CosmoScience Rss

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: CosmoScience

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Ιαν 2011, 22:25

Εδώ είναι όλη η εκπομπή. http://www.koutipandoras.gr/?p=3755 Προς το τέλος να δεις τι ανακοινώνει ο κύριος Νανόπουλος οτι του ανακοίνωσε το ελλαδιστάν μας!!!

Γενικά η εκπομπή έχει απίστευτα θέματα. Δες τη σελίδα τους. Μπορείς να τραφείς και απο προηγούμενη εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε πως, κάποιος που διαγράφηκε απο το πανεπιστήμιο την εποχή της χούντας, επέστρεψε αργότερα σαν καθηγητής και αντιπρύτανης, όταν στην Αμερική που δίδασκε τον μυνήσανε για παρενόχληση φοιτήτριας... ΕΛΛΑΔΑΡΑ μου!!
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 09 Ιαν 2011, 22:32

την έχω υπόψιν μου τη σελίδα ;)

επίσης αν σε ενδιαφέρουν και σου αρέσουν αυτου του είδους οι εκπομπές δες και το ρεπορτάζ χωρίς συνορα : http://www.rwf.gr/

υπάρχουν όμως και άνθρωποι που κάνουν δουλειά και στην Ελλάδα απλά δε προβάλονται όσο τους αξίζει...Υπάρχουν Ελληνες πολύ αξιόλογοι άνθρωποι σε πολλους τομείς απο τέχνες μέχρι επιστήμες

Απλά μας ταίζουν με σκουπίδια καθημερινά ... αυτο δε παει να πει οτι δεν υπάρχουν και καλα στοιχεία

δες ένα απλό παράδειγμα : Μέσα στο σκουπίδι που δείχνει η τηλεόραση ξαφνικά προβάλεται μια πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά ( Το νησί)

εε το μάτι,το μυαλό,η αντίληψη του ανθρώπου καταλαβαίνει το ωραίο , το αντιλαμβάνεται ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Ιαν 2011, 00:36

Off topic:
Ελληνικό Πανεπιστήμιο!!!!
ένας μαγικός κόσμος!!
"μαγικός" γιατί αυτά πού συμβαίνουν ξεπερνούν κάθε φαντασία......
άνθρωποι από άλλη κατεύθυνση (με διδακτορικό όμως στή συγκεκριμένη!!!) να κατακτούν υψηλές βαθμίδες......
θα μού πείς που το παράξενο, εδώ ξέρεις καθαρίστρια πού έγινε διευθύντρια οικονομικής υπηρεσίας χωρίς πτυχίο σε δημόσιο ίδρυμα....

κατέχουμε μάλλον τήν παγκόσμια πρωτιά τής οικογενειοκρατίας (inside bringing το λέει ευγενικά ο κος Νανόπουλος)
ότι βλέπεις στήν κορυφή βλέπεις καί στή βάση τής πυραμίδας, βέβαια με αρκετές παραλλαγές: από φοιτητής λέκτορας....,
καί μήν τούς κατηγορούμε καί τόσο, δέν είναι και τόσο στενά τά όρια, εκτός από τήν συγγένεια εξ αίματος υπάρχουν οι κουμπάροι, τα βαφτιστήρια, προτεινόμενοι από πολιτικούς........
ά καί ξέχασα μπορεί βρε αδερφέ νά θέλουν νά εξυπηρετήσουν καί κάποιο συνάδελφο από άλλη σχολή, τόσο κακό είναι πιά.....

πάντως τά καταφέραμε να δείξουμε τόν ίσιο δρόμο καί στούς ξένους
ξέρω περιστατικό, όπου αναιρέθηκε επιλογή στό εξωτερικό, μετά από ντόπια παρέμβαση πρώην κορυφαίου αρχηγού τής πυραμίδας γιά να προτιμηθεί στενό συγγενικό του πρόσωπο......

καί "κόσμος" γιατί σίγουρα δέν ζούν στήν ίδια πραγματικότητα με τήν δική μας, όπου η ακολουθία τόπου χρόνου-δράσης αντίδρασης, είναι αυτή πού βιώνουμε καθημερινά

ρε λες γι`αυτούς νά λέει ο Λιακόπουλος ότι "Ζούν ανάμεσά μας"...........
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 10 Ιαν 2011, 19:52

eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 10 Ιαν 2011, 20:38

Μανόλη, μόλις διάβασα το άρθρο σου και σε ευχαριστώ για την αναφορά σου στο nickname μου!

Το κεφάλαιο παιδεία, απλά δεν είναι κεφάλαιο. Είναι εγκυκλοπαίδεια. Οπότε χρειάζεται όλο το βικι για να το αναλύσουμε και να το συζητήσουμε.. Ο καθένας απο τη δική του οπτική γωνία.

Να τονίσω και να συμπληρώσω κάποια στοιχεία με αφορμή το κείμενο σου και ελπίζω να δώσουν και άλλη τροφή για να συνεχίσεις στο Β μέρος.

1. Τα συγγράματα και ο τρόπος διανομής τους.
Ημουν και εγώ φοιτητής τότε (και τώρα φοιτητής είμαι) αλλά επι πτυχίο πλεον και δουλεύω φυσικά σε άσχετο αντικείμενο με αυτο των σπουδών και δε διαμένω στον τόπο της σχολής. Τότε λοιπόν με τις κινητοποιήσεις ήμουν ενεργός φοιτητής. Το θέμα των συγγραμμάτων είναι ενα λάθος. Απλα με μια λέξη, Ενα λάθος. Τα συγγράμματα είναι απαρχαιωμένα όπως είπες και εσύ και παρ'όλα αυτά κοστίζουν μια περιουσία για να τυπωθούν στο τυπογραφίο του Πανεπιστημίου παρακαλώ!!! Επισης τα συγγράμματα που αξίζουν και είναι φυσικά μεταφρασμένα απο ξένους συγγραφείς είναι ακόμα πιο ακριβά! Τώρα σύγκρινε τις τιμες στην αγορά με αυτες που υπερκοστολογούνται όλα για το ελληνικό δημόσιο και θα καταλάβεις για τι ποσά μιλάμε!!!!!

Η λύση.

Σε ερώτηση 1ου έτους απο συμφοιτητή μου. κ, Χ ποια κεφάλαια απο το βιβλίο σας θα είναι στην ύλη ? Η απαντηση ήταν. Το βιβλίο μου είναι απλά για να μοιράζεται. Στα συγγράμματα α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ της βιβλιοθήκης θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Αυτή η σωστότατη απάντηση ήταν και η μοναδική φορά που δόθηκε απο αυτόν το Αγιο Ανθρωπο!! Ποιος καθορίζει κυριοι την ΑΚΑΔΑΗΜΑΙΚΗ γνώση ? Ποιος ορίζει οτι η φυσική ή τα μαθηματικά καλύπτονται με ενα συγγραμμα με 5 ασκήσεις? Και σε πιο θεωρητικά πράγματα ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ποια θεωρία είναι σωστή και ποια λάθος ?

Το πανεπιστήμιο δεν είναι για να παπαγαλίζει όπως το ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ σημερινό σχολείο τα μαθήματα στους μαθητές του. Είναι να ανοιγει ορίζοντες και να δείχνει νέους τρόπους σκέψης. Δίνει την κατεύθυνση και το δρόμο το διαλέγει ο φοιτητής.

Αυτό το πρότυπο που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, οτι δεν υπάρχει ενα συγγραμμα για ένα μάθημα αλλά μια πληθώρα δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα απο τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται προσαρμογή και φυσικά εισαγωγή στη νοοτροπία απο το σχολείο.

2. Επειδή σου αρέσει να μιλάς με γεγονότα. Θα σου δώσω και ένα προσωπικό για να δεις πως φέρονται κάποιοι, γιατί δεν είναι όντως όλοι ιδιοι στους μικρούς φοιτητές-ερευνητές που στην Ελλαδίτσα είναι για πέταμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδων μου είχα μια συνεργασία στα πλαίσια της πτυχιακής μου με το yale και με ενα δημόσιο εργαστήριο της νοτίου Αφρικής. Πρόκειται απλά για μια πτυχιακή? Η αλήθεια είναι οτι πρόκειται για κομμάτι παζλ ενός πολύ μεγάλου και σύνθετου project που δε θα αναφέρω άλλα δημόσια. Αυτό που θα σου πω είναι πως ενώ πλεον ζω και εργάζομαι αλλού και ενω αρνήθηκα να είμαι εκει και να δουλευω για 200€ το μήνα, το όνομα μου hitarei πρώτο στο google δείχνωντας είναι οτι ανήκω στην ερευνητική ομάδα!!!! του project και πληρώνομαι αδρά!!!!

Και πριν πεις κάποιος να κινηθώ δικαστικά, σκεφτείτε πόσο κοστίζει μια τέτοια δίκη και ποιος τελικά θα αθωωθεί.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 11 Ιαν 2011, 10:59

Ένα διάλειμμα με ένα πολύ όμορφο και γεμάτο νοήματα βιντεάκι :

Carl Sagan : Pale Blue Dot ένα υπέροχο Video !!!
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 15 Ιαν 2011, 21:26

Nέο Άρθρο :

Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής “Στα Άκρα”

Μια πολύ σπουδαία φυσιογνωμία . Ένας άνθρωπος που έφτασε στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος μέσα απο τις αποστολές της NASA στις οποίες έχει πάρει μέρος. Ένας απο τους Έλληνες που μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό. ΔΕΙΤΕ ΤΟ .. ΑΞΙΖΕΙ !!!!
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 17 Ιαν 2011, 14:11

Προστέθηκε νέο υλικό στις ενότητες LINKS και ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ και ταξινoμήθηκαν σε πινακες για να είναι πιο ευαναγνωστα :)
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων