Η γενιά των 520Ε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γενιά των 520Ε...

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 17 Μάιος 2010, 15:19

fotis23 έγραψε:Pros απο μικρό παιδι θυμάμαι να μου λένε μην εισαι χαζος....βολεψου και ασε του αλλους,κανε εκεινο κανε ατο αλλο.

Κι εγώ τις ίδιες σοφές συμβουλές άκουγα από τους γονείς μου σαν μικρό παιδί, αλλά το θέμα είναι ότι κάποτε ενηλικιώνεσαι (δεν εννοώ απαραίτητα στα 18) και μπορείς να σκεφτείς μόνος σου. Και τότε δεν έχεις πια φραγμούς, μπορείς ελεύθερα να πεις "δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός που μου τα έμαθε, είτε γονιός είτε άγνωστος, μ******* έλεγε".
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 17 Μάιος 2010, 15:28

tolis_01 έγραψε:
fotis23 έγραψε:Pros απο μικρό παιδι θυμάμαι να μου λένε μην εισαι χαζος....βολεψου και ασε του αλλους,κανε εκεινο κανε ατο αλλο.

Κι εγώ τις ίδιες σοφές συμβουλές άκουγα από τους γονείς μου σαν μικρό παιδί, αλλά το θέμα είναι ότι κάποτε ενηλικιώνεσαι (δεν εννοώ απαραίτητα στα 18) και μπορείς να σκεφτείς μόνος σου. Και τότε δεν έχεις πια φραγμούς, μπορείς ελεύθερα να πεις "δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός που μου τα έμαθε, είτε γονιός είτε άγνωστος, μ******* έλεγε".

Συμφωνω απόλυτα απλά φαντάζομαι ποσοι απο τις γενιές μας ακολούθησαν την άποψη της εκμετάλλευσης και του μέσου. Δεν νομιζω οτι πολλοι αντιστεκονται.Και οσο υπάρχει ενας χορος-Πανεπιστημιο-που μπορούν και επωαζουν τα αυγα τους-μελλοντικους πολιτικους μεσω φοιτητικών παρατάξεων-δεν νομίζω εύκολα να αλλαξει αυτη η κατασταση.εχει ποτισει στο αιμας μας αυτη η νοοτροπια που ισως καμια φορα κι εγω να εχω σκεφτει να την ακολουθησω μεσα στην αδυναμια μου.και μονο η σκέψη αρκεί,διοτι καποιες φορες γινεται πραξη.
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 17 Μάιος 2010, 16:44

Συγγνώμην, ἀλλὰ ἐσεῖς νοιώθετε ἁπλῶς μάρτυρες τοῦ βιασμοῦ; Γιατὶ ἐμένα ἀκόμα μὲ πονάει ὁ ...!!!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 17 Μάιος 2010, 16:57

Off topic:
Όπως λέει και ο συγχωρεμένος Σιδηρόπουλος.
Όποιος δεν έχει ζήσει στο πεζοδρόμιο καλά θα κάνει να το βουλώνει.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 17 Μάιος 2010, 17:00

Γιὰ νὰ μὴν παρεξηγηθῶ, νὰ διευκρινίσω ὅτι δὲν λέω νὰ ἀποποιηθοῦμε τὶς δικές μας εὐθύνες, τὶς ὁποῖες φυσικὰ καὶ βλέπω. Ἴσως μάλιστα περισσότερο ἀπὸ κάποιες τηλεοπτικῶς περιφερόμενες μετανοοῦσες Μαγδαληνές. Αὐτὸ ποὺ λέω εἶναι ὅτι τὸ παιχνίδι ὅλων αὐτῶν εἶναι ἡ μετάθεση εὐθυνῶν στὶς δικές μας πλάτες (ποὺ σαφῶς κουβαλᾶνε κι αὐτὲς κάτι), γιὰ νὰ καταπιοῦμε πιὸ εὔκολα τὸ φόρτωμα τοῦ ἀντίτιμου ποὺ - ἂν μή τι ἄλλο - θὰ ἔπρεπε νὰ μοιραστεῖ ἀναλογικὰ καὶ ὄχι ἐξ ὀλοκλήρου ἀπὸ μᾶς. Γιατὶ τώρα ἡ φάση θυμίζει τὸ ἐξῆς σκηνικό: Ὁ βιαστής, ἔχοντας βιάσει ὅλη τήν οἰκογένεια, νὰ γυρνάει καὶ νὰ λέει στὸ (ἐπίσης βιασμένο) πεντάχρονο πιτσιρίκι, "ἐσύ φταῖς, ποὺ μοῦ ἄνοιξες τὴν πόρτα".

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 19 Μάιος 2010, 11:38

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ Οἰκολογία καὶ Πολιτική τοῦ Bosquet, ὁ ὁποῖος, μαζὶ μὲ τὸν μεγάλο "αἱρετικὸ" τοῦ ἱεραποστολικοῦ καθολικισμοῦ τοῦ 20οῦ αἰώνα, τὸν Ivan Illich, σημάδεψε τόσο τὸ ριζοσπαστικὸ οἰκολογικὸ κίνημα τῆς Εὐρώπης, ὅσο καὶ τὰ διεκδικητικὰ κινήματα τῆς Λατινικῆς Ἀμερικῆς (βλ. Ζαπατίστας).

Ὁ καπιταλισμὸς τῆς ἀνάπτυξης ἔχει πεθάνει. Ὁ σοσιαλισμὸς τῆς ἀνάπτυξης, ποὺ τοῦ μοιάζει σὰν ἀδελφός, μᾶς δίνει τὴν παραμορφωμένη εἰκόνα, ὄχι τοῦ μέλλοντος, ἀλλὰ τοῦ παρελθόντος μας. Ὁ μαρξισμός, παρ' ὅλο ποὺ παραμένει ἀναντικατάστατος ὡς ἐργαλεῖο ἀνάλυσης, ἔχει χάσει τὴν προφητική του ἀξία.
Ἡ ἀνάπτυξη τῶν παραγωγικῶν δυνάμεων, χάρη στὴν ὁποία ἡ ἐργατικὴ τάξη θὰ ἔσπαγε τὶς ἁλυσσίδες της καὶ θὰ θεμελίωνε τὴν παγκόσμια ἐλευθερία, ἀφαίρεσε ἀπὸ τοὺς ἐργάτες καὶ τα τελευταῖα ὑπολείμματα ἀνεξαρτησίας, σταθεροποίησε τὸ διαχωρισμὸ τῆς χειρωνακτικῆς ἀπὸ τὴν πνευματικὴ ἐργασία καὶ κατέστρεψε τὶς ὑλικὲς καὶ ὑπαρξιακὲς βάσεις γιὰ κάποια ἐξουσία τῶν παραγωγῶν.
Ἡ οἰκονομικὴ ἀνάπτυξη, ποὺ θἄπρεπε νὰ ἐξασφαλίσει σὲ ὅλους τὴν ἀφθονία καὶ τὴν εὐημερία, ἐπαύξησε τὶς ἀνάγκες μὲ μεγαλύτερο ρυθμό, δὲν ἐπέτυχε πιὰ νὰ τὶς ἰκανοποιήσει καὶ κατέληξε σὲ πλῆθος ἀδιεξόδων, ποὺ δὲν εἶναι μόνον οἰκονομικά: Ὁ καπιταλισμὸς τῆς ἀνάπτυξης βρίσκεται σὲ κρίση ὄχι μόνον γιατὶ εἶναι καπιταλισμός, ἀλλὰ καὶ γιατὶ εἶναι καπιταλισμὸς τῆς ἀνάπτυξης.
Μποροῦν νὰ ἐπινοηθοῦν κάθε εἴδους γιατροσόφια γιὰ τὰ ἀδιέξοδα στὰ ὁποῖα καταλήγει αὐτὴ ἡ κρίση. Ὁ νεωτερισμός της ὅμως βρίσκεται στὸ ὅτι κάθε ἐπιμέρους καὶ διαδοχικὴ λύση, μὲ τὴν ὁποία ἰσχυρίζονται ὅτι θὰ τὴν ξεπεράσουν, καταλήγει ἐν τέλει νὰ τὴν ἐπιδεινώνει. Γιατί, ἐνῶ παρουσιάζεται μὲ ὅλα τὰ χαρακτηριστικὰ μιᾶς κλασικῆς κρίσης ὑπερσυσσώρευσης, ἡ σύγχρονη κρίση δίνει καὶ νέες διαστάσεις πού, ἐκτὸς ἀπὸ σπάνιες περιπτώσεις, οἱ μαρξιστὲς δὲν εἶχαν προβλέψει καὶ στὶς ὁποῖες αὐτὸ ποὺ μέχρι σήμερα ἐννοούσαμε ὡς «σοσιαλισμὸ» δὲν ἔχει δώσει ἀπάντηση: κρίση τῆς ἐργασίας, κρίση τῆς σχέσης μας μὲ τὴ φύση, μὲ τὸ σῶμα μας, μὲ τὸ ἄλλο φύλο, μὲ τὴν κοινωνία, μὲ τὴν καταγωγή μας, μὲ τὴν ἱστορία, κρίση τῆς ζωῆς στὴν πόλη, τῆς κατοικίας, τῆς ἱατρικῆς, τοῦ σχολείου, τῆς ἐπιστήμης.
Γνωρίζουμε πὼς ὁ σύγχρονος τρόπος ζωῆς δὲν ἔχει μέλλον, πὼς τὰ παιδιὰ ποὺ θὰ φέρουμε στὸν κόσμο δὲν θὰ χρησιμοποιοῦν, ὅταν ἐνηλικιωθοῦν, οὔτε ἀλουμίνιο οὔτε πετρέλαιο, ὅτι, ὥσπου νὰ πραγματοποιηθοῦν τὰ σύγχρονα ἀτομικὰ προγράμματα, τ' ἀποθέματα οὐρανίου θὰ ἔχουν ἐξαντληθεῖ.
Γνωρίζουμε ὅτι ὁ κόσμος μας ἐξαντλεῖται, ὅτι, ἂν συνεχίσουμε ὅπως μέχρι τώρα, οἱ θάλασσες καὶ τὰ ποτάμια θὰ γίνουν ἄγονα, τὸ ἔδαφος θὰ χάσει τὴ φυσική του γονιμότητα, ὁ ἀέρας στὶς πόλεις θὰ γίνει ἀποπνικτικὸς καὶ ἡ ζωὴ θὰ γίνει προνόμιο, στὸ ὁποῖο θὰ ἔχουν δικαίωμα μονάχα τὰ ἐπιλεγμένα δείγματα μιᾶς νέας ἀνθρώπινης φυλῆς, προσαρμοσμένης μὲ χημικὸ ἔλεγχο καὶ γενετικὸ προγραμματισμό, στὸ νέο οἰκολογικὸ καλούπι, ποὺ οἱ βιο-μηχανικοὶ θὰ ἔχουν συναρμολογήσει γιὰ χάρη της.
Γνωρίζουμε ὅτι, ἐδῶ καὶ ἑκατὸν πενῆντα χρόνια, οἱ ἐκβιομηχανισμένες κοινωνίες ζοῦν ἀπὸ τὴν αὔξουσα λεηλασία ἀποθεμάτων ποὺ γιὰ τὸ σχηματισμό τους χρειάστηκαν ἑκατομμύρια χρόνια καὶ ὅτι, μέχρι πρόσφατα, οἱ οἰκονομολόγοι, κλασικοὶ ἢ μαρξιστές, ἀπόρριψαν ὡς «ὀπισθοδρομικὲς» ἢ «ἀντιδραστικὲς» τὶς ἀναφορὲς στὸ μακρυνὸ μέλλον: τὸ μέλλον τοῦ πλανήτη, τὸ μέλλον τῆς βιόσφαιρας, τὸ μέλλον τῶν πολιτισμῶν. «Στὸ μακρυνὸ μέλλον θὰ εἴμαστε ὅλοι νεκροί», ἔλεγε ὁ Keynes, γιὰ νὰ κάνει μὲ καυστικὸ χιοῦμορ κατανοητὸ πὼς ὁ χρονικὸς ὁρίζοντας τοῦ οἰκονομολόγου δὲν ἔπρεπε νὰ ξεπερνάει τὰ δέκα ἢ εἴκοσι προσεχῆ χρόνια. Μᾶς διαβεβαίωναν ὅτι «ἡ ἐπιστήμη» θὰ ἀνακάλυπτε καινουργιους δρόμους κι οἱ μηχανικοὶ νέες μεθόδους, ποὺ σήμερα δὲν ὑποψιαζόμαστε κάν.
...
Οἱ οἰκονομολόγοι περιορίζονταν οὐσιαστικὰ μέχρι τώρα νὰ χαρακτηρίζουν «οὐτοπιστὲς» καὶ ἀνεύθυνους ὅσους ἐπεσήμαιναν τὰ συμπτώματα αὐτά, μιᾶς κρίσης στοὺς βαθύτερους δεσμοὺς μέ τὴ φύση, μέσα στοὺς ὁποίους ἡ οἰκονομικὴ δραστηριότητα βρίσκει τὸν πρῶτο ὅρο της. Τὸ πιὸ προχωρημένο σημεῖο στὸ ὁποῖο ἡ πολιτικὴ οἰκονομία μπόρεσε νὰ φτάσει ἦταν ν` ἀντιμετωπίσει τὴ μηδενικὴ αὔξηση τῆς κατανάλωσης φυσικῶν πόρων.

Πληροφοριακά, αὐτὸ τὸ ἀπόσπασμα γράφτηκε ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ '70.

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 19 Μάιος 2010, 13:42

monkgr έγραψε:Συγγνώμην, ἀλλὰ ἐσεῖς νοιώθετε ἁπλῶς μάρτυρες τοῦ βιασμοῦ; Γιατὶ ἐμένα ἀκόμα μὲ πονάει ὁ ...!!!

Off topic:
εγώ βασικά έχω στεναχωρηθεί με τον καημένο το βοσκόπουλο και προτείνω να ανοίξει ένας λογαριασμός για την αποπληρωμή του χρέους του των 5.5 εκατομυρίων :angel:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 19 Μάιος 2010, 14:55

stavrosLinux έγραψε:
monkgr έγραψε:Συγγνώμην, ἀλλὰ ἐσεῖς νοιώθετε ἁπλῶς μάρτυρες τοῦ βιασμοῦ; Γιατὶ ἐμένα ἀκόμα μὲ πονάει ὁ ...!!!

Off topic:
εγώ βασικά έχω στεναχωρηθεί με τον καημένο το βοσκόπουλο και προτείνω να ανοίξει ένας λογαριασμός για την αποπληρωμή του χρέους του των 5.5 εκατομυρίων :angel:

Την Άτζελα δεν την σκέφτεσαι καθόλου...Μέχρι και την δουλειά της έχασε.
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 19 Μάιος 2010, 16:01

@ xaris2335: +1 :thumbup: Το έζησα το πεζοδρόμιο κι από την καλή κι από την ανάποδη ... :angel:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 19 Μάιος 2010, 19:51

Έχει βγεί και τραγούδι για τη γενιά των 700 Ευρώ
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων