιών που έχουν οικογένειες και έχουν χάσει τις δουλειές τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για την προοπτική μιάς νέας δουλειάς και αυτό, όσοι ήταν τυχεροί. Η ζωή τους έγινε άνω κάτω.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 20:02

Ολα καλα θα πανε παιδια... θέληση να υπάρχει. Στριφογυριστείτε και μην χάνετε καθολου την ενεργεια σας
σε απαισιοδοξες σκεψεις. Αυτο εχω να προτεινω προς το παρον. ;) Δεν ειστε οι μοναδικοι που χάσατε τις δουλειες σας
ουτε επειδη κάποιος ειναι 18 χρονων σημαίνει πως δεν έχει νιωσει τι γινεται γυρω του. Ολοι είναι σε αυτη την δυσκολια
συμμετέχοντες.

p.s Αν και ειμαι σιγουρος πως παρα την γκρινια που γενικα ειναι χαρακτηριστικο μας σαν λαος.... κανεις δεν καθεται!!!! Ολοι το ψαχνουν... για αυτο αμα κοπει λιγακι και η μουρμουρα θα ειναι καλυτερο :D Δεν εχει νοημα καποιος να ψαχνεται και να γκρινιαζει... αν νομιζει πως ολα θα πανε προς το χειροτερο ας σταματησει να ψαχνεται παντελως. Για να εξοικονομησει και ενεργεια... αλλα κανεις πραγματικα δεν το πιστευει κατα βαθος αυτο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Μαρ 2012, 20:15

Star_Light έγραψε:Ολα καλα θα πανε παιδια... θέληση να υπάρχει. Στριφογυριστείτε και μην χάνετε καθολου την ενεργεια σας
σε απαισιοδοξες σκεψεις. Αυτο εχω να προτεινω προς το παρον. ;) Δεν ειστε οι μοναδικοι που χάσατε τις δουλειες σας
ουτε επειδη κάποιος ειναι 18 χρονων σημαίνει πως δεν έχει νιωσει τι γινεται γυρω του. Ολοι είναι σε αυτη την δυσκολια
συμμετέχοντες.

p.s Αν και ειμαι σιγουρος πως παρα την γκρινια που γενικα ειναι χαρακτηριστικο μας σαν λαος.... κανεις δεν καθεται!!!! Ολοι το ψαχνουν... για αυτο αμα κοπει λιγακι και η μουρμουρα θα ειναι καλυτερο :D

Δεν διαφωνώ για την ενέργεια και τις αιδιόδοξες σκέψεις, ίσα ίσα, αλλά τα γεγονότα μιλάνε.

Επίσης δεν είπα ότι όσοι είναι μικροί δεν έχουν βιώσει το πρόβλημα, είπα ότι ίσως να μην το βιώνουν όσο έντονα το ζουν κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το ότι κάποιος έχασε τη δουλειά του είναι μεγάλο πρόβλημα και έχει δικαίωμα για μουρμούρα. Και το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι που περνάνε τα ίδια ή και χειρότερα δεν είναι λόγος να νιώσει καλύτερα.

Ο λαός ναι, ψάχνεται και δεν κάθεται, αλλά είναι γεγονός ότι όλοι θα διαλέξουν την πιο απλή λύση.

Και πάλι συμφωνώ ότι όλοι είναι συμμετέχοντες σε αυτή τη δυσκολία όπως είπες, αλλά αυτό δεν τους βάζει όλους στην ίδια κατηγορία. Δεν θα συγκρίνω εγώ τον εαυτό μου που είμαι 22 χρονών και μου κόψαν 10 ευρώ από την καφετέρεια που δουλεύω και αντί για 35 παίρνω 25, με αυτόν που είναι 45 χρονών και απολύθηκε από τη δουλειά του, έχει 2 παιδιά και γυναίκα με ημιαπασχόληση. Και οι 2 συμμετέχουμε στη δυσκολία, αλλά η δυσκολία έχει βαθμίδες.

Ακούω από τα ΜΜΕ συνέχεια για τους νέους που δεν βρίσκουν δουλειά και μένουν άνεργοι ή πάνε στο εξωτερικό. Θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα από την ανεργία στους νέους, την ανεργία στους οικογενειάρχες που έχουν και άλλα άτομα να συντηρήσουν πέρα από τον εαυτό τους και πολύ πιο απαιτητικές ανάγκες από έναν νέο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 20:28

Κοιταξε η Ελλαδα οπως ειναι αυτη τη στιγμη στον εργασιακο τομεα ειναι πεθαμένη. Μπορει φυσικα να αλλαξει κατι προς το καλυτερο αν :

1. Αναλάβουν σωστοί ηγέτες

2. Υπάρχει θέληση (οπως ειπα και πριν)

το 2. ξερεις πως αυτοματα ακυρωνεται αμα στις προσεχείς εκλογες δω το ποσοστο και των 2 μεγαλων κομματων αθροιστικα να ξεπερνάει το 10% ή οταν βλεπω τους 30αρηδες και 40αρηδες επιχειρηματιες να δουλευουν και να μην κοβουν αποδειξεις ή να κλεβουν την εφορια . Βγηκανε πολλα στην φορα και οχι μονο για τους πολιτικους. Συνεπως για μενα φταινε ολοι. Και αμα αρχισουν να διορθωνονται ολοι... θα αρχισει να καλυτερευει και η κατασταση...
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 20:32

Τωρα οσο για το συστημα...... η καθε χωρα εχει το δικο της. Πιστευω δεν αλλαζει ευκολα για τον απλο λογο οτι η δυναμη της συνηθειας ειναι μεγαλυτερη απο την δυναμη της επιθυμιας για αλλαγη. Εκτος και αν υπάρχει ισχυρηηηηη θεληση που το ειπα και στα 2 προηγουμενα ποστς.

Οποιος νομιζει οτι ζημιωνεται θα πρεπει να ψαχθει εκτος Ελλαδας επειδη η χωρα ειναι πεθαμενη στα εργασιακα. Το ξερω ειναι δυσκολο αν εχεις οικογενεια αλλα τιποτε δεν ειναι ευκολο στη ζωη αν το καλοσκεφτεις. Ελλαδα τελος στα εργασιακα για την επομενη 5ετια... και μιας και εισαι προγραμματιστης στην C οσο ματαιο ειναι να γκρινιαζεις επειδη δεν μπορεις να καταλαβεις την undefined συμπεριφορα μιας εκφρασης αλλο τοσο ματαιο ειναι και να γκρινιαζεις επειδη την δεδομενη χρονικη περιοδο με αυτα που εχουν γινει δεν βρισκεις δουλεια ή θα μεινεις ανεργος στην Ελλαδα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 20:46

tolis_01 έγραψε:

Και όσοι δεν πάνε Ολλανδία τι θα κάνουν; Πόσους χωράει η Ολλανδία; (δεν είναι ότι θέλω να στη λέω, αλλά το τοπικ μιλάει για νέο οικονομικό σύστημα, για όλους, όχι το πως θα καταφέρω εγώ να αγοράσω σπίτι και αμάξι)

Δεν ειναι μονο η Ολλανδια. Εγω ξερεις ποσο θα γουσταρα να παω Ιαπωνια? :p
Αμα βρω δουλεια την αλλη μερα θα ειμαι εκει!!!! Νεα ζωη... νεες ευκαιριες.... τι καλυτερο?
Βαρεθηκα... 25 χρονια εδω περα. Να φυγουμε ολοι.... να αναγκαστουν να τα πληρωσουν απο
την τσεπη τους μετα !!!! Αφου λαο δεν θα έχουν να παρουν εισπραξεις... απο που θα τις παρουν? :lol: :lol:

Να σου πω εγω τοτε πως θα τσουξει τοτε γιατι τωρα δεν σε υπολογιζουν γιατι νομιζουν οτι θα σε τουμπαρουν.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Μαρ 2012, 20:48

Star_Light έγραψε:Κοιταξε η Ελλαδα οπως ειναι αυτη τη στιγμη στον εργασιακο τομεα ειναι πεθαμένη. Μπορει φυσικα να αλλαξει κατι προς το καλυτερο αν :

1. Αναλάβουν σωστοί ηγέτες

2. Υπάρχει θέληση (οπως ειπα και πριν)

το 2. ξερεις πως αυτοματα ακυρωνεται αμα στις προσεχείς εκλογες δω το ποσοστο και των 2 μεγαλων κομματων αθροιστικα να ξεπερνάει το 10% ή οταν βλεπω τους 30αρηδες και 40αρηδες επιχειρηματιες να δουλευουν και να μην κοβουν αποδειξεις ή να κλεβουν την εφορια . Βγηκανε πολλα στην φορα και οχι μονο για τους πολιτικους. Συνεπως για μενα φταινε ολοι. Και αμα αρχισουν να διορθωνονται ολοι... θα αρχισει να καλυτερευει και η κατασταση...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.

Σκέψου όμως τα εξής:
Για το 1: Οι πολιτικοί δεν είναι μόνο ηγέτες της χώρας και δεν λειτουργούν αυτόνομα. Υπάγονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα νόμων και σε συμφέροντα ισχυροτέρων.
Αλλά πέρα από αυτό, ο λαός αποφασίζει ποιός θα πάει στη βουλή. Έχουν γίνει τόσα και τόσα και πάντα οι ίδιοι πηγαίνουν.
Είδα τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και αφού έχω άποψη αλλά δεν είμαι ειδικός ρώτησα διδάκτωρα οικονομολόγο για το θέμα, μου είπε το εξής:
έγραψε:Όσο και αν έχει τη διάθεση ο Έλληνας να μην ψηφίσει κανέναν από τους πολιτικούς αυτούς των 2 μεγάλων κομμάτων θα αναγκαστεί να το κάνει. Λίγο πριν τις εκλογές, τα 2 μεγάλα κόμματα, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα σε βάλουν σε ένα έμμεσο εκβιαστικό δίλημμα: είτε ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είτε καταστρέφεις τη χώρα. Άμα βγει κυβέρνηση κάποιο άλλο κόμμα, αυτό θα έχει αντίκρισμα παντού, θα χάσεις τα λεφτά σου στις τράπεζες, θα έρθεις αντιμέτωπος με πάγωμα πληρωμών κλπ.

Αυτός που έχει πχ 200.000 στην τράπεζα, όσο και να μη θέλει να ψηφίσει μεγάλο κόμμα, θα αναγκαστεί να το κάνει γιατί η επιθυμία του να κρατήσει τα λεφτά του είναι μεγαλύτερη από την αποστροφή που έχει προς τα μεγάλα κόμματα.
Αυτός που δεν έχει πολλά, ας πούμε 2000 στην τράπεζα ως περιουσία του, ούτε αυτός θα ρισκάρει να χάσει τα λίγα που έχει προκειμένου να μην ψηφίσει κάποιο από αυτά τα κόμματα.
Οπότε ουσιαστικά έρχεσαι σε αδιέξοδο, φαίνεται να έχεις επιλογή αλλά ουσιαστικά δεν έχεις.

Το 2. ακυρώνεται από το 1. Άμα δεν σου δίνουν επιλογή...

Φυσικά, το ότι ο οικονομολόγος που μου τα είπε αυτά, είναι διδάκτωρ, δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Απλά τον καθιστά πιό ειδικό.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μαρ 2012, 20:54

Κοιτα τωρα μπαινεις σε πιο ειδικα θεματα... αυτα τα 200.000 που θα τα εχει? Και γιατι ειναι σιγουρο πως θα τα χασει αμα δεν βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ στην Ελλάδα? Τελοςπαντων.... μπορει και να ξαναβγουνε ναι... και τοτε θα δικαιωθω ως προς το οτι το συστημα δεν αλλαζει αμα δεν εχεις ισχυρη θεληση.

Αλλα και παλι εχεις επιλογη. Να φυγεις εξω και να τους αφησεις να τα πληρωσουν μονοι τους. Τι θα κανουν θα πουλησουν την χωρα? ας το κανουν.
Αμα εχουν τα κοτσια.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Μαρ 2012, 21:03

Σωστά.
Εγώ προσωπικά και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοια θέματα, πιστεύω πως ό,τι αλλαγή έπρεπε να γίνει, έπρεπε να γίνει πριν φτάσει το πράγμα στο απροχώρητο.
Ίσως να υπήρχαν περισσότερες λύσεις τότε και τώρα ουσιαστικά να έχουμε περάσει τον ορίζοντα γεγονότων (βλέπε μάυρες τρύπες :P), δηλαδή το σημείο χωρίς επιστροφή.
Όσο μεγαλώνει το πρόβλημα, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα αλλαγής. Τέλος πάντων.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων