stavrosLinux έγραψε:Σε τι αναφέρεσαι, δεν είναι σαφές. Μιλάς για προβλήματα των driver ή για ανεπάρκεια του linux, γιατί το linux είναι εκτός από ελεύθερο (συμπτωματικά ή μη) και πολύ καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Αν μιλάς για γραφικά περιβάλλοντα, υπάρχουν ένα σωρό για να διαλέξεις και μπορείς να πεις ότι όλα είναι προβληματικά.
Αναφέρομαι φυσικά στην έλλειψη υποστήριξης κάποιου υλικού αλλά και τη μη διανομή κάποιων συγκεκριμένων εξειδικευμένων επαγγελματικών εφαρμογών, κάτι που είναι λογικό να κρατά κάποιο κόσμο υποχρεωτικά σε άλλες πλατφόρμες ακόμα και αν υπάρχει η γενικότερη διάθεση μετάβασης.
Φυσικά, τέτοιου είδους προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζουν όλοι, είναι όμως γνωστό πως υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.
Κατ' αυτή την έννοια, κάποια άλλη πλατφόρμα θεωρείται καλύτερο προϊόν όταν προσφέρει μια επιλογή που δεν προσφέρει ο ανταγωνιστής, έστω και ο ανταγωνιστής προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες κατά πλειοψηφία συγκρίνοντας αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν κοινά.
Άλλωστε, το υπαινίσσομαι καθαρά όταν αναφέρω πως δεν είναι ευθύνη όσων αναπτύσσουν το Linux desktop.
Αν αναφερόμουν σε γενικότερη ανεπάρκεια του Linux desktop, δεν θα ήμουν χρήστης του.
Προσοχή, δεν αναφέρομαι στον όρο «καλύτερο λειτουργικό σύστημα», αλλά στον όρο «καλύτερο προϊόν», που σημαίνει κατά βάση «το προϊόν που είναι ευκολότερο να πουλήσεις/προωθήσεις».
Όσον αφορά τα γραφικά περιβάλλοντα, θα πω ξανά πως μου αρέσουν όλα (άντε, το XFCE όχι και τόσο...), απλά δεν έχω και μεγάλη υπομονή/επιμονή/θέληση να τα πειράζω, προτιμώ αυτά που με βολεύουν περισσότερο όπως; είναι στην αρχική περίπου μορφή τους, οπότε την έλλειψη δυνατοτήτων παραμετροποίησης την προσέχω κάπως λιγότερο από ότι ενδεχομένως άλλοι.