Ειμαι 32 χρονων και πρωτοασχοληθηκα με το ubuntu πριν απο 2 χρονια. Εχοντας τελειωσει ( Ειδικος Εφαρμογων Πληροφορικης με Πολυμεσα & Τεχνικος Η/Υ ) την περιοδο 97-99 οτι εκανα ηταν πανω σε παραθυρα. Ειχα ακουσει για linux αλλα με τρομαζε η ιδεα των πολλων εντολων απο το τερματικο και οτι ισως να επρεπε παλι να "διαβασω" για να μπορεσω να το χρησιμοποιησω. Εχω κανει απειρα φορματ σε ολα τα λειτουργικα της MS ειτε λογω ασταθειας ειτε μην συμβατοτητας υλικου. Μπορω να δωσω αρκετα θετικα στα Windows XP οπως επισης και στα Windows7 για οσο διαστημα τα δουλεψα. Τα γνωστα προβληματα ομως με την registry και οσο φορτωνεις το μηχανημα αρχιζει να κουραζεται με εκανε να ψαξω για linux και ποια εκδοση ειναι καλυτερη για καποιον που θελει να ξεκινησει πρωτη φορα. Ετσι κατεληξα στο Ubuntu.
Ειχα ενα σταθερο μηχανημα και ενα λαπτοπ . Η εγκατασταση στο σταθερο μηχανημα εγινε μεν με επιτυχια αλλα λογω μιας ΑΤΙ καρτας που ειχα συχνα παγωνε το μηχανημα. Οσο και εαν εψαξα δεν μπορουσα να βρω λυση παρα μονο με αντικατασταση της καρτας γραφικων. Οποτε προς το παρον το αφησα το σταθερο και περασα στο λαπτοπ. Εκει η εγκατασταση εγινε κανονικα αλλα το μονο που πραγμα μου δεν μου αναγνωριζε ηταν μια ασυρματη καρτα δικτυου που οσο και εαν προσπαθησαμε με τα παιδια δεν επαιξε ποτε. Παρατηρησα ομως οτι το λαπτοπ δουλευε συνεχως στο 100% με τους ανεμιστηρες να εχουν παρει φωτια....Με τις συμβουλες των παιδιων περασα καποιους αισθητηρες για να βλεπω την θερμοκρασια και καποιους δαιμονες ωστε να οριζω εγω την ταχυτητα της CPU . Ολα πηγαιναν καλα ωσπου παλι αρχισαν τα ιδια....Η θερμοκρασια χτυπαγε 95 βαθμους και το λαπτοπ εκαιγε......απο εγωισμο το αφησα ετσι και οσο αντεξει ωσπου στο τελος το πηρα στο χερι...

Σαφως και δεν ριχνω ευθυνες στο ubuntu αλλα σε εμενα που δεν ασχοληθηκα οπως επρεπε ωστε να το κανω να δουλεψει σωστα....
Ετσι δουλευα παλι με παραθυρα για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα στο σταθερο. Αγορασα καινουργιο σταθερο μηχανημα και ειπα να δοκιμασω παλι. Ολα πηγαν καλα . Αναγνωριστηκαν ολα σωστα , οι επιλογες που εχω ( εστω και σαν αρχαριος ) ειναι πολλες . Η σταθεροτητα , η ελευθερια η πληθωρα προγραμματων και η καταπληκτικη δουλεια που γινεται απο τα παιδια εδω στο φορουμ ειναι απο τα πλεον θετικα για να μεινω και να συνεχισω να δουλευω πανω στο Linux. Μπορει να εχω dual boot ( μιας και ακομα δεν εχω καταφερει να περασω virtual box ) αλλα εχω να μπω στα παραθυρα αρκετο καιρο. Κανεις δεν ειναι τελειος , κανενα λειτουργικο δεν ειναι τελειο , ολα εχουν τα στραβα τους και τα καλα τους. Ομως αυτη η ελευθερια που νιωθεις , οπως οταν καβαλας μια μηχανη

δεν συγκρινεται με τιποτα.
Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ , ισως να σας κουρασα αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Μπορει να μην μου πηγαν ολα καλα αλλα σιγουρα δεν ξενερωσα και εδωσα αλλη μια ευκαιρια στον εαυτο μου να δοκιμασω το linux.
Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια που ασχολουνται με το φορουμ αλλα και τα προβληματα που τυχων αντιμετωπιζουμε ολοι μας, μεσα απο κουβεντα και δοκιμες λυσεις παντα θα υπαρχουν.
Με εκτιμηση
Κωστας