@Star_Light
Και εγώ εναντίον τέτοιων φαρμάκων είμαι. Δεν το συζητάμε. Πάντως δεν μπορώ να κρίνω την περίπτωση άλλων αλλά πιστεύω ότι είτε 5 είτε 15 η εξάρτηση παραμένει. Εγώ πχ ήμουν στα 25 τσιγάρα την ημέρα και έφτανα χαλαρά και τα 30 μερικές φορές 14 χρόνια περίπου. Και από ό,τι καταλαβαίνω σου λείπει το τσιγάρο όσο έλειπε και εμένα όταν το σταμάτησα. Δλδ αν εξαιρέσουμε το θέμα της υγείας η εξάρτηση είναι εξίσου δύσκολη και για κάποιον που καπνίζει ένα πακέτο και για κάποιον που καπνίζει 5 τσιγάρα.Αυτό αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι κουκιά μετρημένα.
έγραψε:Ενα πρεζονι ζει ως τα 70 ας πουμε επειδη ειναι "εξυπνο" και ξερει ποτε θα παρει δοσεις και ποσες....
ειναι σαν να καπνιζεις 5 -10 τσιγαρα ανα 2 μερες και οχι 2 πακετα την ημερα.... στην πρωτη περιπτωση
το ελεγχεις ΕΣΥ. Και αν δεν εχεις προδιαθεση για καρκινους ή αναπνευστικα προβληματα δεν θα παθεις ποτε τιποτα
με αυτες τις ποσοτητες οπως και το πρεζονι που θα ζησει ως τα 70 του ενω οι αλλοι πεθαινουν σαν τα σκυλια πες... απο τα 25-30
ετσι και εσυ με το τσιγαρο δεν θα εχεις ποτε προβλημα... αλλα ποιοι το κανουν αυτο? ελαχιστοι... ολοι οι αλλοι 1 πακετο και βαλε
για αυτο τους κτυπαει.
Γιατρός δεν είμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτά τα συμπεράσματα είναι λίγο παρακινδυνευμένα. Από όσο έχω συζητήσει με γιατρούς, έχω καταλάβει ότι τέτοιες βεβαιότητες δεν ισχύουν για τους καρκίνους και τα αναπνευστικά γιατί οι παράγοντες που επηρεάζουν τέτοια πράγματα είναι κυριολεκτικά πάρα πολλοί -πέρα από την προδιάθεση. Όπως και να έχει, ο καπνιστής (και αυτού που καπνίζει λίγο) σίγουρα δεν ελέγχει το τσιγάρο αλλά το ανάποδο γιατί αφενός τότε ο καπνιστής δεν θα δυσκολευόταν να το κόψει και αφετέρου το γεγονός και μόνο ότι είναι καπνιστής αποδεικνύει το ποιος ελέγχει ποιον.