Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό ANDREAS122 » 30 Ιαν 2011, 16:57

οΚ ας μην γίνουμε κουραστικός τελικά ίσος απλά το ubuntu να μην είναι για εμένα. ίσος σε κάποιος άλλους μπορεί να τους αρέσει εμενα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος χειρισμού(sudo drivers ppa κ.τ.λ). σε κάποιος ώμος μπορεί να αρέσει είναι καθαρά θέμα γνώμης ας μην κουράζομαι το θέμα τότε.
απλά μου τι δίνει όταν κάποιες ιστοσελίδες λένε για το linux κ έχουν μια εικόνα για το ubuntu και το πως λειτουργεί. αλλά σε αυτό φταίει αυτός που δεν ξέρει τι του γίνετε.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: PHP
Λειτουργικό ⇛ Linux
Προδιαγραφές ⇛ Toshiba tecra 8000 ┃ pentium 2┃ neomagic ┃ 128mb ram ┃ tl-wn 510g
ANDREAS122
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Ιαν 2011, 18:26

ANDREAS122 έγραψε:οΚ ας μην γίνουμε κουραστικός τελικά ίσος απλά το ubuntu να μην είναι για εμένα. ίσος σε κάποιος άλλους μπορεί να τους αρέσει εμενα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος χειρισμού(sudo drivers ppa κ.τ.λ). σε κάποιος ώμος μπορεί να αρέσει είναι καθαρά θέμα γνώμης ας μην κουράζομαι το θέμα τότε.
απλά μου τι δίνει όταν κάποιες ιστοσελίδες λένε για το linux κ έχουν μια εικόνα για το ubuntu και το πως λειτουργεί. αλλά σε αυτό φταίει αυτός που δεν ξέρει τι του γίνετε.

Eπειδή ειναι η πιο διαδεδομένη διανομή απο όλες !!! Κανεις δε σε υποχρεώνει να έχεις ubuntu αλοίμονο γι αυτό υπάρχουν τοσες διανομές για όλα τα γούστα,βιτσια :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό double_joint » 06 Φεβ 2011, 14:06

Παιδια, μπραβο για το φόρουμ σας!
Χρόνια χρήστης των "ακατανόμαστων", αποφάσισα να γυρίσω σε ubuntu και μου αρέσουν!

Να'στε καλά και ελπίζω να φτάσω κάποια στιγμή κι εγώ στο επίπεδο γνώσης σας!
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Αριστα
Deskop A
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 6320 @ 1.86GHz │ 2.0GB │ Radeon HD 5450 │ Onboard │ LG (HLDS)
Deskop B
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz │ 2.0GB │ GeForce 8500 GT │ Onboard │ Samsung
double_joint
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gasdim » 09 Φεβ 2011, 17:22

Γεια σας από Βόλο
Με λένε Κώστα. Ασχολούμαι με το linux από το 2008. Mandrake ήταν η πρώτη μου διανομή από ότι θυμάμαι. Το ubuntu το εγκατέστησα πριν από 2 εβδομάδες περίπου επειδή το fedora 14 κρέμασε αφού έκανα μια χαζομάρα και βαρέθηκα να τα ξαναεγκαταστήσω όλα από την αρχή. Ενώ στο ubuntu τα κάνεις όλα σχεδόν με ένα κλικ. χε! Μπορώ να πω ότι με έχουν ενθουσιάσει τα γραφικά περισσότερο γιατί τα υπόλοιπα που ασχολούμαι γίνονται και από τις άλλες διανομές.
Το linux το ξεκίνησα από το laptop για δοκιμή και τώρα αγόρασα έναν 2ο δίσκο για το desktop οπότε στον παλιό θα βάλω μόνο ubuntu και στον καινούργιο win xp ή 7 μόνο για παιχνίδια τίποτα άλλο!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 10.10 σε innovator laptop
Προδιαγραφές ⇛Intel Dual Core * 2.40GHZ │3 GB│ Nvidia 8400GS │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση
gasdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dionysis » 14 Φεβ 2011, 16:26

Γεια σε όλους!!
Ανακάλυψα το Ubuntu μόλις προχθές, δεν είχα πιο πριν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός από windows! Μπορώ να πω πως με μάγεψε.
Θα πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες στο φόρουμ, αν και άσχετος κατάφερα με βάση τις οδηγίες που δίνονται να τρέξω κάποια προγράμματα και να κάνω το VLC να παίζει τους υπότιτλους χωρίς πρόβλημα!!
Η λογική λέει πως θα χρειαστώ τη βοήθεια σας για πολλά ακόμα οπότε ευχαριστώ προκαταβολικά!
Χαίρομαι που σας ανακάλυψα:!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Mate 14.04.4 LTS 64 bit σε dell inspiron 3551
⇛ Επεξεργαστής 4x Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 2.16 GHz│ Μνήμη 3928MB│ Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics
Οθόνη & Ανάλυση 1366x768 pixels
Dionysis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 14 Φεβ 2011, 17:45

Dionysis έγραψε:Γεια σε όλους!!
Ανακάλυψα το Ubuntu μόλις προχθές, δεν είχα πιο πριν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός από windows! Μπορώ να πω πως με μάγεψε.
Θα πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες στο φόρουμ, αν και άσχετος κατάφερα με βάση τις οδηγίες που δίνονται να τρέξω κάποια προγράμματα και να κάνω το VLC να παίζει τους υπότιτλους χωρίς πρόβλημα!!
Η λογική λέει πως θα χρειαστώ τη βοήθεια σας για πολλά ακόμα οπότε ευχαριστώ προκαταβολικά!
Χαίρομαι που σας ανακάλυψα:!!

Kαλως ήλθες και μη διστάσεις να ρωτήσεις οποιαδήποτε απορία έχεις . Η γνώση είναι δύναμη και μεταδίδεται μέσα απο τη κοινότητα :)

Aν αντιμετωπίσεις δυσκολίες κατα την πρωτη επαφή σου με το λινουξ μην απογοητευτεις , είναι μεχρι να πεταξεις απο πανω σου την νοοτροπια των windows

Καλως ηλθες και παλι
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Φεβ 2011, 03:19

Καλησπερα και απο μενα.... Αρχικα εμαθα το λινουξ μεσω της εφαρμογης του wubi (Μαιος περυσι)
βεβαια για ενα ολοκληρο καλοκαιρι δεν ασχοληθηκα επειδη ηθελα να τελειωσω την σχολη μου....

ενεργος του λινουξ ειμαι εδω και περιπου 4 μηνες. Θελω να πω πως για οποιον εχει διαθεση να ασχοληθει
θα την βρει την ακρη και να μην τον φοβισει. Παραλληλα ασχολουμαι και με προγραμματισμο σε ερασιτεχνικο επιπεδο....
Το φορουμ εδω ειναι μοναδικο και εισαστε ολοι σας τσακαλια... Ειναι η πρωτη σελιδα που ανοιγω καθε φορα που μπαινω στο ιντερνετ

ελπιζω να μαθω και εγω με την σειρα μου πολλα πραγματα απο εσας για να μπορεσω να βοηθησω και να προσφερω σε αλλα μελη νεα
που θα βρουν την παρεα μας στο μελλον.... Ευχαριστω οσα ατομα με βοηθησαν και με τον σκληρο δισκο πριν λιγο καιρο... ειστε τσακαλια!

Τελος τολμω να πω πως με λινουξαδες που κοιτανε υπεροπτικα τους απλους χρηστες και τους λενε ασχετους... (επειδη μου εχει τυχει) αντι να τους δειξουν
τα πλεονεκτηματα του ανοικτου λογισμικου και να τους πεισουν να γινουν μελη της κοινοτητας μας (Γενικα του λινουξ )δεν θελω να εχω καμια σχεση... και ουτε καν συζητηση... φυσικα αυτη μου η αναφορα δεν εχει καμια σχεση με την κοινοτητα εδω αλλα για κατι γνωστους παλιοτερα που τωρα θυμηθηκα... και δεν ειχαν καν ουμπουντου αυτοι.... βαλανε Slackware και ενα καρο διανομες και καλα και μαγκεψανε.

Καλως σας βρηκα.... χαιρομαι και νιωθω περηφανος που ειμαι στην παρεα σας!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 18 Φεβ 2011, 14:19

Καλῶς ὅρισες καὶ ἐλπίζουμε νὰ ἦρθες γιὰ νὰ μείνεις! Καὶ ποῦ εἶσαι... σιγά-σιγά, δὲν διώχνεις τὸ wubi νὰ κάνεις μιὰ κανονικὴ ἐγκατάσταση, πρὶν προκύψουν τὰ προβλήματα ποὺ ἀργὰ ἢ γρήγορα ἐμφανίζουν ὅλες οἱ ἐφαρμογὲς σὲ περιβάλλον Winτάδε;
Ἕνα καλὸ backup χρειάζεται, ἕνα live cd γιὰ τὸ GParted (γιὰ νὰ μικρύνεις τὸ partition τῶν Windows, καὶ φυσικὰ ὄρεξη καὶ κάποιος χρόνος - τίποτα τὸ ἐξωφρενικό.
Ἐκτὸς κι ἂν ἔχουν γίνει ἤδη ὅλα αὐτὰ καὶ δὲν τὸ κατάλαβα.
Anyway, καὶ πάλι καλωσῆρθες.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 18 Φεβ 2011, 14:21

Ὁ συνήθης βιαστικός. Τώρα μόλις πρόσεξα στὴν ὑπογραφή σου τὸ dual boot.
ΟΚ, κανένα πρόβλημα.
Γιὰ ὅ,τι χρειαστεῖς, ἐδῶ εἴμαστε.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Φεβ 2011, 15:00

Φυσικα και εκανα κανονικη εγκατασταση!!!!! Σωστες δουλειες.... ;)

Για να μεινω ηρθα!!!! Καλως σας βρηκα

Π.Σ Βασικα βιαστικος δεν ησουν.... διοτι dual boot (εικονικο) παιζει και απο το wubi σου εμφανιζει επιλογες του grub κανονικα....
Απλα επειδη δεν παιζει κανονικη εγκατασταση... και ουσιαστικα ειναι μεσα στο συστημα αρχειων των γουιντοους καλο θα ηταν και για οσα καινουργια μελη μας βλεπουν και το χρησιμοποιουν για τα πρωτα τους βηματα να μην μεινουν σε αυτο πανω απο 1 μηνα γιατι τυχον αναξιοπιστιες και προβληματα αυτης της εφαρμογης ενδεχεται να τα φορτωσουν στο λινουξ και κατι τετοιο ειναι σημαντικη παρανοηση.... Για αυτο μια δοκιμουλα με wubi συντομη και στην συνεχεια διαβασμα απο τους οδηγους εδω του Gparted κατεβασμα και καψιμο σε ενα σιντακι της διανομης και φυγαμε.... για τελικο :lol: :lol: :lol: :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων