Star_Light έγραψε:Dimitris έγραψε:Τώρα είμαι περίεργος. 700αρι για τι δουλειά;
Δεν ξερω βρε φιλε.... εσεις σαν μεγαλυτεροι μας φαγατε τα αυτια
να σπουδασουμε... οριστε σπουδασα για να πηγαινω στην εταιρεια
και να μου λενε δεν εχεις προυπηρεσια.Τουλαχιστον αμα δεν ξερουμε ας μην λεμε
για αυτο και την αλλη φορα μπηκε ο αλλος και ελεγε για δουλειες οτι υπαρχουν και αμα ξερεις την ταδε
γλωσσα θα βγαλεις πολλα λεφτα κτλπ... ωραια που ειναι οι δουλειες βρε φιλε? επειδη εχεις εσυ?
Μην παραπληροφορεις τον αλλον πχ και τον βαζεις να χασει το χρονο του μαθαινοντας κατι που δεν θα το δουλεψει ποτε μετα.
Ακριβώς το αντίθετο, σου είπα συγκεκριμένες γνώσεις, γλώσσες και εταιρίες. Το θέμα είναι εσύ τι έκανες με αυτες τις πληροφορίες στο ενδιάμεσο; Εγώ π.χ. δήλωσα συμμετοχή για το developer days της Oracle που θα γίνει την Τρίτη/Τετάρτη 6/12-7/12 και που αφορά αναπτυξη σε enterprise edition java (open source, ADF, SOA, BPM κλπ).
Βλέπεις, παρότι είμαι στα 45 και έχω παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες μαθημάτων και παρουσιάσεων, έχω μάθει δεκάδες γλώσσες, περιβάλλοντα, λειτουργικά και frameworks, συνεχίζω, γιατί αφ' ενός αυτή είναι η δουλειά μου και μ'αρέσει, αφ' ετέρου πρέπει να ενημερώνομαι συνέχεια για να είμαι ανταγωνιστικός στην αγορά.
Μην παρεξηγηθείς (δεν γνωριζόμαστε, προσπαθώ να σε εκτιμήσω μόνο από τα γραφόμενα σου) αλλά πιστεύεις ότι αν το βιογραφικό σου, το οποίο δεν γνωρίζω, βρεθεί παρέα με το δικό μου θα μπορεί να σταθεί στα ίσια; Αν ανεβάσεις τις γνώσεις σου σε θέματα που ζητά η αγορά, θα είσαι ανταγωνιστικός απέναντι μου αν ζητάς λιγότερα λεφτά για να αντισταθμίσεις την μικρότερη εμπειρία. Αν αυξήσεις τις γνώσεις σου σε θέματα στα οποία υπάρχουν λίγοι (πχ Cobol) πιθανότατα θα μπορέσεις να κυνηγήσεις πιο καλοπληρωμένες δουλειές.
Πρέπει να κινηθείς όμως, να βάλεις το μυαλό σου να σκεφθεί και να επικεντρωθείς σε ένα κλάδο-στόχο της αγοράς. Οχι την μια να πας γκαρσόνι, την άλλη τηλεφωνική υποστήριξη και να γκρινιάζεις ότι σου ζητούν προυπηρεσία προγραμματιστή και δεν έχεις. Δημιούργησε προυπηρεσία προγραμματιστή συμμετέχοντας όπου μπορείς. Παρακολούθησε όσα free σεμινάρια μπορείς, στο κάτω-κάτω πέρα από γνώσεις θα αποκτήσεις και γνωριμίες οι οποίες, δεν ξέρεις, μπορεί να φανούν χρήσιμες.